{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.944 visninger | Oprettet:

Prednisolon {{forumTopicSubject}}

Hvad er jeres tanker om prednisolon til hunde?
Hvor længe kan man bruge det til sin hund efter jeres mening?
Det er selvfølgelig generelt ment, da nogle hunde jo ikke tåler det.
Hvad betegner man som lavdosis?
Kan en hund ikke leve hele livet på lavdosis?
Hvad har I oplevet af bivirkninger?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Prednisolon
  • #1   17. maj 2020 Da Nones startede på det, var jeg græde færdig. Han skulle starte på en stor dosis 40 mg. Han blev virkelig dårlig af det, tissede i sengen, var overhovedet ikke til stede, lå bare og stirrede ud i luften. Bivirkningerne forsvandt heldigvis da vi begyndte at trappe ned, men jeg skulle faktisk helt ned på 5 mg før han var næsten sig selv igen. Han fik prednisolon i lidt over et halvt år, det var meget uvist om han nogensinde ville kunne undvære. Det kunne han heldigvis.

    De 5 mg var en lille dosis her, og i tiden syntes jeg han fungerede helt normalt. Efter jeg tog ham helt af det, der kunne jeg se tågen den lettede fra ham igen, selvom jeg syntes han var sit gamle jeg. Heldigvis er der mange hunde som lever på en lille dosis uden bivirkninger, i mange mange år.

    Nu var Nones jo ikke andet end en stor dreng da han skulle starte, men hvis han skulle have en større dosis end de 5 mg, og livslangt så var han blevet aflivet. Det er bare et vidundermiddel, med en helt masse trælse bivirkninger.


  • #2   17. maj 2020 Kender flere hunde der har levet på det i mange år. Jeg kan ikke have en hund der på det, da jeg ved hvad det ødelægger og og den sult jeg ser hundene får, kan jeg ikke rumme.
    Jeg føler oftes de kommer på det fordi det en nem løsning ved allergi.


  • #3   17. maj 2020 Altså Mille kommer til at skulle ha medrol (også binyrebarkhormon) hele livet formentlig (pga allergi) men i en lav dosis (1mg hver 3. Dag til hendes 12kg).. Når hun får den dosis så har hun umiddelbart ingen bivirkninger men får hun en større dosis (feks 2mg dagligt) drikker hun en del mere end hun ville uden.. Det anbefales at få taget især levertal en gang årligt minimum for at tjekke når de får binyrebarkhormon langvarigt! Ved større dosis bør man også tjekke deres egen produktion af binyrebarkhormon så vidt jeg ved (er jo så ikke relevant for os siger dyrlægen)

    Jeg ville personligt efter at ha prøvet at få binyrebarkhormon i STORE mængder under mit kræft forløb være meget ked af at gi store doser i længere tid (hvad længere tid er synes jeg er svært og kommer nok også an på sygdommen og livet bagefter), da jeg har mærket på egen krop hvor vildt ubehageligt det er at få i store mængder!! Jeg var totalt hyper og kravlede på væggene, kunne ikk være i min egen krop, min hud har taget permanent skade og ja.. Jeg havde det bare SKIDT af det stads!!

    Men den dosis Mille får kan jeg godt leve med så længe der bliver tjekket på leveren! Hun virker fuldstændig upåvirket heldigvis (og hun er ret nem at læse)


  • #4   17. maj 2020 PS dyrlægen siger Mille sagtens kan leve på den dosis smiley Så længe vi holder øje med leveren..

  • #5   17. maj 2020 Pps Mille har på ingen måde øget sult og har aldrig haft uanset dosis..

  • #6   17. maj 2020 Baby har fået prednisolon i en længere periode, før han blev skiftet over på noget andet.
    Planen var, at han skulle have det resten af livet, men dosis skulle øges for ofte, så vi prøvede noget nyt, og det virker.

    Den værste bivirkning vi oplevede var sult... Sult sult sult. Han var SÅ sulten. Derudover blev han lidt oppustet at se på, sov MEGET tungt og blev ret distræt smiley


  • #7   17. maj 2020 Alle mine har haft sindssygt øget sult og har stjålet mad, plus det giver en masse uro i flokken fordi de pludselig bliver så fokuseret på mad.

