{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.138 visninger | Oprettet:

Hundeskove {{forumTopicSubject}}

Jeg er såååå træt af de folk, der har hunde løs i hundeskoven, som absolut ikke har styr over den eller kommer med den klasisk kommentar, den gør ikke noget.... Ne men det gør min, hvis du ikke holder den væk

Seriøst, hvis folk nu rent faktisk overholdt hundeloven og reglerne for hundeskovene. Ville så mange hundebid kunne undgåes.

Tænk idag kommer vi med Kvik i snor, for han lystre ikke 100% der kommer en løs hund (schaefer blanding gætter jeg på) den farer lige over og vælter ham. Jeg beder ejeren om at kalde den til sig, det kan hun ikke og så får jeg beskedpå at hunde slet ikke må have snor på i hundeskoven, så jeg er jo selv skyld i min hund ikke kunne løbe væk.......

Altså reglerne er jo simple::::

Hundeskov
På Skov- og Naturstyrelsen, Hovedstaden kan du møde dette skilt de steder hvor hunden må løbe uden snor.



Du må lade hunden være løs:

På stranden fra 1. oktober til 31.marts
I badesæsonen skal hunde således være i snor. På en del strande er der endvidere forbud mod at medtage hunde i badesæsonen. Læg derfor altid mærke til den lokale skiltning.

I hundeskovene
På Skov- og Naturstyrelsen, Hovedstadens arealer er udlagt 8 hundeskove. Her kan din hund færdes uden snor, men med ledsager og altid under fuld kontrol.

Uden snor - men under kontrol og ansvar

Hundeejerens ansvar efter hundeloven gælder selvfølgelig også på strandene og i hundeskovene. Det er derfor et krav, at du altid har fuld kontrol over din hund. Hvis du er i tvivl om din hunds lydighed, skal du føre den i snor.

Hundeskovene skal være til glæde for alle. Hvis du selv dyrker motionsløb, ved du måske hvor ubehageligt det kan være at blive løbet op af en løs hund der evt. bare vil lege. Har du tænkt på at en anden hundeejer med sin hund i snor kan være bange for at din hund gør hans fortræd?

Fundet her:

(link fjernet)



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hundeskove
  • #3   13. sep 2008 Jeg har ike 100% styr over ham, så skal han være i snor, Det siger loven jo.

    Julie, det er o muligt at hundeskoven er tiltænkt som et sådan sted, men kan hvis man har fuld kontrol over hunden. Også når der er noget spændende.

    Vi går i hundeskoven, da det er det enste natur ste vi har at lufte ham, der er kun veje ellers her vi bor.

    Ud over det kan han faktisk med en del af de hunde der kommer der, men han skal lige have 2 minutter til at hilse på dem inden de vælter ham.

    Syntes absolut man selv har været skyld i at ens hund bliver bidt, hvis den er løs og render hen til en ikke løs hund.


  • #4   13. sep 2008 Ja undskyld men det er da dig der misforstår noget... For det er meningen at hunde skal være løse i en hundeskov. Det er det den er lavet for... Og det er meningen at alle hunde der er der, er venlige overfor hinanden. Og de skal være løse for at være på lige fod. Hvis en er løs og en i snor så kan det jo kun gå galt.

    Så hvis ikke du har kontrol over din hund, så er det dig der må blive hjemme.....


  • #5   13. sep 2008 jeg ser hundeskoven som et sted hvor man netop kan slippe sin hund hvis den er sød og rar selv om den ikke lige kommer hver gang man kalder, men så sker der ikke noget ved det... hvad jeg ikke kan forstå er folk der skal rende rundt der inde med argasive hunde, om de så er i snor eller er lige meget de høre ikke til i en hunde skov.. her hvor jeg bor er der også mange der træner indkald, fordi hunden netop ikke kan løbe væk, så det er et sikkert område uden for hjemmet hvor man har en chance... og hundeskoven er jo netop ikke omfattede af hunden loven med den skal være i snor...

  • #7   13. sep 2008 Jeg tager selv til hundeskoven, og hvis Joey ikke kan lide en af hundene, giver jeg ham først en chance for at lære den at kende, og hvis ikke det går, går vi hjem.

    Jeg selv bruger hundegården til at få en træt hund hjem + at træne ham i at komme, når der kaldes.

