{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  korsbånds skader.
  • #1   19. jun 2007 Jeg kender til et levende eksempel - der i år er 9 år.
    Han har klaret sig fænomenalt - brugt på praktisk jagt og masser af prøver.
    Han kom tilskade ved at hoppe ud af en bil (fra ladet) og benet blev hængende fast.

    Ejeren bor i RødeKro i Sønderjylland


  • #2   19. jun 2007 Karin : okay, lyder dejligt.

    Min kærste og jeg står nemlig og kraftigt overvejer at købe en 10 mdr. gammel Alaskan malamute tæve.
    Vi var dernede igår for at møde kennelen og hunden og må indrømme at vi er blevet ofre for "hundesyge" , vi faldt begge pladask -og det samme gjorde shorty.
    Men en af de ting der bekymrer os er at hun har overrevet sit korsbånd, helingen går dog utrolig stærkt, hun fik bandagen af igår og allerede en halv time efter gik hun næsten uden problemer på det syge ben.
    Men jeg er mere bekymret for fremtiden med sådan en hund, om der ville være større risiko for at skaden skete igen osv. Og selvom kennelen var utrolig hjælpsom med spørgsmål derom kan man ligeså godt forhøre sig hos neutrale parter.


  • #3   19. jun 2007 Jeg har haft købt en " syg" hund, og det blev ikke andet en udgifter.. Er det jer skal der stå for genoptræningen af hende ??? I skal overveje det meget, et er at det er ens egen hund der kommer tilskade, noget andet at købe den syg...

  • #4   19. jun 2007 Tine : vi havde nemlig også besluttet os for at vi bare ville se kennelen og lære dem at kende og sige nej til hunden da vi ikke vil have en "syg hund".
    Men Luna (som tæven hedder) var præcis som vi ville have vores hund skulle være, pånær dette korsbåndsproblem.
    Hun blev opereret i tyskland af en specialist, men da jeg ikke kender meget til skaden personligt ville jeg gerne høre andre om hvad det kunne indebære og hvad følgerne kunne være.


  • #5   19. jun 2007 Er der ikke en rimelig stor risiko for at det andet korsbånd også ryger , eller husker jeg halt forkert?

  • #6   19. jun 2007 min gamle hund sprang korsbåndet først i det ene bagben, og jo så er der stor risiko for at de også gør det i det andet ben det gjode min også du kan læse om hans historie i mit foto album om Enzo hvis du er interreseret..

  • #7   19. jun 2007 Marianne : hvis vi beslutter os for at købe hende får vi hende ikke før 1. juli, måske senere da hun skal have tid til at hele før hun bliver "smidt" ind i en ny familie. Genoptræning er jeg igang med at google efter nu og vi har talt om svømning.
    Men lige nu er jeg kun ved at undersøge forskellige ting, jeg ringer tilbage til kennelen på fredag for at høre hvad dr. dyr har sagt og så må vi tage den derfra.
    Imens prøver jeg at skaffe så meget viden som muligt om skaden så jeg ved hvor vi står.


  • #8   19. jun 2007 Catja : en sørgelig historie og føler med dig.
    Havde du kontakt til en specialist eller en god dyrlæge som kendte til korsbåndsskader? ( spørger da jeg gerne vil snakke med en og ikke føler at den dyrlæge jeg forhen har brugt er en telefonopringning værd )


  • #9   19. jun 2007 jeg har kendskab til een der kom sig helt efter operation, men desvære også til een hund som aldrig kom sig og måtte aflives 4 år gammel efter 2 operationer og stærke smerter.
    mit råd, køb en hvalp istedet....


  • #10   19. jun 2007 Freddy & Baloo : Har aftalt telefontid med en dyrlæge kl 12 som jeg skal have en snak med, vil gerne høre en "proff" om hans meninger og erfaringer.
    Hunden vil blive min kærestes så det er i sidste ende hans beslutning, vil bare hjælpe med at ligge alle fackts på bordet inden vi står med en syg hund.


  • #12   19. jun 2007 rigtig god ide´at tale med dyrlægen. Det er meget svært valg at stå i. Jeg forstår godt at i er i tvivl. Man kender jo ikke fremtiden. Det kan jo også gå galt for en hvalp.
    Held og lykke med det valg i end måtte træffe.


