{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.719 visninger | Oprettet:

Hvorfor avler du/i {{forumTopicSubject}}

Jeg får min Rottweiler hjem her på fredag og kunne godt tænke mig at lave et kuld hvalpe på hende om 2-3 år (med mindre racen bliver forbudt selvfølgelig) Samt at hun overholder de kriterier jeg har til hvad jeg mener er en god avlshund.

Fx sind/temprament, eksteriør, drifter osv.

Hvad er din grund til at avle. Har du bare lige fundet tæven der vinder alt hvad hun kommer i nærheden af (udstilling/konkurrencer), har den bare sindet. kom med jeres begrundelser for at avle. håber på at vi kan få en god og fglig debat smiley


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Hvorfor avler du/i
  • #1   9. aug 2011 Må man også komme med begrundelser for hvorfor man IKKE avler på trods af super sundhed?

  • #2   9. aug 2011 gerne gerne smiley Alle input er velkomne


  • #3   9. aug 2011 Jeg avler ikke, og hvis jeg endelig engang skulle avle noget, om mange år, så skulle det være fordi, jeg følte min hund kunne bidrage med noget ekstraordinært til racen, samt for selv at beholde noget.

    Ellers ser jeg ingen grund til det.


  • #5   9. aug 2011 Danielle. giver dig ret i det med noget ekstra til racen.

    Bad to the bone: Hekld og lykke med kåringen. har du elv planlagt noget om måske og købe en god tæve og lade dem lave hvalpe sammen eller har du det fint med at andre kommer med deres tæver til dig?


  • #6   9. aug 2011 Jeg har Lotus. DKK tavle. Gode forældre. Hun har ikke registreret sundhedsoplysninger men er fotograferet som 9 måneders. Ingen HD- eller AD problemer. Hun har det skønneste "rigtige labradorsind". Hendes mor og mormor havde utroligt store prob´lemer under deres fødsler. Dette kan være arveligt. Og jeg vil ikke risikere at miste min hund under en fødsel og samtidig synes jeg heller ikke at det er noget at give videre i avlen. Så hun er steriliseret.

    Kaido. Dkk tavle. Super forældre. A-hofter. 0 på albuer. Ingen anmærkninger på øjenlysningen. En pragtfuls og livsglad hund. Hun har dog en tendens til at stresse lidt (MEGET formindsket med årene). Dette er ikke ønskeligt hos labradorerne og helt ærligt? Selvom hun er min aller bedste Kaidosfis, så er der mange andre labber, som kan lave lige så gode hvalpe om ikke bedre. Så lad dem om det. Kaido er også steriliseret.

    Så begge mine tøser har "DET" der skal til for at avle. Jeg har bare kigget kritisk på dem og fundet ud af at labradoravlen går ikke glip af det helt store fordi de to ikke får hvalpe.

    Men ikke desto mindre er de solen i mit liv og jeg elsker dem højt højt. De får bare ikke hvalpe:-)


  • #8   9. aug 2011 Jeg har Eskild, en super jack russell terrier. Han har et skarpt jagtinstinkt, god på rævegrav, apporterer som en retriever, driver hårvildt som en drøm, er en fantastisk lydighedshund, super temperament, han hviler i sig selv. Men desværre for jack russell avlen i DK, er han ikke til rådighed. Jeg var så dum, at lade ham HD fotografere, selvom det ikke er et krav, og med et dårligt resultat. Så fordi jeg var nysgerrig efter at se på min hunds sundhed, er han ikke til rådighed, da jeg ikke ønsker at være med til, at der kommer flere syge JRT

  • #9   9. aug 2011 Dejligt at i indtil videre har samme holdning som mig smiley

    Jeg vil heller ikke lave et kuld hvalpe hvis ikke jeg har noget at bidrage til racen.

    Må sige bad to the bone at din hanhund godt nok er flot!


  • #11   9. aug 2011 Hmm. Ud over de anførte begrundelser, så vil jeg da håbe, man også avler fordi lykken er at opleve en naturlig parring, fødsle uden problemer, og så det fantastisk livbekræftigende der er over et kuld med velpasse, sunde hvalpe....