  • #8   17. maj 2020 Så er jeg nok bare super heldig med Mille smiley Har vitterligt ikk set skyggen af sult! Det ENESTE har været hun har drukket mere når hun er kommet op på/eller over 2mg pr dag.. Men hun har slet ingen bivirkninger jeg kan se på 1mg hver 3.dag.. Heldigvis!

  • #9   17. maj 2020 Baby fik 4 mg dagligt, så det er en noget højere dosis end Mille får smiley

  • #10   17. maj 2020 Dosis betyder selvfølgelig også en del ja smiley

  • #11   17. maj 2020 Har også hørt at medrol skulle være lidt anderledes mht bivirkninger og effekt.. Det andet skulle vist være mere effektivt så vidt jeg har hørt (dog ikke fra dyrlægen)

  • #12   17. maj 2020 Baby fik medrol smiley

  • #13   17. maj 2020 Ja okay så er det jo ikke der forskellen er smiley

  • #14   17. maj 2020 Nej, men hunde reagere helt forskelligt.
    Melanie får medrol lige nu i forbindelse med nogle urinvejsproblemer. Der er ingen bivirkninger overhovedet smiley


  • #15   17. maj 2020 Buster skal have 10 mg i 10 dage og derefter trappe ned på 5 mg. Men han vejer jo også kun 9 kg.
    Så det er vel ret høj dosis?
    Det er ren symptom behandling for vi har ikke kunne stille en diagnose endnu. Muligvis meningitis eller discusspodylitis som begge behandles med prednisolon over længere tid.
    Han drikker mere vand men det er også umiddelbart den eneste ændring jeg oplever.
    Han har altid haft lidt tremor ( rysten ) på bagbenene engang imellem og det er stort set forsvunden efter han er startet på prednisolon. Læste at i usa behandlede man hunde med tremor med prednisolon, nogle gange hele deres liv.

    Jeg har aldrig haft en hund på medicin i længere perioder og aldrig så skrapt et middel. Så det sætter jo nogle tanker igang.
    Men det var dæleme effektivt! Hunden gik fra at være dødsyg med store smerter til at virke fuldstændig rask på en dag smiley


  • #16   17. maj 2020 Hold da op en høj dosis. Baby vejer det samme, og dyrlægen stoppede hans behandling, da han skulle øges fra 6 mg.... Det lyder vildt smiley

  • #17   17. maj 2020 Baby blev øget fra 4 til 6 mg. De 6 mg skulle så ret hurtigt øges igen, derfor stoppede dyrlægen hans behandling.
    Baby's er også kun symptombehandling, da han ikke kan fikses. Så for mig kunne jeg godt acceptere at han skulle have medrol resten af livet, så længe han var glad.

    En dyrlægen syntes dosis blev for høj på medrol.


  • #18   17. maj 2020 Dyrlægen sagde at hvis han fik tilbagefald så skulle han have en meget højere dosis?!
    Der skal vist en meget høj dosis til ved sådanne sygdomme.
    Jeg talte med en vis hund var i behandling for meningitis den fik 40 mg i 4 uger og var nu nede på 20 mg ( hunden vejer 20 kg)


  • #20   17. maj 2020 Ja det er godt nok en høj dosis.. Er det muligvis for evigt den skal ha 5mg dagligt eller i en periode?

  • #21   17. maj 2020 Man må jo vurdere, om bivirkninger eller symptomer er værst.
    Jeg syntes ikke man kan sætte det så sort hvidt op.


  • #23   17. maj 2020 Cf ja det er jeg godt klar over.
    Man må jo vurdere i samråd med dyrlægen, hvad der der bedst.

    Jeg vil hellere lade min hund leve nogle år ekstra symptomfri, med få bivirkninger, hvis det kan give god livskvalitet i de år.
    Alt skal selvfølgelig foregå i samråd med en dyrlæge, så der er fokus på evt. Negativ udvikling i bivirkningerne.


  • #24   17. maj 2020 Sys det kommer an på virkelig mange faktorer.. Feks bivirkninger, livskvalitet, dosis, kurens længde mv.. (en blanding af det hele)

    Jeg kunne aldrig drømme om at aflive Mille når hun kan fungerer uden bivirkninger overhovedet på den dosis hun får og har en rigtig god livskvalitet! Det kan godt ske jeg risikere at hun bliver lidt yngre end ellers den dag hun må herfra men hellere det også hun har haft det godt og ja, man skal være klar på at sige farvel hvis det pludselig ikke er et okay liv for hunden længere! Skal så lige siges at vi har prøvet ALT andet og at det stadig er usikkert om hun kan komme helt af medrol på sigt..


