{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.892 visninger | Oprettet:

Kennel uden stambog {{forumTopicSubject}}

Hvordan kan de være man vælger at have kennel/ opdræt af hunde og så undlade at have tavle på?
For mig virker det sært og man må da miste en hel masse vigtig info om de hunde man opdrætter. Iøvrigt er det da en rigtig god måde at camuflere tæt indavl eller sygdomme...

Hvad mener i?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kennel uden stambog
  • #1   22. jul 2010 det kan være af mange grunde. F. eks hvis vekommende er blevet smidt ud af samtlige klubber i Danmark, så er man jo næd til at avle uden stamtavle, eller hvis de ikke gider det arbejde at udstille deres hunde for at hvalpene kan få stamtavle.. men MEGET useriøst.

  • #3   22. jul 2010 Nu er det så franske bulldogs og de skal sådan set ikke have andet end en "good" på en udstilling for at kunne avlsgodkendes, så svært kan man ikke sige det er (at jeg så mener det slet ikke er nok er så en helt anden sag...)

  • #4   22. jul 2010 Tja -måske man ikke gider det "besvær" det er at skulle leve op til diverse restriktioner.

    Det er jo unægteligt nemmere bare at avle løs på de hunde man nu har, og indenfor den moral (eller mangel på sammen, afhængig af hvem vi taler om) man selv har.



  • #5   22. jul 2010 Kennel uden stambog = ingen kennel!

  • #6   22. jul 2010 Moster Gerda: alle kan kalde sig kennel hvad enten det er med eller uden stamtavel..

  • #7   22. jul 2010 Man må ikke nævne deres navn da det er udhængning, men et par hint er heller ikke at nævne dem smiley

  • #8   22. jul 2010 Christina -der skal ikke ret mange års avlsarbejde eller ret mange hunde til, før man ikke bare lige kan huske samtlige kombinationers baggrund osv.

    Og eftersom prisen på en FB med tavle jo er væsentligt højere end uden, ville det jo rent økonomisk osse være tåbeligt ikke at lave tavle på hvalpene hvis forældrene er avlsgodkendte



  • #9   22. jul 2010 "Det kan da også være, at man tjekker forældredyrene for sygdomme mv, men simpelthen ikke kan se nogen grund til at der skal tavle på. Man kan da sagtens selv sidde og holde styr på den slags i sine egne private papirer."

    Bavl.......... Ja undskyld mig... men hele ideen med at lave tavler er netop at kunne tjekke for sygdomme.... så hvis man tjekker for sygdomme og ikke kan se ideen i en tavle... så er det fordi ens iq ikke er til det....


  • #10   22. jul 2010 Christina F: men folk med en almindelig sund fornuft avler hvape med stamtavle hvis forældrene har det. Der er absolut INGEN mening med at lade være med mindre man har noget at skjule eller er blevet smidt ud..

  • #11   22. jul 2010 Michelle, er man den mindste smule seriøs -kalder man ikke sådanne for "kennel" eller "opdrætter"!

    Hovedløs avl, lyder langt mere plausibelt -hvis man ikke står ved sine hundes aner!


  • #12   22. jul 2010 Moster Gerda: det forstod jeg så ikke.?

    er man den mindste smule seriøs -kalder man ikke sådanne for "kennel" eller "opdrætter"! Hvad mener du?


  • #13   22. jul 2010 Moster Gerda -kennel er ikke det samme som at avle under en klub. Kennel betyder blot at der avles hunde, og har intet med seriøsitet at gøre.

    Så jo, self kan man da kalde en hundeavler kennel, hvis det er det de er.... osse selvom de ikke laver tavle-hvalpe eller selvom der er tale om en hvalpefabrik


  • #14   22. jul 2010 Christina -men en FB uden tavle, er jo ikke mindre tilbøjelig til at få sygdomme forbundet med dens udseende.

    Så hvis det er logikken, skulle man jo avle en helt anden race


  • #16   22. jul 2010 Christina, du har da vist misforstået noget godt og grundigt....... de seriøse opdrættere bruger nemlig al deres tid på at undersøge, kigge stamtavler, og så videre for at undgå sygdomme..... De bruger kun de stærkeste i avl, og til at vurdere det bruger de tavlerne.....

