{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.223 visninger | Oprettet:

BC eller Aussie? {{forumTopicSubject}}

Hej allesammen!
Jeg ved godt dette er et emne som allerede eksistere mange steder, men synes alligevel jeg mangler lidt. ??

Jeg går og leger lidt med tanken om hvad næste hund skal være for en. Og jeg er simpelthen blevet så vidt af hundetræning, især agility. Dog behøver det ikke være på et sindsygt højt plan, men vil alligevel gerne have en hund som kan noget.

Ved god alle racer kan bruges, og at alle hunde er forskellige trods race beskrivelserne.

Men jeg søger også en hund jeg kan have med mig næsten overalt. Familie komsammen hvor der er andre hunde og mennesker selvfølgelig, markeder med mange metnnesner, dyr, lyde og dufte. Stævner med hund, og så er vi meget til biltræf hvor jeg også ønsker at have hund med.

Og selvfølgelig skal de vænnes til, socialiseres og positiv forstærkes inden man bare slæber dem rundt til alt ting.

Ved at border collie nok er overlegen i forhold til træning, men er der mere "ro" stress mæssigt på en aussie? Tænker især i situationer med mange mennesker og måske også lidt støj.

Har læst og læst, og snakket med et par kenneler omkring border collien. Og også nogle der har og træner dem, men mangler bare alligevel lidt info omkring forskellen stress mæssigt.

Dette er stadig bare på overvejelse stadie, der går lige lidt år endnu inden. Og vil være helt sikker på mit valg.

Håber i vil hjælpe ????


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  BC eller Aussie?
  • #1   17. nov 2019 Der er stor forskel på border og Aussie smiley De bliver desværre ofte sammenlignet, men det er en misforståelse.
    Aussien kan sagtens stresse op. Min gør det specielt i nye situationer og mange mennesker. Dvs. Vi tager ham sjældent med nye steder hen med mange mennesker. Jeg kender flere aussier med samme problem, men selvfølgelig også nogle uden problemer. Aussien er som regel let at træne, men gider ikke flere gentagelser igen og igen.

    Om man skal vælge en border eller Aussie er et temperament spørgsmål. Der er fordel og ulemper ved begge racer smiley Jeg har tabt mit hjerte til aussien smiley

    Jeg har kun erfaring med aussien.

    Ps. Der er flere ældre tråde her i Forum mhp. På dette emne. Prøv at søge på dem smiley


  • #2   17. nov 2019 Mange tak for dit svar smiley ja kan godt se der er stor forskel på dem. Kan godt lide at de har lidt mere størrelse, og selvfølgelig deres udseende. Men skal ikke være det der afhører noget som helst. smiley Vil rigtig gerne træne sådan lidt mere seriøst. Og vi er meget ude af huset, og det ville jo være fantastisk at kunne tage den med smiley

  • #3   17. nov 2019 Svigerforældrene har en aussie, så mit udsagn er primært beskrevet udfra ham. Vi har passet ham flere gange ifbm. ferier, så kender ham ret godt.

    Han stresser bestemt også op - han gør det på en måde jeg ikke oplever med min schæfer eller collie (ikke border - almindelig collie).

    Han elsker at træne, men bliver hurtig utålmodig (og gør) og gider ikke gentagelser. Han er lidt mere bulderbasse end jeg oplever BC'en i leg (men jeg kender ikke nogen rene BC'er godt) og generelt også mere selvstændig sammenlignet med BC og schæfer.

    Han har rigtig meget lyd på helt generelt - både til agility, på gåtur, i haven, når han leger osv. Det er helt klart værst udendørs.

    Det skal dog ikke lyde som om han er vildt stresset, han kan sagtens ligge og sove hjemme og lever som normal familiehund, med ugentlig træning og daglige gåtur på ca. 1 times tid. Hans indkald fungerer også godt (kunne min ene godt lige lære noget af!!) og han er jo super intelligent. Han hviler også rigtig meget i sig selv og har ikke problemer med lyde, andre hunde eller mennesker (men han er ikke en hund du tager med et sted hen bare fordi - så er han bare irriterende. Han er med, fordi han skal noget - gå tur eller træne) smiley


  • #4   17. nov 2019 Jeg tror mere det er en linje/individ-spørgsmål end et racespørgsmål om du kan finde en hund, der roligt kan deltage i alt det ønskede fra startindlægget. En stor del vil selvfølgelig også handle om træning, prægning og ejers håndtering af reaktioner.

