{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.335 visninger | Oprettet:

Kan det virkelig passe {{forumTopicSubject}}

at der stadig er racer der ikke har nogle avslrestriktioner førend de bliver brugt i avlen med DKK stambøger? I DKKs regler står der at hunden skal have mindst et good på en DKK anerkendt udstilling men at der er nogle kluber der er undtagelser for denne regel. Hvilke klubber er det? Har rodet lidt rundt på diverse specialklub hjemmesider men kan ikke rigtigt finde noget! Min bostonterrier er nemlig gået i løbetid 3 måneder før tid og er så endnu ikke blevet præmieret da vi desværre ikke kunne deltage i de udstillinger som vi havde tilmeldt hende, men nu læser jeg et sted at bostoner ikke skal hav nogle præmieringer. Synes selv jeg har læst i "Hunden" at fra næste år skal de være præmieret før de bliver parret, men hun når så at blive parret i år, men lige inden årskiftet. Kan hendes hvalpe så nå at få DKK stambog?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Kan det virkelig passe
  • #2   28. dec 2008 Didde -labberne skal ikke udstilles og ej heller markprøves før avl (der er dog krav om HD)
    Det er så fair nok synes jeg, eftersom racen er så delt som den er. De færreste jagtlinie-hunde kan klare sig på en udstilling da man der vil have vold-tunge hunde, mens de færreste udstillingshunde kan komme ret langt til markprøver.

    Border collie har heller ikke udstillingskrav (ved ikek hvordan det er med sundhed).

    Der er sikkert flere.


  • #3   28. dec 2008 Hov -labberne har dog en frivillig avlsgodkendelse der indeholder både en eksteriørbedømmelse og en afprøvning af brugsegenskaber (omend på ret lavt niveau)

  • #4   28. dec 2008 http://dansk-kennel-klub.dk/0/401

    Kan se at der pr. 1. januar 2009 er indført avlsrestriktion med hensyn til præmiering på udstilling:

    http://dansk-kennel-klub.dk/0/401




  • #5   28. dec 2008 hvorfor haster det med parringen?

    selvom der er racer som ikke er underlagt avlsrestriktioner i form af sundhedsundersøgelser og præmieringskrav, så kan man jo godt stå frem som et mere seriøst eksempel og vise vejen frem for de useriøse, og derved være med til at hæve standarten blandt de kommende afkom inden for racen og hæve moralen blandt opdrætterne så ikke alle vælger at springe over hvor gærredet er lavest.

    om jeg begriber at en parring tit og ofte skal være en "hastesag" for nu er tæven pludselig i løbetid........jamen herreste gud..det kommer den sku nok også igen om 4-6mdr............... :o)


  • #6   28. dec 2008 Må dog give Braks ret......
    Hvorfor ikke bare vente til næste løbetid, få hende udstillet og bruge tiden til at finde den perfekte hangund?


  • #7   28. dec 2008 Alle disse racer har ikke udstilngskrav før avlsgodkendelse (oktober 2008) Flere af dem har dog andre krav f.eks. sundhedsmæssige;

    Anatolsk hyrdehund, Australsk terrier (2009), Black and tan coonhound, Bichon Havanais, Blodhund, Border collie, Boston terrier (2009), Breton, Cane Corso (1. sept.), Chesapeake bay retriever, Dogo agentino (1. sept.), Dogo canario (1. sept.), Dogue de bordeaux, Drever, Dværg schnauser (Alle farver, dog kræves hvis mix af farver), Engelsk setter, Engelsk Toy terrier, Finsk støver, Flat coated retriever, Fox terrier Ruhåret, Golden retriever, Gordon setter, Griffon Belge, Griffon bruxellois, Griffon fauve de bretagne, Halden støver, Hamilton støver, Hygenhund, Irish glen of imaal terrier, Irish softcoated wheaten terrier, Irsk ulvehund, Japanese, King charles spaniel, Korthåret gravhund, Korthåret dværg gravhund, Korthåret hønsehund, Korthåret miniature gravhund, Kromfohrlænder, Labrador retriever, Lakeland terrier, Langhåret dværg gravhund, Langhåret gravhund, Langhåret miniature gravhund, Luzerner støver, Löwchen, Mallorca mastiff, Mastin de los pirineos, Mastin espanol, Mastino napoletano (1. sept), Mops, Norfolk terrier, Norwich terrier, Parson russell terrier, Pekingeser, Peruviansk hårløs lille mellem og stor, Petit brabancon, Pointer, Ruhåret dværg gravhund, Ruhåret hønsehund, Saarlooswolfhond, Schiller støver, Sealyham terrier, Slovakisk støver, Slovensky cuvac, Smålandsstøver, Thai ridgeback dog, Tibetansk mastiff (1. sept), Transylvansk støver, Volpino italiano, Welsh terrier, Xoloitzcuintle miniature mellem og standart.

