{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.685 visninger | Oprettet:

Spørgsmål angående vinterhvalpe {{forumTopicSubject}}

Ja efter planen og dyrlægens progesterontest, skrab samt kig i vulva, skal vi have parret i morgen og onsdag. Det er efterhånden over 1½ år siden vi sidst havde et kuld så vi har selvfølgelig høje forventnniger;-) Vi har indtil videre haft 6 pragtfulde kuld og alle føde i den varme og til tider for varme tid på året. Hvis denne parring bærer frugt, ja så ser det ud til at vi kan forvente hvalpe til nytår:-)
Ergo vokser hvalpene til i den kolde periode og mit spørgsmål til andre opdrættere er så, hvordan har I grebet det an med hvalpe udendørs i den kolde tid. Vores hvalpe fødes i soveværelset og kommer i stuen når de er 3-4 uger men er stadig på soveværelset om natten. Vi plejer at have hvalpene ude i haven i korte tidsrum selvfølgelig, fra de er omkring 4 uger og hver dag til de kommer hjemmefra. Det er terriers og de elsker at være ude. Men jeg synes måske det kan være temmelig koldt/klamt i starten af februar. Hvordan har I andre gjort? Ventet til der kommer en solrigt frostklar dag eller har I bare tørret hvalpene efterfølgende og så alligevel taget dem ud i 5 min?
Ja måske tager vi glæderne på forskud men man har jo lov at drømme:-)


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Spørgsmål angående vinterhvalpe
  • #1   29. okt 2012 jeg synes faktisk tit at det er nemmere at have vinterhvalpe end sommerhvalpe, mine hvalpe har så også godt med pels.

    mine kommer ud hver dag fra de er gamle nok, sørger for at de ikke lægger sig til at sove ude og hvis det er vådt så tørre dem, når de kommer ind.
    hvis det regner er det meget kort tid de er ude, men sådan er det jo også om sommeren

    hvis Best Friend har ret i at der er 63 dage til jul, så kan det være det bliver juleaftens-hvalpe smiley


  • #2   29. okt 2012 Sidste år fik jeg hvalpe i oktober og de kom ud dagligt fra de var 4 uger. Sidste vinter havde vi ikke sne af betydning, men der var gråt, koldt og regnfuldt.
    I starten var de kun ude kortvarigt 5 min af gangen, men der gik ikke længe inden de bare VILLE være ude i længere tid. Så længe de løb og legede og var aktive lod jeg dem være ude, men de fik ikek lov til at ligge og sove.

    Min race har meget uld, så de havde ikke kproblemer med at holde varmen, de elskede at være ude, men man skal jo tage individuelle hensyn.

    Det jeg syntes var det mest træls ved vinterhvalpe var mørket, der var mørkt kl 16 og så regnen. Men mine rendte så ude i mørket og legede, vi har hele haven indhegnet, men de var da nogen gange svære at finde - heldigvis var de gode til indkald smiley


  • Charlotte
    Charlotte Tilmeldt:
    aug 2012

    Følger: 1 Emner: 8 Svar: 856
    #3   29. okt 2012 Mine var fra Nov og jan, ingen problemer med at være ude, alle mine hvalpe har været renlige som ca 7-8 ugers smiley


  • #4   29. okt 2012 Jeg har valgt vinterhvalpe fra, fordi jeg synes at et stueopdræt af schæferhvalpe, hvor der er ca.10-12 hvalpe i kuldene, det giver et alt for stort arbejde...De skal jo tørres når de kommer ind, og de slæber en masse skidt med ind på alle de små poter...
    Når det er sagt, så køber jeg selv meget gerne vinterhvalpe...Det er meget nemmere at få den renlig min erfaring, og den sover dejlig længe om morgenen fordi det er mørkt længe.


