{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.370 visninger | Oprettet:

Import af SBT til avl. {{forumTopicSubject}}

Hej HG.

Jeg skriver fordi min kæreste og jeg længe har snakket om at få os en SBT.

Vi har kigget rundt - også hos de forskellige danske avlere og vi tænker at det måske ville være godt at finde en udenlandsk hanhund som kunne være interessant for andre danske avlere.

Så vi er på udkig efter nogle rigtig gode udenlandske kenneler, der selvfølgelig har sundheden i højsædet og gerne nogle der avler "blå".

Derudover kunne det være rigtig rart med nogle at sparre med, når vi skal til at kigge på den rigtige hvalp. Så hvis der er nogle der sidder med solid erfaring og ved præcis hvad vi skal kigge efter mht. Tænder/kæber, generelt god kropsbygning osv. Så vil det være en kæmpe hjælp.

Jeg ved hvad der skal kigges efter hos forældrene mht. HD, gentest så de er fri for L2-HGA osv.

Vi er meget nye indenfor alt hvad der hedder avlssnak. Jeg har dog grunduddannelsen til dyrepasser og ved derfor en smule om genetik.

Mht. selve racen, så har jeg selv familie der har racen hvorigennem jeg har forelsket mig. Men mest af alt har vi forelsket os, fordi den passer til os temperamentsmæssigt, energi niveauet og det at det er en super god familiehund.

Jeg har med mine tidligere hunde, trænet meget lydighed. Men tænker om IPO kunne være noget der skulle afprøves med en kommende SBT.

I må meget gerne komme med input, links til udenlandske kenneler og hvad i ellers kan informere os om, som vi skal være opmærksomme på.

Mvh Helena og Kristian


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Import af SBT til avl.
  • #1   15. aug 2016 Der er så meget, som spiller ind.. først og fremmest skal I kigge efter jeres fremtidige familiehund og bedste ven.. Der er så meget, som spiller ind mht avl, så det må tiden vise.

    Ang blå så forstår jeg ikke helt jeres valg.. farven er forbundet med sygdom, og netop mange af DKK avlerne holder sig væk fra farven.

    Jeg ville søge hjælp hos de erfarne DKK avlere til at kigge på udenlandske kenneler.. og der er et godt udvalg herhjemme, så jeg ville købe fra en god dansk avler.


  • #2   15. aug 2016 Du "modsiger" dig selv når du taler om at avle på blå.
    For der findes ingen seriøse avlere af en race der koncentrerer om at avle på en recessiv farve


  • #3   15. aug 2016 Hej Louise.

    Indenfor netop denne race er den blå farve ikke et sygdomstegn - hvilket erfarne avlere og folk netop med erfaring indenfor denne race selv siger.

    Derudover har jeg netop undersøgt det danske marked OG de danske avlere. Så hvorfor forholder du dig ikke hellere til mit spørgsmål istedet for?

    Jeg ved at der er avlere herinde - plus folk der selv har impoteret deres SBT fra bla. Frankrig og England. Derfor beder jeg om hjælp her - fremfor at skrive til hver enkelt avler i hele dk.


  • #4   15. aug 2016 Ok.. Ja men så har du jo styr på det.

    Beklager meget, at jeg kommer med min menig i dette debatforum.. Det er da min fejl.

    Held og lykke med det.


  • #5   15. aug 2016 Louise det var ikke for at lyde sur smiley

    Jeg blev bare en smule frustreret, da jeg netop har prøvet på at lave mit grundarbejde.

    Og netop derfor søger jeg nogen med endnu mere viden og erfaring som kan guide og hjælpe mig. smiley

    Du må undskylde at det kom ud så negativt, det var ikke hensigten smiley


  • #6   15. aug 2016 Det kom skam bare ud ekstremt flabet.

    Og nej jeg synes ikke det er ret seriøst at gå efter en blå, når netop de seriøse avlere ikke går efter blå.. De gode avlere jeg ser på udstillinger ønsker ikke blå, og tænker de har en god grund til dette.

    Men det der er med de blå er at der er penge i dem.. for mange går netop efter noget specielt og anderledes..

    Staff Mom herinde kan hjælpe.. Calule kan hjælpe.. de andre seriøse jeg kender er ikke på HG.


  • #7   15. aug 2016 Ikke en eneste seriøs avler vil avle på blå hunde.

