{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Allergi
  • #1   16. mar 2021 Kontakt DKK så får du et korrekt svar og så kan du uddybe overfor dem, hvorfor du mener, at din hund har allergi.

  • #2   16. mar 2021 Inden hunden er 2 år kan du reklamere.
    Få huden udbredt og få en dyrlægeattest som du giver til opdrætteren.


  • Lotte J
    Lotte J Tilmeldt:
    mar 2021

    Følger: 9 Emner: 1 Svar: 3
    #3   16. mar 2021 Jeg tænker mere at hvis dyrelægen kan konstatere allergi men ikke kan udrede hvilken slags?

  • #4   17. mar 2021 Jeg er nu ret sikker på, at dyrlægen kan udrede hvad hunden er allergisk for, men tag hunden til en specialist frem for vanlig dyrlæge.

    Og hvorfor mener du at din hund har allergi?
    Det er godt nok yderst sjældent at en 4 måneders hvalp viser tegn på det?
    De fleste viser først tegn ved 1 - 2 års alderen
    Hvordan viser hunden tegn på at den har allergi?
    Det kunne evt også være demodex, selv om det jo ikke gør det bedre.

    Og hvilken race er din hvalp?


  • #5   17. mar 2021 Hvilken dyrlæge har stillet den diagnose? En hvalp på 4 måneder har ikke et færdig udviklet immunforsvar endnu så at sige den har allergi er modigt og hurtigt.
    Derfor kan hunden selvfølgelig godt være syg - men normalt siger man man ikke stiller diagnosen allergi før unghundealderen.
    Men du kontakter din opdrætter og denne lader så sin dyrlæge udrede hunden, (det havde jeg i hvert fald gjort med en 4 måneder hvalp og diagnosen allergi) alternativt vil opdrætteren snakke med dig og Dkk om hvad et afslag i prisen bør være.
    Hvis du ikke er enig i hvad opdrætteren synes er planen, så tar du selv kontakt til Dkk og får vejledning.

    Uanset - du bør få udredt din hunds allergi uanset om det er et krav fra opdrætteren - hvordan kan du ellers undgå hvad den er allergisk overfor?


  • #6   17. mar 2021 Der er masser af dygtige dyrlæger til netop hud og immunproblemer rundt om i landet - hvis du skriver området du bor i kan nogen nok henvise til en dygtig specialist dyrlæge der kan færdig udrede din hund. (Specialisterne er ikke dyre end de alm. dyrlæger, og de rammer som regel rigtigt hurtigere i forhold til behandling end en alm. dyrlæge der famler sig frem).

  • Lotte J
    Lotte J Tilmeldt:
    mar 2021

    Følger: 9 Emner: 1 Svar: 3
    #7   17. mar 2021 Symptomerne er kløe og små væskefyldte knopper. Primært i varme arealer som lyske og armhuler. Jeg synes ikke at det ligner hårsækmider. Dyrlægen har været indover og vil udrede hende for allergi hvis muligt. Hendes bror har samme problem smiley

  • #8   17. mar 2021 Ja, du skal finde ud af det inden.

  • #9   17. mar 2021 Under alle omstændigheder skal der en specialist ind over smiley hvilken race er der tale om? Har du talt med opdrætteren om din mistanke? Før der eventuelt kan være tale om en mangel som giver ret til kompensation skal hunden naturligvis være udredt, det er ikke nok at en alm dyrlæge og ejer “tror” der er tale om allergi smiley

  • #11   17. mar 2021 Har de været udsat for giardia-smitte? I fald så kan det smadre immunforsvaret og give allergi-tegn.

  • #12   17. mar 2021 Har forældrene allergi og er i blevet advaret om evt allergier der kan forekomme i racen?

  • Lotte J
    Lotte J Tilmeldt:
    mar 2021

    Følger: 9 Emner: 1 Svar: 3
    #13   17. mar 2021 Forældrene har ikke allergi. Det har vi set dyrlægeudtalese på

  • #14   17. mar 2021 Jeg synes altid at det er god skik at informere sin opdrætter fra start af. Opdrætter har noget historik som kan være nyttig i denne afklaringsproces. Derudover så har du også gjort opmærksom på problemet mens der fortsat er garanti og ikke blot i reklamationsfristen (6 måneder garanti, derefter 1,5 år reklamation)

  • #15   17. mar 2021 Er det hemmeligt, hvilken race det er?

  • Jinx
    Jinx Tilmeldt:
    feb 2020

    Følgere: 1 Hunde: 1 Svar: 134
    #17   18. mar 2021 Lige i øjeblikket er der en boxer (ikke dkk) der skal have hvalpe med en han som tidligere ejer sagde dyrlægen mistænkte havde allergi pga øreproblemer.

    Jeg tænker at de bruger den han fordi at det er svært at bevise at den har allergi som er arveligt. og så selvfølgelig fordi den er gratis at bruge når man ejer den selv. Folk er simpelthen så ukritiske, griske, og ligeglade.

    Pointen her er vel at med mindre man som ejer aktivt vælger at få dyrlægen til at udrede en hund for allergi og anerkender den har et problem, så kommer der ikke til at stå noget på skrift omkring allergi, og man kan som krumme siger "skjule det" i avlen.


