{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.824 visninger | Oprettet:

Brune labrador - anderledes? {{forumTopicSubject}}

Labrador Retriver findes i sort, gul og brun - og F1 selvfølgelig..

Er der forskel på hundene efter hvilken farve de har?

Jeg har nemlig bemærket, at de brune labber jeg har mødt ikke har været på den slanke side, har de lettere ved at tage på?

Og så synes jeg også de virker mere stille og tilbageholdende... Men ved ikke om det kun er dem jeg har mødt, eller noget der ligger til farven?

Jeg har aldrig mødt en gul hvor jeg har kendt den og ejeren, så hvis de har særheder som de sorte og brune ikke har, så kender jeg dem ikke..


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Brune labrador - anderledes?
  • #1   16. maj 2008 Jeg ved ikke om det er farverne, der ligger noget i (det burde det vel ikke være), men jo Luna er da meget mere stille og tilbageholdende end de labber vi møder ellers.. af sorte og gule.. Møder sjældent en brun

    Men som vi snakkede om forleden, så var Luna lidt over 2 år om at lære at halse på kommando. Hun har aldrig været særlig vokal.. det er blevet bedre med årene, men intet i nærheden af f.eks Fie (gul) og Binka (sort) *gg*

    Det samme med aktivitet og vægt.. Luna og Fie fik det samme foder på et tidspunkt. Fie tabte sig, Luna tog på *S*

    Luna tuller (i pasgang), hvor de andre flyver rundt *S*

    Men farven burde jo altså ikke rent logisk have noget med det at gøre


  • #2   16. maj 2008 Jeanette - ja jeg glemte det med at de ikke er vokale.. , er der andre der har erfaring med det?

    Nej, farven burde ikke have noget at sige, men jeg synes altså det er underligt hvis det kun er tilfældigheder..


  • #3   16. maj 2008 Nina ... >

    <b>Og så synes jeg også de virker mere stille og tilbageholdende</b>

    Det er generelt også min erfaring - og som Jeanette også siger, så kan de være svære at lære at halse...

    Ve ikke om det måsket kan skyldes, at man for at få den brune farve frem har gået på kompromis med andre egenskaber ?!?

    /Carina


  • #4   16. maj 2008 Jeg har personligt aldrig tænkt eller hørt, at det skulle være et problem med brune labber.. altså jeg mener jo bare at Luna er speciel *S*

  • #5   16. maj 2008 Kan Formel 1 egentlig ikke fås i alle 3 farvevarianter ???

    /Carina


  • #6   16. maj 2008 Nej, det har intet med farven at gøre.

    Det er dog sådan at der kun er ganske, ganske få brune i de engelske markprøvelinier, derfor er de fleste brune hunde mere af udstillingstypen og dermed ofte kompakte hunde.

    Men fedme har intet med farven at gøre, kun med ejerens manglende forståelse for fodring af en labrador smiley


  • #7   16. maj 2008 Fie er gul, men ud af et stort kuld hvor alle andre var brune.

    Der er efter sigende godt gang i hende og hun kan også godt "hæve" stemmen


  • #8   16. maj 2008 Jeanette >

    Vi har pt. 2 brune labrador hos redningshundene i Aalborg - de har begge lært at give hals af figuranterne nu ... men det har også holdt hårdt !!!

    Har ALDRIG mødt nogle sorte og gule labber som har været så svære at lære at halse på kommando ... mange af de sorte har faktisk været lige lovligt støjende i stedet for ;o)

    /Carina


  • #9   16. maj 2008 Juelsgaard - Så de brune er ikke desideret jagthunde?

    Jeg tænker lige lidt....

    Vil den brune klare sig dårligere i en markprøve (rent teoretisk) end sine sorte og gule søskende?




    Carina - jeg har kun set F1 i sort


  • #10   16. maj 2008 ...og Julsgaard sagde det hele...ss......ingen grund til at gentage :o)

  • #11   16. maj 2008 Juelsgaard >

    <b>Det er dog sådan at der kun er ganske, ganske få brune i de engelske markprøvelinier, derfor er de fleste brune hunde mere af udstillingstypen og dermed ofte kompakte hunde.</b>

    Kan man forestille sig at brune hunde og hunde med anlæg for brune hvalpe har vist nogle svagheder rent jagtmæssigt, så de er pillet ud for mange år siden - hvilket er grunden til at der ikke er så mange med anlæg for brun farve ???

    /Carina


  • #12   16. maj 2008 Nina >

    Nu er det jo svært at se med det blotte øje om en hund er F1 eller ej ... men jeg kender da en gul labrador der er formel 1, selvom den ikke ligner en traditionel F1 :o)

    Den er her - vældig sød og dygtig hund i øvrigt:
    http://www.123hjemmeside.dk/picture.aspx?id=5211691

    /Carina


  • #13   16. maj 2008 Camilla: jeg kæmper en brav kamp med vægten *S* og hun er sgisme nede på minimum foder og alligevel tager hun på..

