1.288 visninger | Oprettet:  FølgFølg ikke 46 Svar

EB/FB billigst/bedst?? EB/FB billigst/bedst??

Ja nu ved jeg godt i stejler mange af jer, men læs lige det hele først:)

Jeg har længe rendt og kigget på engelsk bulldog og en fransk bulldog.Jeg sys det er nogle helt fantastiske hunde med egenskaber som passer perfekt ind i min familie.

Jeg skal ikke have flere hunde forløbig, faktisk først når Chopper ikke er her mere, så der kan gå mange år endnu.

MEN hvor kan jeg billigst købe disse hunde henne? Er det billigere at hente en hund hjem fra udlandet eller skal jeg finde en her i DK?

Grunden til jeg gerne vil have dem billigere, er at jeg synes det er forrykt at jeg skal betale 15-20.000 for en hund, dertil kommer div. dyrelægetjek osv. Så har man bare hurtigt brugt 50.000 på en hund i løbet af hundes levetid og det er hvis det er uden akuthjælp.

Jeg vil gerne udstille og avle på en af disse racer, MEN det skal være med sundhed i fokus. Dvs henter jeg fra udlandet er det med FCI tavle så den kan registreres i DKK, alt gennemtjekkes, altså racerelaterede sygdomme osv. Derudover ville jeg gerne have hvalp fra en hund der selv har født og ikke via kejsersnit.

Jeg prøver at slå fast at mine intentioner er klare og fine omkring hvilken hund jeg skal have, men jeg sys det er urimeligt mange penge at give for dem.

Så hvad er jeres erfaring eller hvad mener i selv? Kan det betale sig at hente fra udlandet eller bliver det en større omkostning end hvis man køber i DK?


 
Belugahval forskrækker lille dreng
Belugahval forskrækker lille dreng
Slå lyden til
00:00
/
00:37
LIVE

Belugahval forskrækker lille dreng

NOW PLAYING

Drone fanger hidtil uset adfærd hos de sky arktiske narhvaler

NOW PLAYING

Redder reveunge i net

NOW PLAYING

Alligator sneg sig ind i hus

NOW PLAYING

Hval forfølger kajak

NOW PLAYING

Redder babyelefant fra dyb brønd

NOW PLAYING

Dette Vidste Du Måske Ikke Om Elefanter

NOW PLAYING

Disse fem lande har flest hunde som kæledyr

NOW PLAYING

Her Er De 5 Sødeste Dyr I Verden

NOW PLAYING

Fem Facts Om Hunde

NOW PLAYING

Verdens fem farligste dyr

NOW PLAYING

Det skal du overveje før du anskaffer hunde

NOW PLAYING
Handyhand

Få billig hjælp fra private

Beskriv din opgave og modtag gratis bud fra lokale med Handyhand.

Seneste udførte opgaver

  • Opsætning af altanafskærmning 1.000 kr.
  • Fjerne overskydende jord, så det er plan med græsset 500 kr.
  • Hjælp til montering af skab 205 kr.
  • Bortkørsel og bortskaffelse af jord 1.000 kr.
  • Tilkobling af opvasker, vask og armatur 1.500 kr.
  • Skrue reol/lampe ned fra væg 750 kr.

Opret en opgave

Kommentarer på:  EB/FB billigst/bedst??
  • #1   4. apr 2010 Jeg er simpelthen nødt til at spørge hvorfor du finder prisen urimelig???

    Jeg kan ikke se noget urimeligt i at betale 15-20.000 kr hvis blot avlsarbejdet er lavet ordentligt... Dvs avlshundene er sundhedstjekket for relevante ting, de er udstillet med gode resultater (min very good) samt hvalpene er passet og plejet efter gældende regler :O)

    Problemet opstår så når du netop kigger på disse racer ;O)) Kender desværre ikke til mange opdrættere der tjekker for ALT relevant.. Du kan sagtens finde nogen som tjekker for noget, men ikke alt...

    Om det kan gøres billigere i udlandet?? Ja, men tvivler på at sundheden så prioriteres...


  • #3   4. apr 2010 Fie: Hvis du ikke kan forstå hvorfor nogen misser med øjnene over, at skulle hoste op med 20.000 kr for en hund, så er du noget for dig selv.
    Det er da sindsygt mange penge, og står umuligt lige med de reelle omkostninger ved avlen.

