{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvilke racer har mistet avlsrestriktioner (DKK)?
  • #2   30. maj 2012 Australian Silky Terrier har mistet kravet om udstilling, det anbefales vist kun nu smiley
    Dvs. racen har ingen krav nu, kun anbefalinger.


  • #3   30. maj 2012 Det er alle hunde der har mistet udstillingskrav

  • #5   30. maj 2012 Jeannie

    Nu må jeg lige høre hvordan det går for cavalierne? Har hørt de ville fjerne krav om hjertescanning og dna, men er det blevet gjort:(


  • #6   30. maj 2012 Jeg ved GODT at udstillingskravet er bortfaldet, jeg spørger til SUNDHEDSKRAVENE

    Michelle: Der forhandles stadig med DKK. Nyt møde er aftalt til efteråret og specialklubben vil kæmpe med alle klør for at beholde de eksisterende to sundhedskrav. På mødet først på året, viste DKK at de ikke har HELT tjek på tingene, så restriktionerne er gældende.

    læs formandens opfattelse af mødet: http://cavalierklubben.dk/data/images/pp%20om%20%20m%C3%B8det%20med%20dkk%20d.%202-4(%20generalforsamlingen).pdf


  • #7   30. maj 2012 Mange tak.
    Håber de beholder kravene.


  • #9   30. maj 2012 Eurasier har endnu ikke haft møde med DKK.

    PT er eneste restriktion HD.


  • #10   30. maj 2012 en skandale af dimensioner
    Dansk DISCOUNT Klub


  • #11   30. maj 2012 Har lige læst at Rotweilerens avlsrestriktioner også er blevet lempet.
    De skal dog stadigvæk mentaltestes og HD-fotograferes men nu må hunde med D- og E- hofter og/eller hunde med AD også benyttes
    HD-krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel HD-status registreret i DKK.
    En hund med HD grad D eller E kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være HD fri (grad A eller B).

    AA - krav: Afkom kan kun stambogsføres, såfremt begge forældre før parring har en officiel AD-status registreret i DKK.
    En hund med AD grad 3 kan undtagelsesvis benyttes i avl, hvis opdrætteren vurderer, at hundens samlede bidrag til racen vil være positivt. Avlspartneren skal i så tilfælde altid være AD fri (grad 0).

    Det virker til. at denne lempelse i forbindelse med HD og AD er noget som langt de fleste kommer til at gennemgå....


  • #12   30. maj 2012 Lars M -

    Ret godt navn smiley


  • #14   31. maj 2012 har talt med nogen fra avelsrådet i min rase om hvad vi nu gør andgåen garenti på HD af hvores hunde det kunne de ikke sige noget om ,er der nogle der har hørt noget om hvad der skal ske omkring det

  • #15   31. maj 2012 Laika, opdrætterne hæfter da stadig for det, de sælger. Jeg tvivler på, at det her ændrer noget som helst. Hvalpekøberen kan jo ikke stilles dårligere end købeloven.

    Hvis en opdrætter vælger at bruge en E-hund i avl, fordi han mener, den er guds gave til rottweilerne, og der vælter HD afkom frem efter den, så kan det blive en dyr fornøjelse for vedkommene. Det samme ville så også være tilfældet, hvis der blev en masse HD-afkom efter en A-hund. Man er ikke fritaget for at erstatte syge hvalpe, fordi man har forsøgt at gøre det godt. Køber har jo stadigvæk betalt for en defekt vare.
    Men man går vel som opdrætter ud fra, at risikoen for at skulle erstatte hvalpe er mindre ved brug af sunde avlsdyr.


  • #16   31. maj 2012 Lene N: Ja, os der er her (kan kun tale for cavalier-opdrættere) er MEGET enige om, at vi må fortsætte med at gøre, som vi gør nu, men det skræmmer mig, at hvis DKK får held med, at sløjfe alle vores sundheds-undersøgelses-krav, er vi den stambogsførende organisation i Danmark med slappest (ingen) restriktioner!! Det vil så være oplagt for de tvivlsomme opdrættere udenfor DKK, som er trætte af, at deres egen organisation har sat krav, at komme over i DKK og dermed forringe kvaliteten betragteligt!

    Jeg er desuden nervøs på vores races vegne, fordi vi forrige år fik en brav fra FCI, hvor vi skulle redegøre for, hvad vi i Danmark gør for racen, fordi nogle organisationer rundt omkring i Europa vil have racen forbudt (!?) fordi den er så sundhedsmæssigt belastet - hvordan går DKK's moderorganisations bekymring i tråd med DKK's planer om, at lade det hele sejle?


    Jeg er rystet over, at en organisation, der i sin § 9 i vedtægterne skriver: "Sundt avlsarbejde og kontrol hermed søges fremmet gennem samarbejde med specialklubberne.", kan være SÅ ligeglad med, hvad de enkelte specialklubber mener!


