{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
13.003 visninger | Oprettet:

parring hunhund piver {{forumTopicSubject}}

skal have parret min tæve for første gang hun er på 13 dagen i sin blødning, hun ligger fint røv til og halen ud til siden.
når hanhunden så hopper på og rammer hende (altså ikke er trængt ind) giver hun et forskrækket piv fra sig, altså hun er ikke aggressiv eller noget bare et lille piv, som så gør at hanhunden hopper af og der ikke sker noget. gode råd søges? er hun ikke klar?
VH Ditte


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  parring hunhund piver
  • #2   24. nov 2012 Jeg er blevet instrueret i, at man altid skal holde tæven stille, så hun evt ikke vender sig og bider hanhund (når hun er 1.gangs). En hanhund, der heller ikke har prøvet det før vil blive skræmt fra nogensinde at parre igen, hvis man ikke holder tæven, så hun ikke bider.
    Du behøver ikke holde voldsomt fast, blot holde hende i hoved/forkrop, og så lade hanhunden komme til.


  • #3   24. nov 2012 vores tæve pev også de første par gange da han ramte. du skal lade dem gøre det selv, de skal nok finde ud af det.. Du skal ik holde din tæve før de hænger sammen, det vil være for voldsomt for hende, hun skal jo ik voldtages! som sagt så pev vores også, men pludselig så hang de sammen, og så pev hun som bare fan***!! Da holdt jeg hende og beroligede hende indtil de var færdige... IKKE hold hende før de hænger sammen, men husk at holde øje hele tiden så hun ik river sig løs og skader dem begge to..

  • #4   24. nov 2012 Det er ikke unormalt at en tæve piver når hanhunden forsøger at parre hende , især hvis det er første gang.... det er heller ikke unormalt at hanhunden er en gentleman og hopper ned når hun piver. Når det så endeligt sker at han rammer smiley så kan du godt risikere at hun skriger hele parringen igennem....

  • #5   25. nov 2012 det kan især forekomme hvis tæven ikke er helt klar, for så stiller hun sig ikke 100% i rette position, når hun er helt klar, vipper hun kønsorganet opad, så der er fri passage for hannen(altså mens han forsøger at ramme), hvis hun ikke gør det, så vil det naturligvis gøre ondt. Jeg har prøvet det flere gange, hvis tæven har været for tidlig på den, men en dag eller 2 efter stod hun perfekt. Og igen nogen tæver er så mere ømskindet end andre...

  • #6   25. nov 2012 tak for de mange råd, jeg kan da ikke holde til hvis min hund skal pive hele parringen igennem.
    ved slet ikke om jeg har lyst til at prøve igen, min stakkels hund.
    jeg havde læst man skal holde dem i ro når de først var i gang, var bare i tvivl om jeg skulle hjælpe dem på vej, ved at holde hende inden og berolige hende, men det skal jeg så ikke.
    vh Ditte


  • #7   25. nov 2012 det kan virke utrolig voldsomt når de hænger fast. Vores skal ha hvalpe i næste uge, hvilket jeg er rigtig glad for. Men jeg må ørligt indrømme at jeg knækkede sammen da de hang fast, da Sasha skreg hele forløbet igennem.. og det var altså rigtige paniske skrig smiley det er ik for at skræmme dig eller noget, men mere for at forberede dig til hvad der kan ske, og det sker tit.. Det er ikke sjovt <<t se sin pige sådan, men jeg ved at resultatet fohåbentlig vil være det hele værd smiley

  • #8   25. nov 2012 Det er også rart at være forberedt, det er bare svært min lille baby smiley
    vil jo gerne have hvalpe meeen alligevel smiley


  • #10   25. nov 2012 Vi holder tæve og han hver gang. Tænk hvis tæven løber smiley Ja de kan da lige give et piv når han rammer men de piver da aldrig gennem parringen. Vi prøvede med vores første tæve at lade dem klare det selv men det gik slet ikke. Hver gang hanhunden var lige ved at ramme, så løb hun og det så ud som om hun vendte sig om og sagde hahaha. Nu bliver der altid holdt og hannnen (og tæven selvfølgelig) bliver rost til skyern. Vi har en meget følsom race og de er meget obs på om det er rigtigt eller forkert.

  • #12   25. nov 2012 der behøver ik være noget galt fordi nogle piver igennem det hele.. det er der mange der gør.. vores blev undersøgt i hoved og hale inden parringen, og da hun er gået tom før, så fik vi også undersøgt underlivet osv, og der var ingenting.. hun er bare mere sart end nogle andre, hvilket er meget normalt ifølge dyrelægen.. Sasha pev som om det var hendes sidste dag, men anden og tredje gang var det ik nær så slemt..

