{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.443 visninger | Oprettet:

At have en døv hund... {{forumTopicSubject}}

Jeg har længe haft en idé om engang at få en døv hund.

Tanken tiltaler mig af flere grunde:
Jeg ville finde udfordringen og træningen meget interessant og givtig og føler mig veludrustet til jobbet.
Jeg ville gerne redde en hvalp, som ellers formentligt bliver aflivet.
Det føles "rigtigt" - naturligvis svært at forklare, men jeg kan nærmest se denne hund for mig på en anden måde end så mange andre.

Vil dog understrege, at det er en seriøs idé og vil blive en velovervejet beslutning - ikke en "tuttenutte pladder fare ud og være sååådan en helgen som redder en lille pusserhvalp uden at tænke sig gevaldigt om".

Mit spørgsmål er så:

Vil man realistisk set kunne få en god, stabil, fornuftig hund, som er tryg og solid i alskens forskellige situationer? Jeg er ikke i tvivl om, at man kan lære den en masse. Men kan man "hærde" den til ikke at blive angst i uvante omgivelser? Over for andre hunde, børn der pludselig farer hen, folk der kommer bagfra og opfører sig tåbeligt, generel hurlumhej, stress og jag, at andre hunde reagerer på ting, den ikke kan høre, o.s.v o.s.v.?

Den vil jo unægteligt få nogle forskrækkelser i og med, den ikke kan høre, at ting er på vej.
Jeg kunne også forestille mig, at den ville have et øget behov for at "holde øje" med omgivelserne.
Og hvad, hvis den nu oven i købet skulle ske at være lidt usikker anlagt?

Vil den kunne lære ikke at være for meget på vagt og ikke at stresse? Vil den kunne fungere som en normal, afbalanceret hund?

Under følgende forudsætninger:

Det bliver en tæve, som vil blive steriliseret.

Jeg vil få hunden fra hvalp, fra en anerkendt opdrætter og med stamtavle (jeg hælder i høj grad til DKK). Jeg vil alliere mig med opdrætter og sikre mig, at denne er indstillet på at hjælpe med at starte en særligt omhyggelig socialisering og tilvænning til ovennævnte "forskrækkelser".

Jeg vil selv socialisere hunden overordentligt omhyggeligt og vænne den så godt, jeg kan, til uventede berøringer, travle steder, hunde-uvenligt kropssprog, børn o.s.v. samt naturligvis andre forskellige hunde.

Hunden vil blive aktiveret og stimuleret og endvidere trænet efter alle kunstens regler i lydighed m.m.

Den vil få en fornuftig leder samt et roligt hjemmemiljø.

Der vil naturligvis blive anvendt positive metoder og hunden vil blive trænet efter "klikker"-principper.

Det bliver ikke aktuelt før min anden hund er helt moden og parat til at være en ekstremt positiv rollemodel. (Han har i øvrigt også et meget omhyggeligt hundesprog.)


Hvad er jeres tanker og evt. erfaringer? Er der noget, jeg overser, skal være mere obs på, gøre endnu mere omhyggeligt el.lign?

På forhånd mange tak.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  At have en døv hund...
  • #1   27. maj 2008 ohh, søg på google. Der er en med en hjemmeside.. hun har en døv hund og skriver meget udførligt på hjemmesiden hvordan det er og hvilke forholdsregler man skal tage

  • #2   27. maj 2008 http://www.mosea.dk/doevhund.html

    jeg er så serviceminded - værsgo smiley


  • #3   27. maj 2008 Tak, er i fuld gang. smiley Tænkte, der måske kunne komme endnu flere erfaringer og overvejelser på banen. smiley

  • #4   27. maj 2008 Jemen jeg syntes lidt at det er et unerligt ønske, men det skal jeg ikke dømme dig på ;o)

    Min største bekymring omkring en døv hund går på at den naturligvis vil få sig nogle forskrækkelser. Som du selv skriver, børn der kommer løbende og rører ved den ect.
    Havde jeg børn i hjemmet ville dette simpelthen være for farligt. Ricikoen for at hunden bider i affekt er simpelthen for stor. Jeg ville heller aldrig turde at slippe hunden løs i frygt for at den skulle blive forskrækket og løbe væk eller gøre skade på mennesker og dyr.