    Men hun er som sagt også sofahund.. Så det er altså ikke bare et spørgsmål om mad *S*

    Carina: Luna har gjæffet en enkel gang til en konkurrence, dommeren var helt ked, da han sagde "ja jeg kan jo ikke give så meget, for det var ikke et rigtigt gø" Jeg var jublende lykkelig, for normalt løb Luna blot ud og satte sig *GG*



  • #14   16. maj 2008 Nu mener jeg jo at hunde af udstillingsmodellen er akkurat lige så gode jagthunde som en formel 1(ja, for nemhedens skyld vælger jeg altså at skrive formel 1 i stedet for "hunde af engelske og irske jagtlinier"), men det er der selvfølgelig mange som er uenige i.

    Det vil helt afhænge af hundens træning.

    Det vil ofte være sådan at hunde af udstillingstypen (og dermed mange brune) vil have svært ved at klare sig i vinderklassen på markprøve, fordi dommerne ofte gerne vil have lynhurtige hunde og det er den type hunde jo altså ikke.

    Men i begynder og åbenklasse vil de kunne klare sig akkurat lige så godt, fordi de ofte har ro og næse til at lave et super stykke arbejde, men blot ikke har den hurtighed som mange dommere vil se i vinderklassen (men som man efter min mening ikke kan bruge til ret meget). Jeg vil så meget hellere se god brug af næsen, ro omkring opgaverne og grundighed i f.eks. det frie søg, end jeg vil se en lynhurtig hund som glemmer at slå næsen til.

    Så jo, en brun hund vil med den rette træning fint kunne gå på markprøver på akkurat samme måde som en hvilken som helst anden labrador, men man skal da være opmærksom på at der er forskel på hvad dommerne lægger vægt på. Nogle lægger vægt på en god næse og ro omkring opgaverne og nogle lægger vægt på høj, høj fart, og så kan en mere kompakt hund jo godt blive dømt lidt ned.


  • #16   16. maj 2008 Jeg tror også selv på det mere er i generne..

    Rikke nu var Luna altså også fin og slank dengang hun var den alder *S* Vægten kom først på efter sterilisation..


  • #17   16. maj 2008 Fedterøv Tine *GGG* Men tykke Trunte takker *S*



  • #18   16. maj 2008 Rikke * >

    Men din den brune nåede vel desværre heller ikke at blive ret meget mere end en ranglet unghund :o(.

    (Der naturligt nok havde masser af energi og gå-på-mod i så ung en alder)

    /Carina


  • #19   16. maj 2008 Det ved jeg godt, Rikke:-)



  • #21   16. maj 2008 aj det er rigtigt, Tine *S*

  • #22   16. maj 2008 Puha det var meget og læse ;O) så ved ikke lige om der kommer lidt gentagelse .... men holder oss med Juelsgaard!
    Men men man kan nu aldrig sige aldrig. Min Tjalfe sort F1 er så rolig hjemme, men meget drift stærk når han arbejder skønt men for dælen det trak tænder ud og lære ham halsgivning!!! det tog ca et halvt år og blod sved og tårer :O) og de brune F1 som jeg har mødt(ikke mange) har manglet drift men haft damp. I "min"(læs min mands) kreds af jægerer er der ingen som har brune F1(en har en gammeldags), 1 enkelt gul ellers resten sorte.


  • #24   16. maj 2008 men kan vi ikke blive enige om (altså os med labbere) at de er dejlige uanset farve :O) en gang lab altid lab :O)

  • #25   16. maj 2008 Jow da:-)

    Og min den næste bliver ikke valgt efter farve, men efter hvilken hund, der passer til mig *S*


  • #26   16. maj 2008 Er så stadig i tvivl om jeg skal have en lab næste gang *G*

  • #27   16. maj 2008 mange tak for erfaringer, meninger og den mere teoretiske viden =)

  • #28   16. maj 2008 Min søsters to brune labber er der ligeså meget knald på (hvis ikke mere) end andre labber, jeg er løbet ind i...

    Jeg holder på, at det ikke er farverne men linjerne, der afgør hundens samlede egenskaber... Og så ejernes opragelse/stimulans af egenskaberne..

    Sorry, hvis jeg gentager - har ikke læst alle svar...


  • liza c
    liza c Tilmeldt:
    aug 2007

    Følger: 1 Emner: 2 Svar: 11
    #29   16. maj 2008 Jeg må sige min brune lab er helt igennem en energi hund der slet intet fejler han er lige så normal som de gule labber vi har mødt , men ja vi kan ikke lære ham og halse det er meget sjældent han gør han er sådan en dejlig og rolig hund der forstår sig på og lege pludre og hygge mm =)

  • #30   16. maj 2008 Jeanette og Luna * lige netop! :O)
    ***René** * ja du har oss været en del igennem!!
    Men jeg ved at jeg skal have tjekket forældre i hoved og r.. og opdrætteren når jeg skal have lab næste gang Tjalfe har jo HD... - men har allerede udset mig en opdrætter på sjælland oss selv om der forhåbentlig går mange år endnu før tjalfe ikke kan mere


