{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.354 visninger | Oprettet:

Fie F
Fie F
Tilmeldt:
18. okt 2020
Følger: 1 Emner: 19 Svar: 67

Hvornår vender det hvalp 11 uger {{forumTopicSubject}}

Hej
Jeg ved det er helt normalt at hvalpe bider, jeg ved også at jeg kan tilbyde andre tyggeting end mine hænder og fødder, hvis han er helt umulig er det ud bag babygitteret.
Det fint med mig, jeg fortsætter træningen med nej og slip. men jeg kan da godt få lidt ondt i maven over mine børn som jo nærmest er bange for ham. Vi prøver at danne en god relation hvor de også er med til at give mad og træne med lidt godbidder.
Men hvornår vender det for hvalpen, er det når den har skiftet tænder? Altså at den stopper med at springe op i ansigtet, hive i bukseben og hver gang børnene vil klappe den så bider den.i hænder.
Jeg har nok bare lige brug for et lille tidsperspektiv??


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvornår vender det hvalp 11 uger
  • #1   20. okt 2020 I min verden stopper det, med det samme de begynder på det. Mine har lært det fra dag 2 i hjemmet, jeg vil simpelthen ikke have det.

    Ordet nej, og så stop adfærden fysisk. Jeg har bremset dem lige når de hopper op, og fjernet deres mund når de har bidt i mig. Du skal på ingen måde være hård, men du skal være bestemt, og gøre det samme hver gang.


  • #2   20. okt 2020 Tror også det er en del raceafhængigt
    Vores eurasier har aldrig gjort det
    Vores tidligere cocker gjorde det til efter tandskifte, der skulle vi konstant have noget legetøj på os, vi kunne stoppe i munden på ham


  • Fie F
    Fie F Tilmeldt:
    okt 2020

    Følger: 1 Emner: 19 Svar: 67
    #3   20. okt 2020 Vi har tidligere haft border collie der stoppede det også hurtigt, han var en pleaser. Han hyldede dig børnene når de dansede og løb.
    Men han her Lagotto han er en skid, omend en dejlig skid han er sig ikke lige så stor en pleaser det kan jeg allerede se nu efter efter 3 uger?? men det vidste vi selvfølgelig godt


  • Fie F
    Fie F Tilmeldt:
    okt 2020

    Følger: 1 Emner: 19 Svar: 67
    #4   20. okt 2020 Jeg mener hyrdede

  • #5   20. okt 2020 Så vidt jeg har forstået er det en race der er avlet til at apportere, så det er helt naturligt for den at proppe ting i munden, også hvis den ting er på et menneske smiley

  • Fie F
    Fie F Tilmeldt:
    okt 2020

    Følger: 1 Emner: 19 Svar: 67
    #6   20. okt 2020 Ja jeg havde nok også bare lige brug for et tidsperspektiv, måske enlig mest for ungerne, jeg bliver ved at sige”det bliver bedre når han har skiftet tænder” og så var det bare jeg tænkte....gør det nu også det? Min datter sagde “jeg elsker ham kun når han sover”????

  • #7   20. okt 2020 Lær datteren at så snart der er tænder på vej hen imod hende, så skal hun have et bidelegetøj klar og put det i munden på hvalpen, gerne inden tænder rammer arm (eller lign)

  • Jinx
    Jinx Tilmeldt:
    feb 2020

    Følgere: 1 Hunde: 1 Svar: 134
    #8   20. okt 2020 Min er stoppet med at lege han er en piratfisk omkring de 6 måneder smiley

  • Fie F
    Fie F Tilmeldt:
    okt 2020

    Følger: 1 Emner: 19 Svar: 67
    #9   20. okt 2020 Jo min datter ved det godt hun nærmer sig ham slet ikke??

  • #10   20. okt 2020 Vores hvalpe har været 5-6 måneder da det naturligt er begyndt at begrænse sig.

