{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.980 visninger | Oprettet:

Sjur
Sjur
Tilmeldt:
1. dec 2020
Emner: 1

Hvalp og voksen hund {{forumTopicSubject}}

Min kæreste og jeg har en dværg schnauzer (han) på knap 3 år, som er godt socialiseret både med mennesker og andre hunde. For en god uge siden fik vi vores hund nummer 2, en labrador retriever (han) hvalp, vi havde overvejet det nøje og nu passede det ind i vores hverdag, da vi de næste måneder begge to ville kunne være hjemme.

MEN vi er stødt på problemer, hvilket ikke er unormalt med to hunde der skal vende sig til hinanden. Vi vil gerne have taget hånd om problemet fra start, for vi vil jo vores hunde det bedste.

Vores hvalp på lidt over 9 uger, bider og gør af vores voksne hund, han springer på ham, vores voksne hund sætter ham ikke på plads. Vi har prøvet så vidt det er muligt ikke at blande os, da de selv skal finde deres hieraki, men på et tidspunkt skal det stoppe og vi skiller dem ad. Hvalpen er decideret arrig han bider i alt, skraber og gør i/af gulvtæppet/måtter og kører sig selv helt op, han har svært ved at falde ned. Nogle gange tager vi ham op for at få ham til at falde ned, snakker stille til ham, men når han sættes ned igen, starter han hvor han slap.

Nogle gange virker vores voksne hund bange for hvalpen.

Vi stimulere hvalpen med små gåture 5-10 minutter 2-3 gange om dagen ellers er han i haven, hvor vi laver kontaktøvelser, sit og nej/værsgo øvelser, også i 5-10 minutter af gangen.

Er der nogle der har nogle gode råd og ideer til hvad vi kan gøre, vi vil jo gerne hunde kan med hinanden og at den voksne hund ikke er bange for hvalpen, skal vi være mere tålmodige, de har boet sammen i knap 2 uger nu?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalp og voksen hund
  • #1   1. dec 2020 I skal hjælpe jeres voksne hund og den skal ikke finde sig i en lille lort der chikanerer den, bare fordi den er så mild.

    For at sige det ligeud smiley

    Jeres lille hvalp lærer jo ikke, at det er uacceptabel adfærd, hvis I bare lader den kører videre med det dér bideri og hopperi. Vis den, at den skal lave noget andet når den bliver for meget. Bruger I babygitter så I kan adskille hundene, hvis hvalpen har et flip og ikke kan lade den voksne hund være? Det tror jeg ville være en rigtig god idé for deres forhold på længere sigt.

    Du siger selv, at den voksne hund nogle gange virker bange for hvalpen. Det er så så vigtigt at det ikke udvikler sig, så I skal altså sige stop på vegne af jeres voksne hund. Det er helt i orden! Og det afholder dem altså ikke fra at finde rytmen alligevel.

    Hvad laver I ellers med jeres hvalp? Søgeøvelser, balance, hjerneopgaver o.l. kunne jo være en god idé at sætte i gang med.


  • #2   1. dec 2020 De skal ikke klare det selv, og de skal ikke selv finde deres hierarki!

    Jeres voksne hund er lille, og hvalpen bliver stor. Det er opskriften på katastrofe, hvis I ikke meget konsekvent guider hvalpen, særligt når I har valgt at have 2 hunde af samme køn.

    Hvis I ikke sørger for at støtte den voksne hund over for hvalpen, ender de i et stort slagsmål om 7-9 måneder, hvor den ene vil komme alvorligt til skade, og I vil være nødt til at skille dem ad permanent.

    Hvis I derimod støtter den voksne hund allerede nu, kan det ende ok for alle. I skal stoppe hvalpen i alle situationer, hvor den voksne hund er presset, bange, bakker eller siger fra. Det betyder, at I skal aflæse ALT på den voksne hund, og fjerne hvalpen hver eneste gang, der er optræk til det mindste ballade.

    Den voksne hund skal have lov at lege med hvalpen, men hvis hvalpen kammer over, skal den fjernes. Hvalpen må ikke forstyrre den voksne hund, når den sover, spiser eller bare passer sig selv. Hvalpen må ikke gø, knurre, hoppe på eller andet - i de situationer skal den fjernes.

    Og så skal den hvalp have nogle flere oplevelser. De mikroture den får, er på ingen måde nok. Lad den komme ud og opleve verden, både alene og med den anden hund. Den skal til træning, og den skal have aktiveret sin lille hvalpehjerne. De gange hvor hvalpen er meget voldsom over for den anden, lyder som en svært understimuleret hvalp. Så ud og få den aktiveret og stimuleret. En retriever er født til at apportere, så få fat i nogen der kan vise jer hvordan I starter op på det. Spor og søg kan hvalpen også sagtens starte med allerede nu smiley


  • #3   1. dec 2020 jeg har også lige fået hvalp - den er nu 6 mdr smiley
    fra start af har jeg haft en hvalpegård som hvalpen er i - den står i samme rum som Homer er i - så når de er alene hjemme - så er hvalpen der - for Homer siger heller ikke nej
    Jeg har været nødt til at stoppe hvalpen en del gange for den skal altså opføre sig ordenligt også selvom Homer ikke siger fra smiley
    Smid dens mad på græsplænen så den kan få brugt hovedet - så den bliver træt
    hvalpegården skal ikke være en straf men et frirum - Ollie (hvalpen) får både mad og drikke der og det er også der den sover om natten - men Homer lige ved siden af (den første uge sov jeg også på gulvet ved siden af den smiley )
    Køb nogen bøffelhorn eller andet legetøj den kan bide i og måske også noget trække legetøj som de begge kan få glæde af smiley
    og ja - du skal stoppe den - de skal ikke selv finde ud af det - det er synd for den gamle
    altid foder den gamle først og giv den godbidder først for at støtte den i at det er den som bestemmer smiley
    Held og lykke med den nye hvalp - det skal nok bliver godt - tålmodighed er en dyd - ha ha smiley


  • #4   1. dec 2020 Det er umiddelbart en rigtig dårlig kombi med en labrador og en dværgschnauzer...