  • #12   9. aug 2011 Nå vi laver hvalpe er det fordi vi mener vores hunde kan bidrage med noget godt til racen, både med sundhed, temperament, ekstierør og så laver vi ikke hvalpe medmindre vi selv har planer om at beholde min en fra kuldet. Enten her hos os eller som udstationering.

    Synes der er alt for mange der bare laver hvalpe fordi det er hyggeligt, og der ikke rigtig er en mening med at lave kuldet. Jeg har den holdning at hvis det ikke er noget der er så godt at man selv er interesseret i at beholde fra kuldet så lad være.


  • #13   9. aug 2011 Hmm. Ja og jeg synes også der er for mange som bare laver et kuld hvalpe...Ikke fordi det er hyggeligt, for de er i et kennel anlæg men der er da besøg til fodring, og når der kommer hvalpekøbere selvfølgelig, men fordi de giver kroner.

  • #14   9. aug 2011 Loke og Mischa kommer aldrig til at lave hvalpe. Loke er en blanding af schipperke og coton de tulear. og Mischa er en blanding af lab og amstaff. De er begge to skønne af sind. Og der har aldrig været en eneste anmærkning fr adyrelægen. Men ville aldrig blande flere racer ind i de hunde. For hvordan bliver hvalpene så ? Og ja jeg ved også godt mischa ikke må avles på smiley
    Men grunden til det ikke sker, ligger nu i at de begge er blandinger. Elsker dem, og synes bestemt ikke der er noget galt i blandinger, meeeeen 4 gange blandinger. det liiige meget nok smiley

    Ludo, kommer måske til at blive brugt i avl hvis han egner sig til det. Nu får vi at se når han bliver ældre. Han har stamtavle, og to fine forældre, der intet fejler. Hvis den helt rigtige tæve er der. og det hele passer, så må han gerne få lov til at lave et kuld smiley

    Men drømmer nu ikke om at have 5-10 små krudt ugler her hjemme, aldrig om jeg kunne finde på at gøre det smiley ! smiler.


  • #15   9. aug 2011 Jeg kommer til at lave et kuld på Funky (MULIGVIS) fordi jeg skal bruge en tæve mere og hun har ufatteligt meget at tilbyde racen (sagt af næstformanden for raceforeningen). Derudover er hun sund, arbejdsstabil og en smuk hund.
    Tilsidst er hele kuldet afsat på forhånd.


  • #16   9. aug 2011 Jeg avler ikke da jeg har en blandingstæve som bestemt ikke skal have hvalpe, hvor skøn hun end er har hun ikke noget godt at videregive.

    Håber dog min nye hanhund med tiden kan avlgodkendes, hvis han altså udvikler sig som han skal og får noget godt at viderbringe til racen.


  • #17   9. aug 2011 Jeg avler fordi det er spændende og for at udbrede kendskabet til racen. Mine hunde er alle sunde og har et fantastisk sind og er dansk og international ch. Så har jeg inden hvert kuld min. 10 familier på venteliste.

  • #18   9. aug 2011 Vi har to hanner af racen bull terrier, den ældste er avlsgodkendt og kommer med garanti til at blive brugt til avl, eksteriørmæssigt kan han tilbyde racen meget, samtidig med at han et skønt sind. Da der alllerede er efterspørgsel på ham, ved jeg at han kommer til at blive brugt. Det betyder i bund og grund ikke så meget om mine hunde blive brugt til avl, men er der efterspørgsel efter dem af fornuftige opdrættere, vil jeg gerne stille dem til rådighed. Samtidig er der udenlandske blodliner i begge deres forældre, hvilket er positivt her i landet, da der ikke er så forfærdelige mange bull terrier, så det gælder om at få så meget "friskt kød" ind i avlen som muligt.

