{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Neutralisering som 9uger?
  • #1   19. nov 2009 Jeg har nu aldrig hørt om. Men okay man kan jo aldrig vide...

  • #2   19. nov 2009 Pædagogen: faldt bare over en avler, som gør det ved alle sine hvalpe inden afrejse som 9 ugers.

  • #3   19. nov 2009 Det er meget alm. at man neutralisere killinger i 12 ugers alderen,men jeg har da aldrig hørt om at man også gør det på små hvalpe ??

  • #4   19. nov 2009 En hvalp på 9 uger burde nu have begge sine sten ! Vil dog synes at det er meget tidligt og har aldrig hørt om dette

  • #5   19. nov 2009 Marianne og nufferne: ved bare at louies faldt sent, og dyrlægen sagde at det var meget normalt. Han var vel 14 uger eller mere.

  • #6   19. nov 2009 Men okay, avleren fortæller så også på sin side, at det gør, at man slipper for at hanhunden humper møbler og børn... så ved ikke hvor meget forstand avleren har.

  • #7   19. nov 2009 Julie P : Giver du et link på en pb smiley ?

  • #8   19. nov 2009 det er meget brugt i amerika, men det er der jo så meget der er:-(

  • #9   19. nov 2009 Normalt er stenene nede når man køber hvalpen, forhåbentlig er det nævnt i købsaftalen når dette ikke er tilfældet...

  • #10   19. nov 2009 Marianne: det gjorde det nu ikke. Men heller ikke noget som bekymrede mig eller dyrlægen den gang smiley Og de faldt da ned som de skulle smiley

  • #12   19. nov 2009 I teorien kan man sterilisere så tidligt som muligt, og også som 9 uger, det har intet at gøre med at hvalpen ikke vokser som den skal - det kan derimod være en stor fordel at sterilisere en tæve inden første løbetid.

  • #13   19. nov 2009 Det er omtalt i denne tråd : Hvor kan man købe en Labradoodle??

    Har også hørt og set det på animal planet,,men kan ikke lige gennemskue det smarte i det må jeg indrømme ? Har det i det hele taget nogen negativ effekt at gøre det så tidligt ?
    Ved dog, som andre nævner , at det bliver gjort på katte i en meget tidlig alder


  • #14   19. nov 2009 jeg kunne aldrig finde på det.

    hvis du neutralisere på det tidspunkt så vil du aldrig få kønspræg på din hund.

    jeg kunne heller aldrig finde på at sterilisere en tæve før den er voksen


  • #15   19. nov 2009 Connie
    nej det ville jeg nu heller ikke bryde mig om,,men det er mere bare sådan en "feeling",,jeg har ikke viden nok til lige at gennemskue det der ?


  • #16   19. nov 2009 Man gør det da rask væk med katte...... hvad er forskellen???

  • #17   19. nov 2009 K N: jeg vil også meget gerne vide hvad der kan ske ved det? Jeg synes det er noget kun tidligt godt nok. Ville ikke bryde mig om at putte så lille en hvalp under narkose.

  • #18   19. nov 2009
    Det er da lige så synd for en lille kattekilling at blive lagt i narkose....



  • #19   19. nov 2009 K N: helt enig! Forstår det ikke helt...

  • #20   20. nov 2009 Der er så mange risici og øget risiko for sygdomme og problemer med adfærd ved for tidlig neutralisering af både hunde og katte at jeg faktisk synes det er på grænsen til dyrplageri ...

  • #21   20. nov 2009 I USA er det meget almindeligt at neutralisere så tidligt. Ikke at jeg finder det optimalt af den grund.

    Bl.a. har man jo påvist at det kan øge risikoen for knoglekræft hvis man neutraliserer så tidligt.


  • #23   20. nov 2009 jeg ved dre er en avler som sælger fka poms i party farver som gør det,,,efetr eget udsagn fordi folk skal vide hvad de har med at gøre med de farver ,,,men tror nu mere dte bare er fordi hun selv kun vil tjene på de farver.....

