{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.247 visninger | Oprettet:

Overstimuleret hund (artikel) {{forumTopicSubject}}

Jeg er stødt på denne artikel på nettet:

<b>
23-09-2007 Overstimuleret hund

Vi har alle hørt om at man skal sørge for at aktivere, socialisere og stimulere sin hund, så vi undgår at få en understimuleret hund, der laver ballade og får svære adfærdsproblemer som følge.
Men vi hører sjældent om den overstimulerede hund.
Kan man overstimulere sin hund ? Ja, og det er faktisk nemmere at komme til end man umiddelbart skulle tro og følgerne er lige så problem fyldte som en understimuleret hund.
Selv små hvalpe, er der set kraftig overstimulering på. Ejeren til sådan en hvalp bliver knust. De har jo bare sørget for at få deres hvalp rigtig godt socialiseret og aktiveret hver dag. Så står de pludselig med en hvalp der kommer i trænings/aktiverings karantæne og skal lære at slappe af og leve livet lidt langsommere, øv.
Daglige aktiviteter som kræver hundens kropsstyrke over en længere periode, sætter gang i stresshormoner, som gør hunden i stand til at fortsætte på at arbejde med det pres der bliver lagt på den.
Det er især aktiviteter som løben, jagt og kamplege, der driller os og vores hunde.
Løb: Løben ved siden af en cykel i længere tid eller mindre cykelture med fuld fart på. Løb i lange strækninger, med dig løbende ved siden af. Vild leg med megen løben efter et menneske, hele tiden.
Jagt: Kastning af forskellige genstande, hvor hunden gentagne gange henter denne genstand over et længere stykke, især op ad bakker. Jagtlege hvor hundene jagter hinanden hele tiden, de suser rundt og rundt i ring hele tiden, selvom man kan se de er hamrende trætte.

Kamp: Riven og rusken i genstande, der bliver holdt i den ene ende. Voldsomt samvær med en anden hund, hvor de er spændte og gentagne gange kommer op at slås. (hold sådan nogle hunde langt fra hinanden og altid i snor)
Det er over en længere periode med sammenhængende dage, disse ting skal stå på, for at have en påvirkning på din hund. så lad være med at bekymre dig, fordi din hund har en god legekammerat som den ser 2 dage om ugen eller hvis du løber/cykler med din hund 2 dage om ugen eller hvis du finder en god pind på jeres gåtur og du får lyst til at kaste den, så kast den med glæde. Det er ikke det der får en betydning.


En overstimuleret hund, kan ikke finde ro til at arbejde stille. Men den er altid parat til at grave, løbe, klatre og springe.

Hvis din hund er meget aktiv på nogle af de omtalte områder, skal den bruge et par dage imellem aktiviteterne, på at få renset stress hormoner ud af kroppen og få hele organismen i normal tilstand igen.
Vi ser ikke rigtig at vore hunde går hen og bliver overstimuleret. En overstimuleret hund kan nemlig sagtens ligge sig ned og sove, den kan ligeledes ligge sig ned bare for at hvile. Men problemet viser sig, når der skal ske noget. Så står vi med en hund der er klar til at bestige et bjerg uden problemer. Men vi kan ikke få den til at sidde eller dække. Roligt arbejde keder sådan en hund og følgerne er manglende koncentration og følgende rastløshed, især under den stille del af træningen.

Ret mange af disse overstimulerede hunde, bliver set som problemhunde med manglende respekt for ejeren eller (fatalt) som understimulerede hunde. Fordi de netop, ikke er ret gode til at samarbejde i længere tid. Det er synd, for de kan ikke handle anderledes før ejeren bliver bevidst om, at det hele handler om ikke at stimulere hunden mere, eller at irettesætte den for manglende respekt og samarbejde. Den skal have en pause og være sig selv uden at skulle arbejde.
Det kan godt tage lang tid at få en overstimuleret hund på ret køl igen. Det er helt normalt at det tager 1 måned, før hunden er afstresset og organismen er rettet op igen, alt efter hvor meget den har været kørt op.

Ser du symptomer på overkådhed/rastløshed hos din hund og har du svært ved at styre den, så du ikke kan træne hunden i rolige øvelser uden at det virker som om den keder sig. Så tjek hvordan hundens hverdag er. Sæt dig ned og vær ærlig.
Stil dig selv nedenstående spørgsmål:
Hvor tit går hunden tur?
Hvor længe varer gåturene?
Hvad sker der når hunden går tur?
Hvor tit leger den med andre hunde?
Hvordan leger den med andre hunde?
Hvor tit leger den med dig eller andre familiemedlemmer?
Hvordan leger den med dig eller andre familiemedlemmer?
Hvad har den af anstrengende aktiviteter?
Hvor mange dage, går der imellem de strenge fysiske aktiviteter?
Hvad har den af helt arbejdsfri dage, på en uge?
Det er en god ide engang imellem at gå sin hunds hverdag igennem, både for at forhindre overstimulering, men også understimulering.
Nogle får et chok og tænker " hold da op, min hund har aldrig fri" nogle tænker "åh nej, min hund laver aldrig noget".
Hvor du lander kan kun du se. Husk på at det aldrig er for sent at rette på fejlen, så også du står med en hund i balance.
Har du en hund, der oser af sundhed og trives i balance med sig selv og dens omgivelser, frist ikke dig selv til at ændre på noget. Du gør det rigtige.




Artiklen er indsendt af Susanne Funch Besøg Rolighund.dk


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Overstimuleret hund (artikel)
Kommentér på:
Overstimuleret hund (artikel)

Annonce