    Jeg er helt på linie med Dyresex nu! i den her sammenhæng


  • #4   4. apr 2010 Jeg forstår slet ikke dit "dilemma"?!

    Hvis sundhed er førsteprioritet -så er pengene jo sekundært og ærlig talt ligemeget!

    Det er ovenikøbet nogle af de allermest sygdomsramte racer du er interesseret i...
    Hér bør købspris være det sidste du ser på.....


  • #5   4. apr 2010 Moster Gerda: Med mindre man har uendeligt mange penge, kan det da aldrig være "ærlig talt ligemeget", om man skal betale 10 gange prisen for en hund.

  • #6   4. apr 2010 Esben & Louise - det vælger jeg at tage som et kompliment, vil nødig være ligesom alle andre ;O)

    MEN jeg kender nu engang flere der ser prisen som det absolut mindst vigtige i valget af hund... Og ka samtidig fortælle dig at mange købere slet ik spørger til prisen før til sidst - det må vel være en indikation om at den ikke er vigtig...


  • #7   4. apr 2010 Spørgsmålet er vel om man tør stole så meget på opdrætter, hvis man køber langt væk fra, at det i sidste ende kan betale sig?

    Hvilke muligheder har man for at "klage" eller få kompensation for en hund købt hos en "tilfældig" FCI opdrætter i Serbien f.eks. i forhold til en opdrætter i Danmark, hvis der viser sig graverende fejl?


  • #8   4. apr 2010 Michelle: Ja det er super godt hvis avlarbejdet bag er gjort rigtig godt og at sundhed er i fokus og jeg kan sagtens forstå at man gerne vil tjene lidt på sit arbejde, MEN det er jo begrænset med udgifter der er på en tæve der måske får 5 kuld i sit liv med bare tre hvalpe i hver... det er 15 x 15.000... Det sys jeg er mange penge at tjene ind på sine hunde.

    Jeg har aldrig handlet hund i udlandet og kender heller ingen der har, derfor jeg lige spørger herinde smiley

    Hunden: Jeg skal ikk leve af at avle, så derfor bliver det kun til hobbybrug. Jeg ville sælge hvalpene efter udspørgsel og så ville jeg nok finde en gennemsnitspris i forhold til hvad de bliver udbudt til. Igen, jeg kan sagtens forstå folk gerne vil tjene lidt, men sys godt nok det er mange mange penge de tjener. Det kommer jo også helt an på hvilken handhund og tæve det er efter og hvordan stambogen i det hele taget er..Og det er skam ikk fordi jeg ikk kan skaffe pengene osv, det er kun fordi jeg synes de presser citronen til det yderste!

    Esben: Igen, det er fint folk vil tjene på deres avl, men sys godt nok de presser priserne på disse hunde.


  • #9   4. apr 2010 Fie: Nej, det betyder bare, at det er blevet tabu at nævne, at prisen også betyder noget - for så er man da ikke seriøs nok i sit valg af hund!
    Det er sgu da den eneste grund til, at kennelerne kan skrue priserne sådan op. Fordi nogen folk blindt acceptere prisen, uden at spørge om den er rimelig.


  • #10   4. apr 2010 Mod sex: Jeg er helt enig. Det gælder for flere hunderacer, hvor køberne ukritisk betaler. Priserne står ikke mål med omkostningerne, eller med rimelighedens grænser for profit...

  • #11   4. apr 2010 Moster gerda: Pengene er da aldrig lige meget medmindre man har et pengetræ i haven... Sundhed er min 1. priotet, men derfor kan man vel godt spare nogle penge??

    Jeg ved godt hvad racerne har af skavanker og det er netop noget af det der gør at jeg f.eks. ville kigge efter en hvalp på naturligt osv.

    Mette: Ja lige præcis, men der er HG jo et fantastisk netværk hvor man kan skabe kontakt til evt. udenlandske opdrættere..

    Giver derudover Esben fuldstændig ret!


  • #12   4. apr 2010 Esben eller Louise -jeg ved ikke hvem af jer jeg skriver til?