    Jeg ser en del hunde af begge racer til prøver i forskellige sportsgrene. Nogle kan ikke engang gå egen bane, uden at være ved at gå til af stress og gøen, for ikke at nævne at de da slet ikke kan gå gå roligt rundt blandt andre og kigge på, mens andre både kan forholde sig roligt ude på siden samt gå bane/optræde uden vild stress.

    Agilitykonkurrencer føres på et smerteligt højt stressniveau (betragtning som tilskuer) både på banen og på sidelinjen, og jeg ved ikke om man kan få en hund, der kan køre så ekstremt højt på banen, og samtidig kan forholde sig roligt på sidelinjen og i de andre situationer, du gerne vil medbringe hunden til.
    Så måske du skal prioritere hvad det er du helst vil have? Og måske vælge en linje/hvalp i kuldet med rigtig meget 'slukknap'. Ellers kan det blive op af bakke gerne at ville have hunden med til alle de arrangementer.


  • #5   17. nov 2019 Har du kigget på klepie?? Jeg har trænet med en del border folk, og jeg må sige det med linier skal man virkelig have sat sig ind i. For nogen køre så højt og har så meget hyrde instinkter at de ikke tur til agility, de stresser alt for meget og hyrder føren. (Disse ejer træner så Lp eller rally)
    Aussi ved jeg er meget sent moden så man kan blive sat lidt tilbage trænings mæssig. Ang stress ved jeg ikke


  • #6   17. nov 2019 Jeg synes umiddelbart at jeg har kigget på lidt af hvert smiley udseende på bordet collien og i særdeleshed aussien tiltaler mig meget. Jeg har bare været i tvivl om hvilken hund det bedst håndterer større sociale sammenkomster uden at stresse for meget. Begge har selvfølgelig lav stress tærskel, og stresser derfor nemt. Det gælder vist generelt de fleste hyrdende racer. Men kunne godt være at den ene tolererede det bedre end den anden.
    Der er plusser og minusser ved begge.
    Ved aussien:
    - Kan godt lide at den holder vagt.
    - Kan godt lide dens udseende.
    - Kan godt lide størrelsen.
    Ved border collie:
    - kan godt lide dens fokus.
    - Kan godt lide dens lidt mere blide måde at lege med hunde.
    - Kan godt lide dens eminente trænings indstilling.

    Det er svært at bestemme sig hel synes jeg.
    Men én ting er sikkert, det er vigtigt for mig at den kan komme med steder hen. Vi er meget på farten, der er altid plads til træning og sjov. Men det sker ofte forskellige ting i weekenderne, hvor vi er ude af huset. smiley Og der vil jeg så gerne have hunden med smiley


  • #7   17. nov 2019 Det er vel også ok at være interesseret i to racer. Tag ud og besøg flere opdrættere af begge racer og mød dem evt til sportsevents. Så kan du vurderer hundene hjemme og på farten.
    Og vælge det der passer dig bedst.


  • #8   17. nov 2019 Ja det har du helt ret i ville være en god ide! smiley smiley

  • #9   17. nov 2019 Tænker også der kun er én vej - Ud og mød nogle hunde.
    For selv indenfor racerne er der kæmpe stor forskel på linjerne og det har meget at sige at finde netop den type man selv kan lide.

    Så min anbefaling er klart at komme ud og møde nogle hunde, både hos opdrættere og til konkurrencer og div. arrangementer.
    Tag en lille notesblok med rundt og spørg hvor folk har hundene fra hvis du møder nogle du kan lide og husk at få noteret hvem forældrene er (tro mig, man glemmer det) og pludselig begynder du at få gengangere og så ved du hvad vej du skal gå smiley


  • #10   17. nov 2019 Aussien er som udgangspunkt mere selvstændig og mindre førerfokuseret end BC'en. Men de varierer rigtig meget.