    Jeg ville dog til en hver tid anbefale man får sin hund udstillet før avl.
    Så hvorfor ikke vente til 4 løbetid?


  • #8   28. dec 2008 Tak for svar.

    Nej jeg plejer heller ikke at have hastesager, men planlægger i god tid. Desværre har omstændighederne været sådan at jeg ikke har kunnet få hende udstillet på de udstillinger som jeg havde tilmeldt hende og som således var meningen at hun skulle deltage i.
    Jeg har forlængst fundet en hanhund, og hun er patella undersøgt, men manglede så udstillingen. Det har intet hastværk, men årstiden og min arb. situation passer bare perfekt her til foråret.
    Men har nu læst de fine links - tænk at jeg havde overset dem - tak for hjælpen!


  • #9   28. dec 2008 man kan lige så godt lære det før som siden...i avl passer INTET ind som planlagt :o)

    vælger man at trække kuld på én tæve , så går hun tom...vælger man at dobbelt gardere sig og parrer to tæver..ja så laver de begge megakuld og man får sved på panden bare ved tanken...og som du skriver-tæven går i løbetid længe før beregnet..eller udebliver måske 2 mdr...når det bliver tid til fødsel, så går tæven to dage over og vælger søndag aften til et kejsersnit i stedet for mandag morgen.....sådan ER det bare, og ingen har sagt det skulle være nemt,ligetil eller passe ind i ens arbejdstimer..........avl er alt andet end lige nemt.

    mht restriktionen på racen......så vil hvalpene få stamtavle hvis parringen er foretaget FØR reglen træder i kraft..........men jeg synes dog stadig du skal vælge at gøre det på en "ordentlig" måde..og få hende præmieret på udstilling...og så skader det heller ikke at hun kommer på udstilling mere end én gang og stilles for mere end én dommers vurdering...........os hundeejere har det med at være frygteligt kennelblinde og ser sjældent alle de fejl og mangler som mere end én dommer kan finde:o)


  • #10   28. dec 2008 Jep - mopsen har fx. INGEN avlsrestriktioner - heller ikke engang en good på udstilling - skandaløst i mine øjne...

  • #11   28. dec 2008 Jack russell terrier har heller ingen krav, hverken udstilling eller til sundhed. Og det på trods af, at der er flere arvelige sygdomme på racen

  • #12   28. dec 2008 Ja jeg synes også at det vigtigste må være sundheden og der er der ingen restriktioner for bostonen. Selv de mest utypiske for racen får stadig good og det er nok til en avlsgodkendelse - så ja jeg vil give Tina" Tulls Town" helt ret!

  • #13   28. dec 2008 Jeg synes bare at de bør være et ultimativt minimum at hunden - bare en gang - kommer forbi en dommer og dermed en sagkyndig!

    Synes heller ikke en good kan bruges til ret meget, men lidt kan det dog - og det kræver en aktiv handling fra ejeren af hunden og det synes jeg er sundt - sådan generelt...

    MHT sundhed - alle små hunderacer ville have godt af at man fik tjekket ved sin dyrlæge om knæskallerne sidder som de skal - bare et eks...

    Jeg synes ikke man skal lave restriktioner bare for at have nogen, men et vist minimum må man kunne forvente...


  • #14   28. dec 2008 I min race er der en del hunde der bliver afliver, fordi de bliver blinde. Det skyldes linseluxation, som er arvelig, men der er ingen krav om øjenlysning:-(

  • #15   28. dec 2008 Måske er det ikke så vigtigt hvad minimumskravet er, men hvad der reelt er relevant for ens race. Spørgsmålet er om man bare vil avle, eller om man rent faktisk vil være med til at forbedre sin race. Ikke fordi man skal teste for ALT, men University of Prince Edward Island har lavet en oversigt over hvilke sygdomme/skavanker man skal have i baghovedet ved de enkelte racer, hvis man nu mangler noget at tage udgangspunkt i:
    http://www.upei.ca/cidd/breedlist.htm
    Ellers er der selfølgelig altid mulighed for at tage kontakt til de forskellige opdrættere af den race man har.

