{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
6.986 visninger | Oprettet:

Adfærdsæringer efter kastration...? {{forumTopicSubject}}

Jeg overvejer at kasterere min lille corgi - bl.a. fordi vi skal flytte til byen....så jeg vil gerne undgå, at han bliver stresset iforbindelse med tæver i løb....

Jeg er bare så bange for, at han ændre sig alt for meget - altså at han måske bliver angst eller i det hele taget ændre sin adfærd negativt.....

Så jeg ville lige høre, hvordan jeres hunde ændrede sig efter kastration....eller om de overhovedet ændrede sig...?

....både positive og negative ændringer..... smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Adfærdsæringer efter kastration...?
  • #1   8. mar 2010 man fastholder en han i den mental tilstand han er i den dag han kastreres.
    Derfor husk at sørge for at han ikke er helt oppe at køre når han bliver kastreres.
    Derudover er den/de eneste ulemper jeg kan komme på tykkere pels sværere ved at fælde og at de tager på


  • #2   8. mar 2010 Vores terrier blev kastreret som godt 1-årig. Det havde en anelse positiv indflydelse så han blev en smule mindre skarp - men han forblev angst-aggressiv og enormt obs på andre hunde til han blev aflivet pga. hjertesygdom som 6-årig.

  • #3   8. mar 2010 Tak for jeres svar.... smiley

    Jeg har også hørt, at man ikke skal kas. en angst hund...mine er heldigvis ikke angste.....

    ...jeg må overveje....hmm....


  • #4   8. mar 2010 Jeg har det sådan med kastration, at det er en rigtig god ide, hvis der er indikation for det. HVIS der er fysiske problemer eller adfærdsmæssige problemer, der kan relateres til et for højt testosteronniveau, og det ikke kan løses på andre måder, så er det helt oplagt og også det eneste rigtige at kastrere hunden.

    Som alt anden kirurgi er der risici ved selve operationen. Det er dog ikke de store risici, heldigvis ;o)

    Man skal gøre sig klart, at når man roder med hormonbalancen, så roder man også med noget af det mest grundlæggende hos hunden. For nogle hunde er der ingen konsekvenser ved det, for andre er der.
    Og disse kan både være positive og negative.

    Jeg er blevet påtalt for ofte at henvise til en artikel i Hund & Træning, men jeg vil ikke afholde mig fra at gøre det igen, for det er det eneste tilgængelige vi har, der rent faktisk laver opsamling på studier af adfærd i forbindelse med neutralisering af hunde.

    Der er nogle overrepræsentationer af problemadfærd hos neutraliserede hunde - disse er eksempelvis angst og aggression, en tendens til at gø og en hel del andre ting.

    Bemærk at der ikke står, at alle neutraliserede hunde får problemer, men at der er en overrepræsentation af dem i forhold til intakte individer.

    Når man træffer valget om kastration mener jeg, det skal være efter nøje overvejelse.


  • #5   8. mar 2010 JEg følte mig nødsaget til at kastrere chunta for han var så utrolig plaget af sine hormoner på en noget uheldig måde. Var der en tæve i radius af flere km som var i løb så spiste han ikke og han sov kun let...
    Jeg havde derfor en hund som var noget slank, faktisk så slank at dyrlægerene rådede mig til at finde en løsning og det gjorde jeg så. Han blev kastreret og jeg har nu den dejligste han man kan forestille sig - dog har han om muligt fået endnu mere pels men han er nøjagtig som han var før kastrationen bare uden hans spiseværringer og uden hans konstanten hylen og stikke af ture


  • #6   8. mar 2010 Hov - glemte et vigtigt minus: Felix' fine ruhårede pels blev ødelagt af kastrationen. Sidste gang han kunne trimmes hang pelsen fast (= umulig kombi), og han måtte klippes herefter.

    Fint indlæg CH - tankevækkende om det er kastrationen der øger tendensen til angst-aggression eller om det er de "aggressive" hunde der bliver kastreret og de andre ting så viser sig. Vi opdagede først at Felix' aggressioner bundede i angst, da vi opsøgte en adfærdsspecialist da han var 3-4 år.





  • #7   8. mar 2010 Du kan jo prøve med en kemisk kastration først. Den virke på samme måde som en rigtig. Min hanhund er kemisk kastreret, og det har hjulpet på den måde, at han er til at træne med og ikke er så obs på løbske tæver. Men hans hanhunde aggresivitet har det ikke hjulpet på.
    Fordel ved den kemiske er, at der er fortrydelsesret. Efter 6 - 12 mdr er hanhunden normal igen og kan igen parre. Det kan han ikke mens den kemiske virker


  • #8   8. mar 2010 Det giver rigtig god mening med noget kildekritik ;o)

    Men det vil være fornuftigt at læse artiklen først. Den findes som sagt i Hund & Træning februar 2009.

    Der er langt flere ting i artiklen end det, jeg har nævnt her - også ting, man normalt ikke neutraliserer for.
    Bemærk, at det er neutralisering af både hanner og tæver, artiklen omhandler.


  • #9   8. mar 2010 Noa blev en forvandlingskugle og det eneste vi kæmper med er at holde hans vægt og at han danner meget mere underuld.
    Hans uhensigtmæssige adfærd er forsvundet og han er blot total lalleglad og legesyg.


  • #10   8. mar 2010 Der ligger også en rapport hos dyrenes beskyttels.
    Det er en længere udredning, men der fremkommer det, at mange af de hunde der blev aflivet, var kastredede hanner. Og de havde adærdsproblemer som bare blev værre efter de blev kastreret. Det hele kan læses på DB's hjemmeside


  • #11   8. mar 2010 Hvad er det for en kemisk du taler om?
    Min har bestemt ikke mistet pels, tværtimod.
    Det er jo ikke østrogen der bruges mere


  • #12   8. mar 2010 Cat. F - jeg har ikke noget link til artiklen, men på Hund & Trænings hjemmeside kan man bestille det specifikke blad. I mine øjne er det det værd :o)

    (link fjernet)


  • #13   9. mar 2010 Tusind tak for svar.... smiley

    Jeg tror, at jeg er kommet frem til, at jeg tager min Gustav med ind til byen som han er nu...og derefter finde ud af, hvor slemt det bliver..??!!

    Jeg vil nemlig nødigt gøre noget, som jeg fortryder....

    Begge mine hunde har fået en kemisk - for 1-2 år siden, så den virker selvfølgelig ikke mere - men syntes ikke, at de ændrede sig så meget dengang... Så måske er det ikke så "farligt" at få dem kastereret...??!!

    Endnu engang tak for hjælpen.... smiley


Kommentér på:
Adfærdsæringer efter kastration...?

Annonce