    10 x prisen...
    Mener du dermed, at de skulle koste 2.000??

    Står man med et ønske om at anskaffe sig en så handicappet hund, som FB og EB er -så mener jeg helt oprigtigt, at prisen bør være det allersidste allersidste man forhører sig om!
    Det mener jeg iøvrigt også om alle handler, der omhandler dyr! smiley

    Man kan jo så selv prioritere om man vil købe eller ej?!

    Jeg vil da langt hellere give 20 tusinde for en hund, og vide mig sikker på sundhedskrav er opfyldt (Hvis man overhovedet kan tale om "opfyldelse hvad disse racer angår?) -End at skulle kaste 50-100 tusinde i hunden senere i dens liv, pga. dyrlægeregninger!
    Følgelig vil det "smerte" i min pengepung -men hellere stå med et sundt individ -end den smerte (der er SÅ uendeligt meget større) at stå med et sygt dyr!

    Jeg vil da gerne eje en Ferrari -bevares det skulle da ikke genere mig at have røven fuld af penge.. Men den har jeg ikke råd til, og har derfor prioriteret en anden bil!

    Sådan bør det s'gu da også være med vore dyr!
    Vælger man en sygdomsbefængt race -så er der en stor risiko for, at den kommer til at koste kassen senere -hvis den da ikke bliver aflivet i en tidlig alder -grundet sygdom, så hvis jeg ikke ville betale pengene -så ville jeg istedet prioritere en sundere og billigere race -længere er den ikke i min bog!


  • #13   4. apr 2010 Jeg kommer tilbage senere, men lige nu kalder påskefrokosten smiley

    Hold nu en prober tone de damer og herre smiley


  • #14   4. apr 2010 Indfør forbud mod sex med dyr nu !

    Jeg er så en af de købere der betaler ved kasse A -uden sprøgsmål!

    Er kriterierne opfyldt -ser jeg ingen grund til, at parlamentere om prisen!
    Jeg forudsætter at den opdrætter jeg har besluttet mig for, har avlsmaterialet gennemtestet -og det har givet også været en bekostelig affære!

    Eksempelvis kan visse øjenlysninger kun (sidst jeg blev opdateret) udføres i Norge.. Det koster en sjat, at smutte en tur derop.
    Tiden, opdrætter har brugt -mener jeg også gerne må belønnes -ISÆR hvis jeg står med en hund, der er langt mere levedygtig end dens racefæller!

    Derudover, har jeg intet imod at priser bliver diskuteret på et generelt plan!
    Jeg har da øjne i hovedet og kan da sagtens se, at priserne er eksploderet..

    Men som nævnt -prisen står ikke til diskussion når jeg køber -tilgengæld bliver jeg en kælling hvis jeg er blevet snydt! smiley


  • #15   4. apr 2010 Esben & Louise - jeg har aldrig sagt til mine hvalpekøbere at de ikke måtte kende prisen, den har blot ikke været første prioritet i deres valg af hund....

    Hvem bestemmer hvad rimelig profit er?? Synes man skal huske på at for mange opdrættere er det et døgnarbejde i 8 uger at have hvalpe... = tabt løn udover de omkostninger der er forbundet med opdrættet...

    Indfør forbud - jeg tror næppe du ved hvad det koster at opdrætte et kuld hvalpe, ej heller hvor meget arbejde der ligger i det... Det er ikke nogen stor overskudsforretning.. Jeg tjener i hvert fald mere ved at gå på arbejde som elev ;O))))


  • #16   4. apr 2010 Det er esben der skriver. Vil skrive et længere indlæg senere, men lige nu er min tid knap.

    En Schæfer af fineste afstamning koster omkring 8000, hvilket også gælder for Rottweiler og labrador retriever. Det er altså ikke billigere, ihvertfald ikke i den målestok, at opdrætte Schæfere og lignende, end det er at opdrætte modehundende. Prisen er bare en helt anden, og det er pga. udbud og efterspørgsel-princippet... Det er også grunden til, at folk er begyndt at impotere hunde fra udlandet af i stedet.