    Men det er så forskelligt, hvor meget racerne bruger munden, så det er umuligt at sætte tid på.
    Det er også individafhængigt og afhængigt af, hvad I gør og ikke gør


  • #11   20. okt 2020 Min stoppede med at være haj, da de fleste hvalpetænder var skiftet så omkring 6 mdrs alderen. Han bider stadig, men nu gør det ikke længere ondt og det er mere sådan en "hvis jeg holder dig i hånden, kan du ikke gå væk" bid, giver det mening? Han kan godt bide stadig, men det er hvis jeg selv kører ham op og ikke bruger et stykke legetøj, så det er 100% min egen skyld smiley

  • #12   20. okt 2020 Det holder op med at gøre ondt og lave sår når deres haj-tænder bliver til helt almindelige tænder.

    Ingen ved hvornår det stopper - det kommer an på hvor konsekvent i alle sammen er. Også børnene. Hvalpen ved nemlig snart, at forskellige personer betyder forskellige regler. Så du kan lære hvalpen alt det du vil, at bide er forbudt - men hvis datteren ved uheld og kropssprog tillader det, så lærer hvalpen bare at se forskel på jer.

    Abby er 1.5 år og kan stadig i entusiatisk leg komme til at tage din hånd i munden. Ikke for at bide, bare fordi at hun bare virkelig gerne vil tage den i munden.

    Ziva er 3.5 løber stadig lykkeligt efter små børn og bider efter deres sutteklude og bamser hvis ikke man lige påminder hende om at det er forbudt.

    De napper begge to stadig hinanden når de går i gang med at lege.


  • #13   20. okt 2020 Haha da Umi var 11 uger elskede jeg hende også kun, når hun sov. Hun er 6 måneder nu og bider stadig ofte på den der måde hvor du ikke kan bytte med legetøj. Hun bider i bukseben, i sko, i snørebånd og springer direkte op i fjæset på dig for at maltraktere din næse. Men det er også en race, der bruger munden meget!
    Det er svært at sige hvornår det vender, men nu venter vi på at de allersidste hjørnetænder falder ud, og så skulle det gerne drosle ned heromkring.


  • #14   20. okt 2020 Det med at hoppe op, skulle I jo have stoppet før det blev en vane.
    Jeg oplever ikke at mine hvalpe hopper overdrevet op eller bider i mine børn. Det lærer de ret hurtigt ikke er god adfærd.
    At bide kan man træne og aktivere sig ud af. At tænderne skiftes fjerner ikke vanen, hvis det er hvad det er. Det gør kun, at tænderne ikke længere laver hul.
    Så det er adfærden I skal have korrigeret og overført på noget mere holdbart. Børn skal ikke gerne gå og være bange for hunden.


  • #15   20. okt 2020 Jeg er sådan set overordnet enig med dig Malene, jeg er bare rimelig uenig i et enkelt udsagn:

    "At bide kan man træne og aktivere sig ud af"

    Træne og aktivere sig ud af?? Det er vist at strække den lidt for meget. Måske for nogle individer, og måske for nogle racer. Og selvfølgelig skal man ikke bare lade stå til. Men du kan "træne" det og aktivere din hund herfra og til månen, det hjælper fx ikke på helt almindelige, naturlige hvalpeflip.
    Så jeg vil meget gerne være modvægten der gentager: du kan ikke nødvendigvis træne og aktivere dig ud af alt.


  • #17   20. okt 2020 Du kan træne i situationen - og du kan stoppe det i situationen - men det kan være overordentligt svært at træne sig ud af det. Måske opfatter jeg Malenes ord anderledes end hun har ment dem. Men i min optik kan du fx ikke aktivere dig ud af hvalpeflip og hvalpebideri; dvs. forhindre at de opstår bare fordi din hund er velstimuleret.

  • #18   20. okt 2020 Jeg har haft amerikansk bulldog, en blanding af tibbe/Pomeranie, Boston terrier (som gerne leger med tænderne og hårdt) og Sheltie og ingen af dem har haft den adfærd.

    Men unge Boston kan godt finde på at hoppe op af ungerne men ingen nappen. Og slet ikke i tøjet.
    Og vores den ældste var 2 år da vi fik ham.


