{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
717 visninger | Oprettet:

Forskel på at træning… {{forumTopicSubject}}

Der er forskel på træning hjemme og på træningsbanen.
Jeg træner normalt ikke hjemme i haven, da haven er et fristed for hunden, her skal den blot slappe af, og kan gøre hvad den vil..

Så i går vil jeg lige prøve at lave nogle enkelte øvelser som Babett kan uden ad, hjemme i haven..

Jeg begyndte med lineføring, en øvelse som er meget let, hunden skal bare følge mig, sætte sig når jeg stopper op.. Og det er uden at bruge ord.

Her brugte jeg mange kommandoer, plads, sit, ret ind, og mange andre…

Apportering, her knaldapporter Babett, og leger med apporten og gider ikke at komme ind med den..

Så stoppede vi…

Kørte en tur ud på træningspladsen, og gik de samme øvelser igennem, her var der ingen problemer, Babett udførte alle øvelser fejlfri.

Det er da mærkeligt, at hunden ved at hendes have er et fristed, og det er forkert at træne der, her skal der bare kobles fra, når man er hjemme, så gider man ikke at træne.

Men det er så anderledes på træningsbanen, her var der bare oppe på dupperne, og var bare i humør til at gøre far rigtig tilfreds. Mærkeligt at der er så stor forskel på hvor der trænes og på hvornår man har fri..

Har du oplevet noget lignede. ????


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Forskel på at træning…
  • #1   18. jul 2008 Ja, nu du næver det, så kan jeg godt huske at mine schæfere, og nu også de andre hunde, var kulrede hjemme i haven, da jeg havde sådan en. Jeg har bare ikke tænkt over det fordi det er ret mange år siden. *S*

  • #2   18. jul 2008 Jep! Sådan er det også med Bine... Vi fik at vide, at det var en god idé at finde et sted "hjemme" F.eks. en fodboldbane eller mark i nærheden af hvor man bor, og så bruge den til at træne på, så hun vidste at her skulle der arbejdes og ikke leges.
    Men ja, det er lidt sjovt at hunden ved om der skal arbejdes eller leges/slappes af, bare ved at se på omgivelserne smiley


  • #3   18. jul 2008 Jeps, det har jeg også prøvet med flere af mine retrievere. EN af grundene til at mine hunde ikke skal lege på en træningsplads:-)). Skæg for sig og snot for sig:-))

  • #4   18. jul 2008 Mette (nu med Tosafotos )

    Jeg leger da med hunden på træningsbanen, Det skal jo være sjovt og spændende at kommer der, så der bliver både leget og trænet..

    Ellser bliver det lidt for kedeligt, og hunden er jo ikke bare en robot, som skal trænes og træne, det er jo et spørgsmål om, at opbygge tillid og forståelse, så derfor skal der også være tid til lidt leg og sjov.



  • #5   18. jul 2008 Jeg elsker den slags "opdagelser" fordi det viser at hundene er klogere end mange mennesker tror.
    Ta ikke fejl, jeg mener ikke jer herinde, men så`n generelt, der mener "folk" jo at en hunds klogskab er på samme nievue som et 2-3 årigt barn, jeg mener bestemt ikke at den holder.
    Jeg syntes nemligt at NÆSTEN alle mine hunde har været meget klogere end nogle gange voksne "læs lige ironien/det satiriske mellem den linie" ;o) Ggg..


  • #6   18. jul 2008 Må indrømme, at jeg er enig med dig i det med legen på træningspladsen Babett..

  • #7   18. jul 2008 Babett:

    Jo jo, JEG leger med hunen på træningspladsen. Fik vist formuleret det forkert. Jeg mener at mine hunde skal ikke rende rundt og lege med andre hunde og have "frikvarter" på træningspladsen. Netop fordi at træningen er noget hunden og jeg har sammen. Træningspladsen skal ikke forbindes med hovedløs leg med de andre hvalpe/hunde, men med noget godt, som vi laver sammen. Åh nej, tro endelig ikke at jeg har så voldsomme ambitioner at mine hunde bliver robotter.......Tværtimod.......*GGGGG*. Vi hygger os, når vi træner:-))


  • #8   18. jul 2008 Jeg oplevede det også med min Dogue, vi skulle lige tæne lidt ekstra op til en udstilling ( vi havde kun nået at være til ringtræning 5 gange) men hjemme i haven gik hun bare som en tumpe, men bare vi kom ud på vejen, så gik hun som en drøm....
    Heldigvis bor vi på en stille villavej med god plads. så vi kan "ringtræne" derude....


  • #9   18. jul 2008
    Mette (nu med Tosafotos

    Jeg mener ikke at det er hovedløst leg, at hunden får lov til at leg med de andre hunde på træningsbanen.

    Vi gør en ære i at hundene kan sammen, det vil sige at hundene bliver trænet til at kunne arbejde sammen, under alle former.

    Så er det også vigtigt at hundene er socialiseret på en sådan måde, at de kan gå sammen, uden at der opstå nogen former for gnidninger imellem dem.

    Det er lige så vigtigt, som at træne hunden til at udføre en eller anden øvelse.


  • #10   18. jul 2008 Bebett:

    Klart at de skal lege. Jeg er bare ikke tilhænger af at der bliver holdt legestue på træningspladsen. Mine hunde har aldrig holdt legestue på den måde og de er fint socialiseret og arbejder sammen med andre hunde uden problemer:-)). Hvis der er et andet sted end lige på pladsen, hvor man kan gå hen og lege er det helt fint for mig. Bare ikke på selv samme sted, som man træner:-)). Men sådan er vi jo så forskellige:-))


  • #12   18. jul 2008 Har ikke oplevet det faktisk!

    Hende af min er lige trænings villig ligegyldigt hvor vi træner!!
    Så snart vi skal træne kan hun slet ik tænke på andet..

    Hun er f.eks. ekstremt tændt på svaler der flyver lavt og en dag skulle jeg så træne spor og da vi så skulle gå sporet fløj svalerne selvfølgeligt lavt og jeg troede det ville blive en fiasko at gå spor den da du hun allerede inde havde øje på fuglene! Men men da jeg gik hen til sporet og satte hende klar ændrede hun straks fokus og da jeg sagde søge gik hun ellers igang som altid og det endda på trods af at der indeimellem kom svaler ind forbi os!
    Jeg var virklelig glad for min lille vovse den dag da hun beviste at hun virkelig har lyst til træningen på trods af hendes instinkter!


  • #14   18. jul 2008 Min mand har faktisk gjort en dyd ud af at træne rundt omkring, hvor vi kommer frem.
    Det er rigtig god miljøtræning for hunden, og forebygger problemer med at gå til prøver på fremmede træningspladser.

    Cassius vil gerne træne i haven og på vores mark - det har selvfølgelig også noget at gøre med, at træningen virkelig er sjov for ham, så han faktisk nogengange foretrækker det, fremfor almindelig lige.

    Han bliver trænet 5-10 min herhjemme hver dag.


  • #15   18. jul 2008 Marie Med Tor!

    Super flot at din ignorerede den anden hund der kom og forstyrrede på jeres spor!
    Især når det er en hanhund du har da de jo ellers nok gerne vil stille sig lidt op overfor fremmede hunde der kommer farende!

    Man får altså bare et ekstra kick når man oplever den slags fokus fra sin hund i sådannne situationer!


  • #16   18. jul 2008 Min arbejder bestemt også lige så godt hjemme, men hun har også trænet hjemme fra hun var helt lille.. Det burde ikke gøre nogen forskel med hvor der trænes.

Kommentér på:
Forskel på at træning…

Annonce