  • #13   25. nov 2012 Birgitte Shjøth fortalte engang at nogle tæver har ligesom nogle tråde/form for mødom og det kan selvfølgelig give problemer og så i forhold til en fødsel hvis en hvalp får bag/forben på begge sider at disse. Men et piv er helt normalt

  • #15   25. nov 2012 jeg er hele tiden til stede når hundene er sammen og står klar til at holde og berolige.
    idag var vi nede ved han hunden, mille lagde fint halen til siden og han fik lov at slikke hende bagi, men det var som om han ikke rigtig havde interessen/ viljen han hoppede på 2 gange i 2 sek (altså uden at trænge ind) mille sagde ingenting til han hoppede på, men så gad han ikke mere. det er også første gang for hanhunden.


  • #16   25. nov 2012 Hmm det kan være svært med 2 "Jomfruer". Har I taget ægløsningstest så I kender det optimale tidspunkt? Har vi haft "startvanskeligheder" har vi tyet til insemination og efterfølgende parringer. Hvis først tæven lugter af hanhunden, er de ofte lidt mere oppe på dupperne. Når han slikker hende, står hun så og vipper med vulva? gerne bølgende sitringer hen langs siden/ryggen, samtidig med halen til siden. Næh det er ikke så let med det at opdrætte hunde. Èn ting er da helt sikkert, stikker den højløbske tæve af, skal hun nok komme velparret hjem;-)
    Vi havde lidt kvaler denne gang da vores løbske tæve valgte at stille sig for vores gamle (nyligt kastrerede) han og ikke ville lade den udvalgte komme til. Tæverne kan være selektive. Hurrah for inseminering siger jeg bare. Der er jo ingen grund til at parre hende med sin kastrerede oldefar når genpuljen er så lille og den helt rigtige hanhund er udvalgt;-)


  • #18   25. nov 2012 vores hanhund var også førstegangs, og han blev også lidt forskrækket da vores tæve pev, men så skildte vi dem helt af i en halv dag, og så lukkede vi dem sammen igen, og da var han helt vild og det lykkedes så smiley


  • #19   25. nov 2012 hvis de går sammen i for lang tid, så er det ik unormalt at han virker uinterreseret..

  • #20   25. nov 2012 der er mange fif.. nogle hunde vil heller ik når ejeren står og kigger, så ved om nogle der holder øje uden at hundene ser det, og kommer så ind ligeså snart de hænger sammen.. andre vil kun gøre det udenfor hvor de har nemmere ved at balancere (kan være svært på et glat gulv), og så er der andre der ik har noget problem overhovet.. men vil anbefale at holde dem lidt adskildt inden i prøver igen..

  • #21   25. nov 2012 Det er ikke unormalt at det gør ondt på tæven første gang. Derfor bruger man også oftest en erfaren hanhund til en uerfaren tæve.
    Jeg synes at det er helt fint at du synes at det er synd for din lille pige og lader være med at få hvalpe på hende.
    Hvalpefødslen og opdrættet de første 8 uger er en endnu større udfordring for både hund og menneske. Det er jo heller ikke sikkert at der er gode hjem til alle de små pus, så lad du hende bare slippe for det arbejde.


  • #22   25. nov 2012 Jeg har ikke fået taget en test, så kan jo ikke være 100% på hvornår det rigtige tidspunkt er, andet end de tegn hunden viser.
    kan godt se ideen med at bruge en erfaren hanhund, det havde jeg slet ikke tænkt over, har nr til en hanhund der har prøvet det før, det var måske en god ide at prøve det.
    Jeg vil jo rigtig gerne lave hvalpe, ved godt det er et kæmpe dagligt arbejde og jeg har også allerede nogle gode hjem hvis der kommer hvalpe.


  • #24   26. nov 2012 Selvfølgelig er jeg pylret over min hund, jeg elsker den rigtigt højt, men jeg vil da altid være der for den i en svær situation. Kan bare se at længere oppe bliver der spurgt til om jeg ikke har en anden hanhund. Troede bare ikke at hunhunden kunne blive befrugtet hvis hanhunden ikke er trængt ind eller har fået udløsning.