    Min gamle tæve var en maskine på træningspladsen. Der var FULD fokus og hun kunne blive ved og ved og hun havde samme fokus og intensitet på sidste gentagelser, som på den første.

    Hun var også en stressbombe og havde ikke helt nemt ved afvigelser fra rutinerne - det stressede hende og resulterede i vandren og mere gøen.

    Hun var umulig med børn (havde så heller ikke boet med sådan nogen) og gavde stærkt hyrdeinstinkt også overfor andre hunde og mennesker.
    Hun var temmeligt vagtsom og helst fri for at fremmede gramsede på hende. Men hun var tilpas førerfokuseret og lydig til at være mega nem at gave medudi verden - hun var med til stævner med hestene, udexat fotografere mm.

    Sten er lige modsat - han er hilsetosse, mega laid back og vi har arbejdet temmeligt hårdt for at få bare nogenlunde fokus og iver på træningspladsen. Han er noget mere selvstændig og tåler ikke alt for mange gentagelser.
    Til gengæld er stress ikke noget vi bøvler med og han siger sjældent noget.

    Gaia var temmeligt hårdhudet, Sten er en meget blød hund - det er næsten ikke til at tro at de to er samme race.

    Min oplevelse ud fra bl.a. aussiegrupper på FB er at en del bøvler med ro - jeg tror dog også det er noget, mange glemmer at øve.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #11   17. nov 2019 Det er skræmmende at det åbentbart er sådan det er. Det er ganske enkelt ikke rimeligt for hverken hund eller ejer. En hund der sælges til private og ikke kan fungere i almindelige hverdagssituationer,er ganske enkelt dårlig avl.

    Pludselig er det ikke dårlig avl men sådan er det nogen der er. Man vænner sig til at racen bliver ødelagt. Man burde aflevere hunde tilbage såfremt de ikke kan fungere normalt. For racens skyld. Men det er avler jo godt klar over at mange ikke gør og så kan det forsætte.



  • #12   17. nov 2019 Hvilke hunde er det der skal leveres tilbage Max?

    Ingen tvivl om, at der er virkeligt ringe individer i begge racer, men det er da mit indtryk, at der avles ganske velfungerende hunde i begge racer, og at overdreven stressikke bare er sådan det er at have BC/aussie.
    Nen begge racer har meget stor variation, så det kræver jo man gør sig klart hvad man ønsker.

    Der er ret mange hestemennesker, der har BC'er der fungerer helt fint når de er med til stævner blandt mange mennesker osv.

    Og ift stress synes jeg faktisk det var noget nemmere at håndtere gaias til tider hårfine stresstærskel en stens lidt overdrevne laid back attitude, men det afhænger nok af hvem man selv er. Mådke det lykkes at få mellemtingen i næste forsøg smiley

    Uanset, så er det ikke mit indtryk at hberken BC eller aussie har så store problemer, at man nærmest er nødt til at acceptere uhensigtsmæssig avl.


  • #13   17. nov 2019 Giver Michelle helt ret smiley
    At en hund stresser op i én bestemt situation er ikke lige med dårlig avl. Det sker inden for alle racer.
    Jeg ved, hvad der stresser min hund op, så jeg tager mine forholdsregler og tager ham ikke med til diverse arrangementer i bybilledet. Dette både for hans og min skyld.

    Billedet er forøvrigt taget i dette øjeblik smiley Tror ikke han er specielt stresset p.t smiley


    profilbillede
  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #14   17. nov 2019 Det siger vil sig selv. Hunde der ikke kan klare at komme med rundt. Klare at begå sig i verden.

    Alene det at man er klar over,at det er noget man skal være opmærksom på,viser vil at det er et problem.


