{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
1.076 visninger | Oprettet:

Fødevarer uden korn? {{forumTopicSubject}}

Til mennesker altså smiley hehe..

Sagen er den at jeg slet slet ikke tror jeg har godt af korn.. Er sikker på det er det min krop forsøger at fortælle mig.

Så nu forsøger jeg at udelukke det i en måned og se hvad der sker..

Men jeg løber hurtigt tør for ting at spise så?

Jeg kan godt spise brune ris, men pasta (både alm. og fuldkorn) er ikke godt..

Så er der kartofler og grønt men hvad er der ellers?
Spiser normalt ofte pasta grundet økonomien..

Hvad spiser I?


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Fødevarer uden korn?
  • #1   18. mar 2010 Kød og mælkeprodukter må du da spise også..

    Og frugt =)


  • #2   18. mar 2010 Ja, selvfølgelig.. Men nu tænker jeg til f.eks aftensmad?

    Altså, kyllingefilet med revet gulerod er fint fint, men bliver nok trættende i længden?


  • #3   18. mar 2010 Du skal tænke det HELT om.

    Man får en tendens til at tænke: Hvad kan erstatte brød, hvad kan erstatte pasta - osv.

    Bare rod kassen rundt og tænk i, hvad der kunne smage godt ;o)

    Rodfrugter som tilbehør i alle mulige forskellige former og farver. Bagte, stegte kogte, mosede. Grøntsager - stegte, kogte, rå.

    Du kunne også prøve quinoa - lækkert lille frø, som smager dejligt og kan bruge lidt som ris.


  • #4   18. mar 2010 jeg slynger bare lige noget ud så ; )

    Salater i alle afskygninger.

    Grov salat
    Tun salat
    Æggesalat
    Råkostsalat
    Frugtsalat (mmnnn)
    Kyllingesalat .. osv osv

    Supper er der jo utrolig mange af!

    Gryderetter

    Stege med tilbehør.

    Og så er der jo en million ting du kan lave af kartofler.


  • #5   18. mar 2010 Hvad med majs, bønner, kikærter, linser og noget i den dur ?

  • #6   18. mar 2010 Jeg er nemlig SÅ kræsen!

    Jeg spiser ikke tilberedte grønsager, de skal være rå smiley
    og jeg hader kartofler men har lært at spise dem i visse afskygninger.

    Jeg spiser som regel pasta, da jeg ikke gider gøre det vilde ud af at lave et stort måltid til mig selv. Men får det fysisk og psykisk bedre af at lave bedre mad og til flere dage.

    Forleden lavede jeg f.eks en salat af brune ris, forskellige typer løg, laks og lide gulerødder og har spist det i nogle dage. Er ikke oppustet og har ondt i maven, og har smidt to kg.. Derfor er ejg efterhånden sikker på at det er kornene der udløser mit ubehag og den evindelige oppusten jeg oplever.

    Salater og visse supper er jeg på med...

    CH,
    quinoa? Hvordan spiser man det?


  • #7   18. mar 2010 Linser kan jeg godt med tror jeg, men kender dem kun fra supper? Bønner og kikærter er jeg for kræsen til så hvis jeg skal lære det skal der være nogle nemme opskrifter? Evt. nogle hvor det i starten kan kamofleres lidt så jeg kan lære at spise det?

  • #8   18. mar 2010 Anja, man spiser det ligesom man ville spise ris ;o)

    Smager dejligt.

    Og jeg er også superkræsen, men kan godt leve af kornfri kost ;o)

    Husk i øvrigt, at majs også er korn ;o)
    Så hvis du oplever at få det bedre uden korn generelt, så test lige om majs forandrer på det ;o)
    Det gælder i øvrigt også for ris, men det lyder til, at ris fungerer fint for dig :o)




  • #9   18. mar 2010 CH,
    okay, så vil jeg da prøve det smiley

    jeg spiser ikke majs..

    Altså, de brune ris fungerer jeg på.. hvide ris får jeg også lidt ubehag ved men ikke så voldsomt som med pasta og hvidt brød..

    Normalt er jeg meget, meget oppustet og har rigtig ofte rigtig ondt i maven.. Så nu forsøger jeg at skære alt det væk, og se om det vil gøre en permanent forskel.. For er virkelig træt af det..


  • #10   18. mar 2010 Det kan også være, du skal se lidt på mængden af rå og kolde ting, du spiser så ;o)

    Og heller ikke give den alt for meget gas med frugter ;o)



  • #11   18. mar 2010 Du kan f.eks. lave humus eller falafler af kikærter. Det smager mere af hvidløg og chili end af ærtemos.

    Bare se bort fra pitabrødene i denne opskrift:
    http://www.opskrifter.dk/Opskrift_399.11.0.html


  • #12   18. mar 2010 Rå og kolde ting?

    Spiser ikke meget grønt. Får som regel 1-2 måltider mad om dagen, ofte bestående af pasta.
    Dertil spiser jeg enten kylling, bacontern eller intet kød til..
    Og så lidt brød i ny og næ..
    På arbejde får jeg en cheeseburger som jeg bestemt heller ikke har godt af..


  • #13   18. mar 2010 Auch, Anja - du skal vist give hele din måde at ernære dig på et serviceeftersyn ;o)

  • #14   18. mar 2010 CH,
    bum bum.. jeg spiser bare ikke særlig varieret af hensyn til min økonomi, udover det er den ikke så slem..

    Virker bare værre på skrift..


  • #15   18. mar 2010 Der er ikke økonomi i et fejlernære sig selv ;o)

    Du lever jo stort set af kulhydrat og kun med 1-2 måltider om dagen.

    Der mangler jo i den grad kød i dit liv. Du skal have noget protein, ellers bliver du syg.
    Jeg kan godt forstå at din mave siger ellers tak ;o)


  • #16   18. mar 2010 CH,
    ja, jeg spiser alt for lidt kød. Men det er fordi jeg ikke bryder mig om kød overhovedet..

    forsøger at spise oksekød i ny og næ, da jeg ofte ikke får lov at donere blod grundet min blodprocent, men generelt bryder jeg mig ikke om kød..

    jeg spiser grønt i perioder, men generelt er det billigere og nemmere at spise pasta og andre kedelige ting..

    2 måltider om dagen er rigeligt. Jeg er kun moderat aktiv, og har slet ikke brug for så meget mad. Jeg spise når jeg er sulten..


  • #17   18. mar 2010 To måltider om dagen kan være rigeligt i mængde, men det er ikke rigeligt for kroppen at arbejde med.

    Den skal have noget at lave - ellers finder den selv på narrestreger, og det er ikke så fantastisk ;o)

    Du kan få gode proteiner via mælkeprodukter (hvis du tåler dem), æg, og rent faktisk også Quinoa ;o)
    Og hvis blodprocenten er lav, så skal du jo have fat i nogle af de grønne grøntsager. Pyt med, hvis du skal camouflere dem i noget, der får dem til at smage af noget andet ;o)



  • #19   18. mar 2010 Anja - Hvordan har du det med fisk? Det er jo utrolig sundt og bliver rigtig lækkert tilberedt med f.eks. spinat, broccoli og persille, som er nogle af de gode grønne ting CH nævner (masser af jern og A-vitaminer)

  • #20   18. mar 2010 Skulle lige en smut på arbejde..

    CH,
    jeg småspiser da også lidt, men det er to primære måltider..

    Mælkeprodukter tåler jeg fint, men bliver hurtigt træt af dem..

    Det er generelt min plan at lave en mindre kostomlægning, for at blive sundere.. Da jeg spiser alt for usundt. Så det er mine intentioner at få mere grønt, jeg skal bare lære at kamoflere det og langsomt få det ind i min kost, for jeg er VIRKELIG kræsen..

    Mie,
    fisk har jeg det nogenlunde med. Jeg spiser de fede fisk som laks og makrel, og forsøger at få fisk een gang om ugen. Spiser også andre "børnevenlige" fisk som f.eks pengasius eller andre ting..



  • #21   19. mar 2010 Jeg skal også have camoufleret det meste meget grønne mad - det kan gøres med held i gratiner, faktisk, som jo også er en proteinbombe ;o)

    Brocolli er dog for mig en gudespise, det smager fantastisk - men kræver helt sikkert lidt tilvending.



  • #22   20. mar 2010 Hvis jeg vil variere lidt - så plejer jeg gerne at finde min wok frem... Og bare kaster alt muligt grønt i... Og måske noget kylling - og så med fx de brune ris du selv nævner... Eller hvad du ellers kan finde på at smide sammen med grønt og kylling...

    Hvad med cous cous eller bulgur - kan din mave tåle det???

    Uha CH som du har det med brocolli sådan har jeg det med rå asparges - jeg spiser det simpelthen som en snack -det er YUMMI!!!! smiley


  • #24   20. mar 2010 Cous cous og bulgur er hvede, så de er jo udelukket ;o)

    Gizmo, det er jo bare sådan med irritabel tyktarm, at det eneste man kan gøre ved det er det, som Anja gør nu - kigge på sin kost og på sin levevis.
    Så en diagnose vil ikke forandre på noget, desværre.


  • #25   20. mar 2010 Gizmo,
    jeg tror nu heller ikke det er det.. Jeg tror bare min kost har været meget forkert..