    Joey har et "lille" problem, som gør, at det er det sted han får mest lov til at være sig selv, og gå fri.

    Så jeg er enig i Iben K, ** CHINE** * osv.


  • #8   13. sep 2008 Tja er jeg i hundeskov er mine altid fri. Regner med at folk som kommer der, er der for deres hunde kan lege og derfor ser jeg inden grund til at kalde min hund ind når vi møder andre hunde.
    Og man kan forresten aldrig sige at man har 100% styr over sin hund, det er jo ikke en robot. men man kan da være 99% sikker, så derfor må ingen hunde være fri i en hundeskov eller hvad? det kan jo være at den en ud af en ud af tusind gang ikke lige kommer flyvende tilbage.
    Og regner og håber så på at folk med tæver i løbetid og aggressiv hunde holder sig langt væk.


  • #9   13. sep 2008 Julie dt var denne kommentar jeg mente.

    I mine øjne er en hundeskov et sted du kan ta' din hund hen, hvor den lovligt må gå frit, kan lege med andre hunde på mere "frie" betingelser.

    Pylremor, det er jo et sted, hvor man kan havde en uden snor. Man skal ikke. NEtop der kommer jo også børn, joggere og andre mennesker, som måske er bange for hunde, de skal jo ikek påduttes noget de ikke har lyst til. Den hundeskov vi lufter ligger rundt om en tennisbane, så der komer o mange uden hund.

    Iben K, prøv at læse mit første indlæg, andet nederste afsnit.

    Det her:

    Hundeejerens ansvar efter hundeloven gælder selvfølgelig også på strandene og i hundeskovene. Det er derfor et krav, at du altid har fuld kontrol over din hund. Hvis du er i tvivl om din hunds lydighed, skal du føre den i snor.


  • #10   13. sep 2008 Maria -men i langt de fleste (hvis ikke alle) hundeskove er der osse en regel der siger at agressive hunde ikke må komme i hundeskoven, så kan din hund ikke med andre er den ikke velkommen der.

    Vi er helt enige i at man skal have styr på sin hund, hvis den går løs, osse i hundeskoven. Men du må vel osse være klar over at det ikke altid er tilfældet, og derfor undlade at medbringe din hund hvis den ikke kan med andre.

    Jeg forlanger ikke at alle skal have deres hunde løse bare fordi man er i hundeskoven (omend jeg ikke helt forstår at man så vil gå der), men at tage en hund med derind som ikke kan li' andre hunde er jo ikke supersmart.



  • #11   13. sep 2008 Maria, hvis der kommer folk i en HUNDEskov, som ikke kan lide hunde, så er de guhjælpeme os selv uden om det......!!!!
    Og jo jeg mener faktisk at hunden bør være fri i en hundeskov.. For ellers er den ikke lige med de andre og det kan skabe problemer. Kan man ikke ha sin hund løs, bør man ikke komme i en hundeskov....

    Kan slet ikke se problemet i det...


  • #12   13. sep 2008 Camilla -nej ingen steder er det et krav at hunden er løs. Men i en hundeskov MÅ den være løs, hvis den da er under kontrol.

    Jeg forstår så ikke man gider gå der hvis hunden ikke kan være løs -så er der da et hav af andre steder man kan gå.

    Tilgengæld synes jeg det er minimum at man kan kalde hunden til sig, for det er jo ikke alle der kommer der for at hunden kan lege -nogen ønsker blot at gå en tur med deres hund uden at den skal være i snor. Og så er det da pænt træls hvis folk ikke lige kan kalde deres hunde til sig.



  • #13   13. sep 2008 Michelle, lige det jeg mener.... Den SKAL ikke, men jeg mener den bør..... For ellers kan jeg ikk se pointen i at vælge en hundeskov. Så kan man lige så godt bare gå i den alm skov eller andre spændnende steder....

  • #14   13. sep 2008 Tja vil også sige at så burde du jo abre gå andre steder med din hund.. en hund i hunde skov skal kunne med andre hunde... jeg kan fx sagtens styre soffie uden snor MEN hun kan ikk li andre hund så går vi abre andre steder.....
    i snor..


  • #15   13. sep 2008 Også enig i at man bør ku kalde sin hund til sig...
    Men holder stadig stærkt på at hvis man ikke kan lide hunde, så er man da for dum at gå ind i en hundeskov...


