{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.990 visninger | Oprettet:

Hvalpefrustrationer - råd søges! {{forumTopicSubject}}

Årh altså. Menja er lige så fantastisk som hun er forfærdelig til tider smiley

Nu er er gået en hel uge og nu er jeg simpelthen nød til at søge nogle råd herinde. Der er 2 uger endnu til at vi skal begynde til hvalpetræning, så i er mit bedste bud på hvor jeg kan søge råd inden jeg går helt bananas smiley

Jeg har to problemer - og de hænger nok sammen smiley

Jeg kan ikke få hende gjort mentalt træt - kun fysisk.
Menja gider ikke bruge aktivitetslegetøj - eller måske jeg har købt noget som er for svært for hende?
Jeg har hhv. en slange, en kong, en shell fra kong, en buster flex star og et diamond bone.
Menja har ikke interesse i nogen af tingene. Jeg har prøvet med godbidder, med hendes foder, med en slags vådfoder (har flere forskellige slags i skabet). Hun snuser da lidt til legetøjet, men hun har ingen interesse i at arbejde med det.

Det eneste jeg har formået der kan fange hendes opmærksomhed er toiletruller med foder hvor begge ender er foldet. Men selv dét kan ikke fastholde divaens interesse i særlig længe af gangen.

Vi har haft lidt startproblemer med at få hende til at spise, så hun har fået sit foder i en skål for at vi kunne sikre os at hun fik spist noget overhovedet. Hun har ingen interesse i at få foderet spredt ud på græsset eller på gulvet heller. Så går hun bare smiley Er løsningen simpelthen at sige pyt og så må hun lære at søge efter sit foder eller vente og prøve igen til næste fodring?

Hun har heller ikke ro til at træne. Jeg har arbejdet en smule på sit, indkald og reaktion på hendes navn, samt begyndt en smule på dæk. Menja synes det er meget federe at sætte sig til at bide i snoren, knurre og gø af mig, hvis jeg har hende i snor, eller simpelthen at vende sig rundt og gå smiley

Dette er ensbetydende med at jeg ikke får trættet hende mentalt hvilket nok følger os til vores næste problem: Gøen!

Hun er ligeglad med at vi får gæster, at døren bliver smækket, dørklokken ringer osv. Hun gøer for at få opmærksomhed. Det er lettere upraktisk med naboer til alle sider, at hun gør uden grund. Det kan være når hun bider i sin snor, så knurrer og gør hun - det kan være mens vi sidder i sofaen og ikke har fokus på hende, så gør hun. Hun kan være i køkkenet og jeg i stuen, så gør hun. Det kan være i leg, så gør hun.

Det er svært at aflede når vi ikke kan regne ud hvad der trigger hende - hvorfor mit eget gæt er at hun har for meget energi og kommer ud med det den vej.
Vi har forsøgt at ignorere os ud af det, men det er svært kl 5-6 om morgenen eller 22-23 om aftenen hvor hun ynder at gøre det mest smiley

Gode råd er nok dyre, men jeg håber på at i har nogle guldkorn. Eller er det bare sådan her det er at have hvalp? smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalpefrustrationer - råd søges!
  • #2   30. maj 2020 Trine, det er skam heller ikke fordi at vi ikke leger med hende. Tværtimod smiley Men jeg vil tage det til mig, og om muligt skrue mere op for den slags leg.

    Det må gerne være pissehårdt - og jeg synes da det er ekstremt hårdt når jeg aldrig i mit liv har haft med hvalpe at gøre før. smiley Men vi arbejder på sagen - ligenu er det mest belastende gø, bide i snor og snørrebånd.
    Kan vi komme af med de 3, så kommer resten hen af vejen smiley

    Min kæreste har haft for vane at skælde hende ud når hun gør, hvilket jeg har sat en stopper for, da det ligesom bare opildner hende til at gø mere. Ellers har vi som skrevet prøvet at ignorere, og så rose når hun stopper med at gø. Men det er lidt som om at det ikke trænger ind.