  • #15   17. nov 2019 Men hvad er det for aussies og BC'er der ikke kan komme med rundt?
    Det ville slet ikke være noget, jeg ville have i overvejelserne ved køb af aussie - de er ganske forskellige, nogen med stresstendenser osv. Men at dømme ud fra de aussie-grupper jeg er medlem af, så har rigtigt mange aussieejere hundene med ud i verden og dem jeg møder IRL virker da heller ikke problematiske i den henseende.
    Det største problem jeg hører om aussies er manglende evne til at falde til ro i hjemmet og "skal aktiveres hele tiden"...

    Jeg ved ikke om det forholder sig ligesådan med BC, men dem jeg har mødt har været ret ligetil.

    Så måske det mere handler om, hvad folk tror de skal passe på, end hvad der reelt er et problem?

    Lidt som bekymringer om, om nan nu kan aktivere dem nok, for man læser jo alle steder, at sådan en BC skal motioneres 10 timer dagligt og trænes mindst 5, ellers kravler dem på væggene.


  • #16   17. nov 2019 Sådan HELT overordnet, så er der mere skrammel i BC’en; men det er naturligt nok, eftersom de i antal er overlegne. Og så er der flere typer end i andre racer. Efterhånden er der udstilling, sport, hyrde og hardcore hyrde. Og der er alt fra de mest robuste sind, til tvangshyrdere og over i angstbidere.

    I aussien er der sikkert lige så stort spænd, men man ser bare ikke så mange af dem. Jeg har mødt enkelte, som har et meget sart sind, og enkelte som er meget skarpe.

    De fleste er dog lige midt imellem, og er nogle skønne hunde. Jeg er selv mere til aussier - uden at jeg lige kan sætte fingeren på hvad det er der gør det. Måske synes jeg at BC’en er lidt for meget maskine og lidt for lidt selvstændig? Ej, jeg ved det ikke, men hvor den ene race er en mulighed engang i fremtiden, så er den anden bestemt ikke.


  • Max H
    Max H Tilmeldt:
    dec 2008

    Følgere: 9 Emner: 11 Svar: 3.273
    #17   17. nov 2019 Michelle. Læs første svar. Her skrives det at det er et problem flere har.

    Læs videre. Her skrives om hunde der ikke kan klare at gå rundt at kigge.(BC)

    Hvis det skal blive bedre må man jo forholde sig til at det er der.


  • #18   17. nov 2019 Max - og jegsiger blot, at det er ikke det generelle billede jeg oplever af racen (aussien). Stort set alle jeg kender med racen har dem med ud i verden og i de grupper jeg er i, er det også ganske udbredt. Det betyder self ikke, at der ikke kan være hunde, der ikke kan finde ud af det, men jeg synes der er ret langt fra det og så til at sige, at det "bare er sådan det er at have aussie"

  • #19   17. nov 2019 BC’en er nok næsten den race der bruges mest til diverse hundesportsgrene.
    Det kræver altså en psyke hvor man kan have hunden med rundt. Og at den kan arbejde i stresset og fremmet miljø.
    Ja der er stressede og utilpassede individer. Ofte hænger det sammen med for lidt eller forkert stimulering. F.eks Omplaceringshunde der er skadet for livet.
    En aktiv arbejdsrace skal bruges fornuftigt.

    Malene
    Hvis agility er på skadeligt stressniveau hvad er slædeløb så? For sjælden har jeg da set og hørt hunde skabe sig så vildt som inden de skulle løbe.
    Og ja selvfølgelig kan agilityhunde da slappe af når de ikke skal løbe. De er jo ofte ved siden af agilityringen i flere dage af gangen.
    De skal da gerne kunne præstere lige godt lørdag morgen i første løb som i sidste løb søndag eftermiddag.

    Jeg er klart til BCen. Det er en helt fantastisk race. Den er bare på på på når man vil arbejde. Og den slapper fint af så snart den ikke skal arbejde.
    Utrolig nem og føjelig race når blot den aktiveres korrekt. Men man skal kune lide det følsomme sensitive væsen.
    Aussien ser jeg som mere tung i hovedet og kroppen. Mere selvstændig, reserveret og vogtende end BC.
    Hvis jeg skulle have en aussie ville jeg se på minien ( MAS)


  • #20   18. nov 2019 AG lige nu har jeg en lille blanding af islandsk fårehund og Dansk svensk gårdhund. Hun er til tider en lidt usikker, og meget forsigtig pige. Har startet flere stævner med hende, og hun har nu heldigvis også altid godt kunne finde ud af når hun er på og skal præstere, og kan slappe mere af udenfor banen smiley hun har også tendens til stress, og dyrlægen som vi gør flittigt ved (genoptræning efter diskusprolaps) mener hun har ADHD. Dog har jeg ofte haft hende med diverse steder, og ja hun stresser. Men jeg har altid haft hende med, selvfølgelig stadig på hendes præmisser. Stress i mindre og indenfor visse rammer mener jeg også kan være sundt, det lærer de også af. Men selvfølgelig ikke for meget! Så har der bare været grænser for hvor tæt jeg gik på evt larmende biler, eller holdte mig lidt væk hvis der var folk der sang eller råbte eller andet, osv. smiley Tænker umiddelbart også at jeg nok mest er til border collie, synes den er utrolig spændene at skulle arbejde med. smiley Er super glad for alle der har svaret på denne tråd! Mange tak skal i have! Alle inputs er altid velkomne, og spændende! smiley

  • #21   18. nov 2019 Afsted og møde en masse hunde. Så er det lettere at finde ud af, hvad du er til og hvad du ikke er til.
    Du er altid velkommen, hvis du er i Nordjylland!


  • #22   18. nov 2019 Læser og læser jo på de her skønne racer smiley fandt en lidt sjov liste med de mest lydige og kloge hunderacer. Border en tog 1 pladsen, og mener at aussien kom på en 42 plads eller deromkring. Der er jo da alligevel et pænt stykke imellem dem... Ved godt border en selvfølgelig er intelligensmæssigt overlegen. Men de får det til at lyde som om at aussien faktisk ikke overhovedet er særlig lydig. Der stod at aussien kun adlød ca.50% af gangene. Og skulle have en kommando 25 til 40 gange før end den forstod det. Derimod skulle borderen kunne lære det efter 5 gange, og adlyde 95% af gangene. Hvad tænker i om det?

  • #23   18. nov 2019 Tina - de der intelligenstest tester i virkeligheden mest trænbarhed - ting som førerfokus, samarbejdvilje osv. Og hunde lærer altså forskelligt - de fleste terrier scorer heller ikke ret højt i sådanne tests, men de er altså ofte ganske kloge hunde.
    Aussien er, so. Tidl nævnt, ikke så førerfokuseret eller samarbejdende som BC.
    Men jeg tror generelt du skal passe på med at sidestille aussie og BC. Det er begge hyrdehunde, men derudover er de ret forskellige. De er lavet til ret forskellige ting og forskellige måder at arbejde/samarbejde på. Selvom både corgi og BC er hyrdehunde, ville du formentligt ikke forvente det samme af de to race - se på aussie vs BC på samme måde smiley


  • #24   18. nov 2019 Nej det har du fuldstændig ret i... smiley Undrede mig bare over at de lå så langt fra hinanden, fordi jeg har et indtryk af at aussien er intelligent og samarbejdsvillig på et rimelig højt niveau også. Men ja, det er jo mange ting der spiller ind i sådanne tests. smiley


  • #26   18. nov 2019 Ja hun ser da super afslappet ud smiley Dejligt at det kan være så ukompliceret at have sin hund med sig smiley

  • #27   18. nov 2019 Vi har en aussie i klubben, som uden tvivl er den mest intelligente og trænbare hund, jeg nogensinde har mødt. Han skal have vist nye øvelser én gang, roses på det rigtige tidspunkt, og så har han fanget hvad det går ud på. Men han er stadig en bandit, som laver narrestreger og tager røven på sin ejer smiley

    Hvis han havde en rutineret hundefører, ville han stryge direkte til tops. Han er hos en førstegangshundeejer, og de lærer så meget sammen, de 2 smiley