  • #25   17. maj 2020 Når man ikke har en diagnose er det jo svært at spå hvor længe han skal have det.
    Det afhænger jo af hvordan det går og om prøverne viser noget ved dyrkning.
    Indtil videre prøver vi et forløb på knap 3 uger.
    Så det er jo ikke så lang tid. Men hvis det ikke er nok så skal jeg jo til at overveje hvad jeg vil.
    Der vil jeg selvfølgelig se på hunden og vurdere hans livskvalitet og så afhænger det jo helt sikkert af hvor høj en dosis der skal til.


  • #26   17. maj 2020 Ag, altså i sådan en situation ville jeg sige ja til behandlingen også krydse fingre og afvente.. Men igen, lige i din situation tror jeg også det ville komme an på hvordan den ville ha det bagefter hvis den feks skulle på det i 3-4mdr.. Det ville nok være afgørende for min beslutning.. Men nej, jeg ville nok ikke lade min hund få 5mg dagligt livslangt (til de 9kg).. Det er i min verden en for høj dosis, MEN! Altså det bliver virkelig svært hvis hunden bogstaveligt talt ikke har bivirkninger udover at den drikker ekstra.. Kan godt se dilemmaet!

    Personligt har jeg det stramt med at gi Mille 1mg hver 3.dag.. Ville SÅ gerne kunne undgå det.. Håber det lykkedes i længden! Men pt skal vi ha en rolig periode smiley Så tager vi og prøver uden når der er fuldstændig ro på og hun har haft en god lang periode uden ændringer..


  • #27   17. maj 2020 Man skal jo også tænke over hundens alder. Er den 9 år er det jo begrænset hvor meget organer og knogler kan tage skade førend at hunden dør af andre årsager.

    Det vil altid være en vurderingssag for mig om hunden skal leve på medicin resten af livet. Det kan ikke bare stilles op til "binyrebarkhormon er skidt, så hellere afliv!" Det er simpelthen for snæversynet og indskrænket en holdning.


  • #28   17. maj 2020 Gaddafi har lige været på Medrol i 4 uger, i morgen er det sidste dag, hvor han får en kvart tablet 1mg.
    Han vejer 9 kg og startede med 8 mg om dagen i en uge, derefter 4 mg i 4 dage og 1 mg i 7 dage.
    Han måtte desværre op få fuld dosis igen inden han var trappet ud, da han fik tilbagefald.
    Han har så ikke haft nogen som helst bivirkninger.

    Gaddafi får det fordi han periodevis halter på venstre forben.
    Røntgen, CT-scanning og besøg hos specialister har ikke vist hvorfor.
    Her efter 4 uger på Medrol er han holdt op med at halte, så nu håber jeg at det varer ved i lang tid, for mulighederne for at hjælpe ham er ved at være ret små.
    Det er så fustrerende at jeg ikke kan få en diagnose.


  • #29   17. maj 2020 Det er virkelig forfærdeligt ikk at ha en diagnose og derfor ikke rigtigt kunne hjælpe dem smiley I det mindste når man har en diagnose er der oftest ting man kan gøre, undersøge osv.. Uden har jeg følt mig virkelig frustreret, bange og hjælpeløs!

  • #30   18. maj 2020 Kia var på Medrol on and off, det meste af sit liv. Som bolus (PN), ikke som kure.

    Ingen problemer udover inkontinens de sidste år (hun var steriliseret, så det stammede sikkert derfra, og så kom der øget pres på blæren pga. Medrol), men det kunne styres med Incurin.

    Jeg ville ikke tøve med at bruge det under udredning (selvom det jo er meget meget svært at udrede noget, når man er på binyrebarkhormon, da det jo fjerner symptomerne).
    Jeg har arbejdet med med det, hos mennesker. Og hvis det kun skal bruges som kortere kure, så er det ikke specielt skadeligt, i forhold til, hvor godt det virker.

    Kia havde kun brug for 2½-4 mg (hun vejede omkring 30kg). Men det er også individuelt hvor meget de har brug for.