    For min race er der krav om øjenlysning for CEA, dog er der ingen krav om hvilken status hunden skal have eller for hvilke farver der parres selvom visse kombier kan give alvorlige sundhedsmæssige fejl (jeg har dog forstået at der arbejdes på begge dele fra specialklubbens side). Alligevel er det meget almindeligt at man undersøger hunden for PRA, selvom det ikke er et krav, fordi det er en sygdom som man for nogles vedkommende forsøger at udrydde. Det er absolut hellere ikke velset at lave "fejlkombier" selvom DKK ingen restriktioner har - udover at afkommet i kraft af fejl ikke opnår avlsgodkendelse via udstilling (men der vil jeg så mene at man er for sent på den).

    Til det med "good" kan man så sige. Tja. Det er op til den enkelte hvor de vil sætte grænsen for avl, men det BURDE ikke være svært for en race generelt at leve op til standard - i så fald har vi enten tale om en ustabil avl i DK eller en urealistisk standard. Jeg synes ellers at jeg oplever KIP eller 3. pr hver gang jeg er på de internationale udstillinger, men det er hellere ingen hemmelighed at shetland sheepdog'en har nogle fejl ift standard der ofte dukker op og at det i øvrigt er op til ejeren at bruge kritikken fem for at lægge alt for meget lid til en præmie. Det nytter sådan set hellere ikke at man bruger en 3pr hund alene fordi alle de andre kan opnå en 2pr (hvad ens hund er ved man reelt hellere ikke før den er bedømt). Det giver ikke mening i min bog.


  • #16   28. dec 2008 <<jeg er enig med - Tina *TullsTown * Hvad kan en "good" bruges til? Min ældste hund har alle mulige bedømmelser fra 1 enkelt "sufficient" til en masse "Excellent"'s (Jeg udstiller meeeget)
    Så "¤ Nicola - hjemme fra Australien ¤" hvordan mener du at en dommer på 1-2 min kan bedømme om min hund er avls egnet eller ej? Dommeren kan overhovedet ikke se, hvad der ligger bagved af gener!
    Det eneste en dommer kan vurdere på dagen er om hunden er race-repræsentativ.
    Tina *TullsTown * - Jeg tager dig ikke til indtægt for ovenstående afsnit - det er bare min mening smiley


  • #17   28. dec 2008 WOW ¤ Søster McFluff er Guitar Hero-inde ¤
    Du er bedre til at forklare avlsgenetik end mig! Og opdrætterens egen samvittighed!!!
    Indskyder lige, at min ældste hund ikke indgår i avl - han er kun manequinmodel på udstillinger. Vi håber stadig på flere af de fine titler smiley


  • #18   29. dec 2008 rigtig spændende liste Søster :o))

    og man kan da læse flere spændende sygdomme ud for Boston terrieren dér som er værd at undersøge for:o)


  • #20   30. dec 2008 Jeg synes overhovedet ikke en 2. præmie er nok til noget som helst - men jeg synes det er ærgeligt at folk bare kan købe en hvalp, vente to år og så parre den uden at gøre noget som helst aktivt inden...

    De får den sikkert hverken sundhedsundersøgt eller får andre til at vurdere dens kvalitet - fint nok hvis det er en erfaren opdrætter, men en helt grøn nybegynder ville sku have godt af lige at runde en udstilling og måske tale med nogle erfarne mennesker osv...

    Jeg er glad for at jeg blev "tvunget" på udstilling - ellers havde jeg aldrig været hvor jeg er i dag : )


  • #21   30. dec 2008 ja...det er trels at det kan være SÅ nemt at lave et kuld hvalpe eller mere.......selv har jeg sørget for de sundhedsundersøgelser jeg synes var nødvendige for min tæve(også de avlsgodkendende) og hun er udstillet både i DK og udlandet for ca 25 forskellige dommere.....det synes jeg egentlig ik er for lidt når man tager i betragtning at en BM koster mellem 12-15.000kr.........

Kommentér på:
Kan det virkelig passe

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce