{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}

Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  hvilket foder fik skotten i tv programet dr1
  • #1   29. nov 2011
    Næh. Det der irriterer mig er, hvem siger ham der gutten har ret?

    Det kan jo lige så godt være de andre, der har ret.

    Latterligt program.


  • #2   29. nov 2011 enig synes også dele af det er endog meget unuanceret

  • #3   29. nov 2011 De lytter jo kun til ham biologen og ingen andre på trod af adskillige dyrlægers udsagn! Det er jo latterligt! Der er jo forsekl for hulan! Lorte program har lyst til at skrive en klage!

  • #4   29. nov 2011 Den fik Hills..

  • #5   29. nov 2011 Det lignede Francks Pro Gold
    http://www.franksprogold.com/?lang=dk

    Ikke lige et supermarkedsfoder.

    Jeg synes, at programmet (og andre af samme slags) helt glemmer hele det marked, der ligger mellem det helt dyre hos dyrlægen og det meget billige hos supermarkederne.


  • #6   29. nov 2011 Der er mange forskellige meninger.

    Jeg vælger nu stadig at stole på dyrlægen smiley Men jeg er så heller ikke blevet påduttet deres foder, jeg valgte det selv i sin tid og har selv valgt det fra uden sure miner.


  • #7   29. nov 2011 Dorte, ja nemlig. Der var også en af dyrlægerne, der sagde at han skulle undgå det HELT billige.. Og der var da ingen af dem, vi hørte nævne navne på foder.



  • #8   29. nov 2011 Den fik Franks Pro Gold med lam og ris nu

  • #9   29. nov 2011 Enig Dorte S, det ligner præcis den pose.

  • #10   29. nov 2011 ja det imponerede bestemt ikke mig. At tro at et foder som består af kort og kødaffald er det samme som et foder som består at godt kød og ordenligt frugt og grønt det er simpelthen ikke reelt... Der er helt bestemt forskel hvis man giver læse indholdsdeklarationene en gang.

  • #11   29. nov 2011 Jeg vil nu gerne møde den dyrelæge, der sagde hun kunne se på hunden om den får dyr eller billig foder

  • #12   29. nov 2011 jeg kan nu heller heeelt følge at dyrlægerne ltid prakker en deres fodder på. De har altid spurgt mig om hvad jeg fodrede med og når jeg fortalte det har jeg altiid fået af vide at det skulle jeg bare hodle mig til (selv om det ikke er et mærke dyrlægen forhandler).


  • #13   29. nov 2011 Man skal vel finde det ens hund fungere på - det har jeg gjort og mine hunde spiser hver sit. Ikke noget dyrlægen som sådan har påduttet os. Eller jo - Lilly får fra dyrlægen fordi hun har en sygdom der kræver specielkost.

    Kender endnu ikke en hund på billigt foder fra Købmanden, som ikke stinker forfærdeligt i pels og ud af munden.
    Jeg gav min mosters 15 kg tunge Cavalier en sæk Acana i forrige uge og den er allerede stoppet med at savle så slemt som før, da den var på Pedigree.
    Min egen gamle Cavalier gik også fra billig til RC i sin tid og stoppede også med at savle og blive sort om munden.

    Men det er jo en smagssag. Der skal nok være hunde der fungere på billigt foder.


  • #14   29. nov 2011 Vil du give din hund godt foder, er der nogle mærker her jeg vil anbefale (: Det er uden fylde produkter, korn osv.

    Acana, fromm, wolfsblut, taste of the wild, eller sam's field


  • #15   29. nov 2011 @ Ditte, ja fra dyrlægen, ikke ??? Det var det foder den fik nu jeg mener, @ Dorte S, ja det ligner da posen...
    Når man går ind på siden er der kun internationale forhandlere, og en nævnt i DK, kan selvfølgelig ringe, men er der evt nogen der ved hvem der forhandler det i østjylland..

    synes også programmet var unuanceret, men jeg går altså også med følelsen af at der er mange der tjener fedt på den hype der er om hundefoder for tiden, og er nu ikke sikker på at det altid er så meget bedre end så meget andet... og 20% af indtjeningen på en dyreklinik fra foder salg er nu en del, så mon de altid er helt uvildige når de dermed risikere at miste en del af en omsætning der kommer ind med megen lidt arbjde bag...