  • #16   13. sep 2008 Jeg bruger flittigt den lokale hundeskov, og må indrømme at da jeg startede med at komme der havde jeg ikke 100% kontrol over Sitta, men brugte hundeskoven som et sikkert sted hvor jeg kunne træne indkald med hende.

    Tænkte at jeg hellere ville lære hende det i en hundeskov hvor hun ikke pludselig kan løbe ud på en vej og blive kørt over.

    Med tiden er Sitta så blevet utroligt stabil i indkald, lige indtil i går hvor vi rendte i 2 meget legesyge hunde. Der gik faktisk hele 30 min før Sitta begyndte at komme når jeg kaldte, hun var så optaget af hendes leg med de 2 hunde at hun lukkede fuldstændigt af for mig. Og jo, jeg kunne godt begynde at stå og råbe og skrige af min hund, men hverken jeg eller ejerene til de andre hunde nænnede at blive sure på dem.

    Gør sådan en episode mig så ugenet til at have min hund med i en hundeskov?


  • #17   13. sep 2008 Camilla -jamen jeg mener bestemt heller ikke at en hund (eller menneske for den sags skyld) der ikke kan li' andre hunde har noget at gøre i en hundeskov.

    Det er både til fare for de andre hunde OG det giver en temmelig stor risiko for ubehagelige oplevelser for ens egen.

    Hvis min hund ikke var begejstret for fremmede ville jeg da aldrig i livet slæbe den med til et sted hvor man risikerer at møde 8 fremmede hunde på en gang, og som jeg i øvrigt ikke engang selv kender. Nej så ville jeg pænt holde mig til de kendte legekammerater og så evt præsentere en ny hun hund i ny og næ men EN af gangen, og kun hunde jeg kender og ved hvordan er...

    Selvom deter MIN hund der laver udfald er det jo osse en enorm dårlig oplevelse for min hund -for den blev jo presset ud i en situation hvor den var nødt til at sige SÅ kraftigt fra.

    -i øvrigt er disse tilfælde årsagen til at jeg selv ikke kommer i hundeskovene mere, og det på trods af der er en rigtig lækker en ikke langt fra hvor jeg bor.
    Jeg har mere end en gang oplevet folks "socialisering" af deres voksne hunde, som absolut ikke finder det sjovt eller hyggeligt.

    Herinde kan jeg læse at en adfærdsbehandler-stud. resocialiserer en hund, som tidligere har lavet udfald/været voldsom (kan ikke huske det præcist, men den var i hvert fald absolut ikke glad ved andre) i hundeskoven osv

    JEG vil sgu ikke tvinges til at lægge hund til den slags adfærdsprojekter, så derfor holder jeg mig fra hundeskovene


  • #19   13. sep 2008 Rikke -løs ja... Men ikke uden kontrol. Har man ikke hunden under kontrol (forlanger ikke ubetinget lydighed på højt plan, bare et sikkert indkald) så mener jeg heller ikke man hører til i hundeskoven.



  • #21   13. sep 2008 Rikke -derfor skriver jeg at jeg ikke forventer ubetinget lydighed. Når hundene leger, jamen så er det dælme sjældent jeg kunne finde på at kalde på min (medmindre vi skal hjem så legen er slut e.l.)

    Men INDEN hunden render hen i hovedet på en hund/ejer der kommer gående mener jeg jo at man skal kunne kalde den til sig.

    Reiki kan f.eks. godt lege med 2 hunde, og kommer der så en 3. hund lidt væk, så kan han godt stoppes fra at løbe hen til den, uden at han nødvendigvis behøves at stoppe s i legen med de andre 2.

    Kommer jeg gående hen af en sti med ham løs, kan han (i de fleste tilfælde) osse finde ud af lige at vente/gå på plads til jeg kan se om han har lov at lege med den anden eller ej.

    Så jeg snakker ikke om at stå og kalde hundene ind i tide og utide mens de leger.


  • #22   13. sep 2008 Tine -problemet er bare at vi alle godt ved at sådan er det ikke. Det BURDE det være, men det ER det ikke, og derfor ville jeg slet ikke turde lade min hund farte rundt uden et sikkert indkald og bare løbe hen til diverse hunde uden at jeg lige kan se den først

  • #23   13. sep 2008 Altså, jeg vil lige tage Maria N lidt til forsvar. Hun har allerede forklaret at hundeskoven er det eneste natursted hun kan gå tur med hunden. Ellers er hun nødt til at holde sig til vejene omkring hvor hun bor.