    Og flot, at DU ved at der ikke er sygdom forbundet med den blå farve.
    Men du kan vel dokumentere din påstand.
    Venligst læg et link til dokumentationen

    Meget mulig at du synes at dem der avler på blå er erfarne men de er i hvert fald ikke seriøs.

    Jeg vil anbefale dig at lære lidt om genetik, frem for at komme sådanne påstande.


  • #8   15. aug 2016 http://www.kennelstarstaff.com/sbt-standard.html

    Her står det bla. At farven blå er normalt for racen og det ses ikke som en fejlfarve eller lign.

    http://hvalpely.dk/Artikler/Blue%20to%20Blue%20(1).jpg?_cache=1369923201

    Ligeledes forklares det også her. Der hvor problemet med blå er, er primært hos Dobermann'en.

    Men man skal selvfølgelig ikke skamavle blå på blå - som der også står beskrevet. Og det vil heller aldrig nogensinde være mit mål og heller ikke den opdrætter jeg beslutter mig at købe fra.


  • #9   15. aug 2016 Netop Hvalpely... at du henviser til dem er skræmmende... en hvalpefabrik uden sammenligning, og at de avler blå siger alt... penge penge penge...

  • #11   15. aug 2016 Prøv at spørg racerepræsentanten hvad dennes indtryk er af forskellige udenlandske kenneler, og hvad de danske opdrættere søger i en hanhund.
    Det kan også være specialklubben har et avlsudvalg?


  • #12   15. aug 2016 Det må du undskylde Louise. Det var ikke min hensigt smiley Jeg har allerede skrevet til Staff mom herinde smiley

    Hvis det viser sig at jeg har læst forkert eller på nogen måde opfattet det forkert mht. Den blå farve - så er det ikke den blå farve jeg skal have! smiley

    Jeg er skam ret seriøs med at få en sund hund som kan udstilles og være attraktiv i avlen. - Selvfølgelig skal den matche adfærdsmæssigt sammen med os - først og fremmest.


  • #15   15. aug 2016 Men generelt er staff opdrættere nok ikke så anderledes end vi andre..
    De vil have en hanhund, der passer til tæven. Og det er jo individuelt. De vil have noget sikkert, dvs. Med lang tradition for sundhedsundersøgelser med gode resultater. En god gedin velbygget han, som har vist hvad han kan i forhold til træning og udstilling. Og så kigger man også hvilke opdrættere der ligger bag hundene. Dvs. Hvem er opdrætter, hvad er deres ry. Og så noget de heller ikke lige kan få ved naboen.


  • #16   15. aug 2016 Der er så delte meninger om det blå gen er eller kan være ekstra disponeret for sygdomme, de der mener det ikke er - avler ofte blå, just saying smiley Og giver Housebuster ret, der er ingen seriøs opdrætter der koncentrerer sig om at opdrætter en recessiv farve. Havde jeg eks. eks en blå eller fawn tæve ville jeg ikke bevidst vælge en partner der også havde det.

    Brighstaff og Goldstaff har vidst begge hver 1 blå tæve, og det er kenneler jeg har et godt indtryk af - men husker ikke lige hvordan de ser ud. Som oftest parrer man jo ikke to recessive, eller det ville jeg personligt ikke gøre. Så om der så kommer blå ud af en brindle/blå parring er jo reelt set ikke sikkert. Når det er sagt er det mega svært at købe med henblik på avl, selv erfarne opdrættere tager jo fejl. Hunden kan jo udvikle sig knapt så godt eller kan udvikle fejl man ikke nødvendigvis havde set komme. Så det er nok bedre at fokusere på det bedste match med opdrætter og forældrehunde istedet for avl smiley Det er bare min mening smiley


  • #17   15. aug 2016 Hej Calule.

    Tak for super informativ oplysning smiley

    Nu ønskede jeg mig ikke en blå - for at ville avle blå, men fordi jeg synes farven er pæn. Men hvis det er en sundhedsrisiko, så vil jeg selvfølgelig hellere vælge en farve uden risikoen.

    Jeg ved godt at jeg selvfølgelig ikke er sikret en mester avlshan selvom det er hvad mit blik kigger efter - bla. smiley Men jeg vil selvfølgelig bare gerne give mig selv de bedste muligheder, ved at finde en med gode præmierede forældre, der har gode gener at give videre - også finde den rigtige hund til os hos en af disse kenneler.