  • #5   29. okt 2012 nogle gange er sommeren bare lige så mudret som vinteren



  • #6   29. okt 2012 når nedkomsten forventes til nogle helligdage , så husk at lave en aftale med din dyrlæge, så du lige præcist ved hvem der har vagt... hvis der bliver behov.
    jeg har haft 2 januarkuld og 2*maj, 1*april og 1*slutningen af juni.
    og faktisk vil jeg sige at juni kuldet var det kuld der havde mest problemer med temperaturen..... mor og hvalpe havde det alt for varmt.
    Når vi har haft vinterhvalpe har vi haft det lidt varmere i soveværelset (hvor hvalpene var om natten indtil de kunne undvære deres mor og derefter var de i deres hvalpegård om natten i køkkenet.... hvor vi så ikke skruede ned på termostaten om vinteren.
    ved det sidste kuld havde vi lavet lidt omrokeringer i indretningen så der var hvalpegården i stuen i stedet for køkkenet.
    Vi bor i et gammelt hus hvor gulvet ikke er isoleret efter nutidens normer, så derfor havde jeg købt et af de der store legepuslespil man bruger til at lægge små børn på... det var af noget materiale som liggeunderlag.... ovenpå havde vi så en voksdug og aviser og oplevede ikke at hvalpene frøs. vores fødekasse er af træ og den har stået op af radiatoren således at den ene side var varm.


  • #7   29. okt 2012 Tusinde tak for jeres indput. Vores race har jo også meget underuld og er normalt ikke sarte. Har dog hørt at man skal være lidt obs på tæverne da racen er så lavbenet at de er lidt udsatte for blærebetændelse. Kuldstørrelserne har ligget på mellem 2 og 5 hvalpe så det er til at overse med med at tørre poter;-)
    Gulvpuslespillet var en rigtig god idé og den vil jeg gerne tage til mig. Har selv hus fra 1913 med trægulve. Vi vil investere i en novopad mener jeg de hedder. Altså en varmeplade der kan tåle lidt fugtighed. Vi har selv tidligere haft problemer med varme og har haft lagt frosne vandflasker ind til at køle hvalpene ned. Alternativet kan være at tæven går da der er for varmt.
    Ja vi skal selvfølgelig have adviseret vores dyrlæge det er klart. Hun er inde over parring i morgen. Hende er jeg privat gode venner med og kan til en hver tid ringe til hende. Er hun hjemme, er hun til rådighed. Ellers er vi så priviligerede at vi indenfor 15 minutters kørsel, har ikke mindre en 3 dyrehospitaler med døgnvagt. På det område bor vi ikke i udkantsdanmak;-)


  • #8   30. okt 2012 min tæve blev født 1 nov 2010..
    jeg fik hende importeret fra en på det tidspunkt anerkendt opdrætter, da jeg afhentede i tyskland (efter at opdrætter havde kørt halvdelen af vejen) fik jeg at vide at hun end aldrig havde været ude!
    For guds skyld så håber jeg ikke at andre er på samme måde.. det tog mig evigheder at få hende renlig, og det var altså ikke fordi hun ikke kunne klare korte ture udenfor, det er trods alt en "slædehunde" type hund -_-
    Meget skuffet var jeg!


  • #9   30. okt 2012 da vi havde schæfer hvalpe der blev født først i december lave vi en kurv med et lag hø i en dynebetræk så den blev blød der over kom så en masse gamle håndklæder der blev skiftet tit ......de stod inde i vors stue lige uden for på tarassen lave vi en kravlegår som jeg ku bruge om natten og når det regne og sne meget så kom de lige der ud i den lå et tyk lag sand så det var nemt og fjerne når de lave og det sku jo gå stærkt med 6 stk :)men med en skovl og en hakke og en spand med pose gik det som en leg :O) de var næsten rendlig da de var ca 6 uger der begyndte de og kalde når de vågne og vilde ud ..

    har også haft en chihuahua der er født den 2/1 2012 da hun sku lære og blive rendlig og sneen lå for høj til hende lave jeg en plastbalje med jord og græs som stod ude ved wc og det lærte hund rat hurtig og bruge især om natten ....og der var ingen poblemer når hun kom ud da hun jo kendte til lugten af jord og græs


  • #10   30. okt 2012 Wolfcub: det lyder som manglende socialisering. Jeg ville også være rystet. Selvfølgelig skal de ud. Det var mere om andre havde tilvendt hvalpene som 4 ugers eller ventet til feks 6 eller 7 ugers. Vi holder gerne hvalpene til de er 9-10 uger (hvis vi er heldige at de er solgt til tiden;-) det er jo ulempen ved at opdrætte en ukendt race)
    Elisabeth: super god ide:-)