  • #25   20. nov 2009 vores dyrlæge vil ikke gøre det før de er mindst 1 år.

  • #27   20. nov 2009 jamen det er jo netop det.

    så fastholder du hundens udvikling på det niveau som de er på, når du sterilisere...så ja hvis man ikke vil have kønspræget, så kan man jo godt neutralisere



  • #31   20. nov 2009 jeg kan godt se det for de racer, der bliver kønskaggresive

    men for min race fx ville det være tåbeligt, at kasterere en hanhvalp inden han var voksen...........meget af den fine manke ville så mangle


  • #32   20. nov 2009 *GGG* nej det kan man ikke sige....vi holder træf med hanhunde og tæver løse samme........helt uden problemer

  • #33   20. nov 2009 Ved tæver er det da absolut en fordel at sterilisere så tidligt som muligt for netop at undgå livmoderbetændelse/kræft, og hvis de alligel ikke skal indgå i avl, kan jeg ikke se nogle problemer i det.

  • #34   20. nov 2009 Gitte h -det er jo noget med at opveje frdele og ulemper. Og da undersøgelser har vist at så tidlig neutralisering øger risikoen for knoglekræft, ville jeg nu alligevel vente.
    Sterilliserer man tæven når den har haft f.eks. en løbetid, så er risikoen for livmoderkræft jo med det samme ude af billedet (livmoderen er der jo ikke mere).


  • #35   20. nov 2009 altså nu er livmoderkræft ikke så almindeligt at det ligefrem er en grund til at sterilisere. Og kan slet ikke opveje de risici der er forbundet med det. Der skulle virkelig en god grund til at jeg ville kastrere/neutralisere min hund. omkring 80% af de hunde der bliver aflivet om året med adfærdsproblemer skyldes neutralisering, og der er virkelig stor uvidenhed forbundet med dette. Er faktisk min opfattelse at mange tror at de får en mindre aggressiv tæve hvis de neutraliserer den - hvordan kan man tro det, når du går ind og sænker østrogenniveauet og dermed giver den mere testosteron..? Med hanhunde risikerer du også at få en meget usikker hund - ofte bliver hanhunden kastrereret pga aggressive symptomer, som i virkeligheden skyldes angst, og denne angst forværres altså af neutraliseringen idet at du jo går ind og sænker testosteronniveauet....
    Synes i øvrigt at det er totalt langt ude med den labradoodlekennel, og ville aldrig så meget som overveje hvalpe herfra.


  • #37   20. nov 2009 Tanja -hvor får du de 80% fra. Jeg har læst 2 undersøgelser der er relevante i den forbindelse. Den ene er rapporten om årsager til aflivning, og i den fremgår det blot at x % (kan ikek huske det præcise tal) af de hunde der aflives grundet adfærdsproblemer, er neutraliserede. Det betyder jo altså ikke at neutraliseringen er årsagen til problemet. Det kan jo tænkes at en del af disse hunde måske er neutraliseret i forsøg på at få bugt med et givent problem, og da det så ikke havde den ønskede effekt, blev hunden aflivet.

    Den anden undersøgelse har været bragt i "hun og træning", og påviser en øget hyppighed af visse adfærdsproblemer hos neutraliserede hunde. Men den taler ikke om hvor mange % der aflives som følge af adfærdsproblemer pga neutralisering.

    Jeg har valgt at Gaia skal sterilliseres, og ja, det er da bestemt mere for min end for hendes skyld. Jeg har en intakt hanhund (som ikke skal kastreres da han bruges i avl), og det er ganske enkelt noget nemmere at få hende sterilliseret så.
    Hun er nemlig ikke s nem at få passet, og så gør det det en del nemmere i forbindelse med træning osv osse.
    Nu er Gaia ret nem under løbetid, men en del tæver er tydeligt mærkede af løbetiden. Nogen bliver falsk drægtige, andre bliver lettere "hjernedøde" pga hormonerne osv. Sådanne tæver ville jeg absolut sterillisere hvis ikke der er noget i deres adfærd der taler imod det.