  • #19   9. aug 2011 jeg har planer om avl, men!!!
    mine hunde er kun lige fyldt 1 år i går (laver selvfølgelig ikke hvalpe på kuldsøskende, bare lige så der ingen tvivl var der)
    de skal tjekkes for diverse sygdomme (da dette ikke er ret udbredt i racen at gøre) er disse bestået med glans, skal de selvfølgelig kunne tilbyde noget godt for racen, for er mine hunde bare middel, ser jeg ingen grund til avl på dem

    har et par henvendelser på hvalpe allerede, men grundet den sjældne race - vil jeg gerne have en del afsat før jeg planlægger en parring

    der skal dertil siges at jeg da også lige først ska finde den rette han til min tæve - og da jeg er y i racen, føler jeg godt nok jeg er ved at have travlt smiley så forberedelserne er skam allerede i fuld gang


  • #20   9. aug 2011 Ja, jeg overvejer også at få et kuld på min tæve, det er sikkert ikke noget der er særligt velset herinde da hun er lidt for stor i forhold til racestandarden, men hun har rigtig gode gener bag sig og det mest fantastiske sind man kunne ønske sig.
    Hvis der skal avles på hende bliver det ligeledes med en han der har tavle, så hvalpene også kan få det, og han vil skulle kompensere for det hun fejler på - ikke at han skal være lille - bare "perfekt" ifht. racestandard. Hun er undersøgt for Patella Luxation, og er godkendt. Jeg har også været hos opdrætter som siger god for at der bliver lavet hvalpe og tilbyder at hjælpe med at finde en hanhund...

    Hvis der bliver lavet hvalpe på hende vil jeg gerne beholde en selv, og har derudover 3 (også dyrlægestuderende) og min svigermor på venteliste, så ville være sikker på at kunne sende dem til gode og kærlige hjem, hvilket betyder rigtig meget for mig.
    Samtidig tror jeg det kunne være en fantastisk oplevelse, og en brugbar oplevelse at have i mit kommende arbejdsliv.


  • #21   9. aug 2011 Jeg avler ikke, da jeg ikke har stamtavle på nogen af dem.
    Fiffer har heller ikke et temprament der er noget at avle videre på. Albert har et super sind, god til børn og andre hunde. Hurtig og adræt som han skal være som agility hund, men da han er en blanding er der ingen grund til at avle på ham.

    Min næste hund bliver en Border Collie med DKK tavle, men medmindre den bliver helt utrolig lækker og kan bidrage med noget godt til racen, ja så skal den heller ikke avle. Der er så mange dygtige opdrættere der kan gøre det arbejde meget bedere end mig, så det lader jeg dem om.


  • #22   9. aug 2011 Jeg opdrætter af mange grunde.

    Jeg har først og fremmest lyst, og føler jeg kan blive en hammer god opdrætter! Genetik og jagten på linierne er min over alt andet hobby, og jeg elsker forarbejdet og synes selv jeg er god til det... (Tiden vil vise om jeg også er god til det mere praktiske - men jeg vil gøre mit ypperste!).
    Jeg føler jeg kan være med til at gøre racen bedre og forhåbentlig sprede kendskabet til denne herlige hund smiley

    Jeg har en god tæve - måske ikke typen som vinder mest på udstilling (hun er miks af engelske linier som har en lidt anden standart end FCI), men som har linier der har ry for at lave gode og sunde og livsstærke hvalpe med racens oprindelige temperament. Og så er hun på hendes stærke punkter - f.eks. pelsen - rigtig stærk!
    Til med er hun nem at holde, hvilket i mine øjne er skide godt hvis hr. og fru DK skal have en pelshund og have lyst til at holde den i lang pels.

    Hun er i mine øjne en super avls tæve. Jeg forventer ikke mine hvalpe vil have den store interesse hos andre opdrættere (de er dog velkommen) - men som alm. familiehunde, der måske skal udstilles en gang i mellem, ser jeg dem som en rigtig stærk kandidat!
    Jeg ønsker at lave min egen næste tæve, som forhåbentlig vil klarer sig bedre på udstilling end moren, og som kan indgå i avl senere også. Og så ville jeg gerne selv vælge den kombination.. Selv vælge hannen til tæven, og det får man jo kun lov til hvis man opdrætter smiley
    Processen med at sætte A og B sammen og skabe noget som er bedre end dem begge tiltaler mig meget! smiley


  • #23   9. aug 2011 Tak for de mange input både hvorfor i avler og ikke gør. Og fordi i skriver grunden til det. Jeg har den holdning at jeg vil ikke avle hvis jeg ikke har noget tilbyde i dansk rottweiler avl. Desværre har vi jo set et par grimme sager om rottweileren:-( h illet jeg synes er synd for dem der virkelig gør et stort seriøst arbejde med disse pragtfulde hunde. Så håber politikerne kigger på de seriøse avlere/ ejere og skifter mening om at gøre rottweileren til en listehund.