  • #21   20. okt 2020 Jamen det er da en spændende diskussion uanset hvad - så jeg håber da hun lige opklarer hvad hun egentlig mener smiley

  • #22   21. okt 2020 hvad med hvalpeskole. hvis ikke så giv legetøj den kan bruges
    https://www.youtube.com/watch?v=DHIf97_zGOc


  • #24   21. okt 2020 Har man en hvalp som bider meget skal man ikke regne med at det stopper af sig selv, det kan nemlig hurtig blive en vane hvis ikke det bliver stoppet, det betyder at man skal være på konstant når børn og hund er sammen, stop hvalpen hver gang den bruger tænder uønsket, jeg stopper hvalpe ved at fjerne dem fra det de bider i, her børn;) jeg stopper ikke noget andet i munden på mine hvalpe, jeg venter på de selv tilfældigt har et stykke legetøj i munden og så roser og leger jeg med dem smiley mine hvalpe skal nemlig ikke “belønnes” med leg for at bide, det kræver noget at have hvalpe af de racer som rigtig gerne vil lege meget;) men får du først vent hvalpen så den selv kommer med legetøj i stedet for at bide i ærmer, bukseben m.m, så er det værste overstået smiley

  • #26   21. okt 2020 Jeg har en hvalp nu der bider meget, den sidste jeg havde bed ikke ret meget. Hvalpe er forskellige, men lidt hvalpe-bideri er svært at undgå.
    Jeg er af den opfattelse at det stopper af sig selv og jeg gør mere ud af at forhindre det sker end jeg gør ud af at træne det.
    Jeg forhindrer det med børnegitre, gummistøvler og omtanke (sådan noget med at give hvalpen en kong eller et ben på strategisk udvalgt tidspunkter).
    Når hvalpen bider, piller jeg hvalpen af og vender den ende der bider væk fra mig, imens jeg overvejer om hvalpen skal i hvalpegård, bag børnegitter eller om jeg kan slippe den igen uden den vender 180 grader rundt og fortsætter. Hvis den bider mig i fødderne mens jeg laver mad sætter jeg enten hvalpen væk eller jeg tager gummistøvler på smiley
    Det er muligt at det er doven-metoden jeg praktiserer, men jeg har mange andre vigtigere ting hvalpen skal lære og jeg gider ikke bruge tid og energi på at træne mig ud af hvalpebideri, og jeg gider slet ikke have en konflikt med hvalpen om det.


  • #27   21. okt 2020 Når hvalpen bider, piller jeg hvalpen af og vender den ende der bider væk fra mig

    Er der flere ender, der kan bide? smiley smiley


  • #28   21. okt 2020 Ja, hvis hvalpen har møg dårlig mave, så kan dén ende bide en i næsen smiley smiley

  • #30   21. okt 2020 #27 Nej, heldigvis ikke smiley

  • #32   21. okt 2020 Her har det virket at aflede med legetøj. Og ellers har jeg brugt et højt piv og afbryde alt kontakt et øjeblik, når de bed for hårdt.
    Det fangede begge to ret hurtigt. Og det gjorde at de hurtig blev meget forsigtige når de bed.
    Jeg mener det er naturligt at hvalpe bider fordi de undersøger alt med munden. Men med god bidehæmning gør det ikke ret ondt. smiley


  • #33   21. okt 2020 Med Cassius havde jeg hørt om det der med det høje piv, så det skulle jeg prøve....

    Milde moses, det syntes han var sjovt...!
    Og så huggede han lidt hårdere....

    Jeg har ikke brugt teknikken siden ham...


  • #34   21. okt 2020 Jeg skriver bare at det fungerede super på begge mine.

  • #35   21. okt 2020 Jeg tror det fungerer superfint på mange racer - og helt omvendt på mange andre smiley

  • #36   21. okt 2020 Flere af mine whippethvalpe har været svære, at vende af med, at hægte sig på alt i bevægelse, det være sig fingre, tæer, ærmer, bukseben osv. på både børn og voksne.
    Det er ret svært at bebrejde dem, den adfærd, de øver sig jo bare i det de er skabt til, at løbe et bytte op, som de efterfølgende knækker nakken på.

    Her er det som har virket bedst, at stå helt stille, "byttet" er ikke interessant, når det er dødt smiley Mine unger har alle haft perioder, hvor forholdet til hvalpene har været anstrengt og hvor vi så har måttet arbejde med en god relation, når hvalpen har været helt i ro = sovet.