  • #31   16. maj 2008 Ja, jeg har jo så fundet PARRINGEN efter mange måneders undersøgelse på hjemmesider og hundeweb. Tæven skal føde i næste uge og der skal komme en f****** masse tævehvalpe, hvis jeg skal gøre mig forhåbninger om at kunne købe en, men jeg håber. Og der kommer temmelig sikkert brunt og sort, men jeg er bedøvende ligeglad med farven, bare det er en skøn hvalp med et herligt temperament:-))

  • #32   16. maj 2008 CH -self er det linierne og ikke farven i sig selv der er afgørende. Men man kunne jo forestille sig at den brune farve hovedsageligt er forekommet i udstillingslinierne (fordi man måske har avlet efter det der, men man holdt sig til avl efter egenskaber ved jagtfolket?) og derved kunne der være forskel på farver vs egenskaber

    -tilføjer lige at det ikke er noget jeg ved noget om. SÅ mange labber kender jeg slet ikke:o)


  • #33   16. maj 2008 Mette Hjeg skal krydse fingere for at der kommer nok tæver! ja man skal se sig for ang hvor man skal have hvalp fra og efter hvilke forældre

  • #34   16. maj 2008 CH >

    <b>Jeg holder på, at det ikke er farverne men linjerne, der afgør hundens samlede egenskaber... Og så ejernes opragelse/stimulans af egenskaberne..</b>

    IKke fordi jeg skal gøre mig klog på labberne ... MEN, man har jo faktisk ved forskning fundet ud af at jo mørkere i pigmentet en hund er (ikke pelsfarven), jo bedre er dens lugtesans ... lidt tankevækkende, når man så tænker på at brugshundene indenfor schæferne netop generelt er det mørke og vel-pigmenterede hunde - så det er måske ikke helt en tilfældighed ?!?

    Måske noget lignende gør sig gældende hos labrador, at der er en eller anden faktor ved den brune labrador, der gør at man avlsmæssigt ikke har anset den som specielt interessant indenfor jagtlinierne ?!?

    Og ja, selvfølgelig kun generelt, for ligesom der findes gode arbejdende schæferhunde fra højavlslinierne, så findes der naturligvis også aktive og larmende brune labrador :o).

    /Carina


  • #35   16. maj 2008 Ann B:

    DET lover jeg dig at jeg også har:-)) Har bare fundet parringen, som tog vejret fra mig:-))


  • #36   16. maj 2008 Tja.. De brune labber jeg kender,er der gang i,på samme måde som de andre.. Nu har jeg kun set Jeanettes Luna i svømmehallen og der virker hun herl "normal " GG

  • #37   16. maj 2008 Helt

  • Carlo K
    Carlo K Tilmeldt:
    jan 2007

    Følger: 1 Emner: 20 Svar: 158
    #38   16. maj 2008 Husk på at sorte og hvide labber indgår i avlen af brune labber. Jeg kender en og den er absolut temperementsfuld og slank af en gammeldaws at være.

  • #39   16. maj 2008 Juelsgaard -nu har jeg læst dit indlæg mere end en gang og har altså lige spørgsmål jeg håber på svar på:o)

    Jeg indrømmer blankt at jeg ikke har den store viden indenfor labber. Men min logiske sans siger mig at der MÅ være andre forskelle på udstillingslinier og jagtlinier end blot at den ene type er tungere.
    Udstillingslinierne har jo (deraf navnet) primært været brugt til udstilling, og har derfor i mange (de flestes?) tilfælde ikke vist deres værd på en markprøve/kvalifikationsprøve eller hvad i nu kalder det.
    Dvs at mange med fejl i forhold til brugsegenskaber jo uden at man aner det, kan gå videre i avl. Gøres det i tilstrækkelig mange generationer MÅ det da gå ud over brugsegenskaberne(?)

    Jagtlinierne har jo så primært været brugt til den del, og der vil da sikkert være visse af disse der har fejl i forhold til udseende, men klarer sig fremragende på jagt/markprøver.

    Det er vel det der sker når man avler på endten det ene eller det andet istedet for lidt af begge. Hundene specialiserer sig til deres formål, og dette vil så gå ud over andre egenskaber?

    -blot lidt tanker herfra, som jeg håber på svar på:o)


  • #40   17. maj 2008 Mette H hvorfra har du kig på hvalp?(hvis man må spørge) det bare så fedt når det Lige er den parring man vil ha! og så gør det skam ikk noget at man skal vente!!

  • #41   17. maj 2008 Sikke spændende læsning om de dejlige Labber:-)

    Sally er også en brun Lab (jeg tror ikke hun er ægte, men pyt med det), og hun har altså knald på hele tiden, meget mere end Harrison, som også har ret meget energi. Jeg kender ikke personligt andre brune Labber, så jeg kan ikke udtale mig om de teorier der er fremstillet, men jeg synes det er meget spændende at læse om


Kommentér på:
Brune labrador - anderledes?

Annonce