{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.252 visninger | Oprettet:

Hvalpe udenfor {{forumTopicSubject}}

Er det en stor ting i USA, at hvalpene ikke må komme ordentligt udenfor før de har fået alle deres vacciner som ~15 ugers?
Er der bare en exceptionelt anderledes risiko i USA?

Jeg følger en youtuber fra USA, som undrer sig over at hendes nye Alaskan Klee kai hvalp ikke vil lukkes i bur, æder alle møbler og humper hendes anden hund.
Folk foreslår at hunden er træt og velstimuleret inden. Hun svarer, at hvalpen er træt efter at have leget med hendes anden hund, og det er godt for han kan ikke komme ud og få anden motion inden han er blevet fuldt vaccineret.

Så forstår jeg dælme da godt, at man får en understimuleret sindssyg hvalp, hvis det er det eneste, den får tilbudt - nå ja og så lige en tur på altanen for at tisse i falsk græs smiley

Men jeg har da hørt det fra andre i USA også - at hvalpen ikke må komme udenfor haven. Er det bare endnu en, øh... speciel USA ting? Det er jo ikke noget, vi her i Danmark anser som en lige så stor risiko.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvalpe udenfor
  • #4   14. feb 2020 Ja, det er normalt mange steder - ligeledes er der en del opdrættere i USA der ikke vil have besøg af hvalpekøbere grundet smitterisiko... I USA har man et helt andet syn på dette


  • #6   14. feb 2020 Vi hører det altså også indimellem i klubben.
    At folk ikke kan/vil/må starte til hvalpemotivation, fordi de har fået at vide, at den ikke må møde andre før den er "XX" antal uger...

    Så det er ikke kun over there, at det florerer.


  • #7   14. feb 2020 En tidligere kollega fik en hvalp (coton eller havaneser) for 4 år siden og opdrætter fortalte, at den ikke burde komme udenfor haven førend den var 16 uger.
    Og det var her i landet..
    Heldigvis rådførte kollega sig hos hundekyndige bekendtskaber og hunden kom på opdagelse i verden længe før de 16 uger.
    Har senere hørt, at der var kontakt til kuldsøskende og nogle havde udviklet sig lettere uheldigt.
    Om det skyldes, at de havde fulgt opdrættere vejledning, meldte historien dog ikke noget om.


  • #8   14. feb 2020 Præcis Yorkie...
    Og det er så dem, der ringer til os, og ikke kan forstå, at hvalpe på hvalpemotivation skal være under 4 måneder, når de starter smiley


  • #10   14. feb 2020 Da jeg købte min første hund, og det er 40 år siden i år, fik jeg også at vide, at han ikke måtte møde andre hunde, før der var gået 10-14 dage efter hans parvo vaccination. Så han mødte ikke andre hunde de første 10 dage, jeg havde ham. Og det tog han nu ingen skade af.
    Det har også været god latin i DK, at hvalpene skulle være færdigvaccinerede, før de mødte fremmede hunde.

    Mht. USA er det mit indtryk, at der er mange flere hunde, der ikke bliver vaccinerede samt at der er mange flere hunde, der render frit rundt, så det giver måske mening at være lidt mere hys med sin hvalp. I hvert fald visse steder kunne jeg godt forestille mig, at smitte risikoen er noget større end i DK.


  • #11   14. feb 2020 Jeg læste faktisk præcis linket som Christina har sat ind, inden jeg oprettede tråden, og blev fuldstændig paf over "reglen" med to gange 10 minutters leg.... og det var så den aktivitet til hvalpen... smiley

    Jeg synes også enkelte gange jeg er stødt på en lidt mildere version af vanviddet herhjemme. Men det lyder da fuldstændig overdrevet - og totalt synd for små aktive, nysgerrige hvalpe smiley


  • #12   14. feb 2020 Lene: ja jeg tænkte også på, om det havde noget med smitterisikoen at gøre, så det reelt var langt farligere end her i Danmark. For det lyder da som noget af en overreaktion ellers - men altså, USA har nok også ofte en tendens til at overdrive når det gælder dyr... smiley

  • #13   14. feb 2020 Fünke, ja det må ikke være sjovt at have hvalp i lejlighed over there, hvis man har den indstilling til det.
    Og endnu værre at være hvalp og skulle bruge hele sin energi inden døre. Og hvordan eller snarere hvornår renlighedstræner man den så ?