    Jeg håber I finder en diagnose og en behandling.


  • #31   18. maj 2020 Anni: Har I overvejet om det kunne være flåtbåren sygdom? Hvis der har været andre symptomer end halten, kan det være flåtbåren sygdom, og så er det antibiotika, I skal kigge på.

  • #32   18. maj 2020 Sanne, der har ikke været andre symptoner, og flåtbårne sygdomme er udelukket.
    Han har haltet med jævne mellemrum det meste af et år.
    Når han er i sådan en halteperiode, så halter han nogle minutter når han har hvilet/sovet.
    Når først han er kommet i gang, går det ret godt. Men i den her omgang har det været værre. Han har stadig hujet rundt med vennerne og brugt masser af tid til at grave efter mus, men når han stod stille, så støttede han ikke ordentligt på benet, trak det op eller satte det lidt frem så det blev aflastet.
    Samt at han ændrede adfærd, normal er han en velcrohund, men her sidst han haltede blev han liggende, endda når jeg åbnede køleskabet.

    Det sidste specialisten foreslog var, at der kunne laves en kikkertundersøgelse i skulderen næste gang han viste halthed.
    Jeg kan så ikke forstå, hvad en kikkertundersøgelse kan vise som en CT-scanning ikke kan. Glemte at spørge om det.



  • #33   18. maj 2020 Hmm, det virker godt nok underligt at de ikk kan finde årsagen.. Er der kigget på ryg/nakke på CTen? (kan man egentlig se feks prolapser på det? Eller om en disk sidder dumt?)

    Håber da virkelig de finder årsagen! Må godt nok være hårdt over så lang tid og uden en diagnose trods alt muligt!


  • #34   18. maj 2020 Anton har IBD, og har været i behandling med først Medrol i et par år og siden Prednisolon i omkring små 3 år. smiley

    Medrol og Prednisolon er ikke det samme, ikke i forhold til hverken effekt eller bivirkninger. Medrol er en slags udvandet, kunstig binyrebark, der har meget mildere bivirkninger, men heller ikke er helt så effektivt. Vores håb var naturligvis, at Anton kunne holdes på Medrol, men den gik desværre ikke.

    Anton får lavdosis, 1,25 mg. pr. dag, og da det er "rigtig" binyrebarkhormon (Prednisolon), ser vi nogle bivirkninger i form af lidt øget sult, hvilket så heller ikke blev bedre af, at han forrige år måtte kastreres på grund af testikelkræft. Men det er ikke den der voldsomme sult, jeg har hørt om hos andre, og som jeg så hos mine forældres hund, der havde mange bivirkninger. Anton er også blevet mere rund,, og det sidder på bugen, som er typisk ved længerevarende brug af Prednisolon, og det ærgrer mig da, da han altid har været virkelig flot og slank. Han er både knæ- og rygopereret, så jeg havde forsvoret, at han nogensinde skulle blive overvægtig, hvilket pga. IBD´en så heller aldrig har været et problem.

    Han får taget blodprøver hver 3. - 6. måned, for at tjekke nyre- og levertal, og der er gudskelov endnu ingen påvirkning at se, hans krop viser ingen tegn på de bivirkninger, hvilket jeg er dybt taknemmelig for.

    Nu er han på mirakuløs vis blevet 10 år (fylder 11 til oktober), og den dag, hans organer begynder at vise tegn på påvirkning, siger vi tak for denne gang.

    Han har ikke ændret sig i hverken sind, humør eller energiniveau efter opstart af behandling, og det hænger naturligvis sammen med den lave dosis, og ændrer han sig for meget en dag, er det også tak for denne gang.

    Så det er meget forskelligt fra hund til hund, hvor meget de påvirkes af den medicin, og jeg ville lade det komme an på en prøve, før end jeg afviste behandlingen.


  • #35   18. maj 2020 Nicki er på prednisolon lige nu, da hun desværre begyndte at hoste en del, mens vi boede i skimmelsvamp.

    Hun fik taget røngten og der var nogle hvide plamager, som ikke skulle være der og det hang sammen med at skyldes skimmelsvamp. Kennelhoste, hjerteorm, alm orm og lungeorm var selvfølgelig udelukket..