    Jeg er ikke tilhænger af at neutralisere pr automatik, og jeg mener at hunde har godt af at få lov at blive voksne inkl perioder med hormoner der raser osv. inden man evt neutraliserer (dog er visse racer undtaget -f.eks. Apbt, af samme årsager som chine skriver), men hvis ikek hunden skal bruges i avl, og det at den er intakt giver anledning til problemer (der ikke sådan lige lader sig træne væk), ja så er jeg altså ikke imod neutralisering.


  • #38   20. nov 2009 Må faktisk tilstå at jeg ikke har læst undersøgelsen, har tallene fra min hundetræner, som er hundeadfærdsspecialist, og interesserer sig meget for dette emne. Kan lige spørge hende næste gang om kilde..

    Ville så aldrig sterilisere en 'kamphund', af samme årsag som jeg skriver i mit indlæg, de får mere testosteron i kroppen, og det har disse typer hunde bare sjældent brug for.

    Min gamle hund var en tæve og synes altså ikke at det var noget problem med hendes løbetider, ja der gik da lige nogle uger hvor hun ikke kunne komme til træning, men så må man jo træne lidt på hjemmebanen.

    Synes det er naturstridigt og ofte unødvendigt at neutralisere - ved nogle hanhunde kan det forsvares, men oftest ville jeg lade være.


  • #39   20. nov 2009 Tanja -hvis du kastrerer en hanhund, kommer der IKKE mere testosteron i kroppen!
    Testosteron produceres primært i testiklerne. Fjernes disse, vil testosteronniveauet altså falde drastisk.
    Så er der øget frekvens af visse adfærdsproblemer efter kastration, så skyldes det i hvert fald IKKE testosteron.

    Men jeg kender til flere tilfælde hvor hunde der i forvejen var usikre (og hvor dette viste sig ved agressiv adfærd overfor andre hunde osv), hvor dette blev værre efter kastration. Af den grund mener jeg heller ikke at man ukritisk skal kastrere. Man er nødt til at se på sin hund, og overveje om kastration vil være til fordel eller ulempe. Og vil man kastrere grundet et eller andet problem, jamen så er man jo nødt til at kende årsagen til problemet.
    Skyldes problemet en overproduktion af testosteron, ja så vil det jo give meget mening at kastrere. SKyldes problemet usikkerhed, kan en kastration forværre problemet.

    Men jeg ville blive glad for en kilde til den undersøgelse din træner har nævnt. Det lyder meget som nogen af de konklussioner der blev draget udfra den rapport jeg nævnte om årsager til aflivning. Men det er altså ikke konklussioner der er rimelige at drage på baggrund af rapporten.



  • #40   20. nov 2009 Og ang min tæve, så handler det jo altså ikke om at jeg bare kan træne hjemme, for ja det kan jeg, og det gør jeg. Men jeg vil ikke gerne undvære træningen i klubben (og vi er heldigvis osse velkomne trods løbetid) -men det giver altså problemer med andre hunde på holdet når hun er i løb.
    Det kunne jegs elf være ligeglad med, og det ville jeg osse være hvis hun skulle avles på, men det skal hun ikke.

    Derudover har jeg som sagt selv en intakt hanhund. Gaia er ikke god til at blive passet hos andre, så hun kan ikke bare lige sendes på ferie når hun er i løb, så det vil så altid være Reiki der skal sendes "på ferie", og da han kan være lidt af en mundfuld for mine forældre, synes jeg ikke jeg vil være bekendt at prakke dem ham på så lang tid resten af Gaias liv, selvom de er glade for ham og gerne passer ham.