    Jeg synes det er rigtig ansvarligt st hun så vælger at holde sin hund i snor. Og faktisk er reglerne i en hundeskov at hvis du møder en hund med snor på SKAL du kalde din hund til dig og give den snor på til I er kommet på afstand af hinanden.



  • #24   13. sep 2008 Eller til hundene har fået set hinanden an, og man mener det er forsvarligt at slippe dem begge.

  • #25   13. sep 2008 Enig med Julie Rollo.........

    Og hvor står det at man skal sætte snor på sin hund i en hundeskov? har jeg aldrig set eller hørt om...


  • #26   13. sep 2008 Iben -næææh det er da heller ikke til at vide. Det er fordi hende Tine skifter navn med jævne mellemrum, så nu skriver jeg bare Tine *G*

  • #27   13. sep 2008 Julie, i den hundeskov vi bruger er der som sagt tennisbaner og tilmed en restaurent. De der bruger de faciliteter skal jo også kunne være derom de kan med hunde eller ikke.

    Hørsholm slotshav er sådan set en hundeskov, i den ligger hørsholm slot, et musseum og en kirke. Det må vel også forventes benyttes af andre end folk med løse hunde.

    Hundeskoven på feddet på fyn er ved en strand, de badende skal igennem området for at komme på stranden.

    Bernstoffparken, der ligger Bernstorff Slot, rosenhaven og den stor sø.

    Der er mange mange af den slags skove hvor der er andre aktiviteter end hundeluftning.

    Men et eksempel fra vores hundeskov, Vi har den super dejlige og vildt legesyge amerikanske bulldog. Den elsker at lege og er god som dagen er lang. Lad os sige den er løs g den så lige ser to små chi eller gravhundhvalpe eller andet. Det kan godt nok gå galt hvis de lege bare lidt voldsomt. Selv om igen af dem er aggresive så her ville jeg som ejer af de små hunde nok sætte stor pris på at den store ikke bare mosler ver til mine.

    Michelle jeg er sådan set enig med det meste du skriver. Hvis vi havde en ½ skov hvor hundene ikke måtte være løse så ille vi da hellere bruge den end, dn skov hvor hundene må være løse. Men det har vi ikke.

    Kvik er rent faktisk blevet aggresiv overfor andre hunde (store hanhund kun) efter han er blevet overfaldet i hundeskoven.

    Jeg ved hvilke hunde han ikke kan med, så hvis jeg havde ham løs ville jeg sætte snor på ham hvis jeg så dem. Ved ejeren ikke kan styre dem og ved kvik ikke kan lide dem. Men det ville jo ikke ændre på at jeg ville stå med en meget gal hund når de 2 løse kommer rendende.

    Netop pga. at de løber som det passer dem, tør jeg ikke have kvik løs for de kommer ofte ud af ingeting med ejerene ½-1 km væk. Men har jeg været turen rundt og kan se de ikke er der, så kan jeg have kvik løs hvilken han er sper glad for idet han også kan med en del hunde og elsker at lege med dem.





  • #28   13. sep 2008 Maria -og netop derfor forstår jeg ikke du bliver ved at komme der. Der må da være andre steder man kan lufte hund end steder hvor din hund åbenbart på ugentlig basis får dårlige oplevelser fordi de andre render hen til ham og han er utryg ved det.

    Og set fra de andres side -tænk hvis HAN er årsag til at deres hunde en dag bliver agressive...


  • #29   13. sep 2008 hmm må se om jeg kan tage et billede af det skilt jeg har set. smiley

  • #30   13. sep 2008 Wilhelmina -det må være en regel for din lokale hundeskov. For den er ikke alment gældende i hvert fald.

    De fleste steder gælder bare de regler der står på skov- og naturstyrelsens hjemmesider, og nogen har så tilføjet at der skal udvises hensyn osv.


  • #31   13. sep 2008 Det er faktisk ikke min lokale hundeskov. Men én i Nordjylland. Men skal nok se om det er til at få taget et billede næste gang.