    Så nej det er jo ikke en sikker løsning - det er intet der er, når det kommer til avl og dyr smiley

    Men det lyder jo til at blå vil være et dårligt valg. Så vi må forelske os i andre farver - eller manden må. For mit vedkommende kunne den være lyserød, hvis det var en sund farve smiley Så længe den matcher os og er en sund hund, jeg kan udstille med smiley


  • #20   15. aug 2016 Hej Ulla.

    Jeg kan godt se at det er noget helt andet at vælge en hund med avlspotentiale end jeg selv gik og troede.

    Og nu har jeg også fået læst endnu mere op på import af hunde osv. Kan godt se at det nok er noget af en mundfuld at starte med og at fokus nok bare skal ligge i at få en hund der passer ind hos os - og os hos den.

    Så jeg tror at vi kigger de danske kenneler igennem - Som Louise foreslog fra start smiley

    Også skriver vi os op hos den kennel vi klikker med. Så må de vælge den hund der passer til os - og farven må være det den nu er smiley

    Tak for input alle sammen. Jeg blev ihvertfald en del klogere og fik nogle mere realistiske forventninger.



  • #21   15. aug 2016 Måske de er mere disponerede, men det er ikke ens betydende med de bliver syge. Jeg ved ikke nok om det til at jeg vil lege professor smiley Men hvis man absolut vil have blå ville jeg nok tænke det er mest fornuftigt at vælge fra en parring hvor den anden forældre ikke er dilute og hvor der er mange ikke-dilutes i tavlen smiley


  • #22   15. aug 2016 Calule, det var i forvejen det som jeg ville gøre, hvis jeg skulle vælge blå.

    Det som jeg netop havde læst mig frem til var at det kunne give problemer hvis man som du selv nævner er avlet blå på blå eller dilute/dilute.

    Ligesåvel som jeg ikke selv ville vælge at parre blå/blå.

    Men jeg tænker også at hvis jeg fjerner mit fokus fra at det skal være så avlsfokseret (og nej det har intet med at tjene penge, for jeg ved godt at det ikke er indenfor hundeverdenen pengene ligger og det er ikke dët der er mit drive) det er kun in interesse for avl helt generelt.

    Der er jo en grund til at jeg gik igang med uddannelsen til dyrepasser i sin tid smiley

    Men nu må vi se. Jeg har besluttet at vi som en start tager ud og snakker med nogle af de forskellige kenneler her i DK ihvertfald smiley



  • #23   15. aug 2016 Nu kigger jeg på de hunde du har haft før, du går helt i den anden grav med det valg, den er jo så meget anderledes end det du har haft før, det er jo ikke det man kalder en begynderhund, hvad skyldes det?

  • #24   15. aug 2016 Jeg synes nu SBT sagtens kan være en "begynderhund"... lige som min Bullterrier miniature var min første alenehund..

    Hvis man erkender, hvad man har mellem hænderne og accepterer de "problemer" racen må have, så synes jeg det er fint smiley


  • #25   15. aug 2016 Jeg tænkte også mere på den amerikanske Staff terrier, men den her er jo noget mindre, meget mindre faktisk.

  • #26   15. aug 2016 Ja nu er Amstaff jo ulovlig, så ikke ret relevant smiley

  • #27   15. aug 2016 Allan den første hund er en blanding af labrador og dobermann. Hun lignede ganske vidst en lab, men hun havde dobermannen's sind. Dog blev hun valgt udfra at hun havde akut brug for et nyt hjem og ikke udfra noget racebestemt.

    Min Dværg Pincher blev valgt fordi jeg ønskede mig en hund som var lille, men stadig en hund - forstået på den måde at jeg ikke ønskede mig en Chihuahua. Jeg boede på daværende tidspunkt i en 1 værelses på 25 kvm. Dog med en hel skov som min nabo, men jeg ville ikke anskaffe mig en stor hund på så lidt plads.