    Så hun får prednisolon lige pt og første "dom" er at hun skal fortsætte 3 måneder efter vi er flyttet væk fra skimmelsvampen. Hun blev startet op ca 1 mdr inden vi flyttede (det tog noget tid at finde årsagen)

    Jeg er også selv blevet syg af skimlen, men bliver langsomt bedre..

    Hun vejer 27kg og får 2mg om dagen (1/2 pille). Det er nok til at holde hende symptomfri og vi har endnu ikke set nogen bivirkninger.

    Easy får også 1/2 pille hveranden dag, da han også begyndte at få symptomer lige før vi flyttede, dog ikke lige så slemt som Nicki, derfor yderligere nedsat dosis. smiley


  • #36   18. maj 2020 Jeg har igennem de sidste 8 måneder haft min tæve, Rami, på prednisolon 2 gange. Hun er 10½ og vejer ca 42 kg. Min dyrlægen sagde det var et sats da især store hunde ofte reagerer voldsomt på prednisolon.
    Første gang var voldsomt - hun tissede og drak nærmest hele tiden, blev utroligt sløv og var depressiv - det hjalp ikke at trappe ned... 2. gang blev det givet af nød da corona gjorde vi ikke kunne komme til specialdyrlæge og hendes sygdom var voldsom - det var næsten værre end første gang og havde hun haft muligheden tror jeg hun havde hængt sig i et træ smiley Begge gange er hun begyndt at bløde ret kraftigt fra skeden, et symptom dyrlægerne siger de ikke kender til...
    Da vi fik diagnose bad jeg dem finde andet medicin en prednisolon - det kunne lade sig gøre og det er jammerligt dyrt... men der er ingen bivirkninger og har god effekt smiley


  • #37   18. maj 2020 Jeg har haft en hund der fik en lave dosis prednison hver dag de sidste 4 år af sit liv. Han havde fået fjernet en ondartet kræftknude ved haleroden som 6 årig og var egentlig frisk og rask. Men sammen med kræftknuden var der også fjernet en lymfeknude. Og det var det der drillede ham; han fik lynhurtigt en stor væskeansamling ved haleroden som generede ham. Efter at have fået den tømt nærmest 100 gange i løbet af 3 måneder satte vi ham prednison. Høj dosis i få dage og så nedtrapning til 2.5 mg pr dag. Han havde ingen bivirkninger ud over at pelsen blev sådan lidt underlig sprød. Da han fylte 10 år fik han lymfekræft og jeg valgte at aflive ham lidt hurtigt, da jeg ikke ville trække min gamle dreng igennem flere operationer og helst sige farvel til ham inden han blev rigtig syg af kræften.

  • #38   18. maj 2020 Caos startede på 60 mg (han vejer 18-19kg) og selv da han var nede på 5mg havde han bivirkninger, efter endt kur på 81 dage, lugtede han forfærdeligt ud af munden i næsten en måned, derefter brugte han næsten 2 måneder på at smide sin pels, den er heldigvis godt på vej tilbage, han mangler bare fanen på halen, så er han fin igen,, men han kommer ALDRIG på prednisolon eller i hans tilfælde prednicortone igen, det vil jeg simpelthen ikke byde ham, men ikke alle hunde reagere som ham, nogen tåler det langt bedre og uden bivirkninger,, men det noget skidt for kroppen

  • #39   18. maj 2020 Det er også prednicortone som Buster får lige nu. Og jeg oplever nu ingen bivirkninger selvom det er 10 mg dagligt.
    Men det kommer måske først senere?
    Jeg håber han kan klare sig på noget mindre dosis eller helt uden på et tidspunkt.
    Men jeg tror helt ærligt at var død hvis han ikke var sat i den behandling.
    Man giver jo ikke medicin for sjov skyld.


  • #40   18. maj 2020 Det er også Prednicortone, Anton får. smiley

  • #41   18. maj 2020 Caos ville også ha været død uden behandling, da han ikke ville kunne spise, hans mund kunne kun åbnes lidt og det ville blive mindre og mindre uden Medicinen, desværre kan sygdommen komme tilbage og ja, så det farvel smiley , så jeg håber at HVIS den kommer tilbage, så må den gerne lige vente 5-6 år ( han havde Eosinofil myositis )

  • #42   18. maj 2020 Pepsi får Medrol i perioder pga. allergi. Han er frygtelig, når han får det. Han er simpelthen så sulten, drikker voldsomt og tisser i et væk. Han kan stå med lettet bagben i 2 min og bare tisse og tisse. 10 min efter gentager det sig dag ud og dag ind..... Jeg har gudskelov haft hans allergi under rimelig kontrol det sidste års tid, så der har ikke været behov for Medrolen smiley Da han i sin tid fik det første gang mente dyrlægen han højst sandsynligt skulle have en lavdosis resten af hans liv, men det kommer ikke til at ske (min beslutning) pga. bivirkningerne. Han har de samme bivirkninger både på høj og på lav dosis. Han har det slet ikke godt med det.