    Men enig, man får let et indtryk af USA som ekstremernes land, hvad enten det så er i den eller den anden ende af skalaen. Men nu er der jo mange amerikanere, så formentlig er der også mange helt almindelige nede på jorden hunde ejere.


  • #15   14. feb 2020 Den italienske opdrætter, jeg har købt 2 hunde hos, vil ikke have fremmede til at røre sine hvalpe, før de er 8 uger og vaccinerede. Og det er på grund af skræk for smitterisiko.

    Jeg må indrømme, at jeg sank en ekstra gang, da jeg var nede og hente Celtia (10 uger gammel og den første hvalp til at forlade kuldet), og hørte om det for første gang. Men sjældent har jeg mødt et mere kontaktsøgende kuld. Og jeg må indrømme, at de to hunde, jeg har købt der, er nogen af de mest menneskeglade og kontaktsøgende hunde, jeg har haft. Og det siger en hel del, for sammenligningsgrundlaget et også meget venlige og kontaktsøgende hunde.

    Så bestemt, der er da også europæiske hunde ejere og opdrættere, der er meget nervøse for smittefarer.


  • #16   14. feb 2020 I USA er der langt flere ikke vaccinerede hunde end her i landet og der er flere tilfælde af parvo udbrud end vi har. Man mister også flere hvalpe til herpes, da herpesvaccinen ikke kan fåes derovre - måske der er en sammenhæng?


  • #18   14. feb 2020 Kenzie, jeg er sikker på, at rigtig mange hvalpe ikke møder andre hunde end deres mor, mens de er hos opdrætteren. Jeg tænker på de mange steder, hvor folk bare har den ene tæve, som de trækker et kuld på. Og heldigvis kan der da blive gode hunde ud af sådanne hvalpe også, også når det gælder omgang med fremmede hunde.

    Jeg synes, det er lidt mere specielt ikke at ville have fremmede mennesker til at røre dem, og jeg ville aldrig selv havde gjort sådan i mine kuld. Men hvis det medfødte temperament er i orden, og den kontakt de får i det her tilfælde fra opdrætteren og hendes mand er tilstrækkelig og positiv, så er det altså også godt nok.


  • #20   14. feb 2020 Den hvalp jeg omtalte tidligere, der var det ikke pga smittefare, men fordi opdrætter mente at små hvalpe var for skrøbelige psykisk til at komme ud i verden før de var 16 uger...

  • #21   14. feb 2020 Kenzie, var hun dansk opdrættet ? og blev hvalpene ellers solgt i DK ? Tror du det var et bevidst valg, eller blev det bare sådan ?
    Det er alligevel usædvanligt. De fleste gange har der vel været hvalpekøbere på besøg, som har mødt og rørt hvalpene.
    Næsten alle hvalpene i Celtia's kuld skulle til udlandet, og jeg ved, at der ikke havde været hvalpekøbere og se dem, da jeg som den første hentede min hvalp.


  • #22   14. feb 2020 Man skal ikke ret langt væk før at hunde holdes på en helt anden måde end i Skandinavien, hvor vi vaccinere og generelt passer rigtig godt på vores hunde. Jeg kan godt forstå at opdrættere i syd- eller østeuropa er lidt påpasselige. Der er meget store dele af hundepopulationen i de områder der er uvaccineret og hvor prævalensen af mange af de sygdomme vi stort set ikke kender heroppe er meget høj. Det samme gælder i USA. De har dog ikke store populationer af halvvilde hunde, men mange hunde vaccineres ikke (det er dyrt for en fattig familie) og så vælger man istedet at holde sin højt elskede hund hjemme så man ikke risikere at den bliver smittet. Og så er en meget stor del af den amerikanske befolkning bare sådan helt generelt ikke særlig veloplyst og ufatteligt gammeldags.

  • #25   14. feb 2020 Okay, Kenzie, men så er der også en vis forskel, for da Celtia og hendes søskende blev vaccineret i 8 ugers alderen, var der ikke andre end opdrætteren og hendes mand, der havde rørt dem. Og det var et bevidst valg. Det tror jeg alligevel ikke, man møder ofte i Skandinavien.