  • #25   9. aug 2011 Maj-Britt: Ja det bliver du jo ved med at sige - og det står dig også frit for.. Faktum er at du aldrig har set hende andre steder end på nogle uopdaterede HG-billeder fra imens hun skiftede pels, så du må forstå jeg ikke kan tage dine kommentarer nær så seriøst som udtalelser fra én der har opdrættet racen siden '76? smiley

    Du kan opponere fra nu af og ud i uenndeligheden, i sidste ende er det min beslutning - som jeg så forøvrigt er godt orienteret om hvad indebærer og aldrig vil træffe hvis ikke det er forsvarligt sundhedsmæssigt, økonomisk eller af andre årsager..

    At du ikke kan se hvad der er værd at avle på i min hund er jeg ikke interesseret i at høre mere om nu, på forhånd tak smiley


  • #28   10. aug 2011 Sophie - har du egentlig fået den avlsgodkendt? Jeg ved at den nok næppe havde været gået i DKK, men hvordan og hvorledes det står til i DRU ved jeg ikke?

  • #29   10. aug 2011 Må jeg spørge om hvad der kortslutter oppe i hovedet på folk der køber en hund for at avle?? Er der ikke nok der avler snart? Gør i det for pengenes skyld??

    Er bare undrende over sådan noget. Det er jo ikke fordi der mangler hunde


  • #30   10. aug 2011 Jeg har købt min tøs med henblik på muligheden for at avle, men kun såfremt hun udvikler sig tilfredsstillende i forhold til temperament, udseende og helbred.
    Hun er under et år så pt. har jeg kun hendes udseende og temperament at gå ud fra, og hun er helt sikkert ret racetypisk med enkelte små fejl.
    Temperamentsmæssigt så er hun heldigvis meget afslappet og lærernem, opmærksom og kærlig, en smule vagtsom dog uden at være agressiv.

    Desuden er racen meget lille og ny, og eftersom hun helt sikkert har noget godt at tilbyde racen med den rigtige partner (hun har f.eks. en bedre pels end gennemsnittet af racen og en rigtigt god hale og bygning).

    Men det er ikke 100% sikkert at hun overhovedet vil blive avlet på. Hun er nu 9 måneder og vil under alle omstændigheder ikke blive avlet på før hun er i hvertfald 2 år gammel.


  • #31   11. aug 2011 Stian L: nu kan jeg kun svare på mine egne vegne. Nu er der intet der er sikkert for at jeg kommer til at lave hvalpe da jeg har valgt og købe mig en rottweiler. Men skulle jeg lave hvalpe skulle min hund have noget og byde på i dansk rottweileravl, her tænker jeg både eksteriør, temprament og drifter.

    Men jo der er mange hunde i Danmark men jeg tror hvad jeg kan læse mig frem til på indlæggene her så er det fordi folk synes det er fedt. Forstå mig nu ret tænk sig lige at få sat en hab og tæve sammen der bare avler kuldet! Jeg tror ikke så meget det er for pengenes skyld for er det en ordentlig opdrætter lægger hun/han utrolig mange timer i sine hunde + ordentligt foder og dyrlæge. Så jeg tror det overskud der er i den sidste ende ikke er ret stort:-)

    Håber du kunne bruge mit svar


  • #32   11. aug 2011 Jeg må faktisk give Stian ret.

    MEGET ofte ser man at folk har købt en tæve og i profilen står der, allerede fra den er hvalp, at den skal have hvalpe når den er gammel nok.

    Jamen hvorfor??

    Markedet er mættet!! Folk hyler og skriger og holder udsalg når hvalpene er 12 - 16 uger gamle, fordi ellers kan de ikke komme af med dem? I skal ikke bilde mig ind at disse avlere med så gamle hvalpe, er en skid interesseret i hvem der køber dem? De skal bare af med dem!!