  • #16   29. nov 2011 Foderet var så det ene emne, og det synes jeg bestemt ikke blev behandlet seriøst.
    Jeg bruger ikke dyrlægens foder, men Pure fra Kingsmoor, som er et dansk produceret foder uden korn. Mine maltesere har fået det siden nytår, og spiser det stadig med god appetit. Hundene er sunde og raske og har en fin pels, så jeg er sikker på, at det virker for dem.

    Det andet emne var så dyrlægerne og hvorvidt man kan stole på hvad de siger.
    Til det vil jeg sige, at jeg primært bruge Årslev Dyreklinik, og jeg er meget tilfreds med både Peter og Steffen Knold, som efter min mening er nogle meget dygtige dyrlæger. Jeg stoler fuldt og fast på dem, og har aldrig haft grund til andet. Jeg har aldrig følt, at det er en pengemaskine.


  • #17   29. nov 2011 Det er jo nemlig det. Der er altid forskellige meninger. Der er også flere, der er fuldt tilfreds med min første dyrlæge..

  • #18   29. nov 2011 jeg synes også det var lidt mærkeligt at de ikke kom ind på HVAD foderet indeholdt. Det kan godt være at fordelingen imellem fedt, protein osv var ok, men de så ikke på hvad det var som foderet består af.
    De kan simpelthen ikke mene at det fra brugsen til 6 kr. kiloet er lige så godt som ALT andet.


  • #19   29. nov 2011 Jeg er af den overbevisning at trives hunden og er den ellers sund og rask på det foder den får, så kan det da være fuldstændig ligemeget om det er dyrt eller billigt foder smiley




  • #21   29. nov 2011 Undskyld, det var ikke lam og ris, men denne:
    (link fjernet)


  • #22   29. nov 2011 er der nogle der ved hvor man kan finde, hvad der lovmæssigt skal være i foderet, for at være indenfor de rette værdier? han snakker jo om at de allesammen ligger inde for de rigtige værdier, men hvilke er det?

  • #23   29. nov 2011 Lise-Lotte: Ja synes det var latterligt de skulle udspørges om deres "fejl" som jeg ser det har de intet gjort forkert men det kunne jo være et hav af ting!

  • #24   29. nov 2011 blev enormt skuffet over programmet..

    Min dyrlæge har aldrig spurgt mig hvad foder jeg bruger- tror altså også som regel at dyrlæger kun spørger hvis hunden ser ud til at mangle noget .. Min erfaring smiley



  • #25   29. nov 2011 @ Karin, som tidligere skrevet mener jeg også det kunne være langt mere nuanceret, men med hensyn til det du skriver med en hund med fx HD, så understregede de flere gange, at det de talte om mht foder så drejede det sig om foder til normalt fungerende hunde som var sunde og raske, altså ikke hunde med eventuelle specielle behov...

  • #26   29. nov 2011 Blev ikke en fløjtende fis klogere af programmet, og ved heller ikke hvad skotten fik... ..

    Hunde-ernæringsgutten sagde at fodersammensætningen var fint i billigt foder...

    Til mennesker er fodersammensætningen i færdigretter sikkert også ganske vældig

    ...men det er jo ikke ensbetydende med at det er sundt!!!!

    Olivers og wolfsblut til hunden og økologisk mad til mig - og kattene får også olivers tørfoder - som godbidder får vi frolic, whiskas og slik:-)


  • #27   29. nov 2011 jeg synes det er træls og svært, som med mennesker at spørge en dyrlæge/læge om noget så kan man få et svar/råd, og spørger man en anden kan man få et andet, og for den sags skyld et trejde hvis man spørger endnu flere...
    Man vil jo gerne bare det bedste for sine dyr, og har ikke selv den viden der skal til i alle tilfælde...