  • #13   19. jun 2007 Susanne : hun er virkelig skøn. Som sagt besluttede vi os for inden vi kørte derned at vi ikke ville have hende pga. skaden, men hun var det dejligste væsen, stille og blid og en rigtig hyggehund. Og hun kunne komme overens med ham vi har i forvejen, hvilket tæller højest.
    Så nu er vi i tvivl.. suk..

    Hvis jeg forstår det ret så er moderen til Luka, Luna´s mormor..

    Freddy & Baloo : tak.


  • #15   19. jun 2007 Susanne : det er nemlig det. Der er så meget der taler for, hendes temperament, at hun ikke er vildt motionskrævende og har behov for at løbe 30 km hver dag, at hun ikke er af de største mutter da vi bor i lejlighed, at hun er ret veltrænet og at vi kender hendes gode vaner og dårlige sider (som man af gode grunde ikke gør med en hvalp)... men det med benet vejer sku meget i den tunge ende.
    Venter (u)tålmodigt på at kl. bliver 12 så jeg kan få en god snak med dr. dyr og så må vi og kennelen tage den derefter, når kæresten har besluttet sig.


  • #17   19. jun 2007 Susanne : *ss*

  • #18   19. jun 2007 vi havde en rigtig god dyrlæge som kendte godt til det med korsbånds skader... og havde udført operationen mange mange gange, vi følte os ihvert fald trygge ved ham

  • #19   19. jun 2007 Så har jeg snakket med dr. dyr og han sagde at skaden ved så ung en tæve ikke ville gøre det store fremover. Normalt siger man at det er ved 6 år og opefter at chancen for permenente gener opstår.
    Men risikoen var der selvfølgelig.


  • #21   19. jun 2007 sabina.. Jeg har selv lappet en hund sammen i begge bagben.alt i alt regning med genoptræning ca 28000...

    Har lige aflivet Buddy pga korsbånd,samt skade på selve knoglen..

    Jeg har været med til at genoptræne en del korsbånd,via mit job og det er endt godt.. men det kræver en indsats af jer som ejere og det er et lang forløb,specielt hvis modsatte side ryger..

    Tænk jer rigtig godt om.. det er hårdt at få en skadet hund hjem og skal hensyn til dette..

    Jeg tar hatten af for jer,hvis i tar opgaven.. jeg havde fundet mig en anden hund smiley


  • #22   19. jun 2007 Manglende ord og stavefejl er gratis

  • #23   19. jun 2007 Susanne : det ved jeg ikke helt, hun har jo også hjemmeproblemer ( hun lyder af lidt en problemhund *s*) og det vil være træls i længden hvis vi ikke kan få pillet det af hende, selvom at pt. kommer hun ikke til at være alene hjemme pga. skæve arbejdstider. Dr. dyr sagde at en anden hund ikke hjælper og at kampen ikke ville blive let, men har tit hørt det modsatte (ang. en anden hund) og ellers findes der jo 1000 andre måder at vænne hunde til at være alene hjemme så det er ikke det der bekymrer mig mest.
    Får en god lang snak med kæresten i aften om vi er klar til at tage det med som følger eller om vi skal vente på en hvalp, men må indrømme efter at dyrlægen fortalte at skaden ikke var en "katastrofe" er jeg blevet mere opsat på det, men som sagt så er det kærestens beslutning og det at tage en unghund ind med benskade og hjemmeproblemer er også en større mundfuld end en hvalp.
    Der er en masse ting vi skal have snakket over med kennelen inden den endelige beslutning falder.

    ----------( sidder og krydser fingre på at kæresten stadig vil give hende en chance )------------


  • #24   19. jun 2007 Sabine.. en sådan skade skal der gå trænes med og enten svømmes eller waterwalke.. I kan ikke lade hende tumle det første lange stykke tid.. I kan starte genoptræning 3 uger efter operation,hvis lat er forløbet korrekt

  • #25   19. jun 2007 Stine : Er ked af at høre det med Buddy.

    Jeg synes tæven ( Luna ) fortjener en ny chance her i livet, men om vi er de rette til at få hende på benene og om vi har overskudet til det er det som vi nu skal have en snak om.
    Men nu når du arbejder indenfor "branchen" hvad ville du så anbefale at man gjorde for at hele benet og forebygge evt. andre skader?
    Det ville være dejligt hvis man helt konkret kunne sidde og se hvad der skulle gøres og hvordan det ville påvirke vores liv inden man afviser eller køber, så man ikke får et chok og hunden endnu en fiasko historie.


  • #27   19. jun 2007 Stine : ... er du tankelæser? *gg* Vi har snakket om svømning, som desværre så kan blive et problem ved malamutter da de kan danne noget eksemlignende bakterier (kan ikke huske navnet) hvis deres våde underuld kommer i kontakt med et åbent sår.
    -En god tørring og et åbent øje burde kunne forhindre dette, men problemet er der.

    Susanne : det var at hun hylede men spiste også lister m.m.
    Normalt ville jeg jo også sige at det er fordi hun er blevet "efterladt af flokken" men dr. dyr mener ikke at en anden hund vil være en del af flokken som sådan... (godt nok lyder han som en gris men sidst jeg tjekkede går racebetegnelsen altså stadig under HUND)
    Men det problem tror jeg nu nok vi kan finde en løsning på. Det vil ikke være et problem det første 1/2 år og derefter burde vi have lært hende at vi kommer igen.


  • #28   19. jun 2007 Sabine..
    selve genoptræningen hvis i skal gøre det selv og mest optimalt,vil sige svøm eller waterwalk min 3 gange om ugen eller en kombi af de 2 ..

    Hun skal ud og gå på plan asfalt,hun må gerne trække fremad for at få korrekt stræk i benet,men ingen skarpe vendinger eller hurtige ryk..

    Gå i sand er bandlyst,samt blød jord,leg, spring osv

    Det er små ture i skal gå,mange gange om dagen,samt sørge for at hun forholder sig nogenlunde i ro indendørs..

    Der plejer at være tjek på selve benet 6 uger efter ved operende dyrlæge..

    Man øger stille og roligt længden på turen,samt begynder at gå op og ned af små bakker..

    I alt skal du påregne ca 3 til 4 mdr,før hun er ovenpå igen


  • #30   19. jun 2007 sabine.. dette er som jeg kørte min tæve,sådan groft skrevet ned, i samråd med min dyrlæge... Men da vi var næsten gennem hele forløbet,sprang modsatte side.. Hun fungerer idag. uden at man kan se at hun har været lappet i begge sider.
    Så igen tænk godt over .. Du kan bare skrive i BC,hvis du vil ha nr til en af de førende dyrlæger i korsbånd smiley


  • #31   19. jun 2007 Stine : Okay, vil drøfte det med kæresten når han kommer hjem.
    Tak for rådene.

    Susanne : ringede til en ny dr. dyr da min tidligere dyrlæge ikke liiiige er min kop the.
    - Der boede dog også en anden lille hund der hvor hun var først og det gjorde ingen forskel. Efter sigende skulle det være en lille forskræmt en, men om det gør en forskel ved jeg ikke.


  • #33   19. jun 2007 Jeg vil lige tilføje at den jeg kender var ung - rev hele skidtet over og er kommet sig som béskrevet.

    Det er et valg at tage en hund ind som den du beskriver -hvor den yder mere har alene-hjemme-problemer.
    Et valg jeg aldrig ville tage selv.


  • #34   19. jun 2007 Susanne : forstår dig godt, ved ikke om Shorty har den psyke der skal til, Allan og Jette lød til at mene det men de har heller ikke set den dovne hund der har lagt i min seng siden i morges *s*
    -Men om hans psyke er god nok til at bære Luna ved jeg virkelig ikke. Jeg tænker også på om det vil "ødelægge" ham at få hende hjem.

    Som sagt vil jeg tage en seriøs snak med kæresten om dette og bagefter med kennelen.
    Et eller andet sted kommer det ned til at vi betaler en god slat penge for at få en syg "brugt" hund som ikke kan være alene hjemme.. Og går det dårligt står vi tilbage med en god gæld og ingen hund.
    På den anden side fortjener Luna også en chance, hun er en fantastisk hund og har det rette sind til denne familie -havde hun dog ikke bare haft den skade så var beslutningen noget nemmere.


  • #36   20. jun 2007
    Sabina (Randers) Aka. Cruella Deville N

    Hold da op? Skal I betale en uhyre sum for hende oven ikøbet? Det er da ikke fint af opdrætteren?

    Jeg ville lave kontrakt med dem hvori der stod du skulle have alle penge tilbage hvis hunden mod forventning skulle sprænge korsbånd igen - og det er ALLE korsbånd! Ellers er jeg bange for I bliver snørret!