    Man må altså forberede sig på at skulle beholde alle hvalpene, når man avler. I tilfælde af at de rette købere ikke er der til dem.


  • #33   11. aug 2011 TÆNK før du avler.

    Til de tæveejere som påtænker at få hvalpe på deres tæve

    Her er et par ting du måske skulle ta' stilling til inden du tar' den store beslutning, det er at få hvalpe.

    Meget ofte er den eneste undskyldning ”at det kunne være sjovt at prøve”, •
    men der er absolut intet sjovt i at ta' ansvaret for at sætte liv i verden, det skal tages særdeles alvorligt.

    ER DU FORBEREDT PÅ AT BLIVE EN GOD OPDRÆTTER?

    Det gælder uanset om du har planlagt at få ”bare et hyggekuld"

    eller vil forsøge dig som opdrætter på længere sigt.

    De der skal købe hvalpene ved ikke, der er en forskel, og det er der som regel heller ikke på prisen.

    Ofte er nye og førstegangsopdrættere meget dyrere med deres hvalpe end succesfulde "gamle" opdrættere.

    At udvikle en race er ikke kun et spørgsmål om at producere nuttede hvalpe, der er lette at sælge, det er en kostbar hobby og en livsstil - intet mindre.

    Svar på disse spørgsmål før du går i gang.

    1. Kender du de væsentligste fejl hos din egen hund, samt anerne i din hunds stamtavle min. 3 generationer bagud - og kender du også de fejl, der findes hos den udkårne hanhund samt hans aner?

    2. Mener du, at din hund har noget at byde racen? (Hvad?)

    3. Kender du klubbens avlsregler og racens stambogsføringsregler? Har du sat dig ind i index tal?

    4. Har din hund et stabilt temperament? Har den et godt racetypisk udseende uden væsentlige fejl? (Hvordan ved du det?)

    5. Har du nogle hvalpe afsat på forhånd - før du parrer tæven ?

    6. Er du forberedt på at kikke interesserede købere nøje efter i sømmene for at være sikker på, at dine hvalpe får de optimale hjem og den korrekte pleje?

    7. Er du forberedt på at beholde dine hvalpe indtil de rette hjem viser sig, ligemeget hvor lang tid det tar’? Er du i stand til at sige nej til tvivlsomme købere, selvom du ikke ved, hvornår telefonen ringer igen?

    8. Kender og forstår du racens standard?
    Kender du nok til genetik til at kunne forsøge at opveje din tæves fejl og få det du søger (du har vel et mål?), og ved du nok til at vide hvad der evt. gik galt, hvis det ikke går som ventet?

    9. Ved du nok om hvilke specielle karaktertræk din tæves linie / partnerens linie bærer på, til at være i stand til at forsikre dine hvalpekøbere om stor sandsynlighed for en sund, god hund?

    10. Har du lidt penge på bankbogen, hvis det skulle vise sig, at udkommet af parringen gir' en død hvalp med kejsersnit søndag eftermiddag til min. 8000 kr, og herefter ingen indtægter fra hvalpe?

    11. Er du parat til at møde den risiko, der er ved en fødsel - at kunne miste hvalpe og sågar tæven til fødselsproblemer?

    12. Har du den tid og energi, der skal lægges i at passe og socialisere et kuld hvalpe ordentligt?
    Det er stort set et 24 timers job i mindst 8 uger. - og har du ordentlige og sikre forhold at ha' dine hvalpe under?

    13. Vil du / er du i stand til at:

    a.) Hjælpe dine hvalpekøbere til at opfostre deres hvalp bedst muligt og være der, når de har brug for dig fremover ? (og selvfølgelig være i stand til at hjælpe dem - eller finde ud af en vej til at hjælpe dem)

    b.) Følge kuldets opvækst og tage disse erfaringer med i dit avlsprogram fremover?

    14. Vil du altid være villig til at ta' en hund af dit opdræt retur ligegyldig under hvilke om stændigheder, hvis ejeren ikke længere kan ha'den?