  • #43   18. maj 2020 PS. Jeg glemte at skrive at min hund vejede 19 kg så de 2.5 mg var en forholdvis lav dosis. Men jeg ikke alle hunde tåler prednison lige godt. Min var en af de heldige der ikke rigtigt havde nogen generende bivirkninger ved det.

  • #44   18. maj 2020 Det lyder som om Nicki VIRKELIG får en lav dosis med 2mg pr dag til 26-27kg hund?

    Men ja, det virker, så det er vel det vigtigste..


  • #45   18. maj 2020 Milla Milles dosis svarer til 0,6mg dagligt pr 24kg - men ja, det er stadig en forholdsvis lav dosis smiley

  • #46   19. maj 2020 Jeg har det meget anstrengt med prednisolon efter vores gamle Meck fik det - 12 1/2 mg/dgl - de sidste 4 år af hans liv og jeg selv fik det over et halvt år i både høj og mellem dosis.
    Mit valg er nu - for både mig selv og mine hunde - at det udelukkende er noget, der skal bruges livreddende og ikke som længerevarende kur.

    For mig er det ikke et mirakelmiddel, det er noget giftigt stads med bivirkninger, der kraftigt influerer på livskvalitet.
    Det er nemt, det er billigt og det er afsindigt effektfuldt, hvilket i mange år har gjort det til et naturligt førstevalg.
    Det er begyndt at flytte sig, heldigvis.
    Bedre, men også langt dyrere midler kommer frem.

    Jeg kan slet ikke rådgive om det, dertil er jeg for farvet. Det er noget, man skal mærke efter i maven.


  • #47   19. maj 2020 Hvad hedder de bedre men dyrere præparater?


  • #48   19. maj 2020 Anton har også forsøgt Atopica, som er et dyrere præparat, og uden bivirkninger som Predisolon/binyrebark, men desværre havde det ingen effekt på ham. Jeg ved, at flere med allergihunde er glade for det. smiley

  • #49   19. maj 2020 Ok, men afhænger det ikke af hvilken sygdom det drejer sig om?
    Jeg er med på at der findes alternativer til meget.

    Der er jo desværre ingen endelig diagnose på Buster. Så det gør det nok ret vanskeligt at finde et alternativ. Håber virkelig de sidste tests viser noget der kan lede dyrlægerne på sporet.
    Det er lidt underligt at have en alvorlig syg hund der bare virker 100% frisk og glad.
    Han får kun få km gåtur og nogle søgeøvelser og det er jo minimalt i forhold til hvad han plejer. Så han er jo ved at eksplodere smiley
    Her er han på gåturen fra i går.


    profilbillede
  • #50   19. maj 2020 Jo, det gør det da helt sikkert, så meget er jeg /heldigvis smiley ) ikke inde i de forskellige sygdomme og præparater. smiley

    Jeg er enig med dig i, at det er mærkeligt og frustrerende at have en tilsyneladende syg hund, der bare ikke viser det, andet end on/off, det gør det enormt svært at navigere i.


  • #51   19. maj 2020 AG - jwg tror ikke der findes noget nu, der kan bruges som man vil bruge prednisolon her, desværre.
    Uden en diagnose er det jo.som at famle i blinde og prednisolon bruges netop ofte til at forsøge at dæmpe symptomer når man ikke har så meget andet at gøre.


  • #52   19. maj 2020 #49
    Jo, det afhænger i høj grad af hvad problemet er.
    Min tæve har fået konstanteret lupus - prednisolon bruges oftest til dette men også bl.a produkter med ciclosporin. Min tåle fint modulis som er ciclosporin - og der er stor effekt hos hende.