  • #17   4. apr 2010 Esben - så der er ikke forskel på racer der får store kuld og racer der får små kuld i forhold til pris??? En del af udgifterne forbundet med et kuld hvalpe er jo faste, og afhænger dermed ikke af kuldets størrelse... Her kan fx nævnes prisen for parringen (dog kun i de tilfælde hvor man har en fast pris selvfølgelig)... Div sundhedsundersøgelser, et andet eksempel...
    Altså bliver kostprisen mindre pr. hvalp ved store kuld... Hverken den franske el den engelske bulldog er just kendt for sine store kuld...

    Ingen tvivl om at udbud og efterspørgsel også har en indvirkning... Men det har udgifterne nu engang også smiley


  • #18   4. apr 2010 Jeg ved i Holland ligger priserne fra 600-1200€ og det ganger man med 7.5 saa har du kronen.. smiley og det er hunde med tavle fra FCI.. om de er tjekket det ved jeg ikke.. men ved priserne da jeg selv sidder og kigger lidt paa de 2 racer smiley

  • #19   4. apr 2010 Må indrømme at jeg er helt på linie med Esben her, selvfølgelig skal sundheden være første prioritet men det er altså ikke os alle der kan fremtrylle 20.000.

    Michelle aka fie
    det er da rart at høre at du ikke har noget imod at fortælle prisen på dine hvalpe, men faktum er at mange opdrættere jo siger at de ikke vil sælge til folk der spørge til prisen som noget af det første, fordi den ikke burde være det vigtigste. Nu er jeg selv på SU og jeg gad da ikke bruge uger på at besøge en hvalp som var lige den rette for mig, og spinke og spare så jeg efter de 8 uger havde råd til at givede 10.000 for den som jeg regnede med den kostede og så kostede den måske 15-20.000;


  • #21   4. apr 2010 De færreste af os kan vel fremtrylle 8000kr, men vi kan godt finde ud af at spare op og betale det den opdrætter vi ønsker at købe fra baseret på hundene frem for prisen. Har man kun 8 uger til den opsparing har man ikke gjort sit forarbejde godt nok, og får man først prisen oplyst ved køb har man enten ikke spurgt eller også er opdrætter et fjols - uanset hvad er det ikke i orden.

    Ikke at der er noget galt i at kigge efter billigere alternativer, men prisen må bare ikke blive førsteprioritet. I sidste ende er det bedre at have den bedste hund end den billigste - især hvis man ønsker at avle (og hvis man virkelig tror på at opdrættere tjener så fedt, så tror man vel også på at de penge er tjent ind ved første kuld, så hunden betaler sig selv uanset hvad den koster).

    Hvis pris er et problem, så drop den engelske - de er besværlige og dyre at avle (stor risiko for kejsernit) og har for mange sundhedsmæssige problemer. Den franske er generelt billiger og sundere.

    Jeg har også hørt godt om holland, men det er længe siden, så jeg ved ikke om det stadig gælder. Tyskland skulle egentlig også være overkommeligt - du kan prøve at kigge via VDH (tyske FCI klub)


  • #22   4. apr 2010 Hvis jeg var dig ville stærkt overveje om jeg ville indgå i udstillingshelvede. ikke mindst for EB er der tale om bizarre ønsker fra dommerne - lavstammede bulldogs ønskværdige (tror hunden bedst kan lide at være mobil) i dommerkredse). Hvis du vil have hund fra udlandet så er Polen et godt sted med gode kenneler. Du skal dog gøre dig den tjeneste at hente hunden selv - hvis du køber fra en ordentlig kennel i Polen er prisen 10000 til 12000 kr.

  • #23   4. apr 2010 i øvrigt er der stor forskel på FB og EB.

  • #24   4. apr 2010 Søster mcfluff
    er helt enig.
    Ang det med at man ikke ved prisen var for mit vedkommende en kommentar på de opdrættere der ikke vil oplyse det som noget af det første da det ikke burde være vigtigst, og nej det burde det ikke men man er jo nødt til at få svaret et eller andet sted fra hvis man vil have en chance for at spare op
    man har måske (i hvert fald hvis man er på SU he he) sparet i et år mens man har ledt efter rette opdrætter og får så først at vide 3. gang man besøger sin hvalp at det altså ikke er 12.000 som man troede men 18-20.000 det er da ikke fedt


  • #25   4. apr 2010 Esben, for ca. 8 år siden, hørte jeg om priser på Schæfer "af allerfineste afstamning" (dog voksne avlsgodkendte hunde), der kostede over 75.000 dkk.