  • #31   18. nov 2019 Ham ude i klubben er bestemt ikke tung, hverken i krop eller sind. Han er smalt bygget, og så er han gudesmuk smiley Jeg bryder mig ikke sådan helt vildt meget om blue merle, men Sirius er så vanvittig smuk, kærlig, dejlig og intelligent smiley

    Jeg forsøger hver uge at stjæle ham smiley


  • #32   18. nov 2019 Sammenlignet med BC er ausdien generelt temmeligt selvstændig - men det er jo stadig en samarbejdende hyrde, så sammenlignet med beagle er den jo topmålet af samarbejdende... alt er relativt smiley

    Der er også undtagelser - gaia var absolut ikke selvstændig. Hun var mix af show og brugs og vel næppe en god aussie set med "racebriller" på. Men jeg er ikke umiddelbart stødt på andre aussies med så meget fokus og samarbejde som hende.

    Sten er en helt anden type. Han vil gerne arbejde, men er meget mere selvstændig (og teenager... fokus kan ligge på et meget lille sted pt smiley ).

    Jeg har også mødt aussies som faktisk ikkegad være aktive... jo de kunne da løbe lidt omkring med andre hunde, men det der træning... nej tak. Den slags man fristes lidt til at give et los i r*ven i håb om de vågner op.
    Så de kommer i mange udgaver og herhjemme er det ret svært at finde nogen, der for alvor går op i brugen. Jeg tænker de fleste laver et eller andet med dem, men det er udstillingsresultaterne der prales med og det der præsenteres på hjemmesiderne... det er der fokus ligger - at lave en pæn hund, der også kan trænes med, ikke at lave en super træningsmakker, der også er fornuftigt sat sammen. Sådan lidt sat på spidsen.


  • #34   18. nov 2019 Og rent fysisk er der jo også stor variation... sten har endnu ikke rundet 19 kg (han er 10 måneder), mens man også finder hanhunde på 30+ kg

  • #36   18. nov 2019 #33, som jeg skriver i mit første indlæg her i tråden, så ved jeg godt at der er variation. Men altså, det er der da virkelig også i BC. Fra store, tunge, dovne overpelsede hunde, til bitte små og lette. Og det samme i sindet.

    Schæfer og BC er nok de racer hvor der kan findes mest lort, både i sind og sundhed. Men der er jo så også virkelig mange af dem, så selvfølgelig er der mange der er lort. Det er bare ikke ensbetydende med at der ikke også er mange gode smiley


  • #39   19. nov 2019 Kenzie, det er ikke fordi jeg lige har været ude for at tælle alle hunde. Men fra mit perspektiv, altså en aktiv hundeklub, ser jeg så meget skrammel i BC og schæfer. Vi havde bl.a. en 10 mdr gammel BC, som blev aflivet, fordi hofterne var så dårlige, at de gik af led.

    Jeg snakker i øvrigt ikke om hunde med stamtavler, men “ægte uden stamtavle”.

    I forhold til variationen i BC, er det også med stamtavle. Altså en BC på 25 kg, som er pelset som en collie, det er bare vanvid.


  • #40   19. nov 2019 36
    Wow det var da ellers noget af en kommentar?!
    Schæferen har ligget øverst på populær listen mange gange. Og døjer utrolig meget med sundheden og temperamentet.
    Intet af det passer på Border collien.
    BC’en er en sund race.
    Den lærer bare utrolig hurtig, også dårlig adfærd hvis den ikke aktiveres og trænes korrekt.
    Hvis f.eks uønsket hyrdning bare får lov at udvikle sig er det nærmest umuligt at fjerne senere.
    Det stiller måske lidt større krav til ejeren.
    BC’en er nok den nemmeste race hvis blot den aktiveres og trænes korrekt.

    Men BC er nok virkelig en ka li eller ka ik li race. Den er virkelig speciel og helt fantastisk smiley
    Af en eller anden grund tiltaler den rigtig mange af dem der også kan lide dansk svenske gårdhunde smiley Helt utroligt så mange jeg kender der har eller har haft dsg og BC smiley


  • #41   19. nov 2019 Øh... alle racer er vel "den nemmeste race - hvis den bare trænes og aktiveres korrekt".
    Lidt ligesom "racen er super pleasende - når den vil".