  • #53   19. maj 2020 Det var interessant, da man hentede ciclosporinen fra menneskemedicin til den veterinære - og endnu mere nu, hvor man også udvikler biologisk medicin til dyr.
    Der er fuld skru på udvikling af immunmodulerende medicin til mennesker for tiden, med lidt held smitter det af - men der er lige nu 10-15 år fra nybrud i menneskemedicin til nybrud i veterinærmedicin.


  • #54   19. maj 2020 Skrigehunden, mig bekendt er atopica bestemt ikke uden bivirkninger? Ikke de samme som binyrebarkhormon men stadig langt fra uden bivirkninger mig bekendt!

  • #55   19. maj 2020 Indtil videre er planen at han er under prednisolon behandling i 3 uger incl nedtrapning.
    Men det afhænger jo af om han får tilbagefald.
    Muligvis skal han behandles i flere måneder med antibiotika. Lige nu får han ronaxan, da vi “håbede” på at han havde anaplasmose men alle tests er negative. Så det kan det ikke være.
    Så skal måske nok skifte til et andet præparat.

    Dyrlægen regner med at det er infektionssygdommen discusspondylitis. Men de kender næsten intet til sygdommen
    Den er ikke ret kendt i dk og danske dyrlæger ved åbenbart ikke så meget om den.
    I usa og Canada er den ret kendt og de tilråder imellem 2-6 mdr med antibiotika. Røntgen løbende og at hunden holdes strengt i ro i op til to mdr.
    Dyrlægen har indtil videre beordret 10 dage på antibiotika?!
    Men det kan jo aldrig være nok hvis det vitterlig er den sygdom....
    Og hans røntgenbilleder viste jo ingenting?!
    Nu er de sendt ud til hans kiropraktor. Måske kan han se noget....

    Åh altså jeg føler mig godt nok meget usikker i alt dette smiley heldigvis virker hunden så til at have det fint smiley


  • #56   19. maj 2020 Pernille, jeg har da aldrig påstået andet? smiley

  • #57   19. maj 2020 Skrigehunden, synes bare det lød som om du mente det var smiley Og det kan faktisk også gi ret mange bivirkninger.. Hvis man endelig vil ha noget kløestillende/så de ikk slikker poter så giver cytopoint mig bekendt en hel del færre bivirkninger ved langt langt de fleste.. Man må desuden ikke bruge både cytopoint og atopica sammen så hvis man bruger cytopoint og det ikke alene er nok er der faktisk ikke andre muligheder end binyrebarkhormon (har lige været igennem møllen)..

  • #58   20. maj 2020 Nå, det blev en brat nedtrapning af prednisolon smiley
    Dyrlægen ringede og bad mig stoppe behandlingen omgående.
    Efter at hun havde snakket med en del andre dyrlæger om sagen, mente hun han var fejlmedicineret.
    Han skulle så fortsætte på Ronaxan og så venter vi og ser om han bliver dårlig.
    Hvis/når det sker er det MR/CT scanning.
    Der skulle også gerne tages rygmarvsprøve og ledvæske men det kan man ikke når han er på Ronaxan.


  • #59   20. maj 2020 Hvor brat? Man skal VIRKELIG passe på med at stoppe uden langsom nedtrapning! Og især når der er givet SÅ høj en dosis!

  • #60   20. maj 2020 Dyrlægen sagde stop omgående uden nedtrapning.
    Det sagde hun man godt kunne når behandlingen ikke havde varet længere end en uge


  • #61   20. maj 2020 Forstår ikke, at du skal stoppe med tabletterne straks.
    Min dyrlæge siger, at man aldrig bare må stoppe, men at man skal trappe ned.



  • #62   20. maj 2020 Det kommer vel an på hvad alternativet er. Hvis hunden er fejlmedicineret kan fortsættelsen måske skade mere end et brat stop måske gør.

  • #63   20. maj 2020 Okay, håber virkelig hun er sikker i sin sag!! Har bare svært ved at tro det efter SÅ høj en dosis også selvom det har varet kort tid.. Men selvfølgelig hvis man stoler på sin dyrlæge gør man jo hvad de siger, det forstår jeg også sagtens!