    Nu har jeg været uden hund i en del år, men mit sind har altid været hos muskelhunden og specielt SBT'en. Dels pga. dens sind, men også fordi den er intelligent og den kræver noget af en. Vi (Min kæreste og jeg) har brug for en hund som vi kan arbejde med, og som passer ind i en familie med et barn. Ligeså vel som den størrelsesmæssigt og aktivitetsmæssigt passer godt til os. smiley

    Louise, jeg er obs på de udfordringer der kan være med racen og det har også været med i overvejelserne inden vi besluttede os smiley Ligesom vi også vil gå til lydighedstræning og få socialiseret med andre hunde under ordentlige vilkår osv. smiley


  • #28   15. aug 2016 Nu skal man vel heller ikke nødvendigvis gå efter en begynderhund, når man faktisk har haft hele 2 hunde før..

  • #29   15. aug 2016 Ginne.. næh jeg synes man skal vælge den race man vil have.. så længe man opfylder de ting racen kræver.

    Vi kan jo ikke alle løbe rundt med en Cavalier som 1. hund.


  • #30   15. aug 2016 Ja eller man alliere sig med nogle mennesker som har godt med kendskab til racen som kan guide og hjælpe smiley

    Det vigtigste er jo også at man sætter sig godt ind i racen og hvad den race kræver. smiley


  • #31   15. aug 2016 Synes da også i har alderen til en mere krævende hund, og qua din uddannelse undersøger du jo ting ordentligt først, det glæder mig meget, for mange vælger bare en RW fordi de elsker sådan en stor sort og brun hund, det holder bare ikke.

  • #32   16. aug 2016 Allan det er desværre set med mange racer - og huskyen. Måtte tale min søster fra at anskaffe sig en blind husky. Hun havde aldrig haft egen hund før og hun synes den var så flot..

    De fleste af os er jo interesserede i en god oplevelse med den hund vi vælger. Mange tror desværre bare at en hund jo bare skal have 3 gåture og lære sit, dæk og på plads.

    Så jeg ved hvor vigtigt det er at den race man vælger, passer til det liv og sind man har smiley Og nu fik jeg igen lært noget nyt og rettet mine forventninger ind til noget mere realistisk i forhold til hvad jeg startede med smiley


  • #33   16. aug 2016 Min førsterprioritet ville være at finde en hvalp, der var god i hovedet og sund. Jeg ville aldrig som 'almindelig' hundeejer begynde at fokusere på at importerer en hvalp som danske opdrættere i fremtiden skulle kunne benytte sig af. Der er SÅ mange faktore ud over udseende, der afgør om opdrætterne vil bruge lige præcis DIN hund i avl smiley Og man ved jo aldrig helt om den lovende hvalp man står med nu også udvikler sig til en hund opdrætterne vil bruge i avl.
    Jeg har selv importeret 3 hanhunde, den ene var allerede brugt i avl i udlandet og havde titler med sig i bagagen, da han kom til DK. Mine er aldrig nogensinde blevet brugt i avl i DK af den årsag at danske opdrættere jo synes at jeg har importeret mine hunde fra 'fjendens lejr', sådan noget kan man også komme ud for smiley At mine så har været klasser bedre end de danske hanhunde både eksteriøt og mentalt (mine har som de eneste i racen rent faktisk også bevist at de kan arbejde) er sagen uvedkommende smiley Jeg har så heller ikke importeret dem med avl for øje, men valgt at importere fordi de danske hunde ikke har en mentalitet jeg bryder mig om.
    Pt har jeg en 17 uger gammel hanhund - også importeret fra 'fjenden' smiley Han er meget lovende eksteriørt. Derudover har han massere af drift og er rigtig dejlig at træne med. Men han kommer formegentlig aldrig til at parre en tæve i DK smiley


  • #34   16. aug 2016 Umiddelbart er der ikke samme problemstilling i denne race som Mette Marie beskriver, faktisk nærmest direkte modsat vil jeg sige smiley Udenlanske linjer er interessante for opdrættere, og der er ikke samme tendens til at alle vil køre i ring i det danske - men det er vi også for lille en race til, det ville ret hurtigt bliver noget æggebæ smiley Sagt sådan rigtigt kløgtig og informativt smiley

  • #35   16. aug 2016 Som Ulla skriver, så er hvalpe som et lotteri mht. deres udvikling..

    Min Costa kom hjem til mig som en udstationering med henblik på udstilling i ind- og udland og på at opdrætter på sigt ville bruge ham i avl..
    Men ja.. Han endte med at blive kryptorchid, og må derfor "nøjes med" at være en skøn træningsmakker og fantastisk familiehund.. smiley


Kommentér på:
Import af SBT til avl.

Annonce