898 visninger
|
Oprettet:
Regler om at have hund med? {{forumTopicSubject}}
Er der nogen som kan fortælle mig hvilke regler der er hvis man skal have sin hund med på ski ferie i Italien?
dec 2007
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 4 Emner: 140 Svar: 729
Hunden skal have lavet et eu pas (:
nov 2008
Følger: 4 Følgere: 1 Emner: 4 Svar: 68
nov 2008
Følger: 4 Følgere: 1 Emner: 4 Svar: 68
dec 2007
Følger: 13 Følgere: 11 Hunde: 4 Emner: 140 Svar: 729
Det er noget der ordnes hos dyrlægen.
nov 2006
Følgere: 49 Hunde: 8 Emner: 131 Svar: 7.598
nov 2006
Følger: 52 Følgere: 53 Hunde: 7 Emner: 184 Svar: 9.227
jan 2006
Følger: 17 Følgere: 18 Hunde: 1 Emner: 606 Svar: 6.689
- med hunde, katte og fritter
REJSE FRA DANMARK TIL EU-LANDE
3. juli 2004 trådte fælles EU-regler for rejse med personledsagede hunde, katte og fritter i kraft. Det betyder, at indførselskravene er ens i alle EU-landene, dog med udtagelse af Irland, Malte, Sverige og Det Forenede Kongerige.
Hvilke lande er EU-medlemslande?
Indførselskravene til Irland - Malta - Sverige - Det Forenede Kongerige
Pas og rabiesvaccination
Foruden ID-mærkningen, skal dyret have det blå EU pas til selskabsdyr. Passet udstedes af din praktiserende dyrlæge og er kun gyldigt, hvis det fremgår, at dyret er vaccineret mod rabies (hundegalskab), og dyrlægen har underskrevet og stemplet det.
Mere om rabies.
Det er vigtigt at seneste vaccinationsdato ikke er ældre end den dato, hvor dyret er blevet ID-mærket. Hvis vaccinationsdatoen er ældre end mærkningsdatoen, vil vaccination ikke entydigt kunne kædes til dyret, som så vil blive betragtes som uvaccineret, og dermed i strid med reglerne.
Gyldig rabiesvaccination
Vaccinationen skal være foretaget mindst 21 dage før afrejsen. Har dyret allerede en rabiesvaccination, og er den stadig gyldig, behøver man ikke at vaccinere dyret på ny.
Ved rettidig revaccination kan man rejse straks.
Hvor længe en rabiesvaccination er gyldig afhænger af vaccineproducentens anvisninger. I Danmark anvendes typisk Rabisin. Producenten af Rabisin anbefaler, at revaccination foretages hvert 3. år. Dog skal dyr, som vaccineres før 1 års alderen revaccineres igen efter 1 år, og først herefter hvert 3. år. Spørg den praktiserende dyrlæge, hvis du er i tvivl.
Læs Lægemiddelstyrelsen produktresumeet på Rabisin.
Hvis dyret er rabiesvaccineret før den 3. juli 2004, skal revaccination ske i henhold til de gamle rejseregler, altså et år efter. Er dyret derimod vaccineret efter d. 3. juli 2004 (ikrafttrædelsesdatoen inkl.) er vaccinationen gyldig i 3 år.
Altså – ved rejse til EU
Personledsagelse
ID-mærkning
EU Pas til selskabsdyr
Gyldig rabiesvaccination
REJSE FRA DANMARK TIL TREDJELANDE
Ved tredjelande forstås lande udenfor EU.
Det er de veterinære myndigheder i tredjelandet, som fastsætter hvilke indførselskrav hunde, katte eller fritten skal leve op til. Kravene kan variere meget fra land til land. Enkelte lande kræver, at man først søger en importtilladelse, andre kræver at dyret sættes i karantæne, og andre igen har samme krav som i EU. Det er derfor en god ide, at du i rigtig god tid før din rejse undersøger, hvilke krav tredjelandet har.
Hvordan finder jeg ud af, hvilke indførlseskrav tredjelandet har?
Fødevarestyrelsen har for flere tredjelande oplysning om, hvilke krav de stiller. På listen over lande, Del B og Del C samt de tredjelande, som står opført under Øvrige lande, kan du for nogle lande eventuelt finde link til de specifikke krav eller link til tredjelandets veterinære myndigheder.
Forsøg dig på listen over lande.
Er der ikke links ved landet må du enten kontakte den danske ambassade i 3. landet, som kan hjælpe dig med at finde frem til de veterinære myndigheder, eller 3. landets ambassade her i Danmark.
Liste over danske ambassader og generalkonsulater i udlandet.
Liste over udenlandske ambassader og repræsentationer i København.
Certifikater og attester
Kræver tredjelandet, at der skal udstedes et officielt dokument (veterinærcertifikat, sundhedsattest eller lign.), som er attesteret af en danske embedsdyrlæge eller Danmarks centrale veterinære myndigheder (dvs. Fødevarestyrelsen), skal du kontakte din lokale fødevareregion.
Fødevarestyrelsen udarbejder om nødvendigt specifikke certifikater i henhold til krav, som måtte være modtaget fra tredjelandets veterinære myndighed.
Specifikke certifikater ligger i certifikatdatabasen.
Nedenstående generelle sundhedsattest vil eventuelt kunne bruges. Det er dog vigtigt at du får klarhed herfor hos tredjelandet veterinære myndighed inden du rejse med dig kæledyr.
Generel sundhedsattest til hund og kat.
Inden du tager din hund, kat eller fritte med på ferie
Hvis du skal på ferie i et tredjeland, som f.eks. har færre krav til indførsel end hvad EU og dermed Danmark har, så sørg for, at dyret kan genindføres i henhold til EU-regler i forhold til det gågældende tredjeland inden du og dit dyr tager af sted. Det er nemmere end at skulle have foretaget f.eks. rabiesvaccination og blodprøver mv. i udlandet.
Rejser med hunde, katte og fritter fra tredjelande.
Kontakt
Spørgsmål om rejse med hunde, katte og fritter skal rettes til den lokale fødevareregion.
Find din lokale fødevareregion her.
maj 2007
Følger: 2 Følgere: 4 Hunde: 1 Emner: 30 Svar: 248
Taget fra fødevarestyrelsens hp.
God tur
Regler om at have hund med?