{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
5.911 visninger | Oprettet:

Uønsket parring! HJÆLP! {{forumTopicSubject}}

En af mine venner har lige været ude for en træls hændelse. En hanhund i kvarteret har været inde og parre hendes tæve, der er i løbetid. De har løbende problemer med, at den løber løs og hopper over deres rådyrhegn på 1.20 (deres egne hunde kan ikke hoppe over) og har gentagne gange kontaktet ejerne.

Hvis tæven er drægtig skal hun have en abort.
Men ejerne af hanhunden vil IKKE dække dyrlægeudgifterne...
Min ven mener at have læst et sted, at de kan pålægges det i sjældne tilfælde, hvor man som tæveejere kan dokumentere at have sin tæve forsvarligt indhegnet, men hun kan jeg ikke finde det på skrift.

Er der nogen der kender noget til lovgivningen på området og måske kan henvise til dokumentation?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Uønsket parring! HJÆLP!
  • #1   8. aug 2007 Til dyrlæge og få en abort med det samme.

    Næh kender desværre ikke noget til lovgivningen, men ville nu bare betale det selv..

    Og så ville jeg nok advare hanhunde ejeren og sige, at næste gang, hanhunden kommer, så bliver den indfanget og afleveret den til politiet..


  • #2   8. aug 2007 Sikke en nar... Selfølgelig skal han da betale for den abort når det er hans ansvar at holde hanhunden forsvarligt indhegnet i egen have.

    Det må vist være forsikringsselskabet der tager sig af den. Jeg kunne godt forestille mig at det gik under ansvarsforsikring (idet der er tale om en dyrlægeregning), men jeg er ikke sikker


  • #3   8. aug 2007 Og så ville jeg nok ikke lade min løbske tæve rende ude i haven alene, når jeg ved at der er en hanhund i nærheden, der kan finde på at hoppe over hegnet. *s*

  • #4   8. aug 2007 jeg tror ikke det er helt så nemt at få en uvillig nabo til at betale.
    tilgengæld skal tæven ikke vente med abort til man ved om hun er drægtig. hen til dyrlægen og få en abortsprøjte så hurtig som muligt. Du kan jo ikke se om der er hvalpe før tidligst efter 4 uger ved scanning og den koster også. så det billigste og det mest humane er at få givet hende det stik. hellere i dag end i morgen


  • #5   8. aug 2007 Jeg mener da bestemt, at den anden hundeejers forsikring skal dækker sådanne omkostninger - ejer denne ingen hundeforsikring, ja så er det ud af egen lomme. Det har jeg da ladet mig fortælle.

    Men jeg følger spændt med i debatten og ser hva det bliver til.

    Personligt synes jeg at den debile og uansvarlige ejer af hanhunden skulle: 1) ha taget hunden fra sig, 2) ha lov at betale kastration af egen hund såvel som abort på tæven SAMT en erstatning for den svie og smerte han har påført tæven samt ejerne af denne. *FNYS*


  • #6   8. aug 2007 Hvis du har en forsikring, som betaler omkostningerne ved en spontan abort, og du oplyser at det er en ufrivilling parring, så vil forsikringsselskabet højst sandsynlig forsøge at inddrage beløbet hos modparten, selvom han ikke har en forsikring på sin hund.

    Vi har 2 gange indfanget den samme hanhund, som bedækkede vores lab tilbage i firserne. Den 2. gang gik der en uge før han opdagede at han manglede sin hund, så det blev en dyr regning - de boede kun 500 m fra os, men han kunne ikke holde sin hund hjemme.


  • #7   8. aug 2007 hvis den anden hundeejer ikke har forsikring skal det meldes, og man får regningen dækket af en pulje. Kan ikke huske hvad den hedder

  • #8   8. aug 2007 Tag hunden til dyrlægen.
    Spørg ham/hende, man kan måske forestille sig at de har været ude for det før?
    Ellers ring til dit eget forsikringsselskab, de må bestemt vide besked.
    Så er det bare at få navnet på hanhundeejerens forsikringsselskab, og så må selskaberne "slås" indbyrdes.