    Det kan snildt være som du siger, at der er tilføjet et rehelsæt den denne enkelte hundeskov, det skal jeg ikke kunne sige. Men synes da også det er alm. pli hvis man møder en hund i snor, at man tager sin egen i snor.
    Men det er måske bare mig der synes det.


  • #32   13. sep 2008 Michelle, jeg ha ikke andre muligheder end undeskoven er. Der er kun trafikerede veje. Ellers skal jeg ud og køre i bus.

    Og er han skyld i en anden hund bliver aggresiv, fordi dens ejer ikke overholde loven, jamen det er på ingen måde mit problem.

    Syntesdet er lidt sjovt, vi kan all hurtigt blive enige om at man ikke må have en pitt bull for den er ulovlig. en det er også ulovligt at have hunden løs i hundeskoven, vis man ikke kan kalde den til sig.

    HEr siger i så, jamen man kan ikke have fuld styr over sin hund.

    Jamen oki, en pædofil kan jo heller ikke score andet end børn. Så det er oki?

    Eller je går med kniv, for det gør alle andre, så jeg skal kunne beskytte mig?

    Ved det er en langt ude sammenligning, men ikke desto mindre bryder man loven og er til fare for andre mennesker og hunde.


  • #33   13. sep 2008 Derfor holder man også pædofile væk fra børn....
    Og derfor bør du holde din hund væk fra hundeskoven.....

    det er faktisk meget simpelt...


  • #34   13. sep 2008 Nej derfor bør man holde ukontrolerbare hunde væk fra hundeskoven, så vi der overholder lven kan være der.

    Det er meget simpelt vi overholder loven, dem der ike har kontrol over deres hund bryder den.


  • #35   13. sep 2008 Der er vi enige.... ukontrolerbare og aggressive hunde med eller uden snor bør ikke være i skoven...
    men som skrevet før, men jeg ikke en snor høre hjemme i hundeskoven, da hundene så ikke er på lige fod og det kan kun skabe splid...



  • #36   13. sep 2008 Camilla, det du skriver er at hvis nu vi sammenligner med biler, så skulle man lade være med at køre på vejene, hvis man ikke kan acceptere de folk der kører over for rødt, kan du ikke selv se hvor hul i hovedet det ville være?

  • #37   13. sep 2008 Jeg synes faktisk ikke det er så simpelt.

    For der står jo i alle de love og vedtægter at hunden må være løs hvis man kan styre den og kalde den til sig. Eller skal den være i snor.

    Så det er da smadder uforsvarligt at folk der ikke kan kalde deres hunde til sig har dem rendende i hundeskoven uden snor.

    Af flere årsager har jeg ikke min hund i hundeskov, hun er stadig kun 12 uger. Og jeg er ikke sikker på at jeg kan kalde hende til mig, derfor vælger jeg at blive hjemme med hende. Det bør andre også hvis de ikke kan kalde deres hunde til sig.


  • #38   13. sep 2008 den sammenligning forstår jeg slet ikke må jeg indrømme???

  • #39   13. sep 2008 Wil...... Nemlig.. Har du ikke bare lidt kontrol over din hund bør du og din hund ikke komme i en hundskov.....

    Det kan også siges på en anden måde...
    Hundeskoven er for venlige hunde, vis ejere besidder en stor del kontrol over dem. Hundeskoven er til leg, luftning og øvelser så som indkald.
    I en hundeskov bør alle hunde være lige, derved sagt, alle uden snor...

    Kan man, eller ens hund, ikke lide andre hunde, mennekser, skov, træer, græs eller andet, bør man blive hjemme.


  • #40   13. sep 2008 Igen ganske enig med Julie Rollo smiley

  • #41   13. sep 2008 Det du skriver er at jeg ikke bør komme i hundeskoven fordi jeg har min hund i snor.

    Jeg har min hund i snor fordi, der er nogle der ikke kan kontrolere deres hunde, som lader dem mule min.
    Når jeg har snor på kvik kan jeg få ham væk fra dem og få ham op på skulderen, når de ukontrolerbare hunde kommer løbende.

    Så jeg skal holde ham fra hundeskoven skriver du selv.

    Dvs. jeg som overholder loven, har min hund i snor og dermed under kontrol, skal holde mig væk fra en skov netop for hunde, fordi et par stykker mener de skal kunne opføre sig som det passer dem, hviket er ulovligt.