    Da det tit er i haven sent om morgenen og aftenen der løser jeg det simpelthen ved at tage hende op og gå ind - i håb om at hun på et tidspunkt lærer at gø i haven betyder man kommer ind og det sjove stopper. Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal tackle det indendørs.


  • JT
    JT Online Tilmeldt:
    maj 2010

    Følger: 8 Følgere: 8 Emner: 24 Svar: 312
    #3   30. maj 2020 Hvor er hun kær smiley
    Tag hende med ud, hvor hun kan bruge sin krop og sin næse. Det trætter mere både fysisk og mentalt end alverdens aktivitets legetøj.


  • #4   30. maj 2020 Ligesom Trine, tænker jeg at det er jeres relation I skal arbejde på.
    I skal have skabt et bånd.
    Ud og se verden sammen, lav opgaver sammen, beløn massivt for kontakt. Væk med tørfoder hvis ikke hun gider det.


  • #5   30. maj 2020 Bliver hun ikke træt af miljætræning? At være med i skoven, se på trafik, biler, knallerter, cykler mennesker, at se på de mange dyr på markerne rundt omkring, at snakke med artsfæller etc.?

    Skye var helt smadret, hvis vi havde siddet på en bænk, ved Brugens parkeringsplads, pga. alle indtrykkene.

    Hvor gammel er din hvalp?

    Vil vovsen ikke lige træklege, apport etc.?

    De mest basale kommandoer, interessede ikke min hund, de første mange mdr. Jeg troede seriøst, at hun var dum som en dør, fordi jeg ikke kunne finde hendes trigger.
    Det er megafrustrerende.

    Den uønskede adfærd med gøen ... Er det ikke noget der ligger til racen, at yippe meget?


  • #7   30. maj 2020 Malene hvilke opgaver har du i tankerne? Jeg vil gerne lave noget med hende, men som det er lige nu så kan jeg ikke finde noget der interesserer hende den vej. Når vi er ude og gå kan jeg godt få et lille træningspas ind engang imellem, men ellers så er opgaver hvor der kræves noget af hende, ikke noget hun finder det mindste interessant.

    Sanne, jo det gør hun. Men den "lange" trættende tur er omkring kl 16- så er hun træt når vi kommer hjem, men hun når ligesom at vågne op igen for os. smiley Vi er også ude at gå inden sengetid - det giver ro.

    Menja blev 9 uger igår smiley
    Opdrætter "advarede" om at hun ville gø når der var noget at gø af. Altså dørklokker, osv - ikke noget på den måde her hvor hun bare gøer for at gø.

    Apport kan du godt glemme - det gider hun ikke ligenu. Men trækkelege er hun glad for - og det er dem vi gør mest i smiley


  • #8   30. maj 2020 Jeg tror du forventer for meget af hende.
    Jeg ville holde det noget mere simpelt smiley

    Som de andre skriver, ville jeg lege med hende, og måske endda droppe træning helt, de er første par uger.
    Hun er jo kun lige flyttet ind, så i har massere af tid til at træne. I skal have opbygget en god relation, og i den forbindelse ville jeg lægge mine kræfter i god socialisering.
    Ud og oplev verden sammen, vis hende spændende ting, mød nogle sjove mennesker.

    Racen i sig selv er vel heller ikke den mest pleasende smiley


  • #9   30. maj 2020 Når nu hun er glad for træklege, så udnyt det.
    Når du har "vundet" det du bruger til træklege, så træner du sit, dæk mm og belønner straks ved at fortsætte med træklege.
    Så bliver det sjovt for hunden at træne lydighed
    Hus, at lade hunden "vinde" legetøjet de fleste gange, eller bliver det kedelig for hende og så gider hun hellere ikke det nedre.