    Iøvrigt ville jeg hellere spare op et år, end at risikere at gøre køb på sundhed.

    Det er almindeligt i dag, at finde Schæfere, Dobere, Rottweilere (hvalpe) som koster mellem 8-13 tusinde.

    Som nævnt, kan jeg sagtens se at priserne er eksploderet!
    Og jeg har såmænd heller intet mod, at man køber en billigere hund -men i mine termer bør det være mere "held end forstand" -fremfor direkte at søge efter billigere hvalpe!
    Jeg mener blot, det ikke bør være en primær faktor for; hvorfra og hvad man leder efter som køber!
    Især ikke hvis man leder efter en ekstrem avlet race med store sundhedsmæssige problemer -der ville jeg hellere end gerne smide dobbelt op -hvis det gav større garanti for sundhed.


  • #26   5. apr 2010 Okay nu har jeg læst alle indlæg igennem inkl. mit eget og jeg forstår ikk hvor i kan læse at jeg IKKE sætter sunhed før pris. Jeg skriver jo netop at :

    Jeg vil gerne udstille og avle på en af disse racer, MEN det skal være med sundhed i fokus. Dvs henter jeg fra udlandet er det med FCI tavle så den kan registreres i DKK, alt gennemtjekkes, altså racerelaterede sygdomme osv. Derudover ville jeg gerne have hvalp fra en hund der selv har født og ikke via kejsersnit.

    Det er ikk fordi jeg ikk kan spare pengene sammen, slet ikke, har som sagt mange år endnu til der skal anskaffes en ny hund. Jeg synes stadig det er mød urimeligt at man skal betale så meget for en hund, lige meget hvad der ligger bag..

    I siger det selv, om der er 10 eller 2 hvalpe, så koster der jo det samme, og jeg ved godt EB laver små kuld osv.

    Micelle: Jeg har jo netop undersøgt, hvordan det nogenlunde ville å økonomisk hvis man skulle avle disse hvalpe og der er kejsersnit osv inkl. HVIS det skulle ske så jeg har i hvert falde en fornemmelse af hvad det koster at lave et kld hvalpe.

    Daniel: Ja jeg ved godt der er stor forskel på de hunde, især motionskravet, men sindet ligger meget tæt op af hinanden på dem jeg har mødt og også i forhold til hvad jeg har læst om.
    Grunden til at jeg gerne ville udstille og avle på disse hunde, er jo netop for at forsøge at tilføre racen nogle sundere egenskaber, mht benstilling, længere snude osv.
    Hvis jeg har en EB der har gode sundhedsresultater, men ikk får gode bedømmelser i udstillingringen, ville jeg da netop avle på den for så ved JEG jo at trods hunden ikk er champ. så er den sund og ligner stadig en EB uden div. skavanker. Jeg ved godt det tager mange generationer at få avlet sygdomme ud af disse hunde, men man skal jo starte et sted.


  • #27   5. apr 2010 Ja, men man starter med at finde den sundest mulige kombi og derefter vurdere prisen. Du kan sagtens købe i udlandet, men det nytter bare ikke at du sparer penge der hvis det viser sig at hunden ikke består de sundhedstjek du giver den. Så skal du ud og købe en mere, hvilket betyder at du har brugt dobbelt så mange penge på avlsprojektet som nødvendigt.

  • #28   5. apr 2010 Søster: Jeg ville alrig købe en hund som jeg ikke vidste var 100% i orden, hverken herfra DK eller udlandet.

    Jeg kan sagtens se problematikken i garanti, møde med hvalpen og forældredyr, kommunikation mellem opdrætter og køber ovs.

    Men mange tak for svar til jer alle smiley Det hele skal jo med i overvejelserne smiley


  • #29   5. apr 2010 Indfør.... Så kunne jeg da godt tænke mig at vide hvad du er kommet frem til... For jeg kender ingen der tjener gode penge på at opdrætte hunde, så den med at profitten er for høj i forhold til hvad rimeligt er, har jeg svært ved at få øje på....