    Det mener jeg svare til at jeg køre min bil lovligt, men må blive hjemme fordi et par fjolser kører overfor rødt og jeg så kan riskiere at køre galt.

    Altså, har man ikke sin hund under fuldt kontrol, så bryder man den danske lov fuldstændig som man gør, hvis man kørerrfor stærkt, stjæler, laver vold eller lignende.


  • #42   13. sep 2008 Hvis jeg må være hudløs ærlig nu... Så mener jeg det er flue knepperi du har gang i nu......

    Denne tråd har kørt i evigheder og jeg ændre ikke min mening. Ud fra de fakts du har givet synes jeg du bør holde dig fra hundeskoven hvor du ikke ønsker at følge de regler alle andre følger (her ikke snak om lovgivning)

    Det var vist alt for mig i denne omgang...


  • #43   13. sep 2008 Juie, så det er oki at man bryder loven i dine øje?

    Det er jo sagen uvedkommende, hvad man mener eller tror hensigten med en hundeskov er, lov er nu altså lov

    Hundeloven som gælder i hundeskovene siger:

    § 3. I byer og områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de enten føres i bånd eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem. En hund anses ikke for at være under ledsagelse, fordi den er under tilsyn fra besidderens bolig eller forretningslokale. Føres hunde i bånd, skal dette være så kort, at hunden holdes tæt ind til ledsageren. Såfremt hunde på de nævnte steder færdes løse uden at være i følge med en person, der har fuldt herredømme over dem, lader politiet dem optage og underretter besidderen. Er hunden ikke mærket og registreret, fremlyses den. Det gælder dog ikke, såfremt hunden bærer skilt som nævnt i § 1, stk. 1. Hvis besidderen ikke inden 3 døgn efter, at underretning eller fremlysning har fundet sted, indløser hunden ved at betale de udgifter, som optagelsen har medført, kan politiet afhænde hunden eller lade den aflive. Et eventuelt overskud ved afhændelsen tilfalder ejeren hvis han melder sig inden 3 måneder og godtgør sin ret, og ellers statskassen. Justitsministeren kan fastsætte nærmere regler om afhændelse af optagne hunde.

    § 6. Det påhviler besidderen af en hund at træffe de foranstaltninger, der efter forholdene må anses påkrævet for at forebygge, at hunden volder andre skade.


  • #44   13. sep 2008 Men for helvede altså... nu vil du så gerne lave sammenligninger....
    Det er ulovligt at ha våben i danmark...
    Vil du så stille dig mellem to bander der skyder løs på hinanden, fordi de bryder lovgivningen...? NEJ du bliver self væk.. Og det samme gælder så hundeskoven. Hvis ikk du kan lide løse hund så bliv hjemme...


    Ahhh du gør mig udiffinerbar......


  • #45   13. sep 2008 Men konklusionen på det svar til mig må være at hvis man ikke kan styre sin hund eks. kalde den til sig må man blive hjemme med hunden.





  • #46   13. sep 2008 Jeg kan slet ikke se pointen med hundeskove hvis man ser så sort og hvidt på det som dig Maria N.
    Så er det jo bare et sted ligesom alle andre skove, parker, marker osv. hvor hundejere går med deres hund i snor.
    Så er der jo ingen pointe i at have en hundeskov!!?


  • #48   13. sep 2008 Miss FC, jamen det er jo meget pointe i at have en hundeskov.

    Hundene og ejeren får utroligt glæde af den, hvis folk har kontrol over deres hunde. Altså kan kalde dem til sig.

    Altså en hund behøver jo ikke være aggresiv fo at kunne gøre skade.
    Som nævnt meget meget tidligere, hvis du har en lille dværg gravhund, er det måske ikke skide sjovt at der kommer en kæmpe hund og leger med den, det kan gå rigtigt galt.
    Dette kunne jo undgåes, hvis ejeren af den lille hund eller den store tænker sig om og kalder sin hund til sig og får et oki fra den anden ejer.

    En hund fri der er kontrolerbar, kan jo sagtens lege med en hund i snor. Det oplever vi tit i vores skov.
    Men vi oplever også løse hunde der hverken kan lege med løse eller hunde i snor. Selv om ejeren mener de ikke gør noget.

    Camilla, jeg risikere også at få stjålet min pung i bussen, men tager med den alligevel. Men det gør da ikke hvad tyven gør mere rigtigt.