  • #17   31. maj 2012 maj-britt

    det med at andre kan flytte over hvis kravene er væk, kan det lade sig gøre? mener bare jeg har hørt at de får avlsforbud hvis de flytter deres hunde fra en anden klub?


  • #18   31. maj 2012 Michelle: Jeg ved ikke, hvordan det ender, men frygter det værste!

  • #19   31. maj 2012 Cavalierer fra andre klubber kan flyttes over i DKK og kan vel i princippet avles på uden restriktioner (HVIS de ophæves),
    men feks. Klubben for små selskabshunde-racer beholder avlsforbuddet ved overførsel til DKK.


  • #20   31. maj 2012 åha hvor jeg synes jeg mangler solstråle historierne fra andre race-klubber der fortæller om hvordan de er blevet hørt af DKK og de fortsat har de samme avlsrestriktioner.

    Jeg frygter også det værste. :((


  • #21   31. maj 2012 Karina:
    Det er så IKKE det jeg hører, derfor startede jeg tråden.
    Det ser ud til at de fleste stadig forhandler, imens de racer med HD krav beholder noget der ligner de eksisterende, bortset fra at HD i svær grad UNDTAGELSESVIS kan parres med en fri.


  • #22   1. jun 2012 Maj-Britt Jeg deler ærgelsen over, at DKK nedjusterer sundhedskravene. Det synes jeg ikke er ok.

    For mig var det ok, at udstillingskravet faldt, men sundhedskravene burde ikke reduceres uden en virkelig god grund.

    For os er det HD-kravet der slækkes i forhold til de sidste par år. Det er et forkert signal at sende, og specielt at hver opdrætter selv skal afgøre om lige netop deres Hassan med de skæve ben kan bedrage med noget helt uundværligt til racen, er ringe.

    Lige netop for os (pyreneerklubben) tror jeg så ikke, det får den helt store betydning. Indtil DKK for få år siden indførte total forbud på avl af hunde med påvist HD status D og E, havde vi kun krav om kendt status. Det krav havde vi i knap 20 år, og jeg kan kun komme i tanke om en opdrætter, der brugte en D-hund i avl, og ingen brugte E-hunde. Faktisk var det sjældent bare at se en C hund brugt i avl.

    Det vi gjorde i specialklubben var at offentliggøre alle sundhedsresultater i klubbens blad. De fleste opdrættere er trods alt ømme om deres omdømme. Derudover var klubbens hvalpeliste kun for kuld med A og B forældre.

    Jeg er klar over, at nogle racer har helt andre og større problemer at slås med end vi har, men ingen tvivl om at under alle omstændigheder må specialklubberne på banen med alle de tiltag, de kan mønstre.


  • #23   1. jun 2012 Passione, hvad er jeres restriktioner ? Har I fået lukket for muligheden for avl på D og E hunde, som er den slækkelse en del af os har fået ?

  • #24   1. jun 2012 Passione - de ser bare ikke ud til, at de er blevet forhandlet. Dem fra marts er jo dem, der er midlertidige indtil specialklubben har forhandlet med DKK.

  • #25   1. jun 2012 Én ting er, at de fjerner udstillingskravene.. men de burde aldrig lette på sundhedskravene.
    Faktisk så jeg hellere, at de strammede op på dem.


  • #26   1. jun 2012 Det var da rart :o)

  • #27   1. jun 2012 Det gør jo ikke mere ondt på os, fordi det er gået godt i jeres forening smiley Det kan man da kun blive glad over at høre.

  • #28   1. jun 2012 Passione, Har de af jeres racer, der har fået strammere hd-krav end flere af os andre, store problemer med hd ? Eller har du en ide om, hvorfor det er lykkedes for jer ?

    Men det er da rart at høre, at det kan lykkes. DKK meldte jo ud, at hver races krav ville blive vurderet individuelt, men det virkede bare ikke sådan, eftersom en del racer har fået standard restriktionen med mulighed for at bruge D og E hunde


  • #29   1. jun 2012 ah, der var, for mig, én af de længe ventede solstråle-historier.
    Dejligt at høre det rent faktisk kan lykkes.
    Jeg har desværre hørt overvejende fortællinger om hvordan DKK ikke har lyttet, også derfor jeg er så nervøs på min races vegne.

    Men håbet er der stadig!! smiley


  • #30   2. jun 2012 I Broholmerselskabet har vi beholdt alle vores avlsrestriktioner, og det er vi meget glade for. Vores race er jo stadig under rekonstruktion og genmassen er lille.

Kommentér på:
Hvilke racer har mistet avlsrestriktioner (DKK)?

Annonce