    Labrador er en stor, kropslig (voldsom) hund uden den store forståelse for personlig rum.
    En dværgschnauzer er en lille reserveret hund, som kan lide fangeleg og at "gå sammen og snuse".
    De sætter deres personlige rum højt, også selvom at jeres ikke siger fra pt, så risikerer I at den på et tidspunkt bliver virkelig gal, og så får I sikkert et slagsmål på hænderne, sådan som I beskriver jeres hvalp...

    Der skal være meget klare regler for den hvalp, der skal laves steder i hjemmet hvor dværgschnauzeren kan gå hen og være i fred fra hvalpen, og så skal I ikke forvente at de nogensinde bliver særlig gode venner.

    For mig at se ikke nogen særlig gennemtænkt beslutning..


  • #5   1. dec 2020 Og så vil jeg forresten lige understrege hvor vigtigt det er at I passer på at jeres hvalp ikke bliver for voldsom overfor den voksne.
    Min egen har kronisk dårlig ryg efter voldsom leg med labrador-str hund, som simpelthen skubbede hende så hårdt at hun blev skæv i ryggen, da hun var yngre smiley


  • #6   1. dec 2020 , vores voksne hund sætter ham ikke på plads. Vi har prøvet så vidt det er muligt ikke at blande os, da de selv skal finde deres hieraki,

    Dét er så sandelig heller ikke hans opgave, men jeres! smiley i må have et øje på hver finger og få stoppet hvalpen i at mobbe jeres voksne hund.
    Hellesteder, hvor han kan fortrække hen når hvalpen er en pest, et børnegitter vil i blive glade for

    Som A skriver, det er alt for lidt aktivering af hvalpen. Spørg gerne herinde, hvis mangler ideer til hvad og hvor meget smiley


  • #8   1. dec 2020 Hvad var bevæggrunden for at vælge så forskellig en race fra den første hund?
    Det giver nogle udfordringer, som man skal være helt klar på fra første minut.


  • #9   2. dec 2020 Med så stor størrelsesforskel og forskel i mentalitet på jeres hunde skal i ikke forvente det er noget de klare selv. I skal styre deres samvær. Det er dælme synd for jeres Dværgschnauzer at i sætter den i en umulig situation. I risikere at den kommer til at være p*ssebange for labben og reagere ved at ryge i hovedet på den (terriers og schnauzere er ofte meget udadreagerende når de bliver bange/usikre) - og så er det jo sikkert Dværgschnauzeren der får skylden smiley I risikere også at den totalt mister tilliden til jer fordi i ikke bakker den op i en svær situation.
    Jeg har selv to hunde med en del størrelsesforskel: Dobermann (8½ år, 35 kg) og Irsk Terrier (4 år, 16 kg). Nu er min irer en rimelig selvbevidst sag, der ikke sådan lige bakker af og som godt kan hævde sig i langt de fleste tilfælde. MEN når min Dobermann går i 'damptromle-mode' så ser hun IKKE hans 'lad være'-signaler. Han skal virkelig flegne helt skråt før hun opdager at han ikke gider legen. Det er han naturligvuis ikke tjent med, så derfor stopper jeg hende prompte når hun begynder på sit fis. Det er vores job som hundeejere at sørge for at vores hunde har et godt liv. Incl at de kan føle sig trygge og ikke behøver at bekymre sig om hvornår de næste gang bliver kørt over af en damptromle.


  • #10   2. dec 2020 Denne tråd får mig til at tænke på en bekendt;

    De anskaffede sig to hvalpe, hanhunde, fra samme kuld. Disse to hanhunde havde/har rigtig mange konflikter, og løsningen var og er stadig, at smide hundene i et aflukket rum og lade dem selv klare det - sådan er naturen nemlig indrettet, mener ejer. Der iøvrigt er træner hos DCH, og som endda har med problemhunde at gøre...

    smiley


  • #11   2. dec 2020 #10 smiley smiley smiley

  • #12   2. dec 2020 @10: WHAT! Det lyder helt sort. Jeg er selv instruktør i DcH og det er ikke sådan jeg - eller nogen andre instruktør jeg kender - ville håndtere sådan et issue. Og det er ikke den slags man lærer på instruktøruddannelsen. Bare til info.

  • #13   2. dec 2020 At man er instruktør, er jo ikke et kvalitetsstempel. Jeg har dog svært ved at se hvorfor det er relevant. Det er vel lige dumt om man er hundefører, instruktør i DKK eller i DcH.

  • #14   2. dec 2020 A med Bomstærk, jeg synes det er relevant, fordi denne person rådgiver ejerne til de hunde, han har mellem hænderne.

  • #15   2. dec 2020 Jamen, det må du synes, skrigehund. Hvis jeg havde kendskab til sådan noget, altså en adfærdskonsulent under DcH som rådgiver sådan, ville jeg tage fat i konsulenttjenesten og gøre dem opmærksom på det. Det kunne du jo overveje - der er ingen grund til at nogen skal lade deres hunde lide under inkompetence.

Kommentér på:
Hvalp og voksen hund

Annonce