  • #37   20. jun 2007 Karin : der er slået noget af prisen pga. hun er "brugt" men det med korsbåndene og en fælles løsning mellem os og kennel er en af de ting jeg gerne vil snakke med dem om når vi tagr kontakt til dem igen, har en side med spørgsmål o.lign. som jeg vil have styr på før ( og hvis ) hun bliver en del af vores familie.
    Kennelen virkede nu god nok og har kun hørt gode ting om dem, følte de så os an ligeså meget som vi så dem an. Vi er ikke usikre på selve kennelen og er enige om at skal vi have en malamute ( enten Luna eller en hvalp) så skal det være derfra.
    Dels pga. deres gode opdræt / udstillingsresultater / HD/ AA / øjensygdomme osv. og dels pga. menneskene bag som virkelig inderligt brænder for denne race og som jeg er sikker på vi vil få en masse støtte og vedledning af.


  • #38   20. jun 2007 Sabina (Randers) Aka. Cruella Deville N

    Det lyder kanon godt.
    Men så er der heller ikke noget i vejen for I laver en kontrakt.....
    Sorry - men jeg har hørt ALT for meget i hundeverden gennem mange år - også om meget velrenomerede Kenneler. Så bare for en sikkerheds skyld ville jeg have det nedfældet på et stykke papir. Så er alt nemlig på det rene uanset.


  • #39   20. jun 2007 Karin : god idé. regnede nu også med at indgik man en aftale skrev man en slags kontrakt.

    Det vigtigste valg for mig lige nu er om vi er klar til at tage det ansvar der medfølger ved at tage Luna hjem.
    Hvis vi ikke kan vænne hende af med hendes alene hjemmeproblemer vil det også medføre flytning.
    Der er mange ting vi går og tænker på lige nu.


  • #40   20. jun 2007 Ja det er så¨det...

    Og nu kommer det mange bliver tosset over: Køb et stort bur at have hende i når I ikke er hjemme!
    Jeg har været vild modstander af det før i tiden - men har nu oplevet det gang på gang at hunden falder til ro når den er i buret. Det virker åbenbart trygt for den. Og efter et stykke tid lader de jeg kender buret stå åbent så det er hunden frit for at gå ud af det - men de foretrækker selv at ligge i det når de er alene hjemme.
    Så ja - jeg ville ikke selv betænke mig fremover hvis jeg skulle opleve problemet


  • #41   20. jun 2007 Karin : det forslag har vi haft oppe og vænne, problemet med Luna er at hun hyler når hun bliver efterladt, hvis hun nu bare spiste ting så var det jo ikke så galt med en tømrer som mand.
    Men vi har snakket om mange forskellige metoder der kan afprøves. Min sommerferie starter 1 juli og kærestens en uge efter. Begge ferier går frem til august og derefter er vi tilbage til skiftende vagter ( dvs. max 2 timer vil hundene være alene de dage vores vagter/job krydser over hinanden )
    Så det giver os en måned hvor vi har tid til at arbejde med hende og afprøve forskellige metoder, så når tiden kommer hvor hun nogle få gange skal være alene har vi lidt at arbejde videre med.


  • #42   20. jun 2007 Vi har snakket om bur.
    Vi har snakekt om at lukke hende ud i gangen da mindre rum nogle gange hjælper på angsten.
    Vi har snakket om måske det at Shorty er der kan afhjælpe problemet ( ønsketænkning )

    Og derudover er der selvfølgelig den normale alenehjemme træning hvor vi vænner hende til det 1 minut af gangen.
    -en masse træning og moderat motion inden så hun er træt.
    -det dersens runde legetøj der kommer guf ud af så hun kan underholde sig selv.
    -tændt radio/tv.
    -En indspilning af vores egne stemmer så hun kan høre os.
    -Adgang vil udsigt så hun kan se hvor de lyde som evt. skræmmer hende kommer fra.

    Tja, vi har snakket om mange ting smiley


  • #43   20. jun 2007 Hmmm ja - I har været igennem en masse tanker.
    Jeg tror dog ikke man skal aktivere hende før man går - så pumper adrenalinen op.

    Hun kalder på flokken ja - det KAN være hun falder til med Shorty omkring sig - radioen tændt - men nej - jeg har ikke noget bud på hvad der er bedst....

    Anyway - held og lykke hvis I beslutter jer for hende.
    Tror I behøver det *GG*


  • #45   20. jun 2007 Jamen så er der ingen bekymringer på det felt i det mindste...

Kommentér på:
korsbånds skader.

Annonce