    Jeg mistede selv min 9 år gl skotte i januar efter knapt et års sygeforløb, jeg accepterede hele tiden det jeg fik af vide ved dyrlægerne der var inde over, selvom jeg havde en anden fornemmelse, og da de endelig åbnede hende i januar (efter jeg insisterede) var det for sent og hun blev ikke vækket igen.... direkte adspurgt svarede dyrlægen Ja, hun kunne være reddet og have levet længere hvis de havde åbnet langt tidligere og hørt på hvor jeg mente problemet var... så jeg føler man på mange punkter er i deres vold... og ikke alle er lige dygtige desværre..


  • #28   29. nov 2011 Da jeg havde sat min ind i hundesns ernæring, og gennemskuet indholdsstofferne i Olivers, var jeg til dyrlæge, der spurgte mig, om hvilket foder jeg brugte, og ANBEFALEDE Royal Canin istedet - Fortalte alt hvad jeg vidste om Olivers sammensætning af indholdsstoffer, og spurgte til Royal Canins - og de kunne ikke svare!

    -Jeg kan slet ikke huske alle argumenterne i dag, men det var dejligt at kunne "fange dem" dengang:-)


  • #29   29. nov 2011 Da min husky var hvalp, fik han HIKE, men han havde virkelig ondt i knoglerne af det. Og min dyrlæge kunne ikke forstår det, han spurgte som hvad jeg fodret med og jeg gav ham en folder om det.

    det viste sig så at der var alt for meget calcium i, vi skiftede så til HIlls og det gik væk med han havde ondt efter et stykke tid. At min husky så ikke gad spise det og alt der havde med kylling at gøre er så en anden ting. Så vi fandt noget med laks og lam smiley

    Jeg brød mig heller ikke om det program, sad egentlig go blev sur, fordi der var så mange mangler i.

    Jeg stoler på min dyrlæge, også derfor jeg skiftede foder og det viste sig så at være den rigtige beslutning smiley


  • #30   29. nov 2011 Tja måske kan man synes programmet var skidt fordi man selv betaler en skyhøh pris og mener det er det rigtige, det de blot viste var, at det ikke har betydning HVIS hunden ellers er sund.

    Før i tiden havde vi ikke mange mærker at vælge i mellem, og vores hunde overlevede sog blev til de hunde vi har i dag, jeg synes det er ganske fint at lytte til en ekspert, da dyrlægen IKKE er ekspert på det område,


  • #32   29. nov 2011 Min dyrlæge skrev et par glimrende artikler om emnet sidste gang det var oppe at vende, de kan læses på www.abilddyreklinik.dk - artikler - "smæk og tæsk af tænk og test" hedder den ene (jeg kan desværre ikke linke til dem)

    "Med en professionel viden om foder kan man udlede visse ting, men for den almindelige forbruger er det ”græsk-katolsk”. Et eksempel som simplificerer, hvor galt det kan være: Ud fra et par gamle læderstøvler, lidt motorolie, knuste trækul, lidt vand og tilsatte vitaminer og mineraler kan du udfærdige en perfekt tørfoderdeklaration, men hvad mon din hund siger?"


  • #33   29. nov 2011 Alfisten

    :o)


  • #34   29. nov 2011 Kennel Flindt's Shih Tzu :

    nej sådan forholder det sig bestemt ikke her!
    jo mine hunde får at dyrt foder men de spiser så lidt af det at prisen intet betyder. Det der betyder noget af kvaliteten. det kan godt være de billige lever op til hvad de skal - men ja så er vi nok forskellige i vores sn på hvad foderes skal være.

    Det er på INGEN måde nok for mig at foderes til mine hunde bare lever op til nogle minimumskrav (som er hvad lovgivningen er). Jeg vil ikke fylde mine hunde med biprodukter, kødaffald og korn. det er rigtigt hunden kan fungere på det - men her er det altså ikke nok.

    Jeg forventer at min hunds foder indeholder produkter a en ordenlig kvalitet og at det desuden indeholder naturlige ingridienser og mere end et par eller en enkelt hovedproteinkilde - for det kan have konsekvenser (fx i udvikling af allergi).

    desuden ønsker jeg også at dyr som min hund fodres med har levet under rimelig forhold - hvilket du på ingen måde kan sikre dig ved at købe de billige fodretyper.