    Hehe. Måtte lige komme med et indspark fra sidelinjen, for det er altså lidt volapyk smiley


  • #42   19. nov 2019 Det mener jeg så ikke at det er Fünke.
    Ofte hører man at BC er virkelig krævende, men det er faktisk en utrolig nem race at have.
    Nem at lære at gå løs og at ignorerer andre mennesker og dyr, nem at have med rundt.
    Forskellen på BC og f.eks labradoren er at hvis de ikke aktiveres og trænes korrekt. Så affinder labben sig ofte med det og sover pænt i sin kurv og æder sig fed. Hvorimod BC’en den bliver en pestilens der hyrder alt i bevægelse eller finder en anden underlig tvangsadfærd.


  • #43   19. nov 2019 AG, så alle bordere er super, bare de aktiveres korrekt? Altså, så kan man jo sige det samme om alle racer.

    BC’en er præcis lige så ødelagt, som alle andre racer, der findes mange af, og som er populære at lave “ren, men uden stamtavle”. I øvrigt er der også temmelig nogle af dem med stamtavler, som er rystende angste for alt muligt - skygger, fugle der letter, biler der accelererer. Men ok, de er sikkert aktiveret forkert (2 af dem jeg kender, er E-hunde, og bor hos meget rutinerede hundeførere).

    Og jeg er vild med den manglende erkendelse smiley


  • #44   19. nov 2019 At det er en nem race er sådan set ikke hvad jeg kommenterer. Det er mere hvad der kommer bagefter.

    Kan du ikke se at det er en underlig modsigende argumentation?
    "Den er nem - hvis bare du træner og aktiverer den korrekt" er lige så absurd som "slædehunden kræver ikke meget motion - hvis du bare sørger for at give den nok motion først".

    Det giver ikke helt mening smiley


  • #45   19. nov 2019 Border collien er rent fysisk en relativt sund race. Særligt hvis man vælger med stambog. Mentalt har racen udfordringer og derfor anbefaler jeg altid at man møder forældredyrene og ser dem i et andet miljø. Eksempelvis ser dem løbe konkurrence eller lignende.
    Hvis det er hyrdehunde, der kun hyrder, så anbefaler jeg at man er endnu mere opmærksom. Det kan nemlig være svært at se deres mentalitet, når de hyrder (man ser eksempelvis ikke om de er sensitive overfor miljø eller lyd).


  • #46   19. nov 2019 Er en velaktiveret og velstimuleret hund ikke altid nem at have? Uanset race?
    Synes da personligt at min lille slædebamse-flok er vanvittigt nem. smiley


  • #53   19. nov 2019 #43
    Jeg er vild med at du mener Gimmick er rystende bange for alt muligt og overhovedet ikke er velfungerende smiley
    Hunden blev kredsmester i 3 discipliner i år.
    Jeg ser en velfungerende BC og det tror jeg faktisk også ejeren og opdrætteren gør.
    Men det viser jo bare at der er forskel på de øjne der ser. smiley

    Mange Bc opdrættere laver et kæmpe arbejde for racen. Andre avler bare på revl og krat.
    Så JA man skal da se sig for. Og alligevel er der ingen garantier.
    Ingen påstår at der ikke findes dårlige eksemplarer i racen. Men vi snakker vel det generelle billede.
    Og der vil jeg sige at BCen er sund og oftest ikke den der sætter grænsen for ambitionerne.
    Det er dog en følsom race så såvel som det kan blive sindsygt flot ligeså dårligt kan det blive når tingene går galt.

    Og nej jeg mener ikke at en slædehund er en nem race bare den får motion nok. Den er stadig svær at træne og motivere og den vil stadig være svær at gå løs med overalt osv. Men det er min personlige mening.


  • #54   19. nov 2019 Gimmick er ikke én af dem smiley Han havde en periode hvor han var bange for ...... springbrættet, eller hvad var det? Ingen af dem jeg nævner, er fra min egen kreds, i øvrigt.