  • #49   13. sep 2008 Godnat og sov godt.

    Nu har jeg overskrevet min kvote på HG med mange timer. hehe.

    Så vi ses nok ikke i et par dage. ;*)


  • #50   13. sep 2008 Maria N: Men "at hunden skal være under kontrol", når man ser det så sort på hvidt, hører jo til sjældenhederne.
    Helt realistisk set, så er jeg fuldt ud af den overbevisning, at det er de aller aller færreste der kan sige de har 100% kontrol over deres.hund.
    Dvs. også selvom der er tæver i løb, kastrerede hanhunde, dominante hunde, hunde der vil lege, en ræv, en kat, en fugl, et barn der står og kalder... you name it... og hunden skal komme HVER gang!!
    Dette er jo (stadighvis man ser det sort/hvidt som dig) det man kalder at have hunden under kontrol...
    er det kun denne lille procentdel af hundejere der kan bruge skovene, ville disse skove stå MEGET tomme!!!
    Og derved kan jeg ikke se pointen længere med en hundeskov!!!

    Jeg vil lige pointere for en sikkerhedsskyld, inden det bliver misforsået, jeg synes bestemt ikke det er alt og alle der skal være i en hundeskov. Dermed mener jeg agressive hunde, men også hunde ejeren SLET ikke har kontrol over. Jeg går ikke ind for at hundeskovene skal bruges som træningsområde for hunde der ikke er trænet el.lign.

    Jeg siger bare det er utopi at sige, at kun hunde under fuld kontrol skal have adgang til hundeskovene.... for så ville disse skove ikke blive brugt... der ville ikke være nogen til at bruge dem!!!


  • #51   14. sep 2008 Maria N
    På Feddet er det ikke nødvendigt at gå igennem hundeskoven for at komme til stranden. Der er ikke nogen indhegning om hundeskoven (og heller ingen træer) der er blot nogle få pæle fra parkeringspladsen og til stranden, hvor der er skiltet med at hunde må være løs på den ene side og skal være i snor på den anden.


  • #52   14. sep 2008 Miss FC.

    Jeg ved da godt at realistisk kan der ske ting der gør at hunden ikke kommer.

    Men hvis man bare lader den løbe uden at gø noget, så har man ikke kontrol. Hvis man går 500 meter vk, så har man ikke kontrol selv omd en kommer når man kalder. (man kan jo ikke se hvad den laver)

    Men som jeg oplever idag, at en hund bare kommer moslende uden af ejer gør noget er ikke acceptabelt, ej heller hvis Kvik havde været uden snor.

    Eller at en eller anden hund kommer stormende, lige så snart den ser en anden hund og ejeren kan stå og råbe og skrige på hunden uden den reagere.

    Når jeg ser andre hunde, af dem kvik ikke kan med, jamen så går jeg væk/modsatte vej. Så må man forvente at folk er klar over at min hund skal man ikke hilse på. Så forventer jeg altså at folk kalder deres hund til sig.

    Vi har også oplevet en familie, med en lille pige der falder og da hun så ligger ned kommer der en stor hund over og vil lege med hende. Det må da være en grim oplevelse for hvem som helst at man først falder og derefter bliver "overfaldet" af en hund.

    Prøv at læse i denne tråd hvor mange der ikke kommer i hundeskovene pga. løse hunde der ikke opføre sig pænt.

    En hundeskov, bør vel være for alle, både dem de vil lege, træne og bare lette ben?


  • #53   14. sep 2008 Laila, må indrømme jeg ikke har været der, kiggede bare lige på korte på en 4-5 hundeskove også om der kom andre i dem.

    Det så ud til man skulle igennem for at komme p stranden.


  • #54   14. sep 2008 Maria: nååå.... jammen så er du jo slet ikke så firkantet alligevel som du først lægger ud. ;0)
    Du skriver længere oppe: loven er at man skalhave hunden i snor hvis man ikke har fuld kontrol over den.
    Og ja det skal man da...
    meeen... så virker det som om at selv du mener man kan gradbøje "fuld kontrol"... hvilket netop er min pointe...
    og så er vi jo sådan set enige alligevel. ;0)
    BORTSET fra, at jeg mener bestemt ikke agressive hunde eller hunde der bare slet ikke kan med andre hunde skal være i en hundeskov!