  • #10   30. maj 2020 Det kan sagtens! være at jeg forventer for meget af hende, og det er derfor det kikser. For at være helt ærlig, ved jeg heller ikke hvad jeg skulle forvente af en hvalp. Derfor tager jeg alle tips og tricks til mig smiley

    Nej, japaneren er nok ikke den mest pleasende smiley

    #9 Super fed måde at tænke det ind! Det vil jeg prøve. Jeg har slet ikke tænkt at man kunne gøre det sådan - men jeg er også opvokset med labrador, der er det mad der er bedste motivationsfaktor - Så Menja sætter mig ligegodt lidt på prøve. smiley


  • #11   30. maj 2020 Jeg tænker også at hun skal ud og have noget miljøtræning i stedet for.
    Ta' ned i gågaden og kig på mennesker, på banegården, foran en butik, i skoven, til vandet, mød nogle dyr(heste, køer mv.), tag på legepladser mv.
    Find nye steder hun kan udforske.
    Træningen skal nok komme.


  • #12   30. maj 2020 Enig med de andre.

    Jeg tror hun er fyldt op og derfor hun går fra de opgaver.

    gøen kan sagtens skyldes overstimulering dvs forkert stimulering. hvis du følger rådene i denne tråd er mit bud at hun vil hvile mere naturligt og gø mindre



  • #13   30. maj 2020 Nu kan jeg se i din status besked, at du har hende i snor for at træne ro.
    Det syntes jeg er aaaalt for tidligt, og du bliver hurtigt hende den dumme. smiley

    Udnyt hendes krudt. Når hun er så livlig, ville jeg give den gas med at komme ud. Ikke nødvendigvis på lange ture, men en stille og rolig tur i gå gaden måske. Der kan i stoppe op ved en bænk og sætte jer. På den måde lære hun at forholde sig i ro, når i er ude i byen.

    Selvfølgelig skal hun ikke køre i højeste gear altid.
    Men at træne ro på en 9 uger gammel hvalp, er som at forsøge at tømme havet...


  • #14   30. maj 2020 hvis hun er mindre motiveret for mad så udnyt leg. lær det nu. så kan du belønne med det

  • #15   30. maj 2020 Da min hund var 9 uger, var hendes hjerne slet slet slet ikke klar, til reel træning. Der handlede det udelukkende om tillidstræning, og selvtillidstræning. Hun valgte mig ikke til, medmindre hun blev sat i situationer, hvor motivationen var høj (fx. aktiviteter uden for hjemmet, hvor hun var afhængig af mig, i et eller andet omfang). Hun sov fx. efter eget valg helt alene, ude i haven, da hun var 8 uger og nogen tid frem.

    Bonding er det vigtigste i de første uger. For ALT træning, afhænger af båndet imellem jer.

    Sæt kravene meget ned, de næste uger. Hjernen skal lige kunne følge med.
    Træn ønsket adfærd i alle situationer, uden reelt, nødvendigvis at træne det. Sæt kommando på, når hun tisser, sæt kommando på vent/værsgo, og alle de mere essentielle ting, som I alligevel laver mange gange dgl.
    Sit/dæk er nemt at lære, når hjernen er udvokset nok, og det kommer lige pludselig.

    Jeg har sat kommando på alt, fra min var helt lille. Og hun kunne ikke rigtig noget, før det en dag lige pludselig faldt på plads for hende. Der var så mange indtryk, der ligesom fyldte, så hun havde ikke plads til mere, end "bare", at være hvalp.

    Bare se på hvor meget hunden skal kunne magte, for at komme en tur i skoven, via bil ... Den skal have halsbånd og snor på (min vov synes det var virkelig træls, med det der halsbånd). Den skal ud af hoveddøren (vente, inden den får værsgo, evt. tilbyde øjenkontakt).
    Den skal hen til bilen, uden at bide i snoren, forholde sig til Verden omkring den, imens. Måske den skal over en vej, vent/værsgo (her skal min vov tage øjenkontakt) etc.
    Den skal ind i bilen vent/værsgo, i bur, eller sele, undgå, at blive køresyg.
    Den skal ud af bilen vent/værsgo. Gå tur, lære ikke at bide i snoren (træn nej (det skal trænes som alt andet, flere gange dgl., og du kan finde videoer på nettet) og ro).
    Og så tilbage igen. Der er såå mange elementer i dagligdagens ting, at reel træning, kan blive for meget, i så ung en alder.
    Gerne leg, trækkeleg er super til de hunde, der kan slukke igen. Min vov elsker trækkeleg.

