{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
2.023 visninger | Oprettet:

Er det et tegn på smerte? - Update.. {{forumTopicSubject}}

Lavede denne tråd for et par dage siden og lovede at komme med en update.
http://www.hundegalleri.dk/for_messageDetail.aspx?msg_ID=503304

Vi har nu været ved dyrlæge, og det så desværre ikke for godt ud.

Dyrlægen lavede nogle stræk/bøje øvelser på hende, og venstre side virkede okay, der var lidt modstand, men ikke noget af stor betydning.

Men da han skulle undersøge højre bagben nåede han ikke at løfte det særligt højt før hun kom med et højt piv. han kunne ikke strække/bøje det uden at det gjorde meget ondt på hende.

Dyrlægen mente ikke at der var nogen grund til at tage et billede af hendes hofter, han er slet ikke i tvivl om at hun har HD :O(

Sitta fik noget smertestillende derude, og så har jeg fået smertestillende med hjem til 10 dage, samt noget glucosamin, og så skal jeg se hvordan hun reagerer på det.

Men for pokker hvor er det altså svært det her! Jeg har altid sagt at jeg ikke vil have at min hund skal leve på smertestillende, og da slet ikke hvis det er noget hun skal have dagligt.
Men det er noget helt andet når man pludselig står i situationen.

En stor del af Sittas aktivering forgår i hundeskoven, hvor hun elsker at tonse rundt, og har altid sagt at den dag hun ikke kunne holde til at komme i skoven i en halv time hver anden dag, så skal det være slut.

Dyrlægen sagde at jeg skulle blive ved med at tage i skoven med hende, og så måtte hun have lidt ondt når hun kom hjem.
Men er ikke sikker på at jeg kan få mig selv til at tage hende i skoven når jeg ved at hun nok vil have ondt når hun kommer hjem..
Men at lade værd med at tage hende i skoven vil være endnu mere synd for hende.

Er helt ødelagt lige nu, og ved slet ikke hvad jeg skal gøre eller mene mere :O(


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Er det et tegn på smerte? - Update..
  • #1   29. feb 2012 Stakkels dig og stakkels hund smiley

  • #2   29. feb 2012 Øv :o( kan godt følge dig, træls for dig at stå med :o( *Krammer*

  • #3   29. feb 2012 Åh det gør mig ondt... men som du skrev i den oprindelige tråd så er hun ved at blive ældre, der kommer skavanker...

    Jeg synes du skal se hvordan de tiltag du nu har fået virker, går det godt så lad hende da fungere på det et stk tid, så længe det ikke er stærkt smertestillende der sløver, men bare almindelige "panodil-agtige", vi andre lever også på medicin i flere år...

    Så synes jeg du skal tage hende med ud og holde øje med hvor meget det påvirker hende...
    En dag vil du måske kunne se at besværet og smerterne er større end den glæde hun har ved at komme i hunde skoven... Så se om en mindre tur ikke kan gøre det, vi andre løber heller ikke lige langt med alderen... men den dag det gør bare at skulle på benene, ja så er begrænsninger så store at livskvaliteten går fløjten, og så er det man som hunde ejer efter de store glæder også har den smertelige beslutning...

    men så længe hun kan fungere selv på lidt medicin, og under hensyn til at hun nu engang har den alder hun har, så se dog tiden an. nogle ældre hunde der har været meget aktive kan såmænd også have et godt liv en tid bare ved at være hyggehunden hjemme i familien...


  • #4   29. feb 2012 Lige nu hader jeg virkelig at være hundeejer, har ikke lyst til at skulle tage sådan nogle møg svære beslutninger :O(

  • #5   29. feb 2012 Øv, øv og atter øv!
    Men hvis hun kan fungere på almindelig smertestillende medicin, så ville jeg gøre et forsøg
    .
    Vores gamle dreng fik to gode år på smertestillende og så sagde vi farvel. Derimod fungerede vores sidste schæfer ikke på det smertestillende, og der måtte vi så gå den tunge gang til dyrlægen, selvom hunden kun var 6 år..

    Jeg ved det er svært, men er det ikke godt, at vi kan gøre en forskel for vores hunde?

    Et kæmpe knus til dig, det er en møgsituation at stå i, men jeg kan lide de overvejelser du gør omkring det.


  • #6   29. feb 2012 nej det er der ingen af os der har.... men prøv nu om ikke der stadig er en god tid tilbage med lidt hjælp og et forår på vej.. vinteren er sjældent god for ledproblemer, men sommeren bedre og så med medicinen...

    men ja vi ved jo at med mindre der sker en ulykke, så kommer den beslutning til os alle en dag.... har truffet den 3 gange og den er lige rædelsfuld hver gang...

    men jeg synes nu ikke hun lyder helt færdig, så prøv at se på det som at du kan få lidt mere tid og gode minder....


  • #7   29. feb 2012 Mit valg ville ikke være svært , hvis hun reagere på de smertestillende.

    Så ville jeg give hende de piller så længe de hjælper.

    Fie var på smertestilllende i mange år og det hun fik smertestillende for, var ikke det der var aflivningsgrunden...


  • #8   29. feb 2012 Føler virkelig med dig !
    Følg dit hjerte.


  • #9   29. feb 2012 Rolig nu.

    Nu har jeg efterhånden skrevet det i mange tråde herinde, men skriver det gerne igen.

    Nu har jeg selv for første gang en hund på fast smertestillende, hun har gigt i ryggen.

    Da jeg hentede hende i november (Hun stod til aflivning hvis intet nyt hjem) hentede jeg en hund i smerte hjem, hun kunne ikke bare hoppe ind i bilen, hun kunne ikke hoppe op i sengen, hun hylede op hvis hun prøvede, hun hylede op hvis jeg rørte hende ned over ryggen, hun var indelukket, ørene hang, lyset i øjene var væk.
    Hun turde ikke være hund, hun tissede kun 3 gange i døgnet, fulgte mig rundt i haven uden selv at snuse rundt, ville ikke lege, ville ikke gå over i hundekurven uden jeg "gav" lov og hjalp hende osv.



    JEG så det som en dødsdom da jeg hentede min hund efter røgten af ryg, hofter, hale og albuer og dyrlægen sagde de aldrig havde set så slem en ryg og at de godt forstod hunden havde ondt.
    Jeg var tudefærdig.

    Meeen min dyrlæge havde andre ting i ærmet.

    J/D foder til hunde med dårlige led, Flexvital pulver tilskud og 1 smertestillende pille om dagen.
    Ja det lyder måske som mange ting min hund er på, og måske ville hun godt kunne undvære foderet eller pulveret, men jeg vælger at gå med livrem og seler og dække min hund ind, foderet og tilskudet er uden bivirkninger og gør ikke noget dårligt for hende.

    Da jeg hentede hende i november (Hun stod til aflivning hvis intet nyt hjem) hentede jeg en hund i smerte hjem, hun kunne ikke bare hoppe ind i bilen, hun kunne ikke hoppe op i sengen, hun hylede op hvis hun prøvede, hun hylede op hvis jeg rørte hende ned over ryggen, hun var indelukket, ørene hang, lyset i øjene var væk.

    Tvivlen nagede mig da jeg tog hjem fra dyrlægen den dag efter røgten med min dyrlæges ord for der var lys for enden af tunlen, for lige der kunne jeg på ingen måde se det. Min dyrlæge sagde de ved jeg kunne magte den opgave at have en hund med så slem gigt. Hun har faktisk og AD i begge albuer, men er ikke mærket af det.

    Nu her 3 måneder senere har jeg en hund der elsker livet, en hund der igen har ørene oppe, en hund der har lys og livsglæde i øjenene igen, en hund der sover i sengen hver nat, en hund der springer ind og ud af bilen som en gazelle, en hund der leger vildt med Zenta, en hund der ødelægger og rusker legetøjet, en hund der tisser hver gang hun er ude, en hund selv snuser rundt i haven og som er med på alle turene, en hund der er begyndt at "være fræk og lave ballade" og bedst af alt en hund der ikke er klar til at forlade denne verden smiley

    Hun har det nu SÅ godt at hun er kørt ned i dosis Flexvital, faktisk halv dosis og hun får nu kun ½ pille smertestillende i døgnet.
    Hun har INGEN dårlige dage, jeg har endnu ikke kunne "presse" hende for meget.

    At jeg skal give den ½ smertestillende i døgnet, betyder intet når jeg hver dag ser på min glade og taknemmelig hund.

    Tænk lidt over det.


  • #10   29. feb 2012 Jeg ville også give smertestillende, hvis det virker.

    Og fortsætte med skovturene.


  • #11   29. feb 2012 Vent og se efter 3-4 uger på glukosamin, den kan være du får dig en helt anden hund af det :o)

    Jeg har haft en hund der fik konstateret svær gigt i albuen da han var 1 1/2 år gammel, han levede altså længe og lykkeligt med det rette foder (Hill's j/d) og uden smertestillende :o)


  • #12   29. feb 2012 Jeg tænker nærmere en forstrækning frem for HD... Jeg tror kun på HD når der har været et røntgen ind over... At hunden piver når der bøjes, kan jo lige så vel være leddet under hoften eller muskulaturen.. eller de mange sener hunden har i benet..

    ... eller knækkede hoften ligefrem?


  • #13   29. feb 2012 Uanset hvad så får hun en chance med det nye glucasamin, og virker det ikke må jeg jo tænke tingene igennem mange gange og føle efter hvad der er det bedste for den gamle prinsesse...

  • #14   29. feb 2012 Du kan overveje fast smertestillende til hende. De smertestillende piller min er på er "beregnet" til at hun må være på dem resten af livet.

  • #15   29. feb 2012 Natasja:

    Jeg er mere end tilfreds med min dyrlæge :O)


  • #16   29. feb 2012 Sitta´s mor - Natasja har fuldkommen ret, den eneste test der påviser HD er røntgen, og at bøje og strække siger som sagt min langt mere om sener og muskler..

    Jeg har selv en hund med HD, og jeg ved udemærket hvordan det testes og ikke testes..

    Min hund har meget svær HD, men ligger både som frø, kan strække og bøje benene fuldt...


  • #17   29. feb 2012 Inden hunden får en dødsdom på grund af HD, så få det tjekket med røntgen. For hundens skyld.



  • #18   29. feb 2012 Som altid enig med Natasja.

  • #20   1. mar 2012 Så er jeg tilbage igen, kunne ikke lige overskue at svare på jeres indlæg igår :O)

    Jeg ved godt at jeg burde få taget billeder af hendes hofter, men må indrømme at jeg er møg bange for at få den gamle pige i fuld bedøvelse.
    For ca et halv ar siden fik hun en lammelse i den ene side af ansigtet, og slev efter en hulens masse undersøgelser og røntgen billeder kunne de 3 forskellige dyrlæger ikke sige helt præcist hvad lammelsen var kommet af. Men de havde en formodning om at det evt kunne have været en mindre hjerneblødning.

    Hendes lammelse er ikke helt væk, hendes ansigt hænger stadig lidt i den ene side når hun er træt eller stresset, og kun kan have lidt problemer med at styre hendes tunge når hun drikker.

    Jeg er bange for at en fuld bedøvelse vil kunne påvirke hendes hjerne, og at jeg bagefter vil stå med en hund d er har ændret sig til en negativ side mentalt.
    Giver det mening?

    Derud over er det desværre også lidt økonomi i det lige nu, jeg har været til dyrlæge ca 1 gang om måneden det sidste halve år, samt har en bil der går i stykker igen og igen, så lige nu har jeg ikke mere end et par tusinde at leve for resten af måneden. Ved godt at økonomi ikke burde være en faktor, men bliver nødt til at have penge til hundefoder, samt benz til bilen så jeg kan komme på arbejde.
    Jeg er desværre så dum at jeg ikke har fået tegnet sygeforsikring på hende, så der kan jeg heller ikke finde hjælp.

    Jeg er utroligt rørt over at i gerne vil hjælpe med at få taget billeder af hendes hofter, ved faktisk slet ikke hvad jeg skal sige...

    "Din hund vil sagtens kunne leve godt på et andet liv end at komme i hundeskove hver anden dag. Du kunne gå længere ture med hende hvor hun går/løber mere lige ud og løber på hendes egne præmisser."

    Det er noget jeg helt sikkert vil overveje, dog bor jeg i byen så det er lidt svært at finde steder hvor jeg kan slippe begge mine piger løs, men det burde være muligt at finde et sted.

    Hundesvømning har Sitta prøvet før, men hun stressede så helt ekstremt meget over det, at hun fik dårlig mave, men tror at jeg vil prøve at se om jeg ikke godt kan lære hende at slappe af ved at hoppe i vandet sammen med hende.




  • #21   1. mar 2012 *kram*

    Min hundehvalp på 7 år (ja, jeg lever i fornægtelse med hans alder) har HD E og D (konstateret da han var 1½), men han spæner på diget og sjasker i vandet.. fjoller og nyder livet på lange ture - altså det er ingen dødsdom =)

    Jeg har selv haft hund med forstrækninger og forvridninger, forstuvninger også endda - og der skal ro til, ro og smertestillende..

    Jeg ville holde pigen i ro (korte og rolige ture på 10 min), ingen leg med andre hunde, ingen hoppen op og ned af ting, hold hunden varm, evt med tæppe på bagparten når hun ligger..

    Efter 5 dage i ro, så plejer jeg at tage de smertestillende fra, og arbejde længere ture ind i hunden - og så plejer smerten at være aftaget =)

    Jeg tror som sagt mere på en øm muskel eller sene i benet, det gør knaldondt siger min hund!
    - HD KAN man ikke påvise ved stræk og bøj, så det er rigtig trist at du tumler med den lidelse, når det slet ikke er sikkert..

    Glukosamintilskud skader ikke, så hvis du vil prøve det - så gør det endelig =)
    - Men at overveje daglig smertestillende for en lidelse hunden måske ikke har synes jeg er lidt overkill..

    Giv hunden smertelindring i en periode, og tag det så fra igen.. Kommer smerterne igen ville jeg altså tage Natasjas tilbud og få den i røntgen i Givskud; det er altid bedre at være sikker, frygten for det uvisse er langt værre end at vide =)

    du får lige et mere *kram*


  • #22   1. mar 2012 Sitta, det jeg vil frem til er egentlig at hunde kan få et udemærket, faktisk helt perfekt liv på smertestillende, trods deres "dom".
    Jeg fik af vide til at starte med jeg skulle tage hensyn til Laika.

    Men hun har taget røven på både mig og dyrlægen, så jeg tager faktisk ikke hensyn.
    Fordi hun har det så godt.
    Selvfølgelig lader jeg hende ikke tonse rundt i haven i 3 timer i træk eller går 10 km med hende i træk, men udover det har jeg hende på ligefod med andre hunde.

    Det betyder INTET at give hende den ½ pille om dagen når min hund har det så godt og på ingen måde er mærket af gigten i ryggen.


  • #23   1. mar 2012 Nu som medløber - det er da HELT ok at smertebehandle daglingt hvis det er nødvendigt, jeg ser bare ingen grund til de tanker før det er påbevist om det er en let skade, eller noget kronisk..

  • #24   1. mar 2012 Neej selvfølgelig ikke Nina, men det jeg svare på er sådan set at hvis valget står mellem aflivning eller smertestillende, så er smertestillende altså intet tabu som nogle tror.

  • #25   1. mar 2012 Og smertestillende eller aflivning er HVIS hunden har HD.. ? eller er det bare fordi hunden lige nu har ondt?

    Hun har glukosamin og smertelindring til 10 dage.. derefter ville mit personlige valg være at få hunden i røntgen hvis smerterne fortsatte..


  • #26   1. mar 2012 Og når du TS er bange for at få hunden bedøvet til røntgen pga. den helbred, så er det ligesom udelukket, Nina!
    Hunden er i forvejen af ældre dato, og det er jo en risiko at udsætte en ældre allerede svækket hund for bedøvelse - fair nok at TS har denne holdning!
    Derfor er det en god ide at prøve en midlertidig smertelindring , viser det sig så at hunden stadig har smerter, ja så må man måske bare fortsætte med medicinen og så give den så godt et liv som muligt, så længe det er muligt. Glucosamin ville alle ældre hunde have nytte af, så det kan jo bare gives under alle omstændigheder.
    TS, jeg krydser fingre for at i ikke skal sige farvel til hinanden endnu.


  • #27   1. mar 2012 Kirsten - Naturligvis må hun selv bestemme.. Jeg skriver bare hvad jeg - min personlige holdning - ville gøre, for man KAN altså ikke påvise HD ved en stræk og bøj test..

    Så inden hun begræder diagnosen, så ville jeg - mig personligt - få det tjekket korrekt..

    Det kan - med digital røntgen - foretages med let bedøvelse ved jeg =)


  • #28   1. mar 2012 Det ved jeg ikke Nina, det er jo ikke min hund smiley

  • #29   1. mar 2012 @ Sitta, du behøver jo heller ikke tage de store beslutninger lige nu, giv det smertestillende og glucosaminen en chane, se hvad hvordan hun reagerer på det i en måneds tid... se evt om der er nogle mad ting der er gode for ømme led du har råd til at give hende, det skader jo ikke, og se så tiden lidt an...

    Kan du mærke nogen forskel på hende nu hun er smertestillet ??


  • #30   1. mar 2012 Først vil jeg lige sige tak til Nina for krammet, det varmede :O)

    Hold da op en masse svar der er kommet igen, mange tak for dem :O)

    Nu har jeg lige læst det hele igennem igen, og har bestemt fået en del at tænke over.

    Jeg tror at jeg i de næste 9 dage vil prøve at holde den gamle grå i ro, som Nina forslår, selvom at det bliver svært for mig. Både fordi at jeg har en Kashmir som meget gerne vil tumle med Sitta, og fordi at jeg har utroligt dårlig samvittighed over at skulle lade Sitta blive hjemme når jeg skal i skoven med Kashmir.
    Men håber at jeg kan komme på en løsning så Sitta ikke føler at hun bliver overset.

    Jeg HÅBER og krydser fingre for at det "bare" er en øm muskel, men må indrømme at jeg har mine tvivl. Jeg synes at det er gået den forkerte vej med Sittas hofter i et godt stykke tid, og det var også derfor at jeg startede hende op på Artoflexen. Men vil tillade mig selv at håbe på det bedste og så ellers bare nyde min dejlige pige og passe godt på hende.

    Hvis hun stadig viser tegn på smerter om 9 dage vil jeg stærkt overveje at tage imod Natasjas tilbud om at få hendes hofter fotograferet, dog kun hvis dyrlægen kan LOVE mig at hun ikke kan tage skade af det. Jeg vil på igen måde risikere at stå med en hund som jeg ikke kan genkende, det var slemt nok at hun havde en meget kraftig ændring i hendes adfærd da hun fik noget antibiotika i forbindelse med hendes lammelse i ansigtet.

    Men som sagt, så har jeg fået en masse at tænke over, og det vil jeg bruge de næste mange dage på. Jeg bliver nødt til at have mig selv, mine egne principper og normer med i alt det her.

    Der er desuden noget jeg har tænkt meget over den sidste uges tid.
    Kan en hund der er ved at blive senil/dement godt blive, ja hvad skal man kalde det, akut hvalpet, og blive ved med at være hvalpet i flere måneder? :O)


  • #31   1. mar 2012 Hov glemte da lige at svare på dit spørgsmål Hanne :O)

    Nej kan desværre ikke rigtigt mærke nogen forskel på hende. Hun virker stadig lidt besværet når hun skal ligge sig ned, men håber på at kunne se en forbedring.

    Hvor lang tid skal det nye glucosamin forresten have til at virke? :O)


  • #32   1. mar 2012 Jeg sender gerne flere kram, du siger bare til ; )

    Det er et rent helvede at have en hund der skranter, man ønsker hundens smerter, ubehag og lidelser på egen krop.. Kender det kun alt for godt!

    Det er rigtig svært at holde en hund i ro, tænker specielt når man har flere at tage sig af.. Er du single? Ellers har du måske en veninde/mor der vil se en DVD hos dig om eftermiddagen med Sitta, mens du blæser energien ud af den anden krudtugle =)

    Glukosamin er et tilskud, og med andre tilskud siger man 6 måneder før kroppen har gavn af det.. Det er (så vidt jeg ved) ikke en hurtig løsning, men noget der gradvist virker - og efter 6 mdr har du den fulde effekt... Sådan er det i hvert fald med B-vitaminer =)


  • #33   1. mar 2012 synes jeg læste noget længere oppe om en der så en god effekt på en måneds tid.....

  • #34   1. mar 2012 Hvis hunden bliver behandlet med en ret stor dosis glucosamin, så burde virkningen vise sig i løbet af en md.'s tid. I en lille vedligeholdelsesdosis så varer det noget længere før kroppens depoter er fyldt op, og det reelt virker.

    Det er ihvertfald den forklaring dyrlægen gav mig for 5-6 år siden, da jeg begyndte at give det forebyggende til Nadia.

    Hvis en hund begynder at blive senil, så kan den egentlig forblive i den hvalpede tilstand (eller hvilken tilstand den nu er kommet i) resten af dens dage, eller veksle frem og tilbage. Det er fuldstændig som hos mennesker.


Kommentér på:
Er det et tegn på smerte? - Update..

Annonce