    Men han er syg, selvom vi åbenbart ikke må snakke om det her i tråden. Han har en arvelig hjertelidelse, og heldigvis kan hans ejer jo nærmest trylle, så han er ikke påvirket af det længere.

    Og jeg ved godt at du ikke læser det, men ikke desto mindre prøver jeg lige én gang til:

    RENE * MEN * UDEN * STAMTAVLE


  • #57   19. nov 2019 A
    Nå ok, det var bare ham du skrev om sidste gang vi to debatterede dette emne. smiley
    Ja han har en arvelig lidelse og det ved alle. Men det er da ikke noget racen døjer med.
    Hvis vi snakker om alle border lignende blandinger så bliver det nok lige rigelig bredt smiley


  • #58   19. nov 2019 Altså, som jeg efterhånden har skrevet maaaaaaaaaaaange gange, er det alle BC’er (og schæfere, som der jo også er mange af “ren, uden tavle”).

    Og jo, der er lige så mange dårlige hunde MED stamtavle i BC, som der er i schæfer. Og nu orker jeg simpelthen ikke at gentage mig selv mere i den her tråd.

    Kan I ikke bare læse hvad jeg skriver? Og erkende at BC’en ikke er perfekt? Det ville simpelthen også være underligt, hvis det var den ENESTE race, der er 100% sund både fysisk og mentalt smiley


  • #59   19. nov 2019 Der er ingen der påstår at BCen er perfekt.
    Men du skriver
    “Schæfer og BC er nok de racer hvor der kan findes mest lort, både i sind og sundhed.”
    Og det er da en underlig påstand når BCen går for at være en sund race.
    Det mener du så ikke, og det må du jo om.


  • #61   19. nov 2019 Kenzie, se #39.

    AG, men vi har lige remset op, at de kan lide af hjertesygdom (som jo ikke på nogen måde er ukendt i racen). De kan have dårlige led, som alle andre. Der er øjensygdomme - eller øjenlyser man for hyggens skyld? Døvhed forekommer også.

    Og så er der det mentale - lydangst, meget sensitive, stress, angstbidere, ODC-lignende adfærd og uønsket hyrdning.

    Sund? Tja, det afhænger da bestemt af øjnene der ser. Jeg ser præcis lige så massive udfordringer i BC’en, som i andre racer. Og i antal, er BC og schæfer immervæk nogle af de største.

    Og så må jeg erkende at jeg bliver lidt forundret (skræmt?) over at man totalt kan lukke øjnene for, at ens race har udfordringer. Hvis alle ser det på den måde, vil det jo aldrig blive bedre. Og hvis opdrættere er lidt så optimistiske/naive i deres syn på racen, så kan det jo ikke undre, at det ligesom er noget der bliver ved med at dukke op....


  • #62   19. nov 2019 BC’en er da ikke en af de største racer?
    Første tal af registrere. Andet tal er importer. Tredje tal er total for racen.
    På linket kan du læse om racen. smiley De skriver også at racen er generel sund smiley
    https://borderck.mono.net/9465/%C2%A0%C2%A0Hvordan%20er%20racen


    profilbillede
  • #63   19. nov 2019 Beklager TS at din tråd er kørt lidt af sporet. smiley
    Men BC er altså bare en enten eller hund smiley
    Enten elsker man denne fantastiske race smiley eller også gør man bestemt ikke.
    Held og lykke i din søgning efter den rette hund! Uanset hvilke race du vælger.


  • #66   19. nov 2019 64
    Muligvis smiley Tallene er fra DKK
    Ja altså de tager jo ikke højde for alle BC blandingerne eller lookalike. Men det er jo de færreste opdrættere af blandingshunde der går op i sundhed.
    De fleste BC opdrættere går nu rigtig meget op i sundhed. Heldigvis smiley For racen er jo altså skabt til at arbejde og det kræver en sund og holdbar krop.

    65
    Det var vi så enige om


Kommentér på:
BC eller Aussie?

Annonce