    Vent selv, i alle nødvendige situationer på, at hvalpen er med på, hvad I laver. Alt går laaangsomt, når det ikke lige går for hurtigt smiley
    Jeg tror de fleste hvalpeejere hele tiden føler, at de er bagud, i forhold til "planen", det gjorde jeg selv. Men man indhenter det hurtigt.

    Jeres ro, og tålmodighed, er essentielt. Især i stop-gø-træningen. Spørg opdrætter, ejerne til din hvalps søskende, ejere til din race etc. hvordan de takler den del.
    Jeg har fået mest hjælp af dem, der selv har min race, med sådanne problematikker.


  • #16   30. maj 2020 Ellie var også en mundfuld som hvalp smiley Vi trænede ikke de første uger, og havde hende med over alt. Ellie lærte også hurtigt at gø, fordi det gav jo opmærksomhed. Det er hun dog vokset fra igen. Ellie blev aktiveret med miljø træning og leg. Hun elsker at lege, også da hun var hvalp. Nu er hun 9 uger, og hendes koncentrationsevne er nok ikke virkelig stor. Ellie kunne ikke holde koncentrationen, helt op til 6-7 måneder. Når vi trænede var hun på! indtil hun 5-10 minutter senere var helt fraværende, og bare sad og observerede de andre hunde træne.

    Så det kan også være det der sker med din hvalp, at den simpelthen bare ikke kan koncentrere sig i så lang tid af gangen som du forventer smiley


  • #17   30. maj 2020 Vi er smuttet en tur på den stille ende af gågaden og sidder nu på en bænk i det fine vejr ?? og lytter til lyde og kigger på mennesker smiley

  • #18   30. maj 2020 Skønt! Nyd hende mens hun er hvalpet... Alt det andet skal nok komme smiley

    Du gør alt det rigtige, det passer bare ikke til hendes alder endnu smiley


  • #19   30. maj 2020 Du kan tro jeg nyder hende krøllet - men for satan sådan en hvalp er sværere at regne ud end jeg havde troet smiley

    Og hvor er jeg glad for at jeg gør alt det rigtige - så skal det bare lige tilpasses til hendes alder. Men den kommentar hjalp enormt da dagen igår bare var sådan en dum dag hvor hende skyen mente jeg gjorde alt forkert smiley men hun er også lidt af en diva smiley


    profilbillede
  • #20   30. maj 2020 Som førstegangs hundeejer, er det svært... Det er også svært anden og tredje gang smiley

    Man laver fejl, og vovse bliver måske ikke helt så lydig som forventet, eller får nogle unoder man ikke lige ønskede.. Men man lære det hen ad vejen. Og så længe du er åben om det, så er der god hjælp at hente!

    Baby er en værre gø maskine... især når han er i haven. Det er min egen skyld! For da han var hvalp, tænkte jeg det var smart at kalde ham ind fra haven, og give en godbid hver gang han gøede.. Det har resulteret i at han nu gør, bare for at gø...
    Jeg har forsøgt at gøre det om, men lever med, at Baby ikke kan være i haven uden en Babysitter smiley

    Melanie og Thea gør sjældent.. Så man lære af sine fejl smiley


  • #22   30. maj 2020 Tænker helt klart også at hun skal trættes ved oplevelser smiley