    Men jeg er enig med dig i, at det er uacceptabelt så ligeglad folk er blevet med at have styr på deres hund i en hundeskov.
    En hundeskov er ikke et sted man bare lader hunden løbe som det passer den eller at alle hunde bare automatisk skal hilse på hinanden, hoppe op ad menneskerne der går i skoven osv osv.
    Og sådan er det lidt ved at blive...

    men Bergkamp vælger altså ofte en logrende hund der vil lege med ham frem for mig... og så kan jeg kalde nok så meget...
    men 90% af tiden kommer han... han er på INGEN måde agressiv og hvis jeg virkelig gør min stemme dyb og mørk, så skal han også nok stopee når jeg giver kommandoen stååååååå.
    smiley
    Men fuld kontrol har jeg (som de fleste) ikke...
    og jeg vil meget gerne blive ved med at færdes i hundeskovene.


  • #55   14. sep 2008 Men Maria -med din logik omkring biler osv -så har du heller ikke lov at være der.

  • #57   14. sep 2008 Malou: nej, der er ikke uenighed om hvad der står sort på hvidt hvad lovgivningen siger...
    den er skrevet her i tråden flere gange...

    der er uenighed om hvordan man tolker lovgivningen... særligt begrebet "under kontrol".
    Liegeledes er der uenighed omkring hvordan man generelt bruger hundeskoven...
    Nogle kan ikke se pointen i at gå i en hundeskov for at gå med hunden i snor, hvor andre netop gør dette.

    Lovgivningen er: har man ikke hunden under kontrol, skal hunden være i snor!!

    Igen: hvad er under kontrol? Hvem kan egentlig sige man har hunden under kontrol? Hvis dette skal læses som at have 100% kontrol over hunden, hvem skal så bruge hundeskovene som et område hvor man kan have hunden uden snor, da de færreste har 100% kontrol over hunden? Hvad skal vi så med hundeskove?
    Hvad er reglerne for agressive hunde eller hunde der ikke kan med andre hunde i hundeskovene? Har de adgang? Burde de have adgang? Hvad er så en agressiv hund?
    Ja... det er det diskussionen er... men lovgivningen står der...


  • #59   14. sep 2008 maou C, prøv at kigge på hjemmesiden www.hundskovene.dk og skovognatur.dk der står reglerne.

    Fakta er at der ikke står nogle steder at aggressive hunde ikke må komme i hundeskovene. Der står kun hundene skal være under kontrol.

    (link fjernet)
    Det står faktisk specificeret her, hvad det betyder (se i den gule kasse)

    Julie, ja de kan så absolut også sammenligns de bryder jo begge loven.

    At mange hundejere vælger at fortolke loven og lave uskrevne regler er så det passer til deres hund og sig selv gør det jo ikke rigtigt.


  • #60   14. sep 2008 Julie, mener heller ikke de har andet tilfælles. Men det er jo en fælles nævner.

    Jeg er på ingen måde desperart for at komme med dårlige argumenter, har sådan set det bedste argument. (loven siger!) bedre bliver argumentet vidst ikke.

    Var de politi der undersøgte om folk havde styr på deres hund og man fik bøder eller frataget hunden, hvis ikke.
    Så kan man argumentere alt hvad man vil, for hvorfor man ikke har kontrol/snor på sin hund. Betjenen vil nok sige at man skal følge loven.

    Argumentet er brugt, for at vise at det bare ikke er oki at bryde loven. Folk siger der er uskrevne regler der gør det oki at bryde loven. Det mener jeg jo så er helt forkert.

    Men ja en mere passende sammenligning havde måske været, at det er da oki at have en pittbull i dk hvis man træner med den og den er lydig.


  • #61   15. sep 2008 Iben R, hvis de folk der ikke kan kade deres hunde til sig har dem i snor.

    Så kan de folk der rent faktisk kan kalde dem til sig jo stadig have glæde af skovene.

    Som du selv skriver, så slipper man jo for at store hund kommer bulrende. Det vil jo ikke ske, hvis ejerenhar kontrol over den.


  • #62   15. sep 2008 Fuldstændig og aldeles enig med Iben R.
    Det er jo det jeg har prøvet at pointere for dage siden. ;0)


Kommentér på:
Hundeskove

Annonce