    Kan fortælle at vi havde udgifter for omkring 40.000 kr på vores kuld... Dertil kan så ligges 9 ugers ferie for at passe dem... Ja, vi havde et overskud, hvis ikke man kigger på alle de timer vi lagde i det, MEN jeg ville tjene bedre ved at gå på arbejde... Vel og mærke som elev ;O)

    Synes det er fint at kigge udenlands, hvis ikke de danske opdrættere lever op til ens krav om fx sundheden... Min næste hund bliver hentet i Sverige af netop den grund.. Men at kigge den vej i håb om at spare penge - det forstår jeg ikke...


  • #30   5. apr 2010 40.000 for 1 kuld?? Og hvad består de 40.000 så af?

    Jeg regner med indkøb af tæve ikke er medregnet??

    parring
    skanning
    vacc.
    chip
    ormekur
    stambog
    hvalpefoder til hvalpe og til mor i drægtighedsperioden

    Jeg mener så heller ikke at det er nødvendigt med 9 ugers ferie for at holde øjem ed halvpene. Jeg ville først tage fri en ue inden fødsels og så en uge eller to efter. Derefter ville jeg nok gå ned på deltid.

    Kan ikke se hvad hvalpene får ud af dine 9 ugers ferie?

    Kennel Molosshuset:

    Tak for invitation:)
    Jeg ved godt at man ikke kan vende hele udstillingsverndene om ene mand, men man skal jo starte et sted smiley og jeg kan godt se jeg får svært ved at finde perfekte avlshunde, MEN så må man tage tingene en af gangen og systematisk gå efter de sundhedskrav man selv har.


  • #34   5. apr 2010 Sunshine: fordi jeg udover de sundhedsmæssige skavanker, synes det er nogle fantastiske hunde af sind. Synes virkelig det er en dejlig hund! Jeg mener det er nogle af de bedste hunde vi har herhjemme, har aldrig mød en fransk eller engelsk med et "mørkt" sind, de er altid glade, gode til børns osv osv.

    Kennel: Jeg ser i hvert falde også frem til at blive en del af bulldogverdenen! Det er nogle skønne hunde og hvis bare vi kan lave fælles front om at sætte sundhed i stedet for udseende i fokus, sys jeg vi er noget langt smiley Der går som sagt nogle år inden jeg kommer ind på markedet, men så har jeg tid til at udse nogle gode forældredyr smiley

    Bulldoggen: Jeg er ikke i tvivl om at nogle folk gør et fordi det er en hobby og jeg har bestemt ikke noget i mod at folk tjener på deres dyr, slet ikke. MEN jeg sys det er voldsomt når indtjeningen er så stor. Men selvfølgelig, hvis de kan sælge til de priser, så hvorfor ikk gøre det?


  • #35   5. apr 2010 Linnea: Min dyrlæge sagde at akut kejsersnit ville ligge mig i ca 6000???

    19000 er da helt vildt...

    Men lige meget hvad, hvis mine beregninger ikke holder stik, æder jeg gerne mine ord i mig igen, jeg synes bare det lyder liiiige overdrevet nok med de udgifter til hvalpe.

    Forresten så mener jeg ikk udstilling, forsikring, træning osv skal betales af fremtidige hvalpekøbere. Dette gør jeg for min egen skyld og for at have det godt med min hund...


  • #36   5. apr 2010 Ja ja jeg er helt med på det er et underskud at holde hunde, men tror simpelthen ikk på at når man laver hvalpe og sælger dem til 15-20.000 at der er et underskud.

    Jeg tror faktisk os den her pris var indenfor åbningstiden, så det kan sagtens være et bliver dobbelt op udenfor, men så er det 12.000. og det er jo hurtigt tjent ind igen hvis tæven bare får 2 hvalpe.

    Men 18.000 er godt nok vildt, men det er jo noget man må tage med når man avler smiley


  • #37   5. apr 2010 Sunshine: Hundehandel og ulovlig import er også ulovligt her i DK og vil slet ikke sammenligne ulovligheder med elendigt avlsarbejde. JA, det er fuldstændig latterligt at blive ved med at avle på død syge hunde, MEN hvis det er en race man brænder for, hvorfor så ikke prøve at være med til at rette op på fejlen i stedet for at vaske sine hænder og sige, too bad, ikk mit problem?