    Så nej, det er ikek for Gaias skyld hun skal sterilliseres. Men det giver alligevel både Reiki, Gaia og mig langt større frihed. Og da hun ikke har en masse problemer at tage hensyn til, skulle det såmænd heller ikke skade.

    OG så kan jeg jo håbe det kunne have den bivirkning at hun bliver bedre til at holde vægten. Med det aktive liv hun lever, rasler kiloerne nemlig hurtigt af, her i den kolde tid.


  • #41   20. nov 2009
    jeg har lige haft en snak med min dyrlæge, hun siger ikke før den er omkring 1½ år.


  • #42   20. nov 2009 Jamen, det er jo sådan set det jeg skriver,så jeg er ret enig... Skriver at en TÆVE får et forhøjet testosteronniveu idet at man jo fjerner en stor del af østrogenet. Mht. hanhundene er jeg enig i at det kan være en fordel hvis man har en meget 'bredskuldret' hund, da man så vil få en mere tøset hund - men som du selv skriver, skal det bare virkelig overvejes nøje da man ellers risikerer en modsatte effekt, og det synes jeg man hører lidt for tit. Virker lidt som om at folk ikke sætter sig helt nok ind i det inden at de kastrerer -"Min hanhund har en lidt uønsket adfærd, så han skal altså kastrereres" - Er ikke møntet på nogen, bare en holdning jeg synes jeg tit møder.

    Mht. steriliseringen af tæverne, så kan jeg kun sige, at jeg ikke tør tænke på hvordan det ville være gået hvis vi havde steriliseret vores tæve - hun var i forvejen en ret 'maskulin' pige, hvis man kan sige det.

    Lyder som om at du har overvejet sterilisationen nøje, og så er det jo fint.
    Kan også godt se at det kan blive lidt problematisk med han og hun sammen under løbetid, hvis man altså ikke har mulighed for at holde dem adskilt. Det med træningen forstår jeg så ikke helt, jeg vil heller nødigt gå glip af træning, men de par gange om året hunden er i løbetid, overlever man det vel? Synes faktisk også det er ret givende at se hundens udvikling, hvordan den langsomt bliver mere og mere voksen efter hver løbetid.


  • #43   20. nov 2009 jeg syntes dte lyder super fornuftigt med at neutralisere de slags hunde som ""der er problemer med",,men starter nu ved tråd staret spørgsmål om det er ok ved 9 ugers alderen??...jeg syntes dte lyder vildt tidligt og der skal ligesom være en god grund til det...

  • #44   20. nov 2009 Tanja -uden at vide det med 100% sikkerhed, så tvivler jeg nu på at testosteronniveauet bliver højere af at sterillisere. Men østrogeniveauet falder self.

    Du har ret i at kastration ofte anvendes som mulig løsning til alverdens problemer. Og reelt kan det jo ikke løse andet end hormonrelaterede problemer. Det er noget jeg kunne ønske at flere overvejede inden de kastrerer.

    Ang træningen af min tæve. Vi må gerne komme på træningspladsen med en løbsk tæve. Jeg synes bare selv det er træls at have folks hanhunde halsende efter sig (ikke alle er jo lige gode til selv at holde afstand, selvom jeg oplyser at tæven er i løb og holde mig en smule på afstand).

    Jeg kan fint holde dem adskilt hjemme -men mens hun er højløbsk er hanhunden helt ude i tovene, og det synes jeg er synd.
    Enhver med intakte hunde af hvert sit køn, kan vel nikke genkendende til manglende nattesøv mm grundet hylende hanhund;o)

    Men ja, skal man lige vende tilbage til trådens oprindelige spørgsmål, så er det i mine øjne helt hul i hovedet at neutralisere ved 9-ugers alderen. Man aner jo ikke hvordan den pågældende hvalp vil udvikle sig, og om den reelt havde haft godt af at være intakt.


Kommentér på:
Neutralisering som 9uger?

Annonce