  • #9   8. aug 2007 helt enig med MIA M.... det er skrækkeligt at man ikke bare kan passe sig selv uden den kommer randende...

    Det er selvfølgelig svært at holde en tændt Hanhund hvis den har tendens til at løbe efter Damer... man det er ejerens ansvar at sørge for at den slags IKKE!!! sker....


  • #10   8. aug 2007 Tak for alle svarene ind til videre! Tæven har vist allerede været ved dyrlægen...

    Jeg sender lige ejeren linket til siden her så hun selv kan se jeres svar.


  • #11   8. aug 2007 Hvis det er en bolig forening som ejer det , så syntes jeg de skjal kontakte bolig foreningen for det kan ikke være rigtigt at en hund bare skal springe over hegnet og pare en anden hund, samt skal de nok lave hegnet højere , eller kontakte kommune , msåke er nabolaget måske ved de hvem som ejer eller står for området

  • #12   8. aug 2007 Men selvfølgelig er det ham med hanhunden, der skulle betale.. Virker bare som en lidt håbløs sag i dette tilfælde udfra det du skriver smiley





  • #13   8. aug 2007 Har lige snuppet hundeloven fra en anden tråd.
    Se paragraf 8.

    Undskyld at det er så langt, men jeg tænkte at der var nogen der ville kopiere loven til senere brug...

    Herved bekendtgøres lov om hunde, jf. lovbekendtgørelse nr. 380 af 26. juni 1969, med de ændringer, der følger af lov nr. 335 af 14. maj 1992, lov nr. 1064 af 23. december 1992 og lov nr. 385 af 28. maj 2003.

    § 1. Besidderen af en hund skal sørge for, at hunden, fra den er 4 måneder gammel, er mærket og registreret samt bærer halsbånd forsynet med et skilt, der angiver besidderens navn og adresse.

    Stk. 2. Justitsministeren fastsætter nærmere bestemmelser om mærkning, registrering og gebyr og om udformningen af skiltet, jf. stk. 1. Justitsministeren kan herunder bestemme, at mærknings- og registreringsordningen skal administreres af en eller flere private organisationer, og at besidderen af en hund skal give de nødvendige oplysninger samt indbetale gebyr til disse organisationer.

    Stk. 3. Politiet kan lade en hund mærke og registrere for besidderens regning, hvis hunden i strid med stk. 1 ikke er mærket og registreret.

    § 2. Det er forbudt at holde hund på steder, hvor der ikke er beboelse, såsom i kolonihaver, medmindre politiet meddeler tilladelse dertil. Sådan tilladelse kan kun gives, når der skønnes at være sikkerhed for, at hunden vil blive passet forsvarligt, og tilladelsen kan til enhver tid tilbagetages.

    § 3. I byer og områder med bymæssig bebyggelse er det forbudt at lade hunde færdes på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, uden at de enten føres i bånd eller er i følge med en person, som har fuldt herredømme over dem. En hund anses ikke for at være under ledsagelse, fordi den er under tilsyn fra besidderens bolig eller forretningslokale. Føres hunde i bånd, skal dette være så kort, at hunden holdes tæt ind til ledsageren. Såfremt hunde på de nævnte steder færdes løse uden at være i følge med en person, der har fuldt herredømme over dem, lader politiet dem optage og underretter besidderen. Er hunden ikke mærket og registreret, fremlyses den. Det gælder dog ikke, såfremt hunden bærer skilt som nævnt i § 1, stk. 1. Hvis besidderen ikke inden 3 døgn efter, at underretning eller fremlysning har fundet sted, indløser hunden ved at betale de udgifter, som optagelsen har medført, kan politiet afhænde hunden eller lade den aflive. Et eventuelt overskud ved afhændelsen tilfalder ejeren, hvis han melder sig inden 3 måneder og godtgør sin ret, og ellers statskassen. Justitsministeren kan fastsætte nærmere regler om afhændelse af optagne hunde.