  • #6   27. maj 2008 Jeg ahvde en kollega der havde en døv Amerikansk bulldog, han var ikke meget for andre hunde, men det var mest fordi han ikke gad at der skulle leget vildt....

  • #7   27. maj 2008 Jeg har haft en døv hund - ingen problemer med hende. Men hun var self heller ikke født døv, men blev det som 4-5 årig.

  • #8   27. maj 2008 JEg kender en døv foxterrier - den er som enhver anden hund, dog er den mere visuelt opmærksom.

  • #9   27. maj 2008 ... og jeg synes ikke det er noget underligt ønske du har. Jeg synes det er godt at der er nogle hundeejere som er meget villige til at give en døv hund et nyt hjem. Et hjem hvor man har forberedt sig i stedet for den kommer til et hjem hvor man ikke forstår at give den hvad den har behov for.

    Jeg vil til hver en tid gerne byde endnu en døv hund velkommen i mit hjem - bare den er lille. Store hunde ville jeg ikke turde det med, men det er fordi min erfaring ikke er stor nok.


  • #10   27. maj 2008 Mange tak for jeres svar.

    Det lyder til, at man med de rette tiltag sagtens kan forebygge angst, utryghed og aggressioner?

    Og tusind tak, Tinna, det varmer. smiley


  • #11   27. maj 2008 Vi har en døv jack russel terrier på hvalpeholdet. Den klarer sig rigtig fint, men det kræver naturligvis en dygtig hundefører og meget træning.

    Den har naturligvis en del jagtinstinkt og tænder bl.a. meget på fugle. Så de kommer formodentligt aldrig til at lade den løbe uden snor. Men ellers klarer den sig fint!

    Der er klart meget arbejde i en døv hund, men det er dælme også en spændende udfordring!


  • #12   27. maj 2008 Jens og Maria L - hvordan opmærksom? På ejeren eller omgivelserne? Vagtsomt eller?

    Det lader til at mange mener, man skal være påpasselig med at forskrække den døve hund, men mit ønske ville faktisk være nøje at træne dette, så den kunne klare at blive vækket, rørt bagfra, generelt overrasket o.s.v. - altså ruste og hærde den (og naturligvis undgå traumatiske oplevelser), så den kunne være tryg og afslappet og behandles som alle andre, og det netop ikke skulle være nødvendigt at gå i evig forsigtighed omkring den. Jeg taler selvfølgelig ikke om at være uforsigtig (og her er heller ikke børn i huset), men jeg kan slet ikke forestille mig at have en hund, som ikke var helt tryg ved mig i alle situationer, og det ville være min første prioritet at træne både dette og alverdens besynderlige situationer med fremmede mennesker og hunde.

    Mener I, dette lyder urealistisk?


  • #13   27. maj 2008 Min gamle hund gik heller aldrig uden snor - og når vi var i hundeskoven og hun var løs der, fik hun en klokke i halsbåndet så jeg kunne høre hvor hun var, hvis hun blev fasineret af noget og smuttede. Om vinteren når det var mørkt fik hun også lys på - så jeg både kunne se og høre hende ;D

  • #15   27. maj 2008 Jeg fandt lige en interessant side (på engelsk) om de myter der er omkring døve hunde (og en masse andre undersider). Jeg har ikke læst det endnu, er lige gået i gang, men her er linket, hvis der er andre interesserede:

    http://www.deafdogs.org/faq/myths.php

    Det er en redningsorganisation, hvilket jeg måske ikke er helt enig i, da tilgangen til døve hunde også kan blive for rosenrød, men mon ikke man kan lære lidt alligevel. smiley


  • #16   27. maj 2008 Vovse - den døve hvalp jeg kender er helt fortrolig med at blive "forskrækket" eller berørt på forskellige tidspunkter. Fra starten har han lært at når han bliver prikket til, er det signalet for kontakt.