    Da Mille var hvalp (hun har altid haft et ret stort behov for motion, at møde andre hunde, snuse og oplevelser) gøede hun også ofte som du beskriver det, det var simpelthen fordi hun kedede sig og der skulle ske noget! Og jeg kunne ligeså godt først som sidst sørge for at komme ud at gå en tur med hende når det skete fordi ellers holdte det aldrig op! Ikke engang leg eller andet hjalp.. Men turen behøvede ikk være lang hvis hun tidligere havde været ude på en "længere tur" /oplevet meget (håber du ved hvad jeg mener her).. Det stoppede heldigvis da hun blev lidt ældre.. Måske du skulle ta hendes gøen for opmærksomhed som om hun keder sig og der skal ske noget evt en tur når nu du siger det giver ro? smiley Det er selvfølgelig lidt træls at skulle ud hvis man endelig sidder og slapper lidt af, men ja.. Og nej, Mille har ikke lært pga det at det kan betale sig at gø overhovedet!


  • #23   30. maj 2020 Det synes jeg så er et rigtig dårlig råd.
    Hvis hunden hver gang bliver belønnet med opmærksomhed i form af gåture mm, så stopper gøeriet da aldrig. Så belønnes hunden jo for at gø.........


  • #24   30. maj 2020 Anni, sådan har det aldrig været med Mille.. Og altså så har du jo kun at ignorere tilbage hvis du ikk må gi opmærksomhed for at stoppe det.. Ved heller ikk som sådan om jeg vil sidestille opmærksomhed med gåtur.. Men som sagt så blev Mille ved indtil hun kom ud at gå og fik brugt den energi der gjorde hun kedede sig og hun stoppede med det da hun blev ældre og faldt mere til ro.. Og det er ikke sådan at hun har lært at, at gø = sker noget sjovt.. Men jeg gik også bare konsekvent en tur og legede ikke med hende.. Men hvis ikke du mener man må gi opmærksomhed, vil du så ignorere? (kan altså være en dum ting når man bor i lejlighed!)

  • #25   30. maj 2020 Men altså alternativt kan man jo hvis det sker på bestemte tidspunkter bare ligge en ekstra tur ind der feks

  • #26   30. maj 2020 Jeg ville ikke belønne gøeriet med gåtur heller, men jeg ville heller ikke ignorere det. Der er faktisk stort set ingen problemadfærd, som jeg ville ignorere, hellere korrigere kort og mindske frustrationer og negativ kontakt mest muligt.

    Det, jeg gjorde med Coco, da hun var hvalp, og vi boede i lejlighed, var, at jeg afledte med anden aktivitet.
    Så hvis hun gøede, legede vi lidt (som i ultra lidt, måske 1-2min) og så fortsatte jeg med det, jeg var igang med. Hvis hun startede igen, gentog vi. Det trætter hunden, skal jeg sige dig, og det bekræfter den i, at den ikke får (ret meget) ud af at gø smiley
    Man skal så også, hvis man rent faktisk har tid, lege og træne med hunden, hvis den opsøger kontakt (ikke via gø), synes jeg. Det andet er jo mere for at kunne færdiggøre sit arbejde, eller hvad man nu laver.

    Står hunden og gøer i et andet rum, ville jeg kalde ind til mig, give en øvelse (sit/dæk/whatever), ros med leg og så slut.

    Det med at lege kort og slutte træner også hundens tænd/sluk-knap meget effektivt.

    For mig var det en win/win situation, som man siger smiley


  • #27   30. maj 2020 Jeg synes det er lidt bekymrende at opdrætter siger du skal forvente gøen på den måde. Jeg tænker måske at vedkommende har en flok hunde, som han/hun ikke har lært at få til at holde mund.. At man bare lever med skaberiet.
    Er det korrekt, så er hvalpen vokset op med at man løber frem og gøer som tosset ved det mindste. Og den læring kan man jo altså ikke bare pille ud igen.
    Derfor er det bare SÅ vigtigt hvad hvalpen har med sig hjemme fra opdrætter.