    Men synes nu også det giver sig selv hvis man sætter sig lidt ind i hundens ernæring og forskellige deklarationer


  • #35   29. nov 2011 lfisten.
    Jeg er ikke enig og bliver det aldrig, jeg kender adskillige hunde der lever på det billige, flot i pelsen, raske og sunde,

    Mine får det de kan lide, så vi bruger lidt forskelligt, specielt efter vi måtte erfare der ikke findes allergifoder, som man ellers reklamere med også.


  • #36   29. nov 2011 Kennel flindt: Må jeg spørge hvilket foder du bruger? Du skriver lidt forskelligt men du skriver ikke mærker? smiley

  • #37   29. nov 2011 tror da bestemt også der er en form for kvalitets forskel... men en ting jeg da blev klogere på ved at læse artiklen fra Abild er at mange fejlagtigt mener hunden skal leve som, og er et rovdyr, det står der jo direkte at den ikke er... den er Omnivor = alt-spisende... altså må den vel også kunne spise kornprodukter og ikke kun kød/ben/indmad mm som mange jo ellers sværger til

  • #40   29. nov 2011 *Karin - med pels på *
    Netop lagermide allergi, har mine forældre lige fået konstateret på deres ene hund. Dyrlægen sagde de skulle købe deres foder ( hvor der er korn i) Så lige der, har dyrlægen ihvertfald set dollers i øjnene ( foderes koster omkring 600 kr for 10 kg) Og på sigt, får hunden jo ikke det bedre, og skal så igen have taget nye prøver. hmm


  • #41   29. nov 2011 Da jeg fik Cleo var hun fodret med Pedigree. Hun var lille bitte, meget meget tynd. Hendes pels var kedelig (fedtet og mørk i det). Hun blev selvfølgelig skiftet over på et ordentlig foder og efter en måneds tid var hun fin. Mine bekendtes to hunde har også fået det billige og de stinker simpelthen både ud af munden og pelsen. Da de skiftede over på et ordentligt foder forsvandt de problemer også. Ved godt at alt fodder i dkk stort set lever op til lovgivningen (minimumskrav) Men jeg synes bare et foder er så meget mere end det og synes egentlig at varedeklarationerne på de forskellige mærker viser det ret godt. Men ja for mig var det et unuanceret program som bare ville fremstille dyrlæger som griske. Det første med fejldiagnoser var meget spændende men at de prøver at begrunde det med en så unuanceret fremstilling af foderverdenen det synes jeg desværre gjorde det lidt useriøst.


    En sammenligning af fx disse to foderdeklarationer synes jeg viser det rimeligt godt

    Pedigree: Ingredienser:
    Med oksekød: Korn (min. 4% hvede, min. 4% majs), Kød & kødbiprodukter (min. 4% oksekød i brune bidder). Olie og fedtstoffer (min. 0,2% fiskeolie), Vegetabilske biprodukter (min. 3% tørret roemasse), Mineraler. Vegetabilsk proteinekstrakt, Grønsager (min. 4% gulerødder i orange bidder, min 4% bønner i grønne bidder).

    Orijen INGREDIENTS
    Fresh boneless chicken*, chicken meal, fresh boneless salmon*, turkey meal, herring meal, russet potato, peas, sweet potato, fresh boneless turkey*, fresh whole eggs*, fresh chicken liver*, fresh boneless lake whitefish*, fresh boneless walleye*, sun-cured alfalfa, pea fiber, chicken fat (preserved with mixed tocopherols), organic kelp, pumpkin, chicory root, carrots, spinach, turnip greens, apples, cranberries, blueberries, licorice root, angelica root, fenugreek, marigold flowers, sweet fennel, peppermint leaf, chamomile, dandelion, summer savory, rosemary, vitamin A, vitamin D3, vitamin E, niacin, thiamine mononitrate, riboflavin, d-calcium pantothenate, pyridoxine, folic acid, biotin, vitamin B12, zinc proteinate, iron proteinate, manganese proteinate, copper proteinate, selenium yeast, Lactobacillus acidophilus, Enterococcus faecium.
    * DELIVERED FRESH, preservative-free and never frozen.