    Hvor normalt det er i Italien eller Sydeuropa i det hele taget ved jeg ikke. Jeg havde ikke hørt om det før, og det er heller ikke mit indtryk fra franske opdrættere.

    PS: jeg har nu heller aldrig fulgt et "socialiseringsskema" ved mine kuld, men de har da mødt forskellige mennesker og prøvet lidt forskelligt. Men de forskelige to-do lister, som man ind i mellem ser på nettet er skudt helt over målet efter min mening.


  • #26   14. feb 2020 Præcis Isabelle, det ville give mening - er det også din opfattelse, Mette, at det mest er pga. en forhøjet smittefare?


  • #27   14. feb 2020 @26: Det er det jeg har hørt fra amerikanske hundeejere.
    @24: Der hvor jeg har købt Clinton (og hans to forgængere) var der altså heller ikke noget socialiseringsskema osv. Hvalpene har set deres vante omgivelser i opdrætters hjem og have. Af fremmede mennesker har de kun mødt det mennesker der nu engang har gæstet opdrætters hjem. De har ikke været ude og kører bil og prøvet alt muligt. Og i min optik bør det vel sådan set heller ikke være nødvendigt at udsætte små hvalpe på under 8 uger for alt muligt underligt. Det der betyder allermest er nemlig genetik. Clintons opdrætter fokusere på at lave mentalt robuste hunde og de præges godt på en helt almindelig hverdag. Det man får med hjem er en hvalp der møde verden med nysgerrighed og fri for forbehold og man savner ikke at den ikke har været på stranden, ude og køre bil eller mødt alle mulige forskellige mennesker.


  • #28   14. feb 2020 Jeg troede egentlig at de forskellige lister var tiltænkt hvalpe køber. Og at det var en rettesnor/huskeliste til forskelle ting man kan udsætte hvalpen for fra man får den og frem??

    Personligt har jeg aldrig fulgt sådan en liste.

    Jeg har godt hørt om det ned at holde hvalpen inde, i programmer fra England. ??


  • #30   14. feb 2020 Hvem listerne oprindeligt er beregnet til, ved jeg ikke, men jeg har da set dem som forslag til både opdrættere og ejere.

    Ud første gang omkring 8 uges alderen har jeg også set i engelske programmer. Ikke egentlig at det er blevet sagt, at sådan bør det være, men i programmer hvor man ser at hvalpene kommer ud første gang, og det er tydeligt, at de nærmer sig de 8 uger.


  • #31   14. feb 2020 En anden ting med hvalpe fra USA, som man skal have med i billedet, er, at de ikke har den 8 ugers regel, vi tager som en selvfølge. Jeg er sikker på, at de fleste seriøse amerikanske opdrættere ikke sælger deres hvalp tidligere end vi gør, men der er jo mange andre steder at få hvalp end lige de seriøse, og det lader ikke til at være usædvanligt at få en 6 ugers hvalp hjem.
    Og en 6 ugers hvalp er selvfølgelig endnu mere sart end en 8 ugers, og endnu mindre sandsynligt vaccineret, når man får den.


  • #32   14. feb 2020 #29, det er nok ikke så usædvanligt, og man skal nok ikke så mange år tilbage, før det var normen.

    Den første hvalp, jeg købte, havde været hos dyrlægen og blive vaccineret, fordi det var et lille kuld. Ved de andre har dyrlægen været ude og vaccinere. Og ingen af dem havde været væk fra hjemmet for at opleve verden. Den har de oplevet efter jeg fik dem.


  • #34   16. feb 2020 Håber de kommer efter det derovre. Da vi fik vores første hund sagde mine forældre også at hunden skulle være de der 12-15 uger før den måtte snakke med andre hunde pga. smittefare. Det var efter vejledning fra andre og opdrætter. Det var i 1999. I dag er de af en anden mening. Jeg var 9-10 år, så lyttede bare efter hvad de voksne sagde.

    Ja måske deres vaccine program ikke er lige så udviklet/udbredt?


  • #35   16. feb 2020 Generelt skal man passe på med at dømme andre lande, ud fra ens egne værdier og traditioner.

    USA er et kæmpe land, hvor der er lige så store forskelle som i E.U.

    Vi kan ikke sidde som et lille bitte land og så sammenligne "vores" holdninger med USA.

    Det giver ikke mening.


Kommentér på:
Hvalpe udenfor

Annonce