    Jeg har forsøgt at holder unger og hvalpe adskilt en del af tiden, mens bideriet har været værst. Nu er mine knægte voksne, så problemet er løst, for de gør som os andre, står stille og belønner med godbid eller legetøj, når hvalpen slipper.

    Hos de fleste er det gået over, når de har været 4-5 måneder, men enkelte er fortsat til efter de er blevet et år. Typisk jo kraftigere jagtinstinkt, jo sværere at afvænne. Det med at komme med høje piv virker heller ikke her.

    "Byttet" er jo ikke dødt, når det siger noget og så må man hellere bide sig bedre fast og ruske lidt hårdere smiley


  • #37   21. okt 2020 Kirsten og CH
    Opfører de sig ligesådan overfor andre hvalpe? For der stopper et højt piv jo ofte legen hvis der tages for hårdt fat. Altså bider og rusker de bare hårdere?


  • #38   21. okt 2020 AG, ja, det er ikke usædvanligt.
    I min race begynder de at skade hinanden når vi når 7-8 ugers alderen.
    De bliver ofte mere opkørte af lyden.
    Bidehæmning kommer et andet sted fra hos dem, det udvikles langsomt over 6-8 måneder.


  • #40   21. okt 2020 Umi er også sådan en, der hugger lidt hårdere ved piv. Ligeledes hvis man prøver den der taktik med at blive stiktosset og én gang for alle fortælle at det er NO GO. Hun bliver totalt tændt.
    Så her har strategien være at afbryde al kontakt, og det betyder hjemme hos os: fuldstændig adskillelse med dør.

    Men igen, det er åbenbart også en race der bruger munden og tænderne utroligt meget livet igennem (det ville jo have været rart at vide inden - nu har jeg vist committed mig smiley smiley )

    Jeg kan egentlig ikke huske, om hun har leget med hvalpe og andre hunde, hvor et højt piv har stoppet det. Men hun skal lege med en hvalp i morgen, så det må jeg lige huske at se efter


  • #41   21. okt 2020 #38
    Jeg hørte et oplæg på en konference (WOOF, kan ikke huske hvad oplægsholderen hed), der handlede om at man faktisk ikke ved hvor bidhæmning stammer fra. Der er åbenbart ikke nogen der rigtig har studeret det. Oplægsholderen havde studeret en hulens masse video af hvalpe i forskellige aldre og hendes postulat var at det ikke var noget hvalpen lærte ved at gnave i sine søskende.
    Jeg har ikke selv sat mig ind i det, men jeg kan hilse og sig at mit lille bidemonster på 15 uger HAR bidhæmning. Også selv om det gør pænt ondt når han bidder. Forleden skulle jeg plukke en plante og hvalpen bed efter planten, men fik fat i min finger.
    F***K det gjorde ondt! De små hvalpetænder gik direkte gennem huden på begge sider af fingeren og det var et BLODBAD (næsten).


  • #42   21. okt 2020 Heller ikke usædvanligt med whippet hvalpe, de piver faktisk ikke ret ofte, når de leger. Oftest går den, som bliver bidt til modangreb, med et lige så hårdt bid og så stopper legen, eller at den som bliver bidt "fryser" og forholder sig i ro

    En hvalp skal virkelig være trængt, før den kommer med pivlyde, her kan legen stoppe, hvis det er ynkeligt nok.

    Ofte når de voksne whipper dog at gribe ind, før legen går over gevind, de er super gode til enten at gå imellem eller aflede.


  • Fie F
    Fie F Tilmeldt:
    okt 2020

    Følger: 1 Emner: 19 Svar: 67
    #44   28. okt 2020 Tak for alle jeres svar, jeg synes faktisk det så småt begynder at blive bedre. Dog æder han alt karme, stole, ledninger m.m. Vi stopper ham selvfølgelig.

  • Fie F
    Fie F Tilmeldt:
    okt 2020

    Følger: 1 Emner: 19 Svar: 67
    #46   28. okt 2020 Huset er fyldt med griseøre, ben, kaninører, legetøj:)

Kommentér på:
Hvornår vender det hvalp 11 uger

Annonce