  • #17   22. jul 2010 Michelle - Manzanas-Chihuahua .
    At man burde kalde dem for: hvalpefabrik, forstår du bedre nu? *s*

    Strid kælling.. *g*
    Nej det er langt fra det samme, jeg prøver bare at sætte betegnelsen lidt på spidsen.
    Og så ville det helt ærligt være noget lettere, hvis de rette prædikater kommer på, de rette steder.
    Det er alt for let, at blive snydt, hvis man lader sig forføre af betegnelsen: kennel -hvis man "bare" gerne vil have en hund, og ikke er klar over hvilken jungle det er man kommer ind i! *s'

    Christina F, jeg er tilbøjelig til, at give dig ret.
    Men DKK/FCI er dog trods alt det bedste vi har -det kunne være bedre! *s*


  • #18   22. jul 2010 Moster -istedet burde folk måske fatte at kennel ikke siger noget om seriøsitet, og derfor undersøge hvor de køber hund fra.

  • #19   22. jul 2010 christina: hvorfor dælen kan du ikke lide tanken om kåringer og avlsgodkendelse?

    Nu er jeg selv en af dem der går på udstilling og sørger for mine hunde har de nødvenige præmieringer og sundheds attester før jeg avler, Mine hunde nyder at komme på udstilling. Der er andre hunde som de elsker, der er folk der snakker med dem. Og det er super god socialisering for hvalpe at komme med. Så hvad er der slemt ved det?


  • #20   22. jul 2010 Christina -nu er det jo heldigvis meget langt fra alle racer, der skal have et ekstremt udseende.

    Og de hunde med ekstremt udseende, har det osse selvom de er uden tavler. Så det giver ikke rigtig ret meget mening, at bruge det ekstreme udseende som undskyldning for ikke at lave tavle på hundene.

    Og som køber har du ikke en kinamands chance for at tjekke dit køb, hvis det er avler selv der sidder og fifler med "sramtavler"


  • #21   22. jul 2010 Michelle, ja det er farligt at være naiv!

    Jeg finder det bare grotesk, at den almindelige familie Jensen ikke kan købe hund -uden det efterhånden kræver ekspertbistand!


  • #22   22. jul 2010 Christina -kender ikke den omtale kennel. Men hvad er årsagen til at det er sidste racehund? Skyldes det at kennelen var skidt? For i så fald, er det jo dig der har valgt at købe et dumt sted -langt de fleste opdrættere har hunde som hobby, og har derfor ikke et hav af hunde, der så lever i bure/stalde e.l.

  • #23   22. jul 2010 Moster -men det handler jo ikke om begrebet kennel. Det handler jo om skrupelløse avlere.

    Kennel er noget alle kan kalde sig, og derfor er det ikke en blåstempling af det man laver. Det burde de fleste efterhånden være klar over.


  • #25   22. jul 2010 Christina -faktisk siger schæferens standard IKKE at den skal være så skrå i ryggen og overvinlet at den dårligt an gå. Det er mode der dikterer dette.
    Brugsschæferne er meget mere lige i ryggen, og under avlskåring bliver disse, udover at blive brugsprøvet, osse bedømt på udseende.
    Og væsentest hører så vidt jeg ved osse med i deres avlskåring.

    Så jeg ville da absolut foretrække en avlskåret schæfer fremfor en "tilfældig" en af slagsen. Den avlskårede har nemlig vist at den er indenfor racestandarden, den har de brugsegenskaber der ligger til racen, den er testet for racerelaterede lidelser osv.
    Den "tilfældige" schæfer, er blot en hund der er lavet ved at parre to schæfere. Og de er typisk ikke mindre vinklede end en schæfer med tavle.

    Forskellen er jo at når jeg som køber kan se en tavle, så kan jeg osse undersøge anerne, og dermed kan jeg vælge en hvalp der ikke har så ekstremt udseende i anderne = min hvalp vil sandsynligvis heller ikke få et ekstremt udseende.