    15. Har du sat dig ind i købeloven? (du er lige erstatningspligtig om det er en brugt bil eller en hundehvalp du sælger)

    Er du ikke i stand til at svare ja, til stort set alle spørgsmål her, skulle du måske tænke dig lidt om inden du begiver dig udi at opdrætte hvalpe og i al fald vente til du ER i stand til at svare JA -

    for racens, din egen, de kommende hvalpe og hvalpeejeres skyld.

    Jeg må opfordre alle, der påtænker et kuld hvalpe til at læse samtlige afsnit af opdrætterens ABC,

    og et link til Opdrætterens ABC:
    (link fjernet)


  • #34   11. aug 2011 jeg har "altid" ønsket at opdrætte... jeg synes det er fedt at kigge min tæve efter og lede igennem måneder og år på den rete han til hende - kigge stamtavler og linier igennem.
    At give en familie en skøn hund, som passer til dem er stort og det at arbejde på at lave racetypiske hvalpe med det rette temperament og sundheden i top, er noget jeg elsker at arbejdde imod


  • #35   11. aug 2011 Mht hvorfor jeg overhovedet overvejer at opdrætte..

    Jeg finder det spændende og interessant, men det er selvfølgeligt ikke hele motivationen.
    Nu har jeg en ret sjælden race, og jeg har været indforstået med fra start at hvis min hund har noget godt at tilbyde racen så vil jeg gerne hjælpe med at udbrede den - for udbredelse er den eneste måde at gøre racen "større" end den er. Desuden er der en stor forespørsel på netop denne race pga. dens kvaliteter og jeg kan stå 100% inde for disse, da det helt bestemt er en fantastisk race, både fra Danmark men faktisk fra store dele af Europa og USA/Canada også!

    Det er ikke penge der som sådan er min motivation, så havde jeg nok valgt en nemmere race end en hvor der er så få individer i at jeg med stor sikkerhed skal bruge en masse penge på at komme til hannen når min tæve (eventuelt) skal parres, plus der er store krav til helbredet og jeg agter bestemt ikke at se let på disse (men det koster jo også) - desuden har jeg store overvejelser om at udstationere flere af mine hvalpe her i Danmark, simpelthen fordi jeg ønsker at følge min race herhjemme, "mine" afkom og ikke mindst have adgang til muligt avlsmateriale senere, uden at skulle forsømme min(e) egne hunde ved at have for mange hjemme - altså vil der i udstationeringen ikke være hvalpe indkomst kun udgifter..

    Jeg forstår godt at mange mener markedet er mættet, og det er det også, ikke mindst på nogle bestemte racer, og derfor bør folk med disse racer (eller helt sikkert blandinger) nok skrue en hel del ned for hvor meget de avler, men man er også på et plan nødt til at holde en smule gang i avlen for ikke at risikere at de nuværende gode avlshunde bliver for gamle uden at have produceret nogle afkom og derved ville mangle en hel generation af hunde til at producere de næste gode hunde..

    Man skal helt sikkert være kritisk i sit valg af avlsdyr og hvad der er ens motivation ved denne.. helt sikkert!
    Men det hjælper bare heller ikke totalt at stoppe al avl fordi markedet på nuværende tidspunkt er mættet på nogle racer (og helt sikkert blandinger)..

    Min egne "planer" ligger som sagt noget ude i fremtiden, min hund vil nok nærmere være 2½-3 år før hun får sit første kuld - såfremt hun udvikler sig efter ønskerne, og det kun hvis det passer ind i mit liv til den tid (det passer ikke på nuværende tidspunkt, men jeg regner med det gør til den tid) - desuden har jeg store overvejelser om inden at tage DKK's opdrætter uddannelse, og det på trods af at jeg ikke engang kan blive DKK registeret opdrætter (eftersom min race endnu ikke er FCI godkendt og forhåbenligt ikke bliver det de første 10-20 år)..

    Da jeg købte min hund var det med muligheden for avl åben, altså ikke endegyldigt, jeg vil bare heller ikke risikere at stå med en fantastisk hund og så ikke kunne bruge denne i avlsprogrammet fordi jeg ikke har været forudseende nok, men hendes værdi ligger ikke i at være avlsdyr, men i at være familiehund, min engel, min baby og min bedste ven.. Det er dérfor jeg anskaffede mig min hund!


