{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
606 visninger | Oprettet:

Forstuvning og tidshorisont {{forumTopicSubject}}

Sidst i maj hoppede min lille pige ud fra en bunkers og slog sit ene forben. Vi var i røngten og der var heldigvis ingen brud men det var en kraftig forstuvning. Hun fik efterfølgende nogle uger på smertestillende og ro i form af ingen/korte gåture i snor og det blev efterfølgende bedre og bedre.
Man kan idag stort set ikke se der har været noget medmindre man virkelig har et trænet øje. Hun kan f. Eks efter hun har ligget ned længe trække på det i to skridt og så efterfølgende gå normalt, ligesom jeg kan fornemme at hun passer på benet uden at decideret trække på det og ikke altid. Dog mest på grus/ujævnt underlag. Hun kan bevæge sig i alle tre gangarter uden at halte efterfølgende og hun kan desuden også gå længere ture uden at være synligt halt efterfølgende.
Jeg løber med hende og har haft hende med et par gange siden hun blev skadet, men er lidt usikker på hvordan og hvorledes. Hun var ikke halt efterfølgende, og ELSKEDE turen, som dog var en del kortere end hun plejer at løbe og 100% i hendes tempo.

Mit spørgsmål er, hvor længe går der før sådan en forstuvning er 110% ovre? Kan jeg forvente måneder endnu?
Kan I anbefale noget til at støtte op om processen? Noget tilskud?
Jeg har overvejet bandagen fra Back On track men er i tvivl om hun kan passe den mindste - det er en sheltie.

Nogle fif?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Forstuvning og tidshorisont
  • #1   13. jul Har hun været omkring en fysioterapeut, osteopat eller lignende? Det er absolut vigtigt med en form for genoptræning og justering efter en skade, idet hunden altid vil kompensere i kroppen og dermed udvikle spændinger andre steder.

  • #2   13. jul Min dengang 10 år gamle schæfer forstuvede et forben, og blev holdt i ro i 2-3 uger. Jeg købte BOT-bandager, og dem gik hun med i mange måneder. Hun blev løbende tjekket af en ortopæd (som også er kiropraktor).

    Det blev aldrig helt godt, og hvis hun havde gået for langt, var hun øm i benet efterfølgende. Det skal måske nævnes, at hun også havde et dårligt knæ, så hun kunne ikke kompensere ordentligt for det forstuvede forben.

    Jeg ville nok tage den med en ortopæd, og overveje en scanning for at se om der er ledbåndsskader. Men uanset om der er det, så kan en forstuvning tage rigtig lang tid at komme over.

    I stedet for at spekulere så meget over om den BOT-bandage er for lille (har du målt?), så køb den og prøv. Du finder aldrig ud af det, ved at blive ved med at spørge smiley Jeg havde 2, så der altid var en der var nogenlunde ren og tør.


  • #3   13. jul Tak for jeres bud - hun har ikke været forbi fys da jeg fik afvide af dyrlægen at hun "bare skulle have ro og tid", han vurderede at det heller ikke var en ledbåndsskade, det snakkede vi nemlig om.
    Jeg har målt hende ifht en BOT bandage og er ikke bekymret for om den er for lille, nærmere for stor smiley


  • #4   13. jul En forstuvning ér en ledbåndsskade. Spørgsmålet er jo bare hvor voldsom den ledbåndsskade er. Og du spørger jo ind til tidshorisonten, og dét kan en ortopæd nok svare dig på, særligt hvis hunden bliver scannet. Du får i hvert fald et mere kvalificeret bud, end du gør herinde smiley

    Jeg mente også for stor ift. bandagen, ikke lille. Jeg forstår ikke at du bliver ved med at spekulere, måle og spørge, i stedet for at prøve den på hunden. Den kan spændes ret meget ind.


  • #5   13. jul Jeg må få fat i dyrlægen mandag og få dem til at sende os videre i systemet..

    Jeg vidste ikke det var forbudt at spørge om andres erfaringer i forhold til udstyr, jeg har spurgt to gange, og vil jo gerne tage en ordentlig beslutning..


  • #6   13. jul Jeg er nok bare typen som handler, når det kommer til mine dyr. Og hvis det betyder at jeg evt skal returnere en benbandage til 200 kr, som er for stor, så kan jeg sige at jeg har prøvet.

    Men folk er forskellige. Jeg siger ikke at det er forbudt at spørge. Jeg siger bare, at jeg ikke forstår at du bliver ved med at spørge, i stedet for at handle smiley


  • CM
    CM Tilmeldt:
    sep 2020

    Følgere: 13 Emner: 35 Svar: 827
    #7   13. jul Udover det Malene nævner, så kan supplerende lysbehandling også have en positiv effekt. Det findes i efterhånden en del forskellige varianter, når du taler med dyrlægen alligevel kan du jo vende det med denne smiley

    God bedring til og med din hund smiley





  • #8   14. jul Altså du behøver ikke tale med en dyrlæge for at tage til en specialist.

    Netop når de første skridt efter hvile ikke er ok, så er hunden stadig ikke ok.
    Jeg ville få hunden undersøgt hos en specialist, og så følge en plan for ro og genoptræning.

    Alm dyrlæge anbefaler altid ro, og ofte uden de reelt ved, hvad der er galt.

    Efter diagnose osv så kan man finde en god kiropraktor, som kan hjælpe når hunden er klar til dette


Kommentér på:
Forstuvning og tidshorisont

Annonce