  • #26   22. jul 2010 Selvføgelig skal der være stamtavle på en hund når man køber den!!
    alt andet er da dumt!!
    Hvis man er seriøs, så syntes jeg også vi med tavlehunde, skal skrive i vores købskontrakter, HUNDEN må først avle, når den er avlsgodkendt i f.eks DKK. Det vil sætte en lille stopper for useriøse hundehandlere med sort tilsnit!!!


  • #27   22. jul 2010 Strid kælling..

    Jeg gentager lige mig selv:
    "jeg prøver bare at sætte betegnelsen lidt på spidsen!

    citat slut.


    Hvad angår, "det de fleste burde vide" så er vi ikke enige!
    Det er der til stadighed, mange eksempler på!
    Hvis man ikke bruger sin tid på HG (man kan dog godt få noget viden hér) eller på andre hundesites, eller omgåes seriøse opdrættere så man er klar over faldgrupperne -så har man ikke en jordisk chance for, at vide om den hvalp man køber -nu også har ophavet med sig?

    Det der trætter mig er; at det er mere held end forstand, hvis en uvidende familie køber sig en hvalp, hvor forarbejdet er gjort som det burde!
    Det er dybt forstemmende, at man ikke kan være den mindste smule godtroende -og at "kenneler" kan være så hjerteløse i deres omgang med levende væsener!





  • #28   22. jul 2010 Ved racespecifikke problemer, kan man jo vælge fra!!! Du ved hvad du køber, Vedr. blandinger, hvad hvis der er en af hundene der latent har en af disse problemer? hvordan stiller du dig til det?

  • #29   22. jul 2010 Christina

    Er du klar over at blandinger har lige så meget problemer med sygdom som racehunde?
    Forsikrings statestikkerne viste et ca 50/50% af "hver slags"
    Blandinger tegner sig så for en større procentdel af HD og temperaments problemer.

    Med stambogen har du trods alt et redskab - hvor du kan gå alen langt tilbage og se alle i stambogens status.



  • #30   22. jul 2010 Moster -jeg forventer bestemt ikke at enhver ny hundekøber, kender samtlige faldgruber, og har undersøgt afstamning, opdrætter osv helt til bunds.
    MEN alle ved at når man køber bil, skal man tjekke for fejl og mangler, det samme gælder huskøb osv.
    Så skal jeg være ærlig, så synes jeg man ligger som ma har redt, når man ikke engang kan regne ud at et sted med 100 hunde der lever i en stald, ikke er et godt sted at købe hund.
    Og når de slet ikke vælger at undersøge noget som helst, ikke engang de helt basale ting,

    Det der så er hamrende trist, er at det jo er hundene der betale prisen.

    Prøv at slå ordet kennel op i en ordbog -det er vidst dig der lægger noget i ordet.
    Selvom jeg ville ønske at kennel var forbeholdt seriøse opdrættere, så er det ikek tilfældet.
    Og rådne kenneler/opdrættere findes jo desværre osse i klubberne af og til. Så hverken tavle eller ordet kennel, beskytter mod dårlige køb.

    Oplysning til købere gør derimod. Men det kræver jo de vil høre, og det er desværre ikke altid tilfældet.



  • #31   22. jul 2010 Christina F..

    "Derfor er jeg mere til blandingshunde, som selvfølgelig også gerne skal sundhedstjekkes inden de avles på."

    Så begynder det sig jo netop at nærme sig noget der kan misforståes til seriøst opdræt!

    Jo, hvad angår racespecifikke problemer -der er vi helt enige!
    Men har man ikke stambogen, så kan man heller ikke tjekke det genetiske ophav -hvilket er HELE formålet med en stambog!
    Det gør ondt langt ind i hjertet, at se dyr oprættet uden hensyntagen til skelet og luftveje, og hvad der ellers kan være af problemer!

    Sundhed er absolut alfa omega i valg af hund, men det er race specifik adfærd også! Og ved "avl" på gadekryds, har du ikke en jordisk chance for, at vide om disse kriterier er opfyldt!

    Det er, uanset hvad, altid en chance at købe hund -men eneste måde man bedst kan gardere sig, er nu engang den viden stambogen giver!