    Stk. 2. I politivedtægterne kan der optages bestemmelse om, at hunde på de i stk. 1 nævnte steder altid skal føres i bånd, ligesom det af færdselshensyn kan bestemmes, at hovedreglen i stk. 1, 1. pkt., uden for de der nævnte områder skal komme til anvendelse for bestemt angivne veje eller ejendomme.

    Stk. 3. Uden for København, Frederiksberg og Gentofte samt byer med over 15.000 indbyggere skal schæferhunde, dobermannpinschere, rottweilere, buldogge, boksere, newfoundlændere, sct. bernhardshunde, grand danois'er, leonbergere, skotske hyrdehunde, broholmere, mynder, dalmatinere, hønsehunde (tysk korthår, pointer, setter, griffon), krydsninger af disse racer samt enhver større hund, der efter sin race eller sin karakter kan sidestilles med de nævnte hunde, føres i bånd eller holdes indelukket eller forsvarligt bundet fra solnedgang til solopgang, dog mindst i tiden fra kl. 18 til kl. 6. Bestemmelserne gælder ikke hunde, der benyttes af politiet, hæren, skov- og jagtbetjente, vagtselskaber o. lign., eller jagthunde, der af en person, der har fuldt herredømme over dem, anvendes til jagt inden for den i jagtloven fastsatte jagttid.

    Stk. 4. Uden for byer og områder med bymæssig bebyggelse påhviler det besidderen af en hund at drage omsorg for, at den ikke strejfer om.

    Stk. 5. Løsgående glubske hunde må ikke uden politiets tilladelse anvendes til bevogtning af pladser.

    Stk. 6. Under ganske særlige omstændigheder kan politiet tillade, at bestemmelserne i stk. 1, 1. pkt., og stk. 3, samt de i medfør af stk. 2 udfærdigede politivedtægter fraviges for et begrænset tidsrum.

    § 4. Forstyrrer en hund de omboendes ro ved gentagen eller vedholdende gøen eller tuden, og der indgives klage derover til politiet, giver dette besidderen pålæg om at holde hunden indelukket eller, hvis denne foranstaltning ikke hjælper, eller hunden allerede holdes indelukket, at lade den fjerne. Justitsministeren kan, for så vidt det drejer sig om hunde, der af erhvervsmæssige opdrættere holdes indelukket i hundegård eller på anden måde, dispensere fra denne bestemmelse i tilfælde, hvor der ved en hundegårds anlæggelse og indretning er taget ethvert rimeligt hensyn til bebyggelsesforholdene.

    § 5. Det er forbudt til stadighed at holde en hund bundet.

    Stk. 2. Når en hund holdes bundet, skal dens lænke mindst være 5 m lang, og den skal have adgang til et opholdsrum, der kan yde den forsvarligt læ mod regn, blæst og kulde. Består opholdsrummet i et hundehus, skal det være rummeligt og så højt, at hunden kan stå oprejst.

    § 6. Det påhviler besidderen af en hund at træffe de foranstaltninger, der efter forholdene må anses påkrævet for at forebygge, at hunden volder andre skade.

    Stk. 2. Hvis en hund har forvoldt skade på et menneske eller anden væsentlig skade eller der i øvrigt er grundlag for at antage, at den pågældende hund kan være farlig for sine omgivelser, kan politimesteren, i København politidirektøren,

    1) give besidderen pålæg om, at hunden, når den ikke holdes indelukket, skal føres i snor eller være forsynet med forsvarlig mundkurv eller begge dele, eller

    2) træffe afgørelse om at lade hunden aflive.

    Stk. 3. Politimesteren, i København politidirektøren, kan give besidderen pålæg som nævnt i stk. 2, nr. 1, hvis hunden har for vane at forulempe mennesker eller dyr ved på gader, veje, stier eller pladser m.v., der er åbne for almindelig færdsel, at fare imod dem eller forfølge dem eller at forulempe husdyr i ejendom eller på mark.