    Men nu forsøger jeg at udelukke korn fuldstændig den næste måneds tid, og se hvordan det føles på min krop.
    Indtil videre har jeg ikke haft ondt i maven eller været oppustet i denne uge, og endvidere har jeg tabt mig tre kg?.. Og nej, jeg forsøger ikke at tabe mig eller sulte mig, men det er altså sket samtidig og selvom det er rimelig meget på kort tid, gør det mig da ikke noget..

    Det er bare svært at droppe pasta og brød, når det smager såååå godt..


  • #26   20. mar 2010 Anja, det fede er, at når man stopper med at spise korn, så smutter topmaven, røven og lårbasserne. Den eneste måde jeg indtil nu har oplevet, at det kan lade sig gøre på, faktisk.

    Det er naturligt at tage lidt, når man stopper med det - det må bare ikke være fordi man så ikke får nok at spise... så husk - OP med proteinerne, når du nu tager så dybt et indhug i kulhydraterne. Og husk så også, at fedt ikke er forbudt.


  • #27   20. mar 2010 CH,
    jeg ska nok moar *fnis*..

    Ej, spøg til side. Det er nu rart at man kan få lidt råd og vejledning her..
    Quinoa er i øvrigt godt nok dyrt mand!.. Hvor jeg arbejder koster 500 g 31.95 kr.. Puuuuha.. Venter lige med at fylde skabene op til jeg har fået penge tilbage i skat..

    Men så har jeg også mulighed for at handle målrettet ind..


  • #28   20. mar 2010 Ja, Quinoa er ikke just billigt her i DK. Det er endnu ikke SÅ kendt, at man kan voldimportere det, men det kommer stille og roligt.

    På det punkt kan det ikke just sammenlignes med en pose ris ;o)

    Til gengæld kan du tillade dig at bruge det sparsomt - eksempelvis blande det i en salat.. Mummenumme.



  • #29   20. mar 2010 CH,
    men hvad så når du bager?? Er der noget man kan bruge der??...
    Vi har en rigtig stor økologiafdeling i min butik, og det er helt sikkert der jeg skal kigge efter inspiration.
    Men jeg er jo en bagepige i den grad, og jeg elsker simpelthen brød, så det kunne være rart med en form for erstatning..
    Både her om morgenen f.eks men også generelt.
    Lavede grønsagssuppe forleden dag, og der plejer jeg at bage boller til, men det kunne jeg af gode grunde ikke, og føler det mangler i min mad?


  • #31   20. mar 2010 Anja - ja det der med at bage er lidt svært, når man holder sig fra korn ;o)

    Jeg har haft held til at lave nogle småting, hvor dejen har været lavet af malede nødder, blandt andet.... Men brød, det kan man ikke spise, når man ikke spiser korn.
    Og det kræver lidt tilvænning at leve uden, men man kan sagtens.

    Husk at riskiks eksisterer ;o)

    Gizmo, ja diagnosen stilles ved at udelukke anden sygdom. Det er sådan en opsamlingsdiagnose man får, hvis man ikke kan finde noget andet ;o)


  • #32   20. mar 2010 Nå ja - du skal jo også huske, at der eksisterer risnudler ;o)

  • #33   20. mar 2010 CH,
    men riskiks og risnudler? Det er vel også ris og dermed en kornsort?


  • #34   20. mar 2010 Jeps - men kan man spise ris, så kan man også spise de to ting der ;o)

    Riskiks findes også i den grove version ;o) (og med chokolade *GGG*


  • #35   20. mar 2010 Så vidt jeg husker er soyapasta også uden korn....

    Hvordan det smager ved jeg ikke, det har jeg ikke prøvet.

    Og personligt holder jeg mig lidt væk fra ALT for meget soya....prisen er sikkert også deroppe af.


  • #36   20. mar 2010 CH,
    det vil jeg huske så..
    Så må riskiksene og den slags produkter blive det jeg må "synde" med..

    Min søster var på et tidspunkt på en ekstrem streng diæt, i forbindelse med noget udrensning af det indre i hendes krop eller sådan.. Det var en livsstil der var umulig for hende at holde i længden og med en lang liste over ting hun ikke måtte spise, og en kort liste med ting hun måtte spise. Og der var de brune ris okay. Jeg kan huske at vi på en eller anden måde fik lavet pandekager med dem i hvert fald..


  • #37   20. mar 2010 Rismel ;o)

    Man skal dog ikke forvente at smagen er den samme ;o)

    Kikærtemel kan man med garanti også nå langt med.


  • #38   20. mar 2010 CH - hi hi nåh ja... Så´n går det indimellem når man sidder på jobbet om natten og skal prøve at lyde fornuftig... host host...

Kommentér på:
Fødevarer uden korn?

Annonce