    Dermed ikke et ondt ord om blandinger -der er mange dejlige!
    Men bevidste parring af sådanne, tror jeg ikke på der kommer noget godt ud af!


  • #32   22. jul 2010 Michelle, jeg tror du misforstår!

    Jeg sætter betegnelsen på spidsen!!
    Ordbogen er unødvendig!


  • #33   22. jul 2010 Moster -ja det kan jeg godt læse du skriver. Men jeg forstår ikke formålet med det. Hvad er det du vil opnå ved at sætte det på spidsen?
    For det er nu engang fakta at enhver der avler hunde kan kalde sig kennel, så det hjælper jo ingen at sige at kun gode opdrættere har kenneler.


  • #34   22. jul 2010 Michelle, det behøver jo netop ikke være så synligt, at hvalpene går i 100 vis i stalden.
    Det kan jo sagtens være "køkkenopdræt" af de populære racer, hvor "opdrætter" er skruppelløs!

    Jeg er bare voldsomt anstrengt over, at man som hvalpekøber (læs; hvalp, der i sagens natur er en ny "ting", modsat brugt bil eller hus) burde være i stand til at leve et langt liv, uden diverse livsforringende skavanker, og man som (naiv) køber ikke kan stole på dette!


  • #35   22. jul 2010 Formålet er bare, et ganske naivt ønske, at kalde en skovl for en skovl og en spade for spade!

    Det ville være rart om seriøse opdrættere blev tituleret som kennel, og useriøse blev kaldt det de er; skamavlere!


  • #36   22. jul 2010 Christina F..

    Jeg forstår udemærket din fortørnelse.
    Men at avle på et gadekryds ender på et eller andet tidspunkt ud i den samme suppedas.

    Hvis du skal have et gadekryds, hvor du vil være på forkant, er du jo alligevel nødt til, at ty til en stambog -og så er vi tilbage til udgangspunktet.
    Øjenlysning, hjertetjek og røngten ell. penhip -giver kun et billede af forældrene!
    Sygdommene du vil gardere dig imod, kan ligge bare én generation bagude -og så er du lige vidt! ;-S


  • #37   22. jul 2010 Det er de få racer der lider at sygdomme der er forbundet med deres udseende. Det er notop det man prøver at få væk ved de retningslinier der er lavet for dommerne. I stedet for at kritisere klubberne så har man en mulighed for selv at gå med i arbejdet og prøve at gøre en forskel. DKK er ikke en højtragende bestyrelse, men derimod alle os tusinder der er medlem. Det er bare at komme igang.

  • #38   22. jul 2010 Enig Vibeke

  • #39   22. jul 2010 Det er sandt at der er racer som avls så ekstremt at de får visse problemer. Men jeg er enig med Vibeke E i at det er ret få (ikke at det gør det ok).
    Men bladningsavl kan jo også medføre sygdom, f.eks når man blander en lille race med en stor, en kortbenet med en tung osv.


  • #40   22. jul 2010 Ja eller 2 ikke godkendte med svær HD fx

  • #41   22. jul 2010 Jeps, iøvrigt er det jo også set at man anvender en hunde med både HD og AA til tavlesløs avl. Sådan en kan jo ikke avlsgodkendes....

  • #42   22. jul 2010 Pæcist. Og så står der i annoncen at: det er noget snobberi - vi behøver ikke stamtavlen - ægte men uden bog desværre - osv osv

  • #43   22. jul 2010 De annoncer får jeg altså ticks af...! Eller når folk siger "Nej, vores hunde er ikke testet, de skal jo bare være famliehunde", eller "Vi tester når hvalpene er her" (Flot! så er det jo ligsom ligemeget!)

  • #44   22. jul 2010 Lige præcist!