  • #25   26. nov 2012 Jeg fik parret min i marts, og hun var parringsklar.... (dog først på dag 19)
    - Hun blev lukket ud i haven sammen med den han hund vi var over og parre med, og der gik 1 minut så hoppede han på, og hoppede af igen da hun skreg!
    men han ville altså prøve igen og det gjorde han så og så hang de sammen! og hun skreg som en sindsyg!!!! - Og da vi kom ud for støtte dem, så SKREG hun endnu mere og bed ud efter hanhunden,.... Derfor sad vi og berolige hende selvom hun blev ved med at skrige.... der ikke så meget og gøre når de hænger sammen selvom jeg sys det var VIRKELIG frygtligt og høre på smiley
    2 Dage efter skulle hun parres igen, og ja "dum" som hun (er) gik hun jo med til det igen , denne gang forgik det meget mere stille og roligt smiley
    - Det endte med 7 hvalpe smiley


  • #26   27. nov 2012 Stump... Orv det lyder ikke rart. Vore har aldrig sagt et pip, men selvfølgelig er der forskel på´hvor pivede racerne og hundene er indbyrdes. Ved godt at vores først siger av lige inden de forlader denne jord. Det er nok typisk terrier;-) Men som du selv skriver, så er drifterne så store at de gør det igen. Jeg har en god opdrætter ven som har haft 25 kuld. Det seneste kuld han fik, der skreg tæven under hele fødslen - altsa når hvalpene kom ud - og det har han aldrig oplevet før. Så der er da selvfølgelig forskel.

  • #27   28. nov 2012 puha, jeg håber ik at Sasha kommer til at skrige gennem fødslen smiley fik næsten trauma af hendes første parring smiley Men så må jeg bare bide det i mig og prøve at berolige hende.. Sasha er nemlig blevet UTROLIG sart den sidste uges tid.. i går da jeg var i gang med aftensmaden, stod hun ved siden af mig, og jeg skulle række ud efter noget hvor jeg kom til at "skubbe" hende (rørte knap nok ved hende), og hun gav et ordenligt piv fra sig.. hehe lille sarte sjæl smiley

  • #28   28. nov 2012 louise c - Smiler, ja det kan virkelig være en barsk opleves man har med få/lave hvalpe... Hihi men ja det kan godt ske det mest er typisk terrie smiley Mine 2 store samojeder tæver, er VIRKELIG pivet, bare de skal til dyrlæge og ha deres vaccine så tror den ene VIRKELIG at hun skal død det helt sikkert smiley
    - og man skulle jo ikke tro de var så pivet når de van til gi den gas og være akitve smiley

    Anja - Nej jeg håber bestemt heller ikke hun skriger hele fødselen igemmen min gjorde det da vandet kom sammen med den første hvalp smiley og der blev vores han hun som slet ikke var sammen med hende så forskrækket at han fløj under sofa bordet og blev der HELE natten og rørte ikke på sig smiley hehe smiley
    Men det kan jo være et godt tegn hun piv igår da du "skuppede" til hende smiley Nogle ændre hurtigt adfærd når de med hvalpe og andre mærker du intet på smiley


  • #29   28. nov 2012 jeg har nu aldrig oplevet en hund skrige hele fødslen igennem, den kan pive lidt når der kommer en stor hvalp ud, men ellers plejer de ikke sige noget som helst...

    Ditte P: fik du parret din hund, eller hvordan gik det?


  • #30   29. nov 2012 Marianne N "nu med 5 hunde "

    Jeg troede faktisk at hvis man fandt sådan en fejl (forsnævret) på en tæve at man så ikke burde lade den parre, i tilfælde af at det er arveligt (og det har jeg læst at det nogengange er)..
    Hvordan forsvarer man at bruge en tæve (eller hanhund for den sags skyld) der ikke kan parre sig på naturlig vis?

    Men det kan da godt være det bare er i de kredse jeg kommer i hvor det er noget vi finder væsentligt at tæven og hannen kan gennemføre en naturlig parring før en eventuel insemination..


  • #31   29. nov 2012 Wolfcub: Enig!! Dog vil jeg fortælle at vores første tæve blev dog aldrig parret naturligt. Hun hævede meget lidt op og dyrlægen mente det ville være mer eforsvarligt at inseminere. Hun har fået 3 kuld og de tæver der er gået videre i avl har ingen problemer haft. Thilde havde overhovedet ingen problemer under fødslerne. Vi bruger ofte inseminering i vores race da hannerne sjældent bor "tæt" på og racen er temmelig følsom og en køretur på nogle dagen nemt kan bevirke at tæven går tom.

    Stump: Vores hunde elsker dyrlægen og det er yderst sjældent at jeg har haft en hvalp der har sagt noget under chip/vacc:-)


  • #33   2. nov 2018 Tråden er 6 år gammel, hvorfor tage den op igen nu?

  • Jeanne M
    Jeanne M Tilmeldt:
    feb 2019

    Følger: 1 Svar: 1
    #34   25. feb 2019 Er der et godt råd til hvor stort eller lille et område parringen skal foregå

  • #35   25. feb 2019 Vil anbefale at oprette en tråd selv, med dit spørgsmål smiley
    Dette er en 6 år gammel tråd smiley smiley
    Er ikke selv kvalificeret til at komme med et svar, men der er op til flere herinde, der har erfaringer med parring, så mon ikke du kan få hjælp


Kommentér på:
parring hunhund piver

Annonce