  • #36   11. aug 2011 Vi kunne godt tænke os muligvis at lave et kuld engang i fremtiden, men ellers gør vi ikke i det der avl.. og vores hunde har stamtavler i 2 forskellige forbund, og skal de ikke være i det samme hvis de skal parres?

  • #37   11. aug 2011 At lave et kuld er også avl:-)

    Jeg kan se at din tæve har FCI tavle? Hvorfor så ikke finde en FCI han til hende? Hvis det er den FCI som DKK er med i?


  • #38   11. aug 2011 Jo måske, men jeg kan ikke få hende ind i dkk da jeg ikke har import paprine på hende, da hun er fra udlandet.. skal de begge være i samme forbund? min hanhund har lavet 2 kuld hvalpe, men han er i drc, og jeg vil gerne have ham flyttet til noget andet, og han er også fra udlandet smiley

  • #39   11. aug 2011 Hvorfor har du ikke exportpapirerne på hende?

    Jeg ved ikke hvor du kan flytte ham hen.


  • #40   11. aug 2011 uden importpapir kan du vist ikke få hende ind nogen steder.... men hvorfor ikke få fat i importpapirerene?? kontakt opdrætteren

  • #41   11. aug 2011 Dem havde sælgeren ikke fået med til hende af en eller anden mærkelig årsag, går da ud fra de talte sandt.. ja må se hvad jeg finder ud af smiley

  • #42   11. aug 2011 *Dem havde sælgeren ikke fået med til hende af en eller anden mærkelig årsag, går da ud fra de talte sandt*

    Hmmmmmmmm........... Så må sælger jo få fat i dem? Hvilket land er hun fra?


  • #43   11. aug 2011 fin opdrætteren og kontakt denne... eller skriv til kennel klubben i hjemlandet

  • #44   11. aug 2011 fin = find

  • #45   11. aug 2011 Folk skal bare huske når de avler, for alle siger "vi kunne godt tænke os at avle på et tidspunkt" Men inden i gør det, så undersøg lige market så der ikke er flere liv der skal aflives! Og "vi kunne godt tænke os", men tror i det er godt for jer eller hunden?

  • #46   11. aug 2011 Stian - Da jeg købte vores røde bull terrier Felix, spurgte vores opdrætter (som er en nær ven, men også en fandens dygtig opdrætter) om han måtte bruge vores hund ud i fremtiden, hvis den viste sig at være så racetypisk og et godt eksemplar, som han forudså. Desuden vil jeg med glæde gerne bidrage til racen, hvis der sidder nogen seriøse mennesker, der mener at min hanhund kunne skabe nogle flotte, sunde hvalpe sammen med deres tæve.. Det er på ingen måder et "must" for mig, egentlig er jeg ligeglad hvis han ikke bliver brugt en eneste gang.. smiley

  • #47   11. aug 2011 Nikita - Jo men det er også en helt anden sag når det er en opdrætter, der er langt fra opdrætter til "Vi har tænkt på gerne at ville avle på et tidspunkt"


  • #48   11. aug 2011 Stian - absolut!

  • #50   11. aug 2011 Jeg kan bare blive fuldstændig sindsyg og psychopat i mit hovede når man kigger denblåavis igennem, hvor mange der er til salg og et kuld der lige er kommet uden at de har fået solgt en eneste eller nogen har lagt pant i dem endnu. Sådan nogle mennesker burde hænges op og smadres med et bat.

    Jeg er ikke sur, jeg er bare skuffet smiley


  • #51   11. aug 2011 Bad to the bone - I min verden er der langt fra en lave et kuld hjemme i stuen som hyggekuld, og til en rigtig opdrætter der lever for det, og som har afsat dem inden de overhovedet er på tale til at avle! Det andet er fandme for useriøst, at man sætter 8 hunde til verden og måske kun allerede har afsat en, fordi en i familien også ville have sådan en hund!

  • #53   11. aug 2011 mette: hun kommer fra ungarn..

Kommentér på:
Hvorfor avler du/i

Annonce