  • #45   24. jul 2010 Hmm når jeg tænker sådan 30 år tilbage så havde vores hunde slet ikke alle de sygdomme de har idag, jeg har selv tavlehunde, men jeg synes med al tydelighed at det viser vi ikke gør det bedre med vores tavleavl, snare værre.
    Dengang kendte man ikke sådan hobetal af hunde med allergi, HD osv, selvfølgelig var der nogle imellem, men i bund og grund var hundene mere sunde.
    jeg talte med min dyrlæge om dette og han gav mig fuldkommen ret, vi har idag skrøbelige hunde, avlet på alt få lidt materiale, Danmark er for lille et land til at avle i, for få linier selvom DKK går ind for linieavl, det er afskyeligt en klub kan sige ja til noget sådan.
    Jeg synes en tavle er god på den måde at man kender hundens ophav, men den sikre ikke sygdomme der er opstået ved måske den parring ens hvalp er en del af.
    Jeg synes det er på tide vi mennesker retter blikket mod hvad det er vi gør, vi avler hunde der ikke kan føde selv, hunde der ikke kan trække vejret, hunde der er gangbesværet, hunde med øre der slider hen over asfalden, hunde der skal stå på haserne, hunde der er trykket falde i ansigtet, hunde der kan være i en kop, jeg finder det uetisk, og så er jeg ligeglad med om der er tavle på eller ej, det er ikke okay overfor hundene.


  • #46   24. jul 2010 Det er rigtig, der er avl på ekstremer af mærkelige racer, med forskellige sygdomme , men lad det kke gå ud over Tavlehunde alligevel.----Det ville være så nemt at luge ud. De hunde der ikke kan parre og føde selv, skulle være ulovligt at avle på, dette er med fare for jeg bliver upopulær!! men så var vi nok et stykke vej.

  • #47   24. jul 2010 Jema-Spot S
    Jeg tror vi er helt enige her:)


  • #48   24. jul 2010 Jema....

    "Det ville være så nemt at luge ud. De hunde der ikke kan parre og føde selv, skulle være ulovligt at avle på, dette er med fare for jeg bliver upopulær!! men så var vi nok et stykke vej."

    Ulovlige -netop!
    I min termilogi er det "legalt dyreplageri" -som visse racers standart bliver fortolket og avlet hen mod!
    Det er sygt..


  • #49   24. jul 2010 " selvom DKK går ind for linieavl "

    Det kan jeg ikke læse de skriver nogen steder?
    Kun at de har anbefalinger til max procent der ikke må overstige
    xxx%

    Jeg har så lige den modsatte erfaring. Da "min" race var var mere ind end udavl HAVDE vi ikke mange af de problemer man ser i dag.
    De er skam tilført af diverse linier da folk lige pludselig syntes det var fancy at bruge fremmed blod uden at ane noget om baggrund og liner.

    Så den holder ikke for alle racer.

    Derimod giver jeg dig helt ret i det groteske vi ser i bla højavlen hos Schæfer fx - andre racer som har vejrtræknings problemer osv


  • #50   24. jul 2010 Amanda -kan du dokumentere at det står værre til med sundheden nu end tidligere?
    For jeg tror faktisk ikke det er tilfældet. Jeg tror bare vi er blevet mere opmærksomme på det.
    For 30 år siden:
    -var hunden for mange et brugsdyr, ikke et familiemedlem. Når ikke den kunne bruges mere, blev den aflivet/skudt.
    -testede man ikke systematisk mod div lidelser inden avl. Og derfor aner man heller ikke om hundene evt var syge.
    Som eks. kan nævnes islænderen. "man" nægtede at der var et problem med HD; fordi der jo aldrig var nogen hunde der viste symptomer. kennelklubben så alligevel indførte HD-krav viste det sig at HD var et KÆMPE problem i racen. Man vidste det bare ikke, for islændere med HD er stort set aldrig mærket af det.

    Det forhold vi har til dyrene i dag er ikke det samme som for 30 år siden, og jeg tror rigtig mange i dag går til dyrlægen med ting der for 30 år siden ville blive regnet for småting uden betydning.
    Og vi strækker os osse noget længere inden vi afliver, fordi vi i dag kan behandle en masse ting vi ikke kunne for 30 år siden, og vores hunde SKAL normalt ikke opfylde en bestemt funktion. Kan den ikke bruges til f.eks. agility, ja så finder vi en anden opgave til vapsen.
    Så flere syge hunde, lever et langt liv -disse hunde ville man ikke have set eller hørt om igen dengang, for der ville de være døde.

    Ang linieavl/indavl, så gør den slags alene ikke hunden syg. Avler man på syge linier, ja så bliver risikoen for syge hunde væsentligt højere, da hvalpen jo kan få de syge gener fra både mor- og farsiden.
    Og så laver man jo ikke indavl i generation efter generation. Man kan avle ind, men der skal osse avles ud igen.

    Og DK for lille til hundeavl? Undskyld men har du set hvor mange opdrættere der kører til udlandet og får hunden parret, importerer avlsmateriale osv?
    Der er et internationalt samarbejde (i hvert fald i FCI), og derfor er vi jo slet ikke begrænset til at bruge danske hunde.


  • #51   25. jul 2010 FÆTTER KARIN *La medbrølende Cousine* .


    Jeg har så lige den modsatte erfaring. Da "min" race var var mere ind end udavl HAVDE vi ikke mange af de problemer man ser i dag.
    De er skam tilført af diverse linier da folk lige pludselig syntes det var fancy at bruge fremmed blod uden at ane noget om baggrund og liner.

    Det her kan jeg slet ikke forholde mig til, du skriver direkte at indavl er bedre?

    Michelle -strid kælling og med i tavlemafiaen !

    Ang linieavl/indavl, så gør den slags alene ikke hunden syg. Avler man på syge linier, ja så bliver risikoen for syge hunde væsentligt højere, da hvalpen jo kan få de syge gener fra både mor- og farsiden.
    Og så laver man jo ikke indavl i generation efter generation. Man kan avle ind, men der skal osse avles ud igen.

    Det er lige præcis den slag ting der gør hundene syge, for alle indeholder syge gener selv raske hunde, og på et tidspunkt har du avlet syge gener nok til at få et kuld hvalpe der får alle de syge gener, jeg har læst en del om indavl/linie avl og jeg kan på ingen måde tilslutte mig man overhovedet tænker i disse baner.

    jeg mener stadig for mange avlere i DK bruger hinandens linier, og vi er et lille land, derfor er der så kort imellem div indavls linier og det er bare slet ikke okay.
    Jeg mener også at hunde for 30 år siden var kæledyr så det er ren vås, jeg havde selv hund og kat og brugte lige så lang tid på dyrlægen dengang, og der var lige så mange mennesker i venteværelset dengang, nu er det jo ikke middelalderen vi taler om, men en tid hvor man brugte knap så meget tid på indavl, men koncentrede sig om at have en sund hund.
    Agillity fandetes også dengang, jeg levede jo dengang, mig lille mosefund:)
    jeg går IKKE ind for linieavl/indavl og jeg kan ikke finde nogen grund til at gøre dette, og hvis du som du selv skriver mener man kan bruge hunde fra andre lande, det ved jeg godt man kan, så er der overhovedet ingen grund til at tænke i de baner.
    Jeg har intet imod tavlehunde, har selv to, men der må være en grænse for etik og avl!!


  • #52   25. jul 2010 der er desværre mange der underminerer racer ved" lille hyggeligt stueopdræt" og synes det kunne være "sjovt" at få et kuld på deres hund....som de ikke liiige har fået bog på af forskellige årsager....har personligt nogle kedelige erfaringer....men vil ikke nævne andet end generelt her....han har ikke fået mere end en sten....hun har krøller hvilket er uønsket for racen....aldrig været på udstilling.....hvad nytter det så at man poienterer det er en KÆLEHUND de køber? er selv D.R.U. er det ved jeg godt nogle af dkk folkene siger er uden bog.....Ane

  • #53   25. jul 2010 Jeg skriver ingen steder at indavl er bedre.
    Kun at mange af de problemer vi har i dag ikke var tilstede da vi brugte beslægtede hunde. Og her taler jeg dog ikke om søskende osv parringer men "længere væk"

    Vi har set hjertefejl - epilepsi, allergi, HD i kuld fra udavl.
    Noget der ikke var kendt "før".

    Jeg har selv været pioner med at bruge udavl og brændte da også nallerne og fik en HD-C hvalp ud af det foretagende.
    Siden er jeg da blevet meget klogere og har lært en masse.
    Men det er langt fra alle der har den viden og læser om en "smart" hund og så bruger de den i god tro.


  • #54   25. jul 2010 Jeg vil lige tilføje at epilepsi og hjertefejl ikke er i avlen og folk er så vakse at de ikke bruger allergihunde

  • #55   25. jul 2010 Amanda -hov, jeg skrev ikke at INGEN hunde var kæledyr. Mine forældre havde hund da jeg blev født (og har altid haft det) og de var osse kæledyr.
    Men gennem de sidste 30 år, er der altså alligevel sket en hel del med folks forhold til de dyr de har (og her taler jeg helt generelt -ikke om enkelte personer, undtagelser osv).
    Dyrlægerne kan osse meget mere i dag end dengang. Og vi tester systematisk inden avl, hvilket man heller ikke gjorde førhen, så mange flere sygdomme bliver opdaget.

    Og så avler man jo ikke ind i generation efter generation -eller en seriøs opdrætter gør i hvert fald ikke.


  • #56   25. jul 2010 Præcist Michelle

  • #57   25. jul 2010 Så vidt jeg ved er problemerne med HD hos shæferen blevet meget mindre efter man målrettet har avlet væk fra HD, dette samme gælder iøvigt en øjensygdom hos Shetlandsheepdogs og sikkert også mange andre racer.

  • #58   25. jul 2010 Om schæferens HD-problemer er blevet bedre ved jeg ikke noget om. Men i hvert fald er problemet ikke så stort nu, som folk går og tror. Schæferen er absolut ikke en af de hårdest ramte racer, selvom folk regner med det pga dens bygning.

    Og HD er ikke udelukkende et racehundeproblem. Faktisk forekommer det ved mange dyrearter, heriblandt osse vildtlevende ulve, elge, mennesker m.fl.


  • #59   25. jul 2010 For mig kan man sig først kende sig for en kennel, når man har et kennel mærke fra DRU eller DKK, har været på opdrætter kursus, og ens hunde er alvs godkendt, og man går til udstillinger!!

    Meninge med papirer er netop som mange siger her inde, at man tjekker aner og sygdomme længer ude. Hvis hvalpen får en avlig sygdomme er du jo " sikret " med kontrakt.

    Ved godt de lyder dobbelt moralsk! Har 3 vidunderligt hunde uden nogle papirer. Og elsker dem over alt på jorden.

    Jeg leder lige nu efter to tæver, en Shih Tzu og en Chihuahua og den skal have DRU eller DKK, og venter til de helt perfekt kommer. Vil nemligt gerne avle rigtig, og med rigtig god samvidighed over for mig selv og de køber der vil køben en hund ved mig..

    Det er fik ud af mit sidste køb uden papirer, har altså PL 2/2 i begge bagben, og skal opreres i det først nu her d. 2/8, og han er kastreret. Mine Shih Tzu tøser har der aldrig været noget med. Men de bliver forså tjekket for PL og deres hofter d. 2/8.. Også selvom de ikke har papirer..

    Man er er ikke en rigtig kennel efter min mening, hvis det ikke er med papirer!

    Man kan godt lave et kuld hvalpe uden papirer, men så er man ikke en kennel! Så er det privat, og grunde til at man gør dette så, burde være glæde ved at få hvalpe, og finde dem et rigtig godt hjem, så de kan få et rigtig godt og dejligt liv:O)

    Og ja, der er rigtig mange der kalder sig " kennelder " uden og være det, som bare gør det for at tjæne penge, og det burde forbydes!!!


  • #60   25. jul 2010 Louise -hvis du vil gøre det rigtigt, så vælg en klub der faktisk har krav til sundhed osv. Det har DRU ikke -kun HD for store racer.

    Så hvis ikke du vil DKK (selvom jeg jo ville anbefale dem), så ved jeg at DDH har strammet gevaldigt op på deres sundheds-restriktioner


  • #61   25. jul 2010 Vil rigtig gerne havde en Shih tzu fra DKK:O) Har kigge lidt på nogle tæver:O)

    Men har kiggede på Chihuahua ved DRU mest:O)

    Men hvis du kender nogle gode kenneler med Shih Tzu i DKK og Chihuahua, må du da godt sige til:O)


Kommentér på:
Kennel uden stambog

Annonce