  • #30   30. maj 2020 Argh, Malene, du er nu også så hurtig til at male fanden på væggen ift den slags smiley

    Min Coco er en singleton hvalp fra en opdrætter hvor hundene var så skabede når der kom nye mennesker ind ad døren, at man knapt turde stikke hånden ned til dem. Jeg indrømmer blankt at jeg var oprigtig bekymret for at blive bidt af flere af hendes hunde (dog ikke lige Cocos mor). (Og ja, havde det været idag med den erfaring jeg har nu, så havde jeg da valgt en anden opdrætter, men jeg var uerfaren og forgabt i nogle andre ting)
    Min pointe er, at det på trods så gøer Coco overhovedet ikke i dag, hvor hun er voksen. Som i slet ikke.
    Og jeg er da ret sikker på at mange herinde ville betegne en dværgschnauzer, som en gøende race smiley

    Ikke at jeg siger, at TS 100% sikkert kan træne sin japaner til stilhed, jeg siger bare, at man skal lade være med at lægge alle problemer på opdrætters skuldre.

    Selv den bedste opdrætter kan lave problemhunde og selv den værste hvalpefabrik kan lave gode hunde. Sandsynligheden for at få det ene eller anden er bare ikke den samme hos de to smiley


  • #31   30. maj 2020 Jeg har haft japanere i rådgivning hvor de har gøet i 2 eller 4 år før flytning til lejlighed og så har ejer lært dem at være stille, så racen behøver ikke gø af alt, heller ikke selvom den har lært det før ts

    prøv nu disse ting nævnt her først. Hun kan ikke både sove og gø smiley så jeg tror det løser sig af sig selv og finder et normalt niveau..

    racen gør ja,men det behøver ikke være hele tiden, heldigvis smiley



  • #34   30. maj 2020 Emma gøen ved japansk spids er ikke et stærkt instinkt som hyrden heldigvis ved bc.

    uønsket hyrden ved en bc der har øvet sig i en årrække er sværere at stoppe end overdreven gøen ved japansk spids

    Men ja racen gør, men ikke som beskrevet her. Det er en lille hvalps måde at fortælle at du skal lave andet med mig for mit hoved er helt fyldt.... og allerede i dag har ts gjort noget andet og så falder roen på gradvis. er der så en lille rest af vane bagefter kan hun let rette det er jeg sikker på men måske går det helt væk af sig selv

    den hund du har er af en anden kaliber smiley det er en arbejdshest og jeg tror gerne at sådan en 'Pai kopi' kræver mere og andet. hun er herlig!


  • #36   30. maj 2020 A-s, al jeg kan ikk se hvordan det er anderledes at feks sige nej også få stoppet gøeriet lige kort også gå end at aflede med leg.. Det kan da i høj grad ligeså nemt opfattes som belønning hvis målet er opmærksomhed...

  • #37   30. maj 2020 men leg er mere positivt smiley

    For det meste


  • #38   30. maj 2020 Ja, som HL siger, aht relationen til hvalpen:)

    Men også forskellen at det bliver aldrig rigtig en belønning, når lege-lysten heller ikke opfyldes helt. Det bliver bare afledning og ikke andet.
    Det var bare sådan jeg gjorde og det har virket her.


  • #41   30. maj 2020 jeg har erfaringer med at ejere kan løse problemet med overdreven gøen ved racen, også efter mange år. Jeg oplever den slet ikke som en race der er kompliceret på det område.

    modsat en række andre spidser hvor opgaven har været større. men stadig ikke umulig.

    her tror jeg dog det i store træk vil gå i sig selv. Det ville jeg teste først

    og nej det behøver ikke skyldes et problem ved en opdrætter. ofte er årsagen ikke vigtig at kende for at løse problemet. Det er en myte. nogle gange er det en fordel men ikke ret tit faktisk. træningen er ofte den samme


  • #44   31. maj 2020 Jeg tror vi skriver forbi hinanden.

    Jeg deler en række erfaringer med at ejere har løst overdreven gøen ved japansk spids også efter flere år med vanen. for at give ts håb og positivitet

    Jeg oplever ikke racen som kompliceret at arbejde med for ejerne eller ekstrem på nogen måde. tvært imod synes jeg den som dansk spids er en temmelig nem og let trænbar hund at rette op.

    resten ved jeg ikke hvorfor du skriver.... at en race har medfødte anlæg for at gø er jo ikke lig med at den skal gø overdrevent som beskrevet her. Det er et symptom på noget der skal rettes op. hvilket ts er ved.