    "Går man op i generel sundhed, kan jeg slet ikke forstå man overhovedet falder for de tre racer du har valgt at have."

    Hvorfor skal man vælge racen fra? Det hjælper jo ikke den race i længden for der vil stadig være andre som køber disse hunde. Så er det da bedre at gøre en aktiv indsats for at få bedre sundhedsresultater, end at se passivt til?


  • #38   5. apr 2010 Linnea: Okay men det er jo også væsentligt billigere end 15.000:)
    Jeg vil til hver en tid have sygeforsikring på en EB eller FB, da de netop har tildens til sygdomme og at de ikke dækkes af sygeforsikringen også taget med i overvejelserne.

    Jeg synes igen, det er helt fint at tjene penge på sine hvalpe, jeg synes bare det er ærgerligt at markedsprisen er skrutet så højt op så dødelige mennesker med en smule fornuft løber den anden vej, når de ser "prisskiltet". smiley


  • #39   5. apr 2010 Det lyder på mig som om Indfør kan få skrevet sig op til en hvalp hos molosshuset til når/hvis Viola skal have hvalpe. Sådan. Problem solved

  • #40   5. apr 2010 Søster: Nu lyder det ikk på Kennel Molos... som om de skal have hvalpe og som sagt, går der mange år før jeg skal have hvalp, hvis Chopper holder så længe som håbet:)

    Meeeen hun har nu nogle fantastiske hunde smiley


  • #41   5. apr 2010 jeg syntes alle glemmer, at der også skal betales skat og evt.moms af et evt. overskud

  • #44   6. apr 2010 Mette Damm:-)

    Er man ikke kun forpligtet til at betale skat og moms efter et vis antal kuld pr år?? Noget med hobby opdræt og 3 kuld?


  • #45   6. apr 2010 Anja - der er noget om det.... Skat skal man vidst altid betale.. Men moms er en anden sag.. Læste for ikke så længe siden i Hunden at DKK opfordrer til at man betaler for at få bindende svar fra SKAT, da reglerne er yderst kringlede... Det er nemlig en vurderingssag hvornår der er tale om økonomisk erhverv...

  • #46   6. apr 2010 nej, man skal altid betale skat af sin indkomst, uanset det er hobby eller ej, selvfølgelig først fratrukket udgifter. Moms skal man betale, når indtægten runder de 50.000,-, hvilket man hurtigt når med bare 1 kuld.

  • #47   6. apr 2010 Mette Damm - moms'en er desværre ikke så simpel... Derudover er det omsætningen og ikke indtægten der ska runde 50.000 ;O)

  • #48   6. apr 2010 Det var egentlig også det jeg mente og jeg kender alt til arbejdet med at udregne den.

  • #49   6. apr 2010 Jeg troede at det var når overskuddet rundede 50?

  • #50   6. apr 2010 "så kan man jo til gengæld købe alt hunderelaterede ting uden moms."

    Er det i særlige butikker, eller gælder det hvorsomhelst?


  • #51   6. apr 2010 Søster mcfluff - det gælder alle steder... Du betaler moms'en når du køber varen men trækker den så fra når du angiver moms til SKAT...

  • #52   6. apr 2010 Man køber jo normalt ikke sine hundeting uden at betale moms, man køber som man plejer og gemmer kvitteringerne og når man så skal lave regnskab, så kan momsen trækkes fra, inden man betaler.
    Også selvfølgelig kan ALLE udgifter du har på dine hunde trækkes fra, alt fra varme til hvalpene, kørsel o.s.v., udgifter man ikke ville have, hvis der ikke var hvalpe. Så jo flere regninger m.m. du gemmer og trækker fra (småtingene kan igså nemt løbe op) jo mindre skal du betale i skat og moms. og er den den eneste indtægt man har, at man f.eks. har kennel, ja så har man selvfølgelig også sit "rigtige" skattefradrag.


  • #53   7. apr 2010 Det er nok værd at huske til den dag man har flere hunde. Tak for tippet. smiley

Kommentér på:
EB/FB billigst/bedst??

Annonce