    Stk. 4. Hvis et pålæg efter stk. 2, nr. 1, eller stk. 3 overtrædes, kan politimesteren, i København politidirektøren, træffe afgørelse om at lade hunden aflive.

    Stk. 5. Politimesteren, i København politidirektøren, afholder omkostningerne ved at lade en hund aflive, jf. stk. 2, nr. 2, eller stk. 4, men kan kræve beløbet refunderet af besidderen.

    Stk. 6. Overflyttes hunden til en anden politikreds, skal besidderen underrette politiet i denne om et efter stk. 2, nr. 1, eller stk. 3 givet pålæg.

    § 6 a. På politiets anmodning er besidderen af en hund forpligtet til at medvirke til en sagkyndig undersøgelse af hundens adfærd, inden der træffes afgørelse efter § 6, stk. 2, nr. 2, om aflivning af hunden.

    Stk. 2. Besidderen kan forlange, at der foretages en hundesagkyndig undersøgelse som nævnt i stk. 1, inden politimesteren, i København politidirektøren, træffer afgørelse efter § 6, stk. 2, nr. 2, om aflivning af hunden.

    Stk. 3. Politimesteren, i København politidirektøren, afholder omkostningerne ved den hundesagkyndige undersøgelse, men kan kræve beløbet refunderet af besidderen.

    § 6 b. Politiet kan beslutte at anbringe hunden i pension, indtil der er truffet afgørelse efter § 6, stk. 2, nr. 2 eller stk. 4, om aflivning af hunden, og hvis der træffes afgørelse om, at hunden skal aflives, indtil afgørelsen kan fuldbyrdes.

    Stk. 2. Politiet har, hvis det skønnes nødvendigt, mod behørig legitimation uden retskendelse adgang til hundehold med henblik på gennemførelse af en beslutning truffet efter stk. 1. Politiet kan om fornødent tage en sagkyndig med.

    Stk. 3. Klage over politiets beslutning om at anbringe hunden i pension har ikke opsættende virkning.

    Stk. 4. Politimesteren, i København politidirektøren, afholder omkostningerne ved hundens anbringelse i pension, men kan kræve beløbet refunderet af besidderen.

    § 6 c. Fristen for at klage over en afgørelse truffet af politimesteren, i København politidirektøren, efter § 6, stk. 2, nr. 2, eller stk. 4, er 10 dage efter, at afgørelsen er meddelt den pågældende. Hvis klagefristen udløber på en lørdag, søndag, helligdag eller grundlovsdag, forlænges fristen til den følgende hverdag.

    Stk. 2. Rettidig klage har opsættende virkning, medmindre justitsministeren bestemmer andet.

    § 6 d. Det er forbudt for en ejer eller besidder at lade en hund deltage i hundekampe. Det er endvidere forbudt at afholde hundekampe.

    § 7. Det er forbudt uden politiets tilladelse at drive erhvervsmæssig handel med eller erhvervsmæssig opdræt af hunde.

    § 8. Besidderen af en hund er forpligtet til at erstatte den skade, hunden forvolder. Oplyses det, at den skadelidende har medvirket til skaden, kan erstatningen dog nedsættes eller helt bortfalde.

    Stk. 2. Det påhviler besidderen af en hund at holde den ansvarsforsikret. Forsikringsselskabet hæfter umiddelbart over for skadelidte for erstatning efter stk. 1. Undtaget fra forsikringspligten er hunde, der holdes af statsmyndigheder, statsinstitutioner eller kommuner.

    Stk. 3. Justitsministeren fastsætter efter forhandling med Assurandør-Societetet 1) nærmere regler til gennemførelse af bestemmelserne i stk. 2.