  • #17   27. maj 2008 Aha, jeg er ikke alene i mine tanker! smiley

    "The truth is that deaf dogs adapt to their hearing loss, and become comfortable with their surroundings. In the same way a hearing dog can be startled by a loud noise, a deaf dog can be startled by an unexpected touch. Owners report that their dogs' responses to being touched unexpectedly range from a "YIKES" response, where the dog may jump, to a "huh?" response, where the dog simply turns and looks. Some may be momentarily disoriented when awakened, but few become aggressive or bite in response.

    Further, a deaf dog can be desensitized to the startle effect of being touched unexpectedly or awakened from sleep. One owner calls this "working on sneaking up behaviors." "


  • #18   27. maj 2008 Mange tak, Siri, dejligt at høre! smiley

  • #19   27. maj 2008 Hvis hunden sover, kan man evt vænne den tiln at lægge en hånd på den, eller bruge duft til at vække den. Men hvis hunden er døv fra fødslen tror jeg ikke der bliver problemer. Så vænner den sig hurtigt til berøring af forskellig art..

  • #20   27. maj 2008 Loool:

    http://www.deafdogs.org/faq/humor.php

    You are the only one at the dog park "calling" your dog back by waving your arms over your head. And when she doesn't come, you "wave louder." Hehe. smiley


  • #21   27. maj 2008 jeg synes simpelthen at det er et mærkeligt ønske og jeg mener ikke at det er for hundens skyld, men for at DU skal kunne få et eller andet ud af det - men dig om det.

    Jeg opdrætter en race hvor man kan risikere at de hvide hvalpe er døve - men er en af mine hvalpe døve, så bliver den aflivet - ingen tvivl om det.
    Jeg kender en adfærdsterapeut og alle de døvehunde hun har mødt, er alle endt med at blive kørt over - netop fordi de er døve og du ikke kan nå at stoppe dem, så du ikke har øjenkontakt


  • #22   27. maj 2008 Jeg synes simpelthen, at dét er en mærkelig holdning og et yderst ubehageligt og nedladende indlæg at komme med.

    Ingen tvivl om, at jeg, som jeg også skriver, ville få meget ud af det, det gør man jo med alle lærerige interaktioner med hunde. Jeg synes, det ville være naivt og problematisk at have en rosenrød holdning til bare at skulle ud og redde en hvalp, uden at være kritisk og seriøs, og med til det hører jo også et eller andet sted, at man netop ikke har en blåøjet "jeg ofrer mig for hunden og gør det kun for den"-indstilling, men at det netop bliver et forhold begge parter får meget ud af.

    Jeg kan jo så desværre også kun sige "dig om det" til din holdning om at aflive alle dine døve hvalpe og ikke give en ellers fornuftig hvalp en chance, hvis der for en gangs skyld skulle dukke en kompetent ejer op, som er indstillet på det, en døv hund kræver. Det er min mening, at mange døve hvalpe ikke vil kunne få de rette ejere og dermed et solidt og fornuftigt liv og at aflivning således kan være vejen frem for at undgå kastebolde og triste hundeskæbner, men jeg synes din rigide holdning er sørgelig, og jeg bryder mig godt nok ikke om at blive hentydet til på den modbydelige måde, når jeg netop gør mit forarbejde godt.

    Hvis din adfærdsterapeut kender sååå mange hunde, der er blevet kørt ned, så var det måske på tide, hun oppede sig gevaldigt og begyndte at informere sine kunder og bekendte om linens og træningens opfindelser.
    Der er immervæk meget simple måder at forebygge den slags uheld på.

    Øv, for et tåbeligt, forudindtaget og nedladende indlæg at komme med.


  • #23   27. maj 2008 synes faktisk at du lige skal læse det du skrive, en gang mere og så lige tænke over hvem af os to der er tåbelig og nedlanden??

  • #24   27. maj 2008 Er hermed gjort, og min indstilling har ikke ændret sig det fjerneste, tværtimod kun forstærket af dén respons.

  • #25   30. maj 2008 der en lille boxer hvalp til salg her inde som er døv http://www.hundegalleri.dk/html/mar_vis.asp?MarID=22750

Kommentér på:
At have en døv hund...

Annonce