  • #11   30. okt 2012 Louise, jeg har haft oplevelser senere med hende der godt kunne tyde på at hun generelt har været dårligt socialiceret, "heldigvis" er mange dårlige ting omkring hendes opdrætter kommet frem siden jeg fik hende, og det har resulteret i at opdrætteren på trods af ret høj status inden for racen er blevet ekskluderet fra forbundet.
    - derudover så synes jeg bestemt ikke personligt det er negativt at holde hvalpe de ekstra uger - uanset om det er en kendt eller ukendt race (jeg kender godt det med ukendt race selv jo hehe smiley )


  • #12   30. okt 2012 Det er bare så ringe at opdrættere (eller hvad de nu kalder sig) ikke socialiserer deres hvalpe ordentligt. Det er synd for hunde og ejere og ikke ligefrem en god reklame for videre opdræt.
    Nej vi har også valgt at holde hvalpene lidt længere selvom de er solgt. De sidste par uger giver virkelig meget:-)


  • #13   30. okt 2012 Min hund er fra 13. dec og havde heller aldrig været ude, da jeg fik ham. Han har små lave ben og bar mavse, det matcher bare ikke med høj sne....

    Han er ikke dårligt socialiseret og havde ingen problemer med at være ude, da han kom ind til storbyen, hvor sneen ikke lå i knæhøjde


  • #14   30. okt 2012 fossi er født i marts.... men langt ude på landet i norge.... han kendte kun til grus og græs.... så han måtte igennem et lynkursus i at gå på asfalt og fliser... samt byens lyde.


  • #15   31. okt 2012 Vi får at vide at vores hvalpe ikke er bange for noget når de kommer ud. Jeg tænker også at det vigtigste er at de har været ude nogle gange. Ikke nødvendigvis hver dag. Terriers er som udgangspunkt nysgerrige og gerne til nye ting med stort mod:-)

  • #16   31. okt 2012 Mine to hunde havde aldrig været inde i et hus da jeg købte dem.

    Den ene er fra oktober, og her boede hvalpe og mor i et skur i haven, og kunne gå ud i selve haven i en indhegning når døren til skuret blev åbnet.

    De så da ud til at holde varmen fint.


  • #17   31. okt 2012 jeg ville så aldrig købe hund, der ikke var opvokset indenfor.

    mine hvalpe har været lige så tit ude om vinteren som om sommeren, bare ikke så længe af gangen og den eneste gang det har været rigtig træls var et kuld augusthvalpe hvor september og oktober regnede væk.

    hvis der kommer meget sne, ville jeg skrabe en lille gang til dem, så de kunne gå rundt udenfor, selvom der så ikke var så meget plads til dem


  • #18   31. okt 2012 connie -

    Næ, det ville du vel ikke - ligesom så mange andre med dig heller ikke ville.

    Meeen .. jeg synes nu at mine to klarer det meget godt endda, selvom de aldrig havde været indendørs inden jeg købte dem smiley


  • #19   31. okt 2012 Jeg tror der er stor forskel på racer - nogle kan sagtens vokse op som dine Martine, men andre racer egner sig ikke til det.
    Min egen race synes jeg heller ikke egner sit til at blive opforstret sådan.


  • #20   31. okt 2012 Det tror jeg bestemt du har ret i - det der med forskel på racerne smiley

    Jeg må indrømme, at efter at have mødt Nettes collies har jeg revurderet min opfattelse af racen, og jeg ikke heeelt sikker på at de ikke egner sig til en opvækst på den måde smiley


  • #22   5. nov 2012 Jeg købte min hanhund tilbage i 2005 og han havde aldrig været ude. Det var isvinter og spejlglat over det hele så opdrætter ville ikke lade 5 hvalpe skøjte rundt og komme til skade. Fair nok. Han var renlig efter et par uger og elsker at være ude så det har ikke haft betydning for ham.

    profilbillede
  • #23   5. nov 2012 Tak Carolina:-)

Kommentér på:
Spørgsmål angående vinterhvalpe

Annonce