    Jeg synes ikke rigtig jeg kan tilføje mere uden at gentage mig selv.

    Det var for at fortælle ts at jeg tror hun nu nok skal lykkes med hvalpen fordi jeg har set værre rette sig op


  • #46   31. maj 2020 ok... og mit var til ts smiley

  • #47   31. maj 2020 #30 A-S
    Jeg er vild med at du skal gøre tingene personlige...
    Du lægger alt for meget i det jeg skriver.
    Det ER afgørende hvad en hvalp har med sig fra opdrætter. Det ER også afgørende hvilken type hundeejer hunden ender hos.
    Selvfølgelig kan man rette problemer op, men det kræver jo at man ved hvad man laver, eller får hjælp udefra. For rigtigt mange lykkes det dog aldrig. Derfor var min pointe, at man som ny hundeejer er bedre stillet, hvis hvalpen kommer fra et hjem med samme værdier og forhold, som man selv har.
    Jeg skrev absolut ikke at hele ansvaret var opdrætters. Det var dig, der fortolkede.


  • #48   31. maj 2020 Malene,
    Det er jo ikke sjældent, at du får skrevet tingene, som om slaget nærmest er tabt, bare fordi opdrætter måske ikke er på det niveau, du mener, opdrættere bør være på. Det er ikke skrevet for at nedgøre dig, det er nærmere en "slap af, mindre kan også gøre det" smiley

    Og jeg lægger lige præcis det, i det du skriver, som mange andre ville. Hvis du føler dig misforstået, må du forklare dig bedre smiley


  • #49   31. maj 2020 Eller du kunne læse med mildere øjne.
    Holde dig til sagen i stedet for at gå efter personer i tråden?
    Jeg er realist. Der er uhyggeligt mange problemhunde i DK, og derfor har jeg en mærkesag omkring opdræt.
    Jeg ser jo hundene og ejerne forsøge at fikse problemerne på træningspladsen og ude i verden. De bruger kræfter, man ikke havde behov for, hvis arbejdet var lavet ordentligt fra begyndelsen.
    Beklager hvis det provokerer dig/nogen.


  • #50   31. maj 2020 Jamen godt ord igen. Det er nu engang min opfattelse at du ofte angriber. At det er din mærkesag synes jeg ikke godtgør det.

    Jeg forholder mig absolut til tråden, du skriver til tråden og jeg kommenterer på det med min mening i den sag. Ikke nogen grund til at angribe på den front, det er ukorrekt.


  • #52   31. maj 2020 Jeg må altså give Malene ret i, at man som køber får meget forærende, hvis opdrætter har gjort et ordentlig arbejde på alle fronter.

  • #54   31. maj 2020 Jeg synes overhovedet ikke at der er noget som helst angribende i Malenes svar.
    Det er en konstatering som er sand.

    Og nu er alle mennesker jo hellere ikke ens og udtrykker sig ens.
    Hvad den ene synes er angribende er ikke ensbetydende med at en anden synes det samme.
    Herinde bliver jeg ofte beskyldt for at være en nedladende kælling.
    Det er jeg bestemt ikke hvis man spørger til det i min omgangskreds, det er bare sådan jeg er - uden bagtanker.

    Og godt at vi alle er forskellige, det er en af de ting der gør livet sjovt.
    Nogle kan godt lide Antons måde at kumonikere på, andre igen Johannes.
    Måske man engang imellem skulle stoppe op og ikke straks tænke bedrevidende, angribende nedladende mm kun fordi man ikke har samme mentalitet som den der har skrevet


  • #57   31. maj 2020 sjovt jeg læste heller ikke Malenes svar sådan... Det viser hvor forskelligt man kan modtage ord på skrift

Kommentér på:
Hvalpefrustrationer - råd søges!

Annonce