  • #19   18. mar 2021 Hvorfor kommer det ikke bag på mig at det er en bulldogavler...?

  • #20   18. mar 2021 Altså, visse steder i corgikredse, mener man at både SRMA (arvelig meningitis), epilepsi og short ulna ikke er noget at bekymre sig om i forhold til avl. Jeg kunne da ikke forestille mig at de opdrættere ville anse allergi som noget problem smiley

  • #21   18. mar 2021 A bare nysgerrig. Er det noget man kan teste for?
    Altså Short ulna kan jo ses, men epilepsi og meningitis?


  • #22   18. mar 2021 Meningitis kan man teste for, og derfor er det næsten forsvundet fra tollere (der hed det tollersyge).

    Epilepsi kan man, mig bekendt, ikke teste for. Men man burde måske overveje at trække en hund fra avl, når den har voldsom epilepsi, og er i medicinsk behandling. Det skete ikke - tværtimod blev den brugt langt over matadorgrænsen. Det samme i øvrigt med en af de hanhunde, der bærer SRMA. Den havde inden den rundede 3 år, avlet over matadorgrænsen.


  • #23   18. mar 2021 A tak.
    Altså i min optik skal en hund med epilepsi slet ikke anvendes i avl. Hvorfor jeg spørger er selvfølgelig af interesse, men der er jo (i følge overleveringerne) Pembroke i Sealyen. Jeg kan fornemme at de i USA ser meningitis som en ikke sjælden lidelse i racen. En dansk opdrætter havde et kuld for 8 - 9 mdr siden, og 2 hanner fra samme kuld fik meningitis med 1-2 uger mellemrum. De ser vist ikke hinanden, så tænker ikke bakteriel. Jeg har aldrig hørt det/stødt på det tidligere. Det er heldigvis ikke mine linjer, men det gav grobund for spekulationer.


  • #25   18. mar 2021 Louise, mener at dt er for omring 10 år siden gjorde man en del i forskningen af epilepsi hos Belgierne, da de havde problemer med det.
    Jeg fulgte ikke så eget med da Belgieren var på vej ud hos mig.
    Men mon ikke der ligger noget på nettet om det?


  • #26   18. mar 2021 Krumme: Naturligvis findes der dårlige opdrættere i alle racer. Hos bulldoggen , både engelsk og fransk , er det som om der er flere dårlige end gode. Men altså det er min personlige oplevelse.

  • #27   18. mar 2021 Det er så uhyggeligt..

    Pudlen har også tendens til epilepsi, men det kan ikke testes og kan ikke registreres nogen steder, så det er også ret svært at komme til livs.
    - samtidig bliver diskusprolaps mere og mere udbredt i racen. Flere studier viser at pudler er disponeret for intervetebral disc disease - men når man diskutere emnet i puddel kredse bliver det slået hen som et "miljø problem"....

    Grand danois har et lignende problem med wobblers syndrom..


  • #28   18. mar 2021 Der er lavet en del forskning i epilepsi hos belgiske hyrdehunde

    http://infolink2019.elbo.dk/Dvt/dokumenter/doc/12618.pdf


  • #29   18. mar 2021 CC døjer vist også med epilepsi og diskosprolaps.

    Krøllet vi har også IVDD hiis sealyerne. Det er oftest bundet til dværggenet. Læste engang i et udenlandsk link, at Corgierne ligeledes er disponeret. Muligt sealyerne har det derfra. Det har intet med miljø at gøre. Det ligger genetisk. Man har desværre ikke fundet markøren endnu. Men ingen tvivl om, at trapper og springe op og ned af høje senge/sofaer ikke er super smart. Men det er det samme med prolaps. Her har forkalkningerne selvfølgelig noget at sige. Der findes en IVDD test til Sealyerne, men den er kun lettere vejlede de. Derfor har jeg egentlig fravalgt den i førte omgang. Jeg får mere ud af at kigge stamtavler. Når testen henad vejen er til at stole på, så står jeg først i køen.
    Vi har lavet et par enkelte med prolaps, men ingen med IVDD.... endnu...


  • #30   18. mar 2021 Pudler har jo så slet ikke dværgvækst - så hvor det kommer fra er stadig lidt mystisk.. For de er jo ret sundt bygget!

    Det er bare ærgerligt der ikke er mere fokus på det..


  • #31   18. mar 2021 Nej jeg ved godt de ikke har dværgenet. Cockerne er efterhånden også disponeret for prolaps.

  • #32   18. mar 2021 Nej nej det ved jeg godt du vidste, det var bare for at understrege mystikken smiley

    Jeg har bare undersøgt emnet en del, fordi Baby fik sin diskusprolaps - og det senere har vist sig at hans mor også fik en diskusprolaps.

    Jeg har forsøgt at tage den med puddel folk, men det bliver altid fejet væk - for pudlen er en sund race.

    Det er bare ærgerligt, for det er jo kun racen der taber på det!

    Babys kiropraktor har pudlen i top 5 over hunde med diskusprolaps..

    - det er trods alt en ret alvorlig lidelse!


  • #33   18. mar 2021 Ja det er da til at tage at føle på. Sealyen er også utrolig sund. Men der er lige ryggene. Ikke et kæmpe problem, men jeg ville gerne helt af med det.

Kommentér på:
Allergi

Annonce