  • #42   29. nov 2011 @ Karin, ja det med majs ved man jo også fra mennesker, det kan fylde og fx smage godt grillet om sommeren med koldt smør og salt, men at der ikke er nogen næringsmæssig værdi i ved man jo godt... men derfor kan det jo godt af og til være en del af kosten, ikke som hoved bestanddel men som en del af variation i kosten... mine lige nu er på meget blandet kost, de får både tørkost i form af acana, kingsmoor, noget råt, grøntager og af og til en gammeldags leverpostej mad... så tja, alt med måde og en kombination af omtanke og sund fornuft uden at blive fanatisk

  • #44   29. nov 2011 Vi bruger Hills, royal canine, olivers osv, vi bruger det vores hunde gider spise, ingen af dem er forslugne, så her handler det om at finde noget godt og sært nok så synes de egentlig bedst om maden når vi køber det billige en gang i mellem.

    nej der findes ikke et konkret allergifoder, så skal man vide præcist hvad den ikke må få, og det er lige så komplekst som hos mennesker, for ofte handler det ikke om indhold, men div tilsætningsstoffer, og dem er der i alle produkter.


  • #45   29. nov 2011 Så skal de jo ikke rådføre, da netop allergi er noget som hunden virkelig døjer med. Og efter dyrlægen, så var der faktisk ikke andet, som kunne hjælpe. Jeg har så søgt og læst alt hvad jeg har kunne finde på nettet, om netop lagermide, og der er jo altså faktisk en del foder, uden kornprodukter i. ;-)))

  • #47   29. nov 2011 Alfisten.
    Det er da noget vrøvl, hvorfra ved du at det var derfor hunden var sådan, dyrlægen??

    Alt i alt tror jeg det handler om navn og popularitet, ikke meget andet, og lur mig, en hund spiser lige så gerne gumpen fra en høne som en vinge.


  • #49   29. nov 2011 Kennel Flindt's Shih Tzu :
    nu er forskellen i kvaliteten i foderet bestemt ikke bare gumpen eller vigen fra en kylling! det synes jeg også tydeligt fremgår af de forskellige mærkers deklarationer.


  • #50   29. nov 2011 åh røgnten, ja det skal man stole på i forhold til foder, helt ærligt, hvordan mon hundene har overlevet og der er hunde idag??.

    Jeg er ligeglad med hvad folk gør, men jeg tror nok man skal stole på dem der ved noget om det, SPECIELT når det er 2 gang dette er oppe i tv.


  • #51   29. nov 2011 CMP

    ja forskellen er en masse tilsætningsstoffer der skal pynte på pakken.


  • #52   29. nov 2011 Alfisten.

    det vil jeg ikke engang kommentere på, man bliver bombarderet med mærker herinde, og hvis nogen bruger det billige så er deres hund nærmest død, det er for langt ude.


  • #54   29. nov 2011 Kennel Flindt's Shih Tzu :
    hur? det må du lige forklare nærmere hvad du mener med?


  • #55   29. nov 2011 Jeg stoler også på røntgen smiley

    Har én gang haft en whippet- hvalp med brækket ben, så de to efterfølgende er begge blevet røntgenfotograferet i 4-måneders alderen.

    Begge havde fine vækstzoner og passende kalklag, de er fodret med RC og Bozita Robur.

    Jeg er ikke så "kornforskrækket", whipperne trives dårligt på de 4-5 kornfrie produkter, jeg har afprøvet.


  • #56   30. nov 2011 Hvad siger I til denne sammensætning, tæve på knap 5 mdr, hun ender nok med at blive mellemstor:

    Animalsk protein indhold af total protein: 80% (af lam 35% af fjerkræ 25% af fisk 10% af hydrolyseret gelantine 10 %)

    sammensætning: Ris 32% lammekødsmel 15%, afskallet havre, fjerkræsmel med lavt askeindhold (7,5%),fjerkræsfedt, raffineret vegetabilsk olie, sildemel (3,5%), tørrede roesnitter, æggepulver, hydrolyseret gelantine (2,5%), brygger gær, johannesbrødsskrå, chiafrø (1,5%), hydrolyseret fjerkræslever, natriumchlorid, kaliumchlorid.

    analytiske bestanddele: Protein 26%, fedtindhold 15%, råaske 6,5%, råfibre 2,8%, fugtiged 10%, calcium 1,35%, fosfor 0,9%, natrium 0,3%

    ernæringsfysiologiske tilsætningsstoffer: Vitamin A 15000 I.U. Vitamin D3 1500 I.U. Vitamin E 1500 mg. kobber 17 mg. jern 200 mg. mangan 40 mg. zink 170 mg. jod 2 mg. selen 0,3 mg.

    teknologiske tilsætningsstoffer: Lecitin 3600 mg. ekstrakter af naturlig oprindelse med et højt indhold af teccopherol (naturlig e vitamin) 50 mg.