    § 9. Anlægger skadelidte sag mod forsikringsselskabet, skal selskabet tilsige besidderen af hunden til ethvert retsmøde med det varsel, som efter retsplejelovens § 175 gælder for vidner i borgerlige sager. Tilsigelsen skal indeholde oplysning om reglerne i stk. 2.

    Stk. 2. Den, der tilsiges efter stk. 1, kan ved fremsættelse af begæring herom til retsbogen indtræde som part i sagen. Indtræder han ikke, er afgørelsen af erstatningsspørgsmålet ved dom eller forlig bindende for ham.

    § 10. Hvis der rejses tiltale for nogen skadevoldende lovovertrædelse, der i henhold til § 8 kan medføre erstatningsansvar, skal der gives skadelidte lejlighed til at påstå erstatning. Hvis der ikke opnås forlig om erstatningen, skal erstatningspåstandene påkendes under sagen, selv om straf ikke pålægges tiltalte. Sådan påkendelse kan ske før eller efter afgørelsen af spørgsmålet om straf. Hvor erstatningskravet angår materiel skade og er af indviklet beskaffenhed, kan retten, efter at forlig forgæves er prøvet, nægte kravets forfølgning under straffesagen.

    Stk. 2. Det forsikringsselskab, i hvilket der er tegnet ansvarsforsikring for den skadevoldende hund, anses for erstatningsspørgsmålets vedkommende som part i sagen og skal tilsiges til ethvert retsmøde med det varsel, som efter retsplejelovens § 175 gælder for vidner i straffesager.

    Stk. 3. Er tiltalen rejst mod andre end den skadevoldende hunds besidder, skal tillige besidderen tilsiges til ethvert retsmøde med det i stk. 2 nævnte varsel. Bestemmelserne i § 9, stk. 2, finder tilsvarende anvendelse.

    Stk. 4. Når erstatningsspørgsmålet påkendes under sagen, kan retten i overensstemmelse med reglerne i retsplejelovens kapitel 30 pålægge rettergangsbøder og sagsomkostninger, som om sagen havde været behandlet i den borgerlige retsplejes former. Sagsgenstandens værdi fastsættes i så fald ved dommen.

    § 11. Ankes en straffesag, under hvilken erstatningsspørgsmålet er blevet påkendt, anses enhver, der for erstatningsspørgsmålets vedkommende har været part i den indankede sag, tillige som part under anken, for så vidt erstatningsspørgsmålet tages under påkendelse.

    Stk. 2. Den i retsplejelovens § 996 omhandlede adgang til anke i den borgerlige retsplejes former står åben for enhver, der for så vidt angår erstatningsspørgsmålet, har været part i sagen. I henseende til anke er en i medfør af § 10, stk.1, sket særskilt påkendelse af straffe- eller erstatningspåstanden at betragte som en selvstændig dom. Retsplejelovens § 995, sidste stykke, finder ikke anvendelse i de her omhandlede sager.

    § 12. Med bøde straffes den, der overtræder § 1, stk. 1, § 2, § 3, stk. 1, 1.-3. pkt., § 3, stk. 3-5, § 5, § 6, stk. 1 eller 6, § 7, § 8, stk. 2, eller et i medfør af § 4 eller § 6, stk. 2 eller 3, givet pålæg.

    Stk. 2. På samme måde straffes den, der hidser en hund på nogen eller undlader at holde sin hund tilbage, når han bemærker, at den overfalder nogen.

    Stk. 3. Med bøde eller fængsel i indtil 1 år straffes den, der overtræder § 6 d.

    Stk. 4. Med bøde eller fængsel i indtil 6 måneder straffes den, der beskæftiger sig personligt med hunde, uanset vedkommende er frakendt retten hertil, jf. § 12 a, stk. 1.

    Stk. 5. Med bøde eller under skærpende omstændigheder med fængsel i indtil 4 måneder straffes den, der med kendskab til, at en person er frakendt retten til at beskæftige sig personligt med hunde efter § 12 a, stk. 1, overlader en hund i den pågældendes varetægt.

    Stk. 6. I forskrifter, der udstedes i henhold til § 1, stk. 2, kan fastsættes straf af bøde for overtrædelse af forskrifterne.

    § 12 a. Retten til at beskæftige sig personligt med hunde kan ved dom for et strafbart forhold frakendes for bestandigt eller for et nærmere fastsat tidsrum, hvis den pågældende

    1) har anvendt en hund til angreb på eller som trussel mod mennesker eller dyr,

    2) har undladt at holde sin hund tilbage, da vedkommende bemærkede, at hunden overfaldt mennesker eller dyr,

    3) som ejer eller besidder har ladet en hund deltage i en hundekamp eller

    4) har afholdt hundekampe.

    Stk. 2. Er retten til at beskæftige sig med hunde frakendt for længere tid end 5 år efter stk. 1, kan spørgsmålet om generhvervelse af retten inden frakendelsestidens udløb indbringes for domstolene. Indbringelse sker efter reglerne i straffelovens § 78, stk. 3, og kan tidligst finde sted, når der er forløbet 2 år af frakendelsestiden. Retten kan kun tilbagegives, når ganske særlige omstændigheder foreligger. Har vedkommende tidligere været frakendt retten til at beskæftige sig personligt med hunde efter bestemmelsen i stk. 1, kan generhvervelse inden frakendelsestidens udløb kun ske ganske undtagelsesvis.

    § 12 b. Der kan pålægges selskaber m.v. (juridiske personer) strafansvar efter reglerne i straffelovens 5. kapitel.

    § 12 c. Refusion af omkostninger afholdt i medfør af § 1, stk. 3, § 6, stk. 5, § 6 a, stk. 3, og § 6 b, stk. 4, tillægges udpantningsret.

    § 13. Denne lov træder i kraft den 1. januar 1938. Samtidig ophæves lov nr. 127 af 18. april 1925 om hundeafgift samt om straf og erstatning for skade, forårsaget af hunde.

    § 14. Loven gælder ikke for Færøerne og Grønland.

    Lov nr. 335 af 14. maj 1992 indeholder følgende ikrafttrædelsesbestemmelse:

    § 2

    Stk. 1. Loven træder i kraft den 1. januar 1993. 2)

    Stk. 2. Reglerne om registrering omfatter kun hunde, der er født efter lovens ikrafttræden.

    Lov nr. 1064 af 23. december 1992 indeholder følgende ikrafttrædelsesbestemmelse:

    § 2

    Loven træder i kraft den 1. januar 1993. Reglerne om mærkning og registrering omfatter kun hunde, der er født efter lovens ikrafttræden. 3)

    Lov nr. 385 af 28. maj 2003 indeholder følgende ikrafttrædelsesbestemmelse:

    § 2

    Loven træder i kraft den 1. juli 2003. 4)

    Justitsministeriet, den 12. april 2005

    Lene Espersen


  • #14   8. aug 2007 har de ladet deres løbske tæve være uden opsyn????

  • #15   8. aug 2007 En løbsk tæve skal holdes indendørs eller under konstant opsyn. Uanset hvad lovgivningen siger så mener jeg selv man har en del af ansvaret for at passe på.

  • #16   8. aug 2007 Enig, selvfølgelig skal man ikke lade en løbsk tæve uden opsyn, hanhunde læser altså ikke hundeloven og har engen forhold til matrikelnumre...

  • #17   8. aug 2007 Og når den plejer at hoppe over, så er det bare for dumt.

  • #18   8. aug 2007 Hej

    Der har været en artikel i bladet "Vi med Hund" ang. hvis noget sådan skete. Så prøv om i kan finde den artikel....


  • #19   8. aug 2007 hanhundeejeren skal dække det hvis tæven var på egen grund eller i snor. Dog ikke hvis det er foran et supermarked

  • #20   12. aug 2007 Og hvordan beviser man så at det er lige den hanhund, der har måske været flere derinde

Kommentér på:
Uønsket parring! HJÆLP!

Annonce