    Måske ville jeg nok prøve at ringe til en vagt dyrlæge og tjekke hvad denne siger om det og lige kort forklare, men jeg går også med livrem og seler!! Også ville jeg bare ha det bedre med liiige at tjekke når man ellers altid siger laaangsom nedtrapning.. Men det er også bare mig og man reagerer forskelligt smiley

    Ligemeget hvad så håber jeg at den nye medicin virker og at I finder en diagnose! smiley


  • #64   20. maj 2020 Jeg spurgte netop ind til nedtrapning. Men hun forklarede at man godt kunne stoppe brat når blot det var efter kortvarig behandling. Men ved længere behandlinger skulle der trappes ned.
    Han har jo aldrig fået høj dosis kun 1 mg pr kg pr dag. Og vejledningen siger imellem 0,5 og 4 mg pr kg pr dag.
    Og han har kun fået to dage med indsprøjtning og 4 dage med pillekur.
    Så regner da med at hun ved hvad hun gør.
    Jeg ringede til kiropraktoren ( også dyrlæge) da han gerne ville opdateres løbende.
    Og han sagde også god for at stoppe steroid behandlingen uden nedtrapning.




  • #65   20. maj 2020 Okay smiley Jamen godt nok så er der jo styr på det - troede den fik 60mg..

  • #66   20. maj 2020 60 mg ? smiley smiley
    Ej dog ikke smiley
    10 mg Pr dag og han vejer ca 9,5 kg
    Det skulle være helt ude af kroppen i løbet af to døgn.
    Jeg håber virkelig der er styr på den del.
    Men nu må vi jo se om han får store smerter igen.
    Han får ronaxan ( antibiotika) der skulle afhjælpe infektionen.

    Men vi aner jo desværre ikke hvad han fejler smiley


  • #67   20. maj 2020 Pøj pøj, håber at det hjælper og at du får en diagnose. smiley
    Det er så opslidende når ikke man kan finde ud af hvad de fejler.


  • #68   20. maj 2020 Åh det var Rikke s der havde oplevet den dosis.. Ved ikk lige hvorfor jeg huskede det sådan.. Men det er nu stadig en høj dosis til 9,5kg smiley Men ja, så længe de to behandlere er enige så burde det jo være okay smiley

    Gi endelig en update senere om hvordan det generelt går smiley


  • #69   20. maj 2020 Tak smiley
    Det er vildt hårdt og frustrerende ikke vide hvad han fejler og blot skal afvente reaktion hele tiden. smiley
    Nu skal han overvåges døgnet rundt og jeg skal tage hans temperatur 3 gange dagligt.

    Dyrlægen sagde nu at det var en forholdsvis lav dosis steroid han var på og det siger vejledningen jo også. Nok også derfor jeg ikke har set nogen bivirkninger.
    Nu håber jeg bare at der ikke sker noget ved at stoppe behandlingen.

    Hvis det havde været meningitis som de troede i sidste uge så skulle han have meget meget høj dosis og i lang tid smiley men den teori er de gået bort fra.


  • #70   20. maj 2020 Jeg skal være ærlig at sige at jeg er lidt lettet over den beslutning - også selvom det er brat. Binyrerne er næppe gået i stå så hurtigt.
    Til gengæld har bakterier frit lejde når prednisolonen er i kroppen og det kan være katastrofalt.


  • #71   20. maj 2020 Man kan ikke udrede på binyrebarkhormon, så det gav heller ikke mening. Jeg håber I hurtigt finder ud af hvad det er, og kan få sat gang i den rette behandling.


  • #72   20. maj 2020 CH
    Han har heldigvis fået antibiotika lige siden opstarten på prednisolon.
    Men om det er det rette antibiotika ved vi jo ikke.
    Hvis ikke, så er skaden sikkert blevet større smiley

    Alle
    Jeg er ret glad for at jeg læste op på diverse diagnoser og derefter spurgte dyrlægen grundigt og forklarede hvad udenlandske dyrlæger anbefalede. Det gjorde netop at hun dobbelttjekkede og snakkede med kollegaer og ringede til mig.


    Håber jeg bliver mere tryg ved Århus dyrehospital.
    Nu ser vi fremad. Det skal bare lykkes at få ham rask igen.
    Han er simpelhen den skønneste glade og dygtige lille vovse smiley


  • #73   20. maj 2020 Århus dyrehospital er simpelthen SÅ dygtige! Er sikker på I er i gode hænder der smiley

Kommentér på:
Prednisolon

Annonce