  • #57   30. nov 2011 Okay vil jeg lige gøre smiley Hvordan kan du se hvor meget havre der er i ?

    hvor meget salt må der være i ?


  • #58   30. nov 2011 Her er Tholos ingredienser..

    Sammensætning
    Lam, ærter, kartoffel, hørfrø, rapsolie, fisk (proteinmel/olie), ølgær, æg (protein/fedt mel), gulerødder (tørret), cikorierod (tørret), mineralstoffer (salt), dl-methionin og l-lysin.



    Nøgletal.


    Råprotein 24,5%

    Råfedt 15,5%

    Træstof 4%

    Råaske 8,5%

    Vand 9%

    Calcium 16,5g

    Fosfor 12,5g

    Magnesium 1,5g

    Natrium 3g

    Kalium 8g



    Energi Kcal (ME) 3520



    Fedtsyrer omega 3. 8g

    Fedtsyrer omega 6. 20g



    Vitaminer:

    Vitamin A, E672 15.000 ie

    Vitamin D3, E671 1500 ie

    Vitamin E, alfa-tokoferol 200 mg

    Vitamin C 35 mg

    Vitamin B1 8 mg

    Vitamin B2 6 mg

    Vitamin B6 5 mg

    Vitamin B12 0,03 mg

    D- Pantotensyre 15 mg

    Folinsyre 1 mg

    Biotin 0,6 mg

    Niacin 20 mg

    Cholin chlorid 1200 mg







    Antioxidanter:
    Tokoferolrige ekstrakter af
    naturlig oprindelse, E306


    Konservering:
    Citronsyre, E330




    Nå kan se at der er lidt forskel hvilke enheder det er skrevet i, må lige tjekke op på imorgen om det i tholos er per 100 gram ..



  • #61   30. nov 2011 Det siger jo også sig selv - hvis der er en kilopris på for nemhedens skyld en 10'er.
    Så tager sælgeren sin del af kagen - ca. 40% = 6 kr. er tilbage.

    Så tager producenten sin fortjeneste - ca. 40% = 2,5 kr. og tilbage er 3,5 kr.
    Så koster produktionsomkostninger, transport og embalage lidt - lad os sige en krone... tilbage er 2,5 kr. til at lave ét kilo hundefoder...

    Det er sgu da logisk for selv dem der ikke kan regne at man INTET får for 2,5 kr. i dag - det gør producenten sgu heller ikke... Heller ikke hvis de køber stort ind!
    Det kan KUN være affald fra anden produktion... Og det er det!

    Hvis kiloprisen er 10 gange så meget, så har man da lidt at lave noget for...


  • #62   30. nov 2011 Når det så er sagt så synes jeg det er ganske udemærket man gør lidt obs på at man godt må være en smule tænkende selv, når man går ind til dyrlægen, og hvis noget kræver større behandling og ikke er akut, så kan man jo få en anden dyrlæges vurdering...



  • #63   30. nov 2011 Jeg synes det var lidt morsomt at et af argumenterne for IKKE at bruge det billige foder var, at der var for meget fedt i....

    Jeg betaler en kvart krig for et foder med 30% fedt, og det er det eneste jeg har fundet indtil videre med så meget fedt i.

    Hvor pokker finder jeg et billigere foder med samme fedtindhold.....

    Det skal dog stadig være et hvor kød er 1. engrediens smiley

    Hvor ville det dog være nemt hvis kræet bare var altædende.


  • #64   2. dec 2011 selvom jeg synes at fast food smager godt og jeg spiser op, betyder det jo ikke at det er det bedste for mig smiley

Kommentér på:
